Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πχ:

* μπορεί να θες να σηκώσεις 2+ VM ταυτόχρονα. Προσωπικά έχω χρειαστεί να σηκώσω και 5. Κανονικά θες 2 cores per VM + host, αλλά με τον 4790κ υποχρεωτικά έδινα ένα 1 core per VM και τα πάντα σερνόντουσαν.

* μπορεί να θες να σηκώσεις ένα local cluster για να τεστάρεις τον κώδικα σου (spark, DC/OS, whatever)

* μπορεί να θες να τρέχεις highly parallel batch jobs όπου το core count μετράει περισσότερο από IPC.

* μπορεί ...

Το ότι το use case κάποιου είναι τα παιχνίδια (άντε και ερασιτεχνική χρήση ενός εμπορικού προγράμματος), δεν σημαίνει ότι ο κόσμος σταματαει εκεί...

ακομα κι εγω που δεν ξερω τι ειναι αυτα τα πραματα (ξερω το Virtual Machine..) ......, .... γι αυτο λεω οτι ο κοσμος δεν αρχιζει και τελειωνει στο Gaming που μας εχουν φαει τα αυτια ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ παντογνωστες...! 

ειναι και πολλα αλλα προγραμματα που σωστα λες, δεν μετραει το IPC μονο, αλλα και το ποσους πυρηνες εχεις.........!!!!! 

τα παιχνιδια ειναι για τους "ερασιτεχνες"....!!!    :P  :P  

• Like 5
Δημοσ.

τι εξειδικευμενα προγραμματα χρησιμοποιεις κ δε σε καλυπτε ο 4790κ και θα σε καλυπτει ο 1700x?

εκτος αν το εκανες ετσι για το γουστο σου οτι πηγες σε κατι πιο καινουριο.

παντως εμενα δε με ψηνουν οι ryzen ακομη να αποχωριστω το 1150 i7 μου,

ισως στη δευτερη-τριτη γενια οταν θα εχει ωριμασει κ το software να χρησιμοποιει πανω απο 8 threads.....

Πρόσφατα πήγα σε kaby lake 7500 και όταν δουλεύω cinema4d μου λείπει απίστευτα ο fx8350 σε σημείο να θέλω να τον πετάξω από το μπαλκόνι τον intel,μέχρι τέλος του έτους φεύγω κι εγώ για 1700,ειδικά σε πολύπλοκους φωτισμούς και πολλά πολύγωνα περιμένω κάποια στιγμή να κάνει απεργία πείνας ο intel και να κατέβει με πανό διαμαρτυρίας σε καμιά διαδήλωση.

• Like 13
Δημοσ.

Πχ:

* μπορεί να θες να σηκώσεις 2+ VM ταυτόχρονα. Προσωπικά έχω χρειαστεί να σηκώσω και 5. Κανονικά θες 2 cores per VM + host, αλλά με τον 4790κ υποχρεωτικά έδινα ένα 1 core per VM και τα πάντα σερνόντουσαν.

* μπορεί να θες να σηκώσεις ένα local cluster για να τεστάρεις τον κώδικα σου (spark, DC/OS, whatever)

* μπορεί να θες να τρέχεις highly parallel batch jobs όπου το core count μετράει περισσότερο από IPC.

* μπορεί ...

Το ότι το use case κάποιου είναι τα παιχνίδια (άντε και ερασιτεχνική χρήση ενός εμπορικού προγράμματος), δεν σημαίνει ότι ο κόσμος σταματαει εκεί...

Πες τα χρυσόστωμε. Για αυτούς ακριβώς τους λόγους πήγα από 7700k σε 1700, και δεν το μετάνιωσα λεπτό

• Like 2
Δημοσ.

Πχ:

* μπορεί ...

Πρόσεχε γιατί είμαστε στο μεγαλύτερο τεχνολογικό site της Ελλάδας και λές ανακρίβειες. Ο Fulgore παραμονεύει... :X

Δημοσ.

IMHO είναι απολύτως προφανές ότι το δείγμα αυτών που συμμετέχουν στο forum δεν είναι αντιπροσωπευτικό του πληθυσμού. Το bias υπερ των gamers κυρίως και overclockers δευτερευόντως είναι παραπάνω από εμφανές. Το οποίο δεν είναι κάτι κακό per se, αλλά τις απόψεις τους, και κυρίως τις γενικεύσεις τους, καλό είναι να τις παίρνεις with a grain of salt...

• Like 6
Δημοσ.

Πρόσφατα πήγα σε kaby lake 7500 και όταν δουλεύω cinema4d μου λείπει απίστευτα ο fx8350 σε σημείο να θέλω να τον πετάξω από το μπαλκόνι τον intel,μέχρι τέλος του έτους φεύγω κι εγώ για 1700,ειδικά σε πολύπλοκους φωτισμούς και πολλά πολύγωνα περιμένω κάποια στιγμή να κάνει απεργία πείνας ο intel και να κατέβει με πανό διαμαρτυρίας σε καμιά διαδήλωση.

IMHO είναι απολύτως προφανές ότι το δείγμα αυτών που συμμετέχουν στο forum δεν είναι αντιπροσωπευτικό του πληθυσμού. Το bias υπερ των gamers κυρίως και overclockers δευτερευόντως είναι παραπάνω από εμφανές. Το οποίο δεν είναι κάτι κακό per se, αλλά τις απόψεις τους, και κυρίως τις γενικεύσεις τους, καλό είναι να τις παίρνεις with a grain of salt...

Πες τα ρε αδελφε που βαρεθηκαμε τοσον καιρο να ακουμε για τα130 frames του ιντελ εναντι των 123 των ryzen!Οταν ομως ο ιντελ τρεχει και τιποτε αλλο βαρβατο απο πισω και τα 130 γινονται 60, ενω στον ryzen με τα ιδια σεναρια το 123 γινεται 90(τυχαια τα νουμερα αλλα το αποτελεσμα καθολου!) εκει δεν λεμε τιποτα... Προσπεραση χωρις φλας... :-)

Δημοσ.

Πάλι καλά που δεν πήρες κανένα διπύρηνο για 4D .. μετά πάλι η Intel θα έφταιγε φυσικά..

αλλά επειδή σε κόβω και για δεύτερη πατάτα από Σεπτέμβρη βεβαιώσου ότι θα υποστηρίζονται οι Ryzen ως τότε..

Φυσικά δεν μας είπες αν δουλεύεις μόνο 4D και τι γίνεται στα υπολοιπα προγράμματα.. αλλά δεν πειράζει. :P

Ευτυχώς δηλαδή γιατί σε αυτό το νήμα δεν θα γίνονταν το ποστ Δημοφιλές διαφορετικά.. :P

Generally speaking, Cinema 4D and BodyPaint 3D support all currently available Intel and AMD 64-bit CPUs with SSE3 support. However, we cannot completely rule out the risk of compatibility issues for new CPUs (like AMD's latest Ryzen family of CPUs) that are released during a Cinema 4D release cycle. Nevertheless, we will provide updates for current releases to support these CPUs as quickly as possible.

https://www.maxon.net/en/products/infosites/system-requirements/

Δημοσ.

Μήπως υπερβάλλεις;; Είχα την εντύπωση οτι i5-7500 είναι καλύτερος από τον FX-8350 και σε multithreaded προγράμματα μόνο και μόνο λόγω ανώτερου single core.

Δημοσ.

Είναι πάνω κάτω ίδιοι σε συνολική επεξεργαστική ισχύ.

Αν ο 8350 ήταν κλοκαρισμένος βάλε ένα 15-20% υπέρ του 8350 σε multitasking...

Πιθανόν ο φίλος δεν έκανε clean install στην αλλάγη :P

Το cinema4d δεν επωφελείται από τις ταχύτερες μνήμες?

• Like 1
Δημοσ.

Οκ στο CBench R15 που είναι αντιπροσωπευτικό της Maxon o i5 ειναι 100-120 cb χαμηλότερα,

αυτό φυσικά δεν αντιπροσωπεύει την υπερβολή που υπάρχει.

Από την άλλη το 4D είναι GPU friendly άρα γεφυρώνεται η μικρή απόσταση κιόλας αν η GPU δίνει καλύτερο score με τον i5.

(εκτός φυσικά αν τα έχουμε κάνει μαντάρα και εκεί με καμιά GT) :P

Δημοσ.

Οκ στο CBench R15 που είναι αντιπροσωπευτικό της Maxon o i5 ειναι 100-120 cb χαμηλότερα,

αυτό φυσικά δεν αντιπροσωπεύει την υπερβολή που υπάρχει.

Από την άλλη το 4D είναι GPU friendly άρα γεφυρώνεται η μικρή απόσταση κιόλας αν η GPU δίνει καλύτερο score με τον i5.

(εκτός φυσικά αν τα έχουμε κάνει μαντάρα και εκεί με καμιά GT) :P

Μάλλον εννοείς υψηλότερα απο τον FX... :huh:

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...