Προς το περιεχόμενο

AMD Επεξεργαστές & AM4 socket

kostas_anes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 14,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Whitefanged έτσι από περιέργεια, τρέξε αν έχεις χρόνο τον 7700k με 2133 και 2666 το API Overhead bench από 3DMark, αν είχα τον 3570k θα έκανα εγώ σύγκριση αλλα τον έδωσα. Εμενα μου δείχνει σημαντικές διαφορες με διαφορετικές ταχύτητες σε μνήμες. Και τα drawcalls σε Dx11/Dx12 επηράζουν games φυσικά και όχι Cinebench :D

Edit: Ανέβασε ο The Stilt νέα preset για Hynix μνήμες: http://www.overclock.net/t/1624603/rog-crosshair-vi-overclocking-thread/24130#post_26242714

Τόσο όρεξη που την βρίσκεις πραγματικά απορώ. Το 3d mark όταν σου είπα δεν σου έκανε :( εκείνο δηλαδή δεν έχει draw calls;

Αλλά εκεί εσύ να βρεις κάτι να πεις, τέλος πάντων άντε θα αρχίσω να ποσταρω και εγώ στο στυλ σου αργότερα.

Εσένα φυσικά και σου δείχνει σημαντικές διαφορές στον Ryzen δεν είναι κάτι νέο!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

i7-7700k στα 5 GHz λέει...Dat CPU!! :-D

Τουλάχιστον ο ασπροδοντης ξέρει να κάνει benchmarks, είχε κάνει ένα πολύ καλό με ένα άλλο παλικάρι ( δεν θυμάμαι nickname συγνώμη) και μας έδειξε από πρώτο χέρι τις τεράστιες διαφορές ανάμεσα σε 6700-7770 (πλάκα κάνω) και τις διαφορές ανάμεσα σε cf480 1080, ελπίζω να τα θυμάμαι καλά ;)

Δεν μπορείς να γκρινιάζεις για υφάκι όταν μιλάς όπως μιλάς σε όλους εδώ μέσα. Τρέξε όσα synthetic benchmarks θες, that's not the point. Τρέξε games με διαφορετικά timings/memclk σε CPU bound καταστάσεις, πόσταρε αποτελέσματα και μετά βλέπουμε. Μέχρι τότε ότι λες είναι αέρας.

Αποφάσισες τελικά ή ισχύει το παραπάνω;

Τόσο όρεξη που την βρίσκεις πραγματικά απορώ. Το 3d mark όταν σου είπα δεν σου έκανε :(

Για να στα εξηγώ απλά, το 3DMark είναι κυρίως GPU bound test, σε GPU bound test θα δεις διαφορες αλλα είναι απειροελάχιστες. Και με τον 3570k το ίδιο GPU score έβγαζα πάνω κάτω. Το μονο σημαντικό benchmark που έχει για CPU bound κατάσταση και gaming είναι το API overhead γιατί δοκιμάζει οριακά τα draw calls που παράγει ο επεξεργαστής σε διαφορετικά api και σε ST και σε MT, άμα θες να το τρέξεις δεν έχω θέμα, feel free.

Για να στα εξηγώ απλά, το 3DMark είναι κυρίως GPU bound test, σε GPU bound test θα δεις διαφορες αλλα είναι απειροελάχιστες. Και με τον 3570k το ίδιο GPU score έβγαζα πάνω κάτω. Το μονο σημαντικό benchmark που έχει για CPU bound κατάσταση και gaming είναι το API overhead γιατί δοκιμάζει οριακά τα draw calls που παράγει ο επεξεργαστής σε διαφορετικά api και σε ST και σε MT, άμα θες να το τρέξεις δεν έχω θέμα, feel free.

Την επόμενη φορά που θα κοροϊδεύεις τον pirmen γιατί έδειχνε 720p benchmark εγώ θα σου θυμίσω ότι ούτε καν αυτό δεν έκανες.

Μιας που το είπες θα το κάνω το απόγευμα πάντως και εγώ γιατί είμαι περίεργος :)

Αν δεν έχετε GTX-1080Ti στα 1080p, δεν θα δείτε τρομερές διαφορές με τις μνήμες.

Ε κάνεις λάθος μέχρι και 50fps είπε.

Άντε και εσύ δεν ξέρεις.

20 πόντοι είναι διαφορα, αλλα ελαχιστη, και μπορεί να φταίει το ότι είναι linked το IF στην ταχύτητα των ram, σε games μπορεί να δεις και 50 fps διαφορα με καλές μνήμες.

Αν εννοείς την Am4 πλατφόρμα με τα παραπάνω το παίρνω πίσω :D

Την επόμενη φορά που θα κοροϊδεύεις τον pirmen γιατί έδειχνε 720p benchmark εγώ θα σου θυμίσω ότι ούτε καν αυτό δεν έκανες.

Μιας που το είπες θα το κάνω το απόγευμα πάντως και εγώ γιατί είμαι περίεργος :)

Το έκανα αλλα είναι πολλές σελίδες πίσω, αν δεν βαριέσαι και θες να ψάχνεις ανέβασα 720p test.

Κακίες. Δεν λέω είναι χάλια σαν πλατφόρμα (για την ώρα) αλλά πολύ χολή βγάζεις και εσύ.

Ας πούμε και σε αυτή ότι είπαμε στην am4, παιδικές ασθένειες. Άσχετο που βιάστηκαν να την βγάλουν γιατί του πήγε τοίχο τοίχο :)

Κακίες. Δεν λέω είναι χάλια σαν πλατφόρμα (για την ώρα) αλλά πολύ χολή βγάζεις και εσύ.

Ας πούμε και σε αυτή ότι είπαμε στην am4, παιδικές ασθένειες. Άσχετο που βιάστηκαν να την βγάλουν γιατί του πήγε τοίχο τοίχο :)

Σε λαθος θεμα το γραψες ετσι? XD

• Like 3

Sorry αλλά σε ποιο game είδατε 50fps από μνήμες ??

rottrgeothermalvalleyw6zkr.jpg

Το μονο που άλλαζα ήταν μνήμες. Άμα τις κατέβαζα στα 2133 θα έβλεπες ακόμα μεγαλύτερες διαφορες.

• Like 9

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...