Προς το περιεχόμενο

AMD Επεξεργαστές & AM4 socket

kostas_anes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 14,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Παντως εχω καταλαβει οτι παντου beta testers εχουμε καταντησει απο υπολογιστες κινητα, δουλεια να εχουμε να κανουμε. :lol:

Αυτό ξαναπές το..

Αλλά από την άλλη καλό είναι να ακούγονται οι εμπειρίες και οι απόψεις αυτών που αν μη τι άλλο έχουν δοκιμάσει την πλατφόρμα,

αυτή είναι και η γενεσιουργός αιτία των φορουμ

ποτέ δεν ανέβασα video για να αναδείξω τα προβλήματα των Ryzen που παραμένουν απ'οτι βλέπουμε μερικά ποστ πιο πάνω και δεν έχουν λυθεί ως "παιδικές ασθένειες" με την κυκλοφορία νέων AGESA και bios.

Εδώ δεν επιτρέπεται άλλος να εχει διαφορετική άποψη και είναι εμφανέστατο στο topik.

Μόλις έγραψα και συνυπολόγισα στο VFM την μεταπώληση που εσυ ερχόμενος απο 4790 μπορείς να υπολογίσεις και να καταλάβεις άρχισαν πάλι οι προσωπικές επιθέσεις και το ανακάτεμα του hackint0sh κλπ..  Συνήθης τακτική και επαναλαμβανόμενη.. όποιος εχει αλλη άποψη φιμώνεται.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις έγραψα και συνυπολόγισα στο VFM την μεταπώληση που εσυ ερχόμενος απο 4790 μπορείς να υπολογίσεις και να καταλάβεις άρχισαν πάλι οι προσωπικές επιθέσεις και το ανακάτεμα του hackint0sh κλπ..  Συνήθης τακτική και επαναλαμβανόμενη.. όποιος εχει αλλη άποψη φιμώνεται.

Πιθανολογείς χωρίς δεδομένα, γι' αυτό δεν σε παίρνει κανεις στα σοβαρά όσο αφορά το "μελλοντικό" vfm. Όσο για το τωρινό vfm, βάλε μέσα και monero mining άμα θες που ο κάθε Ryzen έχει ROI 7-8 μήνες ενώ οι αντίστοιχοι Intel τα πάνε πολύ χειρότερα ;)

Ισα ισα αυτό το κομμάτι συζήτησης ξεκίνησε από έναν Άνθρωπο που απο 4770 σκέφτηκε να περάσει σε Ryzen 1600x

αρα είναι πολύ συγκεκριμένο κ εύκολο σε αυτόν να υπολογίσει το VFM σε σχέση με την χρήση που είχε για 4 χρόνια.

Εγώ το 1700 βιάστηκα να το διώξω γιατί μέρα με την μέρα έχανα χρήματα κατρακυλώντας.

Το επόμενο που έστησα ήταν ένα set 1600x - MSI B350 GPlus - και Trident Z RGB 3200 - και GTX 1070 και εκεί ανακάλυψα ότι τις μνήμες τις πληρώσαμε άδικα,αφού μόλις τις βάζαμε 3200 παθαιναμε ότι το παλικάρι παραπάνω,+ τα 95c θερμοκρασία που δεν ξέρω αν είναι bug αλλά αν είναι ας το διορθώσει τόσους μήνες μετά,

Αν λοιπόν για να με πάρει κανείς σοβαρά πρέπει να αρχίσω να μιλάω και εγώ για mining οκ τότε ας μείνουμε σε αυτή την διάσταση.

Αυτό όμως που θα ανεβάσω σίγουρα την επόμενη φορά που θα εχω πάλι Ryzen στα χέρια μου θα είναι ένα cinebench OpenGL bench να δούμε και αν η ίδια κάρτα έχει το ίδιο score με έναν Intel 7700 με έναν Intel 5820 στα 4.4 και με κάποιον Ryzen 1600 η 1700. ;)

Παρεμπιπτόντως να πω οτι ήρθε ενα παλικαράκι σε π.μ και με ρώτησε που πιστευω ότι πρέπει να πάει σε i5 η σε Ryzen1600 μετα απο  FX που έχει τώρα,και του πρότεινα  γιατί αυτή είναι και η άποψη μου την οποία επανέλαβα πιο πάνω στον 1600 για την χρήση που τον ήθελε,Gaming browser all around και σε αυτή την κατηγορία,κυρίως γιατί ο i5 δεν αποτελεί κομμάτι του μέλλοντος αλλά του παρελθόντος,αν μου έβαζε έναν i7 όμως δίπλα δεν θα μπορούσα να του πω το ίδιο.

Αρα όπως έγραψα πάλι οι Ryzen αποτελούν λύση και πρόταση σήμερα αλλά σίγουρα επίσης δεν είναι αυτό που θέλουν να παρουσιάσουν,δεν είναι η πανάκεια των επεξεργαστών,σε καμιά περίπτωση.

Αν λοιπόν για να με πάρει κανείς σοβαρά πρέπει να αρχίσω να μιλάω και εγώ για mining οκ τότε ας μείνουμε σε αυτή την διάσταση.

Πιθανολογείς χωρίς δεδομένα, γι' αυτό δεν σε παίρνει κανεις στα σοβαρά όσο αφορά το "μελλοντικό" vfm.

Μάθε να διαβάζεις πρώτα και μετά βλέπουμε.

ξεκίνησε από έναν Άνθρωπο που απο 4770 αφού του έμεινε η μητρική στα χερια σκέφτηκε να περάσει σε Ryzen 1600x

Και μια διόρθωση μιας και δεν διάβασες και τι είπε ο Fulgore. Εγώ έχω πει επανειλημμένα ξανά και ξανά ότι οποιος έχει i7 από Haswell και πάνω για games δεν αξίζει να στήσει τώρα νέο σύστημα (οι μνήμες βρίσκονται στο θεό, κάρτες γραφικών δεν υπάρχουν σε λογικές τιμές κτλ.). Από την στιγμή που του πέθανε η μητρική προφανώς και αξίζει να πάει σε Ryzen όμως, μιας και όλες οι άλλες επιλογές δεν του προσφέρουν πολλά για την χρηματική διαφορα που θα δώσει.

Edit: Και στην τελική ακόμα και να θέλει να πάει σε HEDT πλατφόρμα που προσπαθείς να του πουλήσεις, περισσότερο αξίζει να βρει μεταχειρισμένο set με 6800k ή 5820k. Που και θα είναι πιο φτηνό από 7800x + x299 αλλα έχει και το κεφάλι του ήσυχο γιατί είναι soldered επεξεργαστές με καλή θερμική συμπεριφορά και λογική κατανάλωση.

Στην περίπτωση μου η καλύτερη επιλογή ήταν να αγοραζα μία μητρική και να περίμενα του χρόνου ότι βγει αλλά το θέμα είναι όπως είπα ποιος κάθεται να στήνει πάλι από την αρχή μηχάνημα κάθε 3 και λίγο. Για τις rgb 3200 μνήμες μεγάλη βλακεία όντως και όχι τίποτα άλλο αλλά εξωτερικό κοστίζουν και μία περιουσία. Προσωπικά παίζει ενδεχόμενο να βρω 7700κ με 70 ευρώ διάφορα από τον δικό μου αλλά δεν ήθελα να πω κάτι παραπάνω μην πάει σε vs το πράγμα.

Στην περίπτωση μου η καλύτερη επιλογή ήταν να αγοραζα μία μητρική και να περίμενα του χρόνου ότι βγει αλλά το θέμα είναι όπως είπα ποιος κάθεται να στήνει πάλι από την αρχή μηχάνημα κάθε 3 και λίγο. Για τις rgb 3200 μνήμες μεγάλη βλακεία όντως και όχι τίποτα άλλο αλλά εξωτερικό κοστίζουν και μία περιουσία. Προσωπικά παίζει ενδεχόμενο να βρω 7700κ με 70 ευρώ διάφορα από τον δικό μου αλλά δεν ήθελα να πω κάτι παραπάνω μην πάει σε vs το πράγμα.

Κοίτα και ο 7700k έχει τις χρήσεις του, γι' αυτό είπα ότι είναι viable επιλογή για gaming. Θα σου δώσει 1-2 fps παραπάνω σε 1440p με πιθανότατα χαμηλότερα lows, αλλα τουλάχιστον είναι ίδια κατάσταση με τον επεξεργαστή που είχες οποτε δεν αλλάζουν πολλές μεταβλητές.

Το ξέρω γιαυτό και φυσικά δεν μιλάω για αναβάθμιση και εννοείται ότι αν το κάνω είναι κάτι που δεν προτείνω σε κανένα.

1080p πάντως είμαι προς το παρόν μέχρι να σοβαρευτουν οι εταιρείες στα 1440p 165 hz που είναι μες τα προβλήματα.

Εσύ είπαμε μην μιλάς με το oc που έκανες γιατί άλλοι κλαίνε τα λεφτά τους :P https://m.youtube.com/watch?v=RxY1URb2gpI

Ο 7700Κ έχει λόγο ύπαρξης σε 1080p 144hz monitors κτλ. Στα 330 που κάνει στην Ελλάδα δεν αξίζει σε καμιά περίπτωση, ούτε καν σε αυτή αν σκεφτεί κανείς ότι θέλει και οπωσδήποτε καλή ψύχτρα.

Επίσης αν συγκρίνουμε πλατφόρμες το Ζ270 έχει την γνωστή ημερομηνία λήξης από την Intel. Άντε να πάρει και τον διάδοχο της επόμενης γενιάς. Το AM4 σίγουρα είναι πιο future prof.

Αν όμως μπορείς να το βρεις φτηνότερα εννοείται ότι ειδικά για gaming είναι ένας πολύ δυνατός CPU. 

Το ξέρω γιαυτό και φυσικά δεν μιλάω για αναβάθμιση και εννοείται ότι αν το κάνω είναι κάτι που δεν προτείνω σε κανένα.

1080p πάντως είμαι προς το παρόν μέχρι να σοβαρευτουν οι εταιρείες στα 1440p 165 hz που είναι μες τα προβλήματα.

Έρχονται σιγά σιγά Samsung QDVA panel στα 1440p και 144hz με HDR + Gsync/Freesync με τιμή κάτω από χιλιάρικο, τότε θα αξίζει να αναβαθμίσεις monitor, τώρα ότι αγοράσεις σε λίγους μήνες θα είναι outdated γιατί σχεδόν όλα είναι με IPS panel με τραγικό contrast και χρωματικό coverage :D

https://www.mindfactory.de/product_info.php/32Zoll--81-28cm--Samsung-C32HG70-Curved-schwarz-2560x1440-1xDisplayPort_1177383.html

^ Ήδη το πρώτο έκανε εμφάνιση στο Mindfactory, αλλα είναι το curved μοντέλο στις 32 ίντσες που κάνει παραπάνω.

• Like 2

Ισα ισα αυτό το κομμάτι συζήτησης ξεκίνησε από έναν Άνθρωπο που απο 4770 σκέφτηκε να περάσει σε Ryzen 1600x

αρα είναι πολύ συγκεκριμένο κ εύκολο σε αυτόν να υπολογίσει το VFM σε σχέση με την χρήση που είχε για 4 χρόνια.

Εγώ το 1700 βιάστηκα να το διώξω γιατί μέρα με την μέρα έχανα χρήματα κατρακυλώντας.

Το επόμενο που έστησα ήταν ένα set 1600x - MSI B350 GPlus - και Trident Z RGB 3200 - και GTX 1070 και εκεί ανακάλυψα ότι τις μνήμες τις πληρώσαμε άδικα,αφού μόλις τις βάζαμε 3200 παθαιναμε ότι το παλικάρι παραπάνω,+ τα 95c θερμοκρασία που δεν ξέρω αν είναι bug αλλά αν είναι ας το διορθώσει τόσους μήνες μετά,

Αυτό όμως που θα ανεβάσω σίγουρα την επόμενη φορά που θα εχω πάλι Ryzen στα χέρια μου θα είναι ένα cinebench OpenGL bench να δούμε και αν η ίδια κάρτα έχει το ίδιο score με έναν Intel 7700 με έναν Intel 5820 στα 4.4 και με κάποιον Ryzen 1600 η 1700. ;)

Παρεμπιπτόντως να πω οτι ήρθε ενα παλικαράκι σε π.μ και με ρώτησε που πιστευω ότι πρέπει να πάει σε i5 η σε Ryzen1600 μετα απο  FX που έχει τώρα,και του πρότεινα  γιατί αυτή είναι και η άποψη μου την οποία επανέλαβα πιο πάνω στον 1600 για την χρήση που τον ήθελε,Gaming browser all around και σε αυτή την κατηγορία,κυρίως γιατί ο i5 δεν αποτελεί κομμάτι του μέλλοντος αλλά του παρελθόντος,αν μου έβαζε έναν i7 όμως δίπλα δεν θα μπορούσα να του πω το ίδιο.

Αρα όπως έγραψα πάλι οι Ryzen αποτελούν λύση και πρόταση σήμερα αλλά σίγουρα επίσης δεν είναι αυτό που θέλουν να παρουσιάσουν,δεν είναι η πανάκεια των επεξεργαστών,σε καμιά περίπτωση.

χωρις καμια προσπαθεια αντιπαραθεσης.....  λες καποια πραγματα που δεν καταλαβαινω. 

1, το 1700 συστημα τι (δεν) εκανε και εχανες χρηματα?  (εννοειται οτι εφ'οσον μιλαμε για επαγγελματικη χρηση, και εχανες χρηματα, καλως το εδιωξες...)

2, και μετα.., αφου ΟΚ, τελικα δεν εκανε το 1700, πας και στηνεις συστημα παλι ΑΜ4, με ποια λογικη?

3. το θεμα με τις μνημες ηταν γνωστο σχεδον εξ' αρχης. ναι μεν, εχει βελτιωθει αρκετα η κατασταση, αλλα δεν εχει λυθει ολοκληρωτικα. μπορεις ανετα να δουλεψεις ομως στα 2933.   δλδ ποση διαφορα θα ειχες με τα 3200?   επισης, σε αυτο παιζει ρολο και η μητρικη...!!! 

4 και το θεμα των θερμοκρασιων, παλι εχει αναφερθει απο τον πρωτο μηνα, και οτι δεν ειναι προβλημα. απλα ειναι εσκεμμενο θεμα offset +20β, το οποιο ΔΕΝ το εχουν ολοι οι Ryzen (νομιζω μονο τα X μοντελα). 

αρα, τελικα, επειδη εσυ ειχες καποιο θεμα, το οποιο αν εψαχνες λιγο παραπανω, ισως και να το ειχες λυσει, σημαινει αυτοματα οτι ο Ryzen ειναι "μαπα το καρπουζι".......??  

μπορει στα προγραμματα που δουλευεις να "κουμπωνει" καλυτερα ο ι7...., απλα..! 

.αν "δεν έχεις χρήματα" πας εδώ λοιπόν με 400 ευρώ βρίσκεις σετακι ;)  πάρε αυτό και ανέβασε τον 5820 στα 4.4 χαλαρά και μετά πες μας. http://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i7-5820K-vs-AMD-Ryzen-5-1600X/2579vs3920 )

Μάθε να διαβάζεις πρώτα και μετά βλέπουμε. 

Και στην τελική ακόμα και να θέλει να πάει σε HEDT πλατφόρμα που προσπαθείς να του πουλήσεις, περισσότερο αξίζει να βρει μεταχειρισμένο set με 6800k ή 5820k. Που και θα είναι πιο φτηνό από 7800x + x299 αλλα έχει και το κεφάλι του ήσυχο γιατί είναι soldered επεξεργαστές με καλή θερμική συμπεριφορά και λογική κατανάλωση.

Μ'αρεσει που μου λες να μάθω να διαβάζω και εχω γράψει ακριβώς αυτό πιο πάνω..

αλλά δεν πειράζει αφού τελικά συμφωνούμε το προσπερνάω.. :P :D :lol:

@CAB  οι απαντήσεις που ζητάς ειναι ακριβώς στο ποστ που έκανες παράθεση πουθενά δεν έγραψα "μάπα το καρπούζι" ισα ισα το αντίθετο έγραψα,επίσης το μεταγενέστερο 1600x στήθηκε για φίλο και Gaming χρηση οχι για εμένα πάντα με την ελπίδα οτι τα όποια προβλήματα θα διορθωθούν  ,το 1700 δεν έκανε για την δική μου χρήση που είναι λίγο Gaming και πολύ Adobe..  έχει πραγματικά μεγάλες διαφορές στην πράξη.

@Fulg μην το παίρνεις προσωπικά φίλε,πολλοί είναι στο δικό σου δίλημμα κ πρέπει να έχουν το έναυσμα να το ψάξουν παραπάνω και να αποφασίσουν τι τους κάνει.  ;)

@CAB  οι απαντήσεις που ζητάς ειναι ακριβώς στο ποστ που έκανες παράθεση πουθενά δεν έγραψα "μάπα το καρπούζι" ισα ισα το αντίθετο έγραψα,επίσης το μεταγενέστερο 1600x στήθηκε για φίλο και Gaming χρηση οχι για εμένα πάντα με την ελπίδα οτι τα όποια προβλήματα θα διορθωθούν  ,το 1700 δεν έκανε για την δική μου χρήση που είναι λίγο Gaming και πολύ Adobe..  έχει πραγματικά μεγάλες διαφορές στην πράξη.

ναι, δεν διαφωνησα. απλα για να καταλαβω καλυτερα, σε ρωτησα. 

αλλα και παλι, σου ειπα 2 πολυ συγκεκριμενα πραγματα. 

1 μνημες δεν ειναι απαραιτητο να δουλεψουν στα 3200, αν δεν τις υποστηριζει σωστα και η μητρικη, και προκαλει θεματα.  μπορει καλλιστα να τις βαλει στα 2933 (η και λιγο χαμηλοτερα ΑΝ χρειαζεται) οπου δεν θα εχει θεματα. η επιδραση στα αποτελεσματα θα ειναι πολυ μικροτερη απο την επιδραση στα νευρα.....!  

αυτο σιγα σιγα θα λυθει με νεοτερα Agesa Bios. θελει λιγο υπομονη.  καλως ή κακως η ΑΜ4 περναει ενα ΒΕΤΑ Testing σταδιο.....!!  αλλα αυτο το testing = debugging που γινεται τους τελευταιους μηνες, η AMD μονη της θα ηθελε 2-3 χρονια να το κανει.....!!!! :-D  :-D  

2 δεν υφισταται θεμα με τις θερμοκρασιες, που αναφερεται συχνα. οι θερμοκρασιες ειναι με προσθηκη +20 βαθμων, σε ορισμενα μοντελα, και οχι σε ολα το τονιζω.  

ηδη τον τελευταιο μηνα εχουν αναφερθει νεες εκδοσεις των προγραμματων, που διαβαζουν σωστα τις θερμοκρασιες, χωρις το offset +20. 

και ξαναλεω, για την δικη σου περιπτωση με το Adobe, αν ειχες θεμα, καλως εκανες και το εδιωξες...! Σε επαγγελματικη χρηση, δεν υπαρχει χρονος για testing.....!!! 

• Like 1

και ξαναλεω, για την δικη σου περιπτωση με το Adobe, αν ειχες θεμα, καλως εκανες και το εδιωξες...! Σε επαγγελματικη χρηση, δεν υπαρχει χρονος για testing.....!!!

Γι' αυτό κιόλας σε επαγγελματικό περιβάλλον δεν βλέπεις σχεδόν ποτε cutting edge εξοπλισμό. Κάτι το οποιο δουλεύει 100% είναι καλύτερο από κάτι που δουλεύει πιο γρήγορα αλλα δουλεύει το 99.9% σε τέτοιο use case. Όσο χρόνο ξοδεύεις για να λύσεις πιθανά προβλήματα τόσα λεφτά χάνεις. 

Μ'αρεσει που μου λες να μάθω να διαβάζω και εχω γράψει ακριβώς αυτό πιο πάνω..

αλλά δεν πειράζει αφού τελικά συμφωνούμε το προσπερνάω.. :P :D :lol:

Λάθη είμαστε ανθρώπους κάνουμε, σε αυτό έχεις δίκιο και γύρισα τρεις σελίδες για να δω το recommendation για 5820k και όπως είπες συμφωνούμε :P

• Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...