Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@adtakhs Συμφωνουμε φίλε μου και είναι λογικό να βγάζει παραπάνω σε 1080p όταν έχει ανεβασμένα ρολόγια έναντι του 1600.  Αυτό λέω και εγώ...

Τι είναι σημαντικότερο τα 20 fps σε 1080p ή να έχεις έναν CPU με παραπάνω πυρήνες πιο future prof και όλα αυτά πολύ φτηνότερα. όπως λες και εσύ όταν έχεις συγκεκριμένο μπάτζετ και μπορείς να πάρεις 1070 από τα λεφτά που θα γλιτώσεις από τον CPU δεν υπάρχει κάτι άλλο να πουμε.

• Like 1
  • Απαντ. 14,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Βρε εσύ DANTE, αν δεν βάλεις μέσα το κόστος, ποιος ο λόγος να κρίνεις τον 1600 απέναντι στο 7700Κ , αντί να κρίνεις τον 1600 απέναντι στον 7900Χ ή τον Ι3 Κ με έναν ενδεχόμενο Threadripper ή τον 7740K απέναντι στον Athlon 840 πχ?

Κατ` αναλογία δεν κρίνεις σαν κακή αγορά τον 7740 με μητρικές των 300€ , απέναντι στον 7700 με μητρικές των 120-130€ ???

• Like 2
Δημοσ.

@Dantε, εσυ που την πεφτεις απανωτα σε οτι λεει ο adtakhs.... Ολα αυτα που εχει πει μεχρι στιγμης ισχυουνε, ενω εσυ προσπαθεις να παρεις απομωνομενα πραγματα απο οτι εχει πει,

Κοιτας το δεντρο ,χανεις το δασος.

Κρατας οτι σε συμφερει,αστο καταλαβα.

Αν σου θυμιζει κατι αυτο...... Αρχικα δεν θες να καταλαβεις τι εστι TDP. Εστω και εαν σου εχει εξηγησει 2-3 φορες ο adtakhs οτι δεν εχει καμια σχεση με την καταναλωση, παρα μονο του οτι χρησιμοποιηεται στην εξισωση του.

Ωραια,οπου tdp,βαλε καταναλωση.

Εδω τι ακριβως πρεπει να σημαινει αυτο? Γιατι να βαλει καταναλωση και οχι μπαμιες? Αυτο το νουμερο δηλωνει TDP και μονο TDP. Τωρα αν εσυ θες να το βαφτιζεις αλλιως, προβλημα σου.

Επισης ο σε σχεση με τα παιχνιδια ο 1600 χανει απο τον 7700k για παραπανω απο ~5 FPS μονο στο GTA V απο ΟΛΑ αυτα που εδειξε. Τωρα, 130 ευρω κατω και να χανει κατα μεσο ορο για 10 περιπου FPS και να ειναι καλυτερος σε οτι αλλο workload του βαλεις.... Νομιζω οτι ο νικητης εδω ειναι ο 1600. ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΤΙΜΗ/ΑΠΟΔΟΣΗ (Ναι ξερω, 6 λεξεις που αν μπουν σε αυτη την σειρα ειναι ακατανοητες για εσενα)

Τελος ο adtakhs σου παρουσιαζει τα γεγονοτα. Σε gaming χωρις να ειναι Unlimited Budget Works φαση, ενας 1600 + Καλυτερη οθονη + καλυτερη καρτα (ολα αυτα με τα λεφτα που γλυτωνεις απο το να πας σε 7700k + MOBO ακριβο + ψυξη) προσφερει ΚΑΛΥΤΕΡΟ Gaming experience απο οτι η επιλογη του 7700k.

Πες με πιο κοκκινο και απο τον Σταλιν αμα θες panoc, αλλα εγω παω οπου μου λεει η τσεπη μου. Αυτη τη στιγμη λεει AMD. Νομιζω πως μαλλον εσεις οι δυο ειστε οι κολλημενοι (η πληρωμενοι) και εθελοτυφλετε. Οχι εγω, ο adtakhs και οποιοσδηποτε αλλος δεν προτιμα πια intel.

• Like 3
Δημοσ.

Βρε εσύ DANTE, αν δεν βάλεις μέσα το κόστος, ποιος ο λόγος να κρίνεις τον 1600 απέναντι στο 7700Κ , αντί να κρίνεις τον 1600 απέναντι στον 7900Χ ή τον Ι3 Κ με έναν ενδεχόμενο Threadripper ή τον 7740K απέναντι στον Athlon 840 πχ?

Κατ` αναλογία δεν κρίνεις σαν κακή αγορά τον 7740 με μητρικές των 300€ , απέναντι στον 7700 με μητρικές των 120-130€ ???

Μα εγω εξαρχης ειπα οτι δεν εχει νοημα η συγκριση 7700 με 1600.

Τον 7700 στη χειροτερη με τον 1600Χ πρεπει να τον συγκρινεις που ειναι σχετικα πιο κοντα στο κοστος και εχει και το εξοδο της ψυκτρας.

Απλα βαλατε το βιντεο με τη συγκριση αυτων των 2 και σχολιασαμε ολοι πανω σε αυτο.

Τιμολογιακα καθαρα ο 7700 θα πρεπε να συγκρινεται με 1700,που και εκει δηλαδη λιγο πολυ τα ιδια ισχυουν,απλα εχει ακομα μεγαλυτερο πλεονεκτημα ο 1700 σε rendering κτλ.

ΥΓ.Καλα ο 7740 προφανως και δεν εχει λογο υπαρξης,κανεις δε το αρνειται αυτο.

Μα δεν ειπα πουθενα οτι η ιντελ μαμαει κτλ.Απλα εχετε παρασυρθει σε ενα ρευμα amdιασης και πραγματα που ειναι ξεκαθαρα προσπαθειτε να τα παρουσιασετε αλλιως.Οπως που ειπες οτι σε 4Κ ο 1600 ειναι καλυτερος,πραγμα που δεν εχει γραφτει-αποδειχθει πουθενα-ποτε!

@Dantε, εσυ που την πεφτεις απανωτα σε οτι λεει ο adtakhs.... Ολα αυτα που εχει πει μεχρι στιγμης ισχυουνε, ενω εσυ προσπαθεις να παρεις απομωνομενα πραγματα απο οτι εχει πει,

Αν σου θυμιζει κατι αυτο...... Αρχικα δεν θες να καταλαβεις τι εστι TDP. Εστω και εαν σου εχει εξηγησει 2-3 φορες ο adtakhs οτι δεν εχει καμια σχεση με την καταναλωση, παρα μονο του οτι χρησιμοποιηεται στην εξισωση του.

Εδω τι ακριβως πρεπει να σημαινει αυτο? Γιατι να βαλει καταναλωση και οχι μπαμιες? Αυτο το νουμερο δηλωνει TDP και μονο TDP. Τωρα αν εσυ θες να το βαφτιζεις αλλιως, προβλημα σου.

Επισης ο σε σχεση με τα παιχνιδια ο 1600 χανει απο τον 7700k για παραπανω απο ~5 FPS μονο στο GTA V απο ΟΛΑ αυτα που εδειξε. Τωρα, 130 ευρω κατω και να χανει κατα μεσο ορο για 10 περιπου FPS και να ειναι καλυτερος σε οτι αλλο workload του βαλεις.... Νομιζω οτι ο νικητης εδω ειναι ο 1600. ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΤΙΜΗ/ΑΠΟΔΟΣΗ (Ναι ξερω, 6 λεξεις που αν μπουν σε αυτη την σειρα ειναι ακατανοητες για εσενα)

Τελος ο adtakhs σου παρουσιαζει τα γεγονοτα. Σε gaming χωρις να ειναι Unlimited Budget Works φαση, ενας 1600 + Καλυτερη οθονη + καλυτερη καρτα (ολα αυτα με τα λεφτα που γλυτωνεις απο το να πας σε 7700k + MOBO ακριβο + ψυξη) προσφερει ΚΑΛΥΤΕΡΟ Gaming experience απο οτι η επιλογη του 7700k.

Πες με πιο κοκκινο και απο τον Σταλιν αμα θες panoc, αλλα εγω παω οπου μου λεει η τσεπη μου. Αυτη τη στιγμη λεει AMD. Νομιζω πως μαλλον εσεις οι δυο ειστε οι κολλημενοι (η πληρωμενοι) και εθελοτυφλετε. Οχι εγω, ο adtakhs και οποιοσδηποτε αλλος δεν προτιμα πια intel.

Εγω λανθασμενα μιλησα για tdp και το ξεκαθαρισα.

Για καταναλωση μιλαει στο βιντεο,για καταναλωση μιλαω και εγω.Αρα δε με ενδιαφερει το tdp.

Για ολα τα αλλα,δεν ειπα κατι αντιθετο.Για συγκεκριμενα πραγματα μιλησα και οπου ειναι ανωτερος ο 1600 το λεω μονος μου.

Αλλα ναι παρτο στο προσωπικο να νιωσεις καλα.

ΥΓ.Τελος παντων επειδη οντως ειναι συζητησεις που καθε 5 σελιδες γινονται και τα ιδια πραγματα λεμε,κακως που το ξεκινησα,ο καθενας κρινει με οτι ξερει και καταλαβαινει.Να μαστε λιγο αντικειμενικοι μονο.

• Like 1
Δημοσ.

Παιδια νομίζω οτι είχαμε να πούμε το έχουμε πει, μήπως είναι καλό να κλειδωθεί αυτο το θεμα???

Άντε γιατί να αντίστοιχα θέματα με χ399 χ 299 δεν τα έχουμε κάνει καλοκαιρινά και είναι ακομα στης 30 σελίδες όταν εδώ γράφαμε 30 την ημέρα , και έχουν πλακώσει και η ζεστές!!!

Δημοσ.

Μα εγω εξαρχης ειπα οτι δεν εχει νοημα η συγκριση 7700 με 1600.

Τον 7700 στη χειροτερη με τον 1600Χ πρεπει να τον συγκρινεις που ειναι σχετικα πιο κοντα στο κοστος και εχει και το εξοδο της ψυκτρας.

Απλα βαλατε το βιντεο με τη συγκριση αυτων των 2 και σχολιασαμε ολοι πανω σε αυτο.

Τιμολογιακα καθαρα ο 7700 θα πρεπε να συγκρινεται με 1700,που και εκει δηλαδη λιγο πολυ τα ιδια ισχυουν,απλα εχει ακομα μεγαλυτερο πλεονεκτημα ο 1700 σε rendering κτλ.

Εγω λανθασμενα μιλησα για tdp και το ξεκαθαρισα.

Για καταναλωση μιλαει στο βιντεο,για καταναλωση μιλαω και εγω.Αρα δε με ενδιαφερει το tdp.

Για ολα τα αλλα,δεν ειπα κατι αντιθετο.Για συγκεκριμενα πραγματα μιλησα και οπου ειναι ανωτερος ο 1600 το λεω μονος μου.

Αλλα ναι παρτο στο προσωπικο να νιωσεις καλα.

Κοίτα πως το βλέπω εγώ.

Ανά στιγμή χρονική, στην αγορά παίζουν κάποιες λύσεις σε

α) πλατφόρμες και περιορισμούς

β) σε επεξεργαστές

γ) σε κάρτες γραφικών

δ) σε οθόνες .

Η πλειοψηφία του κόσμου που θέλει ένα καλό σύστημα κινείται σε επιλογές από 1000 έως 1300€ για το σύνολο του συστήματος ΟΤΑΝ τον ενδιαφέρει το gaming.

Η πλειοψηφία του κόσμου που θέλει rendering , productivity θα δώσει και αυτή γύρω στα 1000-1300€ με έμφαση περισσότερο σε μνήμες ισχύ CPU , λίγο λιγότερο κάρτας .

Η πλειοψηφία που θέλει PC γραφείου θα δώσει 500-650€ ...

Πάμε λοιπόν στην σημερινή πραγματικότητα και βλέπουμε τιμές από το σύνολο των προιόντων της αγοράς .

Από οθόνες και αναλύσεις

Από πλατφόρμες και περιορισμούς που θέτουν οι κατασκευαστές σε lanes, OCing , nvme, αναβαθμισιμότητα σε σχέση με την τιμή τους.

Βλέπουμε πως για να βγει ένα ισορροπημένο σύστημα το budget κυμαίνεται για CPU από 200 έως 350€ (gaming, productivity) και 60-150€ για γραφείο.

Για κάρτα από 300 έως 500€ για gaming , max 200€ για productivity. 0-45€ για γραφείο .

Για οθόνη από 150€ έως 350€

Βλαλε και έναν SSD από 80 έως 140€

Σκληρό κουτί και τροφοδοτικό στα 150€ max.

Δες τις τιμές ανά socket και το τι δίνει η κάθε μια ανά τιμή κόστο, chipset κ.λ.π.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Αρα μέσα από αυτή την πραγματικότητα καλείσαι να δημιουργήσεις ένα παζλ το οποίο θα σου δώσει τα περισσότερα σε κάθε τομέα .

Εκεί είναι το θέμα.

Η γενική συζήτηση δεν έχει νόημα για εμάς τους καταναλωτές .

Με βάση αυτά απαντούσα.

Δες το σύνολο της αγοράς τι προοπτικές σου δίνει η κάθε λύση και νομίζω πως και εσύ θα συμφωνήσεις μαζί μου.

Δεν νομίζω πως λέω τρελά πράγματα.

• Like 1
Δημοσ.

Μερικες φορες, εχω κακη, ξυλινη γλωσσα και ζητω συγνωμη. Δε χαρακτηριζω κανεναν εαν δεν υπαρχει λογος.

Φυσικα και θα παρεις καποιον ryzen αφου ειναι αδιανοητο με αυτες τις τιμες να προτιμησεις κατι αλλο. Και εγω ryzen ή κατι αντιστοιχο θελω αλλα ακομα δε βρισκω το λογο να πεταξω τον 6700Κ.  Εαν αναβαθμιζα απο i5 και δε κλειδωμενο δε το θα το συζητουσα καν.

@adakhs.

1. Σου εχω πει και σε αλλο φορουμ που συμμετεχουμε οτι ενω μιλας σωστα -οχι παντα ορθα, αλλα νταξ αθρωποι ειμαστε-, οτι ενω κατεχεις αρκετα το αντικειμενο, μιλωντας μεσα απο χρωματιστα πεπλα τα γραφομενα σου χρωματιζονται και χανουν μεγαλο μερος της αξιας τους.

2. Εκτος και εαν γραφεις τη μεγιστη αληθεια -κατι σαν τη Βιβλο ενα πραμα :P- τοτε οτι γραφεις ειναι αποψεις δικες σου, προσωπικες, που οπως ολες οι αποψεις τυγχανουν να συμμεριζονται απο μικρο η μεγαλος πληθος ανθρωπων.

3. Αποτελεσμα των 2 παραπανω ειναι φυσικα και να κρινω προσωπικα. Πως στο καλο να κανω κατι αλλο; Μπορει να υπαρχει τροπος αλλα εγω ΔΕΝ τον κατεχω.

• Like 4
Δημοσ.

Μερικες φορες, εχω κακη, ξυλινη γλωσσα και ζητω συγνωμη. Δε χαρακτηριζω κανεναν εαν δεν υπαρχει λογος.

Φυσικα και θα παρεις καποιον ryzen αφου ειναι αδιανοητο με αυτες τις τιμες να προτιμησεις κατι αλλο. Και εγω ryzen ή κατι αντιστοιχο θελω αλλα ακομα δε βρισκω το λογο να πεταξω τον 6700Κ.  Εαν αναβαθμιζα απο i5 και δε κλειδωμενο δε το θα το συζητουσα καν.

Μα γιατί να τον πετάξεις. Είναι πολύ δυνατό cpu .

Αν το πετάξεις να κλείσουμε ραντεβού στον σκουπιδοτενεκέ ... :-D

Ο κάθε ένας φυσικά και παραθέτει τις δικές του απόψεις . Φυσικό δεν είναι ?

Δημοσ.

Συγγνωμη δεκτη, αν και δεν χρειαζοταν καν. Σχετικα με αυτο που λες για αναβαθμιση, μα και βεβαια δεν πρεπει να αναβαθμισεις απο τον 6700. Εδω εγω δεν εχω βρει λογο να πεταξω τον 8350 ακομα, θα διωξεις εναν απο τους καλυτερους και νεοτερους επεξεργαστες? Αναβαθμιση δεν κανει κανενας αμα δεν χρειαζεται. Για οποιον δεν τον βγαζει, η φτιαχνει καινουργιο συστημα, οι Ryzen εχουν γινει μονοδρομος αυτη την στιγμη, εκτος απο πολυ ειδικες περιπτωσεις. Μακαρι να βγαλει η intel πιο VFM και καλυτερους επεξεργαστες με τους Coffee Lake και να υπαρξει ανταγωνισμος για να καταληξω (οταν κανω αναβαθμιση) να παρω οτι καλυτερο κυκλοφορει στα λεφτα που θα δωσω.

• Like 4
Δημοσ.

Χαζομάρα ....

Θέσε affinity από τα windows και κάνε και 2η δουλειά παράλληλα, αν θες τόσο πολύ να ορίσεις πλαίσια για το που θα κινείται το game .

Δεν έχει λογική να κλείνεις πυρήνες και γενικά νομίζω πως όλα αυτά τα αποτελέσματα βγαίνουν από αποστειρωμένες μετρήσεις.

Στα pc μας όλο και κάτι τρέχουμε ταυτόχρονα και όχι απλά σκέτα win και το game ...

Οι πύρινες δεν κλείσανε μέσα από το bios αλλά μέσα από τα Windows οριστικαν οι πύρινες που θα χρησιμοποιήσει το παιχνίδι. Το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν μπορεί να δουλέψει με 12 threads και άμα του δώσεις 12 τότε πέφτουν τα fps

Στο Pc έτρεχε από πίσω AV skype και πολλά άλλα. Pc που είναι για καθημερινή χρήση

Δημοσ.

Νομίζω ότι το βίντεο ήθελε να πει ότι δεν έχει νόημα να πάρεις ένα 7700k και να τον βάλεις με μια 1060. Είναι ασύμφορο τελείως.

Όπως πριν μισό χρόνο λέγαμε ότι ένας i5 φτάνει...

Το θέμα είναι ότι η intel δεν έχει πρόταση στο range 100-280 ευρώ, που είναι μια αρκετά μεγάλη αγορά.. Έπρεπε ήδη να είχε ρίξει τον i5 7600 κάτω από 200 δολάρια για να μπορέσει να σταθεί, τουλάχιστον στην αγορά των gamers... Αλλά intel είναι αυτή :D

• Like 1
Δημοσ.

Νομίζω ότι το βίντεο ήθελε να πει ότι δεν έχει νόημα να πάρεις ένα 7700k και να τον βάλεις με μια 1060. Είναι ασύμφορο τελείως.

Όπως πριν μισό χρόνο λέγαμε ότι ένας i5 φτάνει...

Το θέμα είναι ότι η intel δεν έχει πρόταση στο range 100-280 ευρώ, που είναι μια αρκετά μεγάλη αγορά.. Έπρεπε ήδη να είχε ρίξει τον i5 7600 κάτω από 200 δολάρια για να μπορέσει να σταθεί, τουλάχιστον στην αγορά των gamers... Αλλά intel είναι αυτή :D

Ακριβώς αυτή την πρόταση περιμένω για να δω πως θα κινηθώ με αναβάθμιση.

Δημοσ.

Δεν νομίζω στους kaby-lake να κάνει κάποια κίνηση. Θα πληγώσει πολύ το prestige και ουσιαστικά θα παραδέχεται ότι μας ξεζούμιζε...

Και οι coffee lake αναμένονται τέλος τους έτους λογικά... Τώρα άμα θα δούμε έναν 6core στα 4ghz στα 250-300 ευρώ θα είναι ένα χαρμόσυνο νέο για την τσέπη μας σίγουρα καθώς σίγουρα θα απαντήσει και η amd!

Δημοσ.

Αν το περιβάλλον ορίζεται μόνο από το gaming και μόνο στα 1080p και στα σημερινά games, o 7700K έχει νόημα και λογική.

Βγάζει ανώτερα αποτελέσματα σε αυτό το περιβάλλον που καλείται να εργαστεί .

Αυτή η λογική καμιά φορά...δεν έχει λογική. :confused:

Βάζω το παραπάνω βίντεο γιατί μου έκανε εντύπωση η σύγκριση με τον 7700 "της καρδιάς μας".

• Like 1
Δημοσ.

Επειδη γραφτηκαν καμποσα εδω και 3 σελιδες, να πω το εξης απλο. Πρωτον, οτι τελικα η διαφορα 1600 με 7700k ειναι 200-250€, με δεδμομενο την λιγο ακριβοτερη z170 / z270, μια ψυκτρα των 50€ και τα 120€ που κανει παραπανω η CPU, και δευτερον, στο μονο build που μπορεις να βαλεις 7700k χωρις να γελαει ο κοσμος ειναι σε ενα build που προοριζεται για 1080p / 144hz και εχεις απειρο budget. 

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...