Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Ποιο Χ99 έχει victim cache L3??? Επίσης σύγκριση ΑΜ4 με Χ99? Είσαι ωραίος Αν δεν παινέσεις το σπίτι σου που λένε, για αυτό το λέει ο άνθρωπος . Αυτό δεν είναι τίποτα, αν δεις am4 vs x79 τότε θα είναι σοβαρά τα πράγματα , αν μπει και x58 καλά θα είναι το τερμάτισμα μπλεδίλας . 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MoviemakerGr Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Συμφωνω, και προσθέτω, η εμπηρια χρησης μερικες φορες δεν ειναι απλα τα απολυτα νουμερα που βλεπει καποιος σε ενα bench ή το ποσο γρηγορα μπορει να κανει export, αλλα και το ποσα πραγματα ταυτοχρονα μπορει να κανει. Σε σχεση με τον 955 που ειχα, και ενα export στο lightroom(απο premier ουτε λογος...) με εκανε να αφησω το PC μεχρι να τελειώσει, τωρα οτι και να κανω ταυτοχρονα ποτε μα ποτε δεν εχω πει "κατσε να περιμενω να τελειώσει". Στον αντιποδα αν βεβαια καποιου η δουλεια ηταν το photoshop και ηταν σε ανοιχτο project 8 ωρες την ημερα, τοτε αλλαζει το performance value. Πιστευω οτι η AMD Καταφερε να διχασει τα παντα. Δεν παρουσιασε κατι που σκοτωνε τον ανταγωνισμο σε ολα τα επιπεδα, αλλα ειναι ακρως ανταγωνιστηκο στα περισσοτερα, και δεν ειχαμε συνηθησει να μην εχουμε 1 αποτελεσμα για το VFM ή για το "best". Ρε φίλε πόσο άψογος και τίμιος είσαι σε θαυμάζω ετσι είναι ακριβώς, εννοείται στο multitasking ο 8πυρηνος ryzen θα έχει πολύ καλύτερη αντιμετώπιση - ανταπόκριση από έναν 4πυρηνο που "θα κλειδώσει" τα cores, αλλά εδώ έρχονται δυο διλήμματα πάλι (πέρα της εντύπωσης που θα πάρει κάποιος που είχε συνηθίσει την "όποια μπάρα" να κυλάει γρηγορότερα). και τα διλήμματα είναι τι είναι διατεθειμένος ο άλλος για αυτό το multitasking να θυσιάσει και ποια ακριβώς είναι αυτά,πάντα με τιμιότητα απέναντι στην πλατφόρμα και το δεύτερο δίλημμα είναι αν κάποιος πρέπει να πάει στην Χ ώστε με το turbo max 3 να γεφυρώσει το χάσμα και να έχει και τα περισσότερα που "θυσιάζει" στην πρώτη περίπτωση. Ότι θα πληρώσει παραπάνω στο ταμείο είναι δεδομένο,αφού τα θέλει όλα,πράγμα που θα χρειάζονταν 2 διαφορετικά builds για να τα έχει. Επίσης μην ξεχνάμε εδώ και το x99 που εκεί η αντιμετώπιση θα μπορουσε να ήταν ανάλογη ανεβάζοντας πολύ εύκολα τους 6 πυρήνες στα 4.2 (δεν λέω 4.4) αλλά για να μην το μπερδέψουμε το πράγμα και επειδή όλοι δεν έχουν την ίδια δυνατότητα oc ας μείνουμε στα stock. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 1) Στα games που γεμίζουν πάνω από ένα ccx(BF1, AoTS, Watch Dogs 2) δεν βλέπεις ανάλογες επιδόσεις με τους Χ99 ίδιου core count (και ίδιας διάρθρωσης cache με την εμπορική πλατφόρμα). Δηλαδή ναι μεν υπάρχει κέρδος από τα περισσότερα cores/threads, μαζί όμως με το penalty που λέμε. 2) Θα τη συνέφερε οικονομικά την ίντελ να πουλάει ενωμένους dual core, επενδύοντας ό,τι είχε και δεν είχε σε τεχνολογίες διασύνδεσης. Αλλά δεν το έκανε παρά μόνο για πολύ συγκεκριμένα project(βλέπε EMIB και FPGA). Κάποια στιγμή θα περάσει και εκεί για συγκεκριμένες εφαρμογές που θα δει μεγάλο πλεονέκτημα. Ειδικά τώρα που αυτά τα κομμάτια κινδυνεύουν από τους ryzen/epyc(κυρίως) Ξεπερναω το γεγονος οτι συγκρινεις consumer vs HEDT και σε παω σε κατι πιο καινουργιο απο το x99. Παρε να δεις λιγο πως τα πανε vs επεξεργαστων των ιδιων core counts που βγηκανε τωρα προσφατα! Site: https://www.techspot.com/review/1450-core-i7-vs-ryzen-5-hexa-core Στα συγκεκριμενα παινχιδια που ειπες : Αμα μου πεις σχετικα με το Watch Dogs 2, ειναι φανερο πως προτιμα πιο πολυ τα κλοκια απο τους πυρηνες και γενικα ειναι unoptimized. Επισης μην ξεχναμε παλι πως η συγκριση ειναι HEDT vs Consumer με τις αναλογες τιμες βεβαια... Κοιτα γενικα το αρθρο να δεις που στεκεται ο καθε επεξεργαστης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Ποιο Χ99 έχει victim cache L3???Επίσης σύγκριση ΑΜ4 με Χ99? Είσαι ωραίος -Δημιουργείς αντιπαράθεση από το πουθενά. Τα Χ99 έχουν μεγάλη L3 cache παρόμοια με τα 1151(εμπορική πλατφόρμα). Αυτό εννοούσα. -Ακόμα και αν φύγουμε τελείως από συγκρίσεις με HEDT και πάμε στα συμβατικά. Γιατί πιστεύεις εσύ ότι ο 7500 π.χ. με 4 απλά cores, πωλείται πολύ ακριβότερα από τον 1300Χ και τον 1200(ανακοινωμένες τιμές). Ή εναλλακτικά γιατί έχει πολύ ανώτερες επιδόσεις από προσομοιωμένα 1300Χ/1200(στα games πάντα); Μήπως ισχύει η καραμέλα των υψηλότερων ιντελ κλοκς και για τους τριπλοκλειδωμένους 7500; Όχι, βέβαια. Κάτι άλλο τους κόβει σε επιδόσεις(τους 4 thread ryzen) και προσφέρονται τόσο φθηνά. Βρες το. [Βασικά δύο πράγματα, όχι ένα. Το ένα το είπες έμμεσα.] edit 1: Kostas anes. Πήγες σε HEDT με τσεκουρεμένη L3 cache. Ενώ το ξεκαθάρισα ότι μιλάω για τους "παλιούς" Χ99 που ήταν παρόμοιοι σε στήσιμο με τους casual intel. edit 2: Άσε που το techspot τεστάρει συχνά σε gbu bound καταστάσεις. Όταν βλέπεις π.χ. να βγάζουν σε BF1 multi τόσο υψηλά μιν σε όλα τα cpu. Υπάρχουν maps που σε 64 player conquest αναστενάζουν τα πάντα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lied Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Καταφερα και τον μπουκωσα τον 1700. Διαφορετικο file για compression και backup με comodo. Οι δισκοι εχουν παει διακοπες βεβαια και λιαζονται. Παντα σε real usage scenarios για εμενα. Εκτος απ οταν κανω record με OBS και παιζω.Δεν ξερω σαν scratch disk σε κανα μεγαλο Project με premier μηπως δουλεψει καθολου... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
~Palpatin~ Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 -Δημιουργείς αντιπαράθεση από το πουθενά. Τα Χ99 έχουν μεγάλη L3 cache παρόμοια με τα 1151(εμπορική πλατφόρμα). Αυτό εννοούσα. -Ακόμα και αν φύγουμε τελείως από συγκρίσεις με HEDT και πάμε στα συμβατικά. Γιατί πιστεύεις εσύ ότι ο 7500 π.χ. με 4 απλά cores, πωλείται πολύ ακριβότερα από τον 1300Χ και τον 1200(ανακοινωμένες τιμές). Ή εναλλακτικά γιατί έχει πολύ ανώτερες επιδόσεις από προσομοιωμένα 1300Χ/1200(στα games πάντα); Μήπως ισχύει η καραμέλα των υψηλότερων ιντελ κλοκς και για τους τριπλοκλειδωμένους 7500; Όχι, βέβαια. Κάτι άλλο τους κόβει σε επιδόσεις(τους 4 thread ryzen) και προσφέρονται τόσο φθηνά. Βρες το. [Βασικά δύο πράγματα, όχι ένα. Το ένα το είπες έμμεσα.] edit 1: Kostas anes. Πήγες σε HEDT με τσεκουρεμένη L3 cache. Ενώ το ξεκαθάρισα ότι μιλάω για τους "παλιούς" Χ99 που ήταν παρόμοιοι σε στήσιμο με τους casual intel. edit 2: Άσε που το techspot τεστάρει συχνά σε gbu bound καταστάσεις. Όταν βλέπεις π.χ. να βγάζουν σε BF1 multi τόσο υψηλά μιν σε όλα τα cpu. Υπάρχουν maps που σε 64 player conquest αναστενάζουν τα πάντα. Να λέμε και το φλυτζανι αν ειναι. Στα υπολοιπα οκ πανε παρε Χ99, ρε τι διαβαζουμε εδω μεσα. Στο Χ299 θεμα ειναι ολα καλα και στο ΑΜ4 θεμα τα Χ299 εχουν τσεκουρεμενη L3. Edit 2 Μπορεις να βρεις κατι καλυτερο ειμαι σιγουρος, μονο σε παρακαλω μην ειναι κανα βιντεο με 4 views!!!! PS Εκτος απο το να δημιουργεις εντυπωσεις μπορεις να κανεις κατι αλλο; Γιατι μας ειπες οτι η 1080Τι ειναι μπουκαλι σε 1080p ΕΛΕΟΣ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ShooterX Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Να λέμε και το φλυτζανι αν ειναι. Στα υπολοιπα οκ πανε παρε Χ99, ρε τι διαβαζουμε εδω μεσα. Στο Χ299 θεμα ειναι ολα καλα και στο ΑΜ4 θεμα τα Χ299 εχουν τσεκουρεμενη L3. Edit 2 Μπορεις να βρεις κατι καλυτερο ειμαι σιγουρος, μονο σε παρακαλω μην ειναι κανα βιντεο με 4 views!!!! PS Εκτος απο το να δημιουργεις εντυπωσεις μπορεις να κανεις κατι αλλο; Γιατι μας ειπες οτι η 1080Τι ειναι μπουκαλι σε 1080p ΕΛΕΟΣ Μια παρατηρηση για το ps Πιστευεις οτι ειναι ενδεικτικο της δυναμης των cpu το τεστ π εκανε και αναφερεται ο pirmen(techspot)??? Ειδες οτι με oc ολα τα cpu κερδιζουν 2-5 fps??Τι σου λεει αυτο??Γιατι εγω οταν παω στα 4.6ghz βλεπω μεγαλες διαφορες απο stock??1080p.. Εχω κανα μαγικο cpu??Nope...Απλα δεν παιζω με Ultra settings..αρα?? Πιστευω και αλλα cpu να εβαζαν(φτηνοτερα) παλι θα ητανε κοντα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spartan117 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 https://www.youtube.com/watch?v=6IdPu824YDU 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
~Palpatin~ Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Μια παρατηρηση για το ps Πιστευεις οτι ειναι ενδεικτικο της δυναμης των cpu το τεστ π εκανε και αναφερεται ο pirmen(techspot)??? Ειδες οτι με oc ολα τα cpu κερδιζουν 2-5 fps??Τι σου λεει αυτο??Γιατι εγω οταν παω στα 4.6ghz βλεπω μεγαλες διαφορες απο stock??1080p.. Εχω κανα μαγικο cpu??Nope...Απλα δεν παιζω με Ultra settings..αρα?? Πιστευω και αλλα cpu να εβαζαν(φτηνοτερα) παλι θα ητανε κοντα... Εμ τι να σου κανει ο 4core μπουκαλι στην 1080 εχεις αν ειναι οπως τα λες. Σε αλλα νεα για πες εσυ τωρα πως θα δουμε την δυναμη των CPU να παμε σε 720p μηπως; Ή ειναι παλι μεγαλη η αναλυση. Δεν βαρεθηκατε 3 ατομα κυριολεκτικα να γραφεται ανακριβειες; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ShooterX Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Εμ τι να σου κανει ο 4core μπουκαλι στην 1080 εχεις αν ειναι οπως τα λες. Σε αλλα νεα για πες εσυ τωρα πως θα δουμε την δυναμη των CPU να παμε σε 720p μηπως; Ή ειναι παλι μεγαλη η αναλυση. Δεν βαρεθηκατε 3 ατομα κυριολεκτικα να γραφεται ανακριβειες; Μαλιστα..Εκανε και στην 970gtx που ειχα μπουκαλι Ε??Γιατι και τοτε εβλεπα μεγαλες διαφορες... Δεν ξερω τι ανακριβειες υποθετεις οτι λεω...Σου λεω πραγματα τα οποια βλεπω.. Οποτε συμφωνα με εσενα και το review του techspot ΔΕΝ αξιζει το oc παιδια για 2-3 fps...ολοι stock.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spartan117 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Τσάμπα επιτίθεστε τον ShooterX, shitposting τύπου pirmen/moviemaker δεν έγραψε ποτε στο θέμα. Ξέρω είναι λίγο σαν mexican standoff η φάση αλλα τουλάχιστον να στοχεύετε τα σωστά άτομα 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MoviemakerGr Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Τσάμπα επιτίθεστε τον ShooterX, shitposting τύπου pirmen/moviemaker δεν έγραψε ποτε στο θέμα. Ξέρω είναι λίγο σαν mexican standoff η φάση αλλα τουλάχιστον να στοχεύετε τα σωστά άτομα Απλά πρόσεξε τους χαρακτηρισμούς τύπου shitposting γιατί μπορεί να σου γυρίσουν μπούμερανγκ στο θέμα του 2066 socket. Αλλά απ'οτι θυμάμαι εσείς δεν επιτίθεστε κιόλας .. Επιχειρηματολογείτε.. Τελικά ο σκοπός αγιάζει τα μέσα να μην γράφει κανείς τα προβλήματα της πλατφόρμας ακόμα και αν ήταν κάτοχος,τότε κάνει shitposting. Ξέρεις ο αδαής είναι αδαής εσύ που έχεις γνώσεις έχεις διπλή ευθύνη να είσαι αντικειμενικός. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spartan117 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Κοίτα δεν θεωρώ ότι γραφεις = shitposting. Αυτό που είπες για επαγγελματική χρήση και ότι ο Ryzen δεν σου κάθεται για αυτή την δουλειά το σέβομαι και δεν έχω κανένα θέμα. Shitposting θεωρώ το "σε 3 χρονια όταν θα πουλήσεις τον 7700k στο 70% της τωρινής τιμής του και τον 1600 με το ζόρι θα τον δώσεις 50%". 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MoviemakerGr Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Κοίτα δεν θεωρώ ότι γραφεις = shitposting. Αυτό που είπες για επαγγελματική χρήση και ότι ο Ryzen δεν σου κάθεται για αυτή την δουλειά το σέβομαι και δεν έχω κανένα θέμα. Shitposting θεωρώ το "σε 3 χρονια όταν θα πουλήσεις τον 7700k στο 70% της τωρινής τιμής του και τον 1600 με το ζόρι θα τον δώσεις 50%". Αυτό είναι μια δική μου εκτίμηση σύμφωνα με την προϊστορία όταν 2 άτομα έκαναν την δική τους εκτίμηση εγώ φυσικά δεν αντέδρασα απλά περιμένω να δω ποιος θα επιβεβαιωθεί,εχω υπομονή σε αυτά γιατί συνήθως πέφτω μέσα,εσύ που είσαι από την αρχή σε αυτό το νήμα πρέπει να το έχεις δει αυτό. Δέχομαι την διευκρίνηση με χαρά κ πάμε παρακάτω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
strawman Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Share Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Αυτό είναι μια δική μου εκτίμηση σύμφωνα με την προϊστορία όταν 2 άτομα έκαναν την δική τους εκτίμηση εγώ φυσικά δεν αντέδρασα απλά περιμένω να δω ποιος θα επιβεβαιωθεί,εχω υπομονή σε αυτά γιατί συνήθως πέφτω μέσα,εσύ που είσαι από την αρχή σε αυτό το νήμα πρέπει να το έχεις δει αυτό. Δέχομαι την διευκρίνηση με χαρά κ πάμε παρακάτω. Δεν χρειαζεται να περιμενεις τιποτα, ηδη λαθος εχεις βγει. Παρε για παραδειγμα τον 4770/90. Δινεται στα 350 μαζι με mobo + 16gb ram. Δεν ειναι οτι βγαινεις σωστος, ειναι οτι απλα δεν παρεδεχεσαι οτι εισαι λαθος, οπως για παραδειγμα στα posts με τα userbenchmark που κατεληξες οτι 7500 > 4770k. Ακομα και τους 7700 / 7700k / 6700k μπορεις να τους βρεις στα 300€ ΣΗΜΕΡΑ, ποσο μαλλον σε 3 χρονια. Βασικα, τι συζηταμε, εδω εβγαλες τον ΕΑΥΤΟ σου λαθος οταν συμφωνησες με τον fulgore οτι βρισκεις ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟ 7700k 280€. Ποσο πιο λαθος περιμενεις να βγεις για να το παραδεχτεις? Πεφτεις και μεσα παναθεμα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις