zakailiou Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Σας ευχαριστώ πολύ ... Θέλω να μείνω στα 100 κοντά ... και κοιτάζω το παρακάτω συγκριτικό ... https://geizhals.eu/?cmp=1582202&cmp=1589802&cmp=1615280&cmp=1582200&cmp=1582168 Η Msi Mate αν εξαιρέσουμε ότι δεν έχει 3.1 έχει και C και ψύξη στα VRM της μνήμης έχει το αξιοπρεπές ALC892 και κοστίζει κάτω από 95 ... Τι είναι αυτό που δικαιολογεί τα παραπάνω 10-15 euro των υπολοίπων ... μήπως είναι θέμα Bios λειτουργιών γιατί αν δεν είναι κλειδωμένες εκεί κάποιες λειτουργίες δείχνει V/M ... Διαφορετικά η Gigabyte GA-AB350-Gaming 3 που έχει 3,1 και έχει και το ALC1220 ... Αλλιώς η φθηνότερη Χ370 είναι η MSI X370 Gaming Plus (7A33-011R) στα 140 που ξεφεύγει από τον προγραμματισμό
kogos Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Από αυτές που αναφέρεις, η MSI B350 PC Mate έχει 4 sata, ενώ οι άλλες έχουν 6. Επίσης, πρόσεξε το εξής. Υπάρχουν οι Site: Gigabyte gaming και η Site: gigabyte gaming 3 . Αν σκέφτεσαι έστω και λίγο overclock να κάνεις, θα πας στην gaming 3 και όχι στην απλή λόγο της ψύξης, η οποία είναι η καλύτερη b350 από τις gigabyte κατά την γνώμη μου σε απόδοση/τιμή. Αν όμως είσαι σε πολύ αυστηρό budget, τότε θα επέλεγα την asus prime b350 plus, η οποία από ότι λένε στο internet είναι πολύ αξιόπιστη, έχει τα παραπάνω καλούδια που έχει η gigabyte gaming 3, και είναι αρκετά δοκιμασμένη σε περίπτωση που αντιμετωπίσεις πρόβλημα.
DRelectric Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 https://www.youtube.com/watch?v=U5A1go2ofkY 6
adtakhs Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 https://www.youtube.com/watch?v=U5A1go2ofkY To τσιπάκι της χρονιάς για γενική χρήση. Ακόμα και σε αυτές τις χαμηλές συχνότητες ξεβρακώνει τον 7700κ όπου η επεξεργαστική ισχύς είναι το ζητούμενο. Ανετά με τα χρήματα που εξοικονομείς με μια value μητρική και τον 1600 , πας σε καλύτερη κάρτα και υψηλότερης ανάλυσης οθόνη , με το οπτικό αποτέλεσμα να είναι και στα games καλύτερο, αφού εκεί αυτό είναι το ζητούμενο. Με μια μητρική ακόμα και των 60€ που σου δίνει το δικαίωμα να έχεις NVME SSD , USB 3.1 , πας από μια 580 σε μια 1070 και μια 1440p οθόνη, εστω φτηνή, αντί να πληρώνεις ψύκτρες και μητρικές για κλόκι του 7700Κ για 1080p με μεσαία κάρτα και οθόνη. 8
Dantε Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 To τσιπάκι της χρονιάς για γενική χρήση. Ακόμα και σε αυτές τις χαμηλές συχνότητες ξεβρακώνει τον 7700κ όπου η επεξεργαστική ισχύς είναι το ζητούμενο. Ανετά με τα χρήματα που εξοικονομείς με μια value μητρική και τον 1600 , πας σε καλύτερη κάρτα και υψηλότερης ανάλυσης οθόνη , με το οπτικό αποτέλεσμα να είναι και στα games καλύτερο, αφού εκεί αυτό είναι το ζητούμενο. Με μια μητρική ακόμα και των 60€ που σου δίνει το δικαίωμα να έχεις NVME SSD , USB 3.1 , πας από μια 580 σε μια 1070 και μια 1440p οθόνη, εστω φτηνή. Ξεβρακωνει που?Στα editing προγραμματα μονο. Γιατι στα παιχνιδια εβλεπες και 30fps διαφορα στα 1080p. Το οτι συμφερει παντως ο 1600 για all round χρηση και λογω κοστους ναι. Αλλα στο βιντεακι φαινεται και η ψιλοαπατη του tdp που ο 1600 με 65watt εχει μεγαλυτερη καταναλωση απο τον 7700 που εχει 91 ,τοσο σε idle οσο και σε load.
adtakhs Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Ξεβρακωνει που?Στα editing προγραμματα μονο. Γιατι στα παιχνιδια εβλεπες και 30fps διαφορα στα 1080p. Το οτι συμφερει παντως ο 1600 για all round χρηση και λογω κοστους ναι. Αλλα στο βιντεακι φαινεται και η ψιλοαπατη του tdp που ο 1600 με 65watt εχει μεγαλυτερη καταναλωση απο τον 7700 που εχει 91 ,τοσο σε idle οσο και σε load. Αγαπητέ μου το TDP δεν είναι κατανάλωση. Μια συνιστώσα του εμπεριέχει κατανάλωση. Η άλλη είναι η θερμότητα ανά μονάδα επιφανείας και παραπέμπει στο τι ψύξη θα του βάλεις . Από εκεί και πέρα , εγώ για παρόμοιες καταναλώσεις βλέπω τουλάχιστον 30% μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ .... στον 1600. Αυτό σημαίνει και 30% καλύτερη απόδοση σε βάση αρχιτεκτονικής chip . Ξαναδες το βίντεο. Τον ξεβρακώνει κανονικότατα και το θέμα που έχεις εσύ είναι πως δεν βλέπεις τις οικονομικοτεχνικές προοπτικές που έχει η πλατφόρμα αυτή. Αν σου δίνει με 270€ μητρική και επεξεργαστή με ψύκτρα , δυνατότητα μέσου OC και χρήση Nvme SSD , τότε έχεις άφθονο χρήμα να το δώσεις για α) Καλύτερη κάρτα γραφικών β) Να ξεφύγεις από τα 1080p ανεβάζοντας την εμπειρία στο gaming σε άλλο επίπεδο. Πάρε εσύ μετά 7700Κ , πάρε Z270 μητρικές , πλήρωσε για ψύκτρες και παίξε στα 1080 με μια μεσαία κάρτα .... 10
Dantε Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Αγαπητέ μου το TDP δεν είναι κατανάλωση. Μια συνιστώσα του εμπεριέχει κατανάλωση. Η άλλη είναι η θερμότητα ανά μονάδα επιφανείας και παραπέμπει στο τι ψύξη θα του βάλεις . Από εκεί και πέρα , εγώ για παρόμοιες καταναλώσεις βλέπω τουλάχιστον 30% μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ .... Ξαναδες το βίντεο. Τον ξεβρακώνει κανονικότατα . Ωραια,οπου tdp,βαλε καταναλωση. Η amd δηλωνει 65 αλλα καιει παραπανω απον 7700 που εχει δηλωμενα 91. Το βιντεο μια χαρα το ειδα και τα λεει και ο τυπας στο τελος αυτα που σου επισημανα. Σε κανενα game δεν ειναι μπροστα ενω τρωει και αρκετη διαφορα σε καποια,ειδικα σε 1080. Μονο σε editing ειναι μπροστα ,λογικο αφου εχει παραπανω cores. Ποσο πιο ξεκαθαρο δηλαδη? Θες games?7700. Θες editing η εισαι σε περιορισμενο budget?Πας στον 1600. Τωρα αν σου ειναι τοσο δυσκολο να το παραδεχτεις,πες το μας να μην ασχολουμαστε. Οχι ομως σε καθε θεμα το ιδιο πραγμα.
adtakhs Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Ωραια,οπου tdp,βαλε καταναλωση. Η amd δηλωνει 65 αλλα καιει παραπανω απον 7700 που εχει δηλωμενα 91. Το βιντεο μια χαρα το ειδα και τα λεει και ο τυπας στο τελος αυτα που σου επισημανα. Σε κανενα game δεν ειναι μπροστα ενω τρωει και αρκετη διαφορα σε καποια,ειδικα σε 1080. Μονο σε editing ειναι μπροστα ,λογικο αφου εχει παραπανω cores. Ποσο πιο ξεκαθαρο δηλαδη? Θες games?7700. Θες editing η εισαι σε περιορισμενο budget?Πας στον 1600. Τωρα αν σου ειναι τοσο δυσκολο να το παραδεχτεις,πες το μας να μην ασχολουμαστε. Οχι ομως σε καθε θεμα το ιδιο πραγμα. Ξαναδιάβασε παραπάνω τι γράφω .... στο σύνολό τους. Ξαναδες το βίντεο. Τον ξεβρακώνει κανονικότατα και το θέμα που έχεις εσύ είναι πως δεν βλέπεις τις οικονομικοτεχνικές προοπτικές που έχει η πλατφόρμα αυτή. ΤDP = τι ψύκτρα χρειάζεσαι Απόδοση = συντελεστής επεξεργαστικής ισχύος προς κατανάλωση (Αποτέλεσμα = τραγικά ανώτερος ο 1600. Τραγικά όμως!!!) 3
Dantε Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Κοιτας το δεντρο ,χανεις το δασος. Κρατας οτι σε συμφερει,αστο καταλαβα. Καταναλωση λεω,αυγα μου λες. Καλη συνεχεια.
adtakhs Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Κοιτας το δεντρο ,χανεις το δασος. Κρατας οτι σε συμφερει,αστο καταλαβα. Καταναλωση λεω,αυγα μου λες. Καλη συνεχεια. Όχι δεν κρατώ ότι με συμφέρει γιατί δεν κρατώ ΚΑΜΙΑ σταθερά , αλλά βάζω τα πάντα στο παιχνίδι. Εσύ κρατάς την σταθερά του 1080p gaming , που είναι το ΜΟΝΟ που έχει προβάδισμα ο 1,3Ghz υψηλότερα χρονισμένος 7700Κ .... Εγώ σου έβαλα μέσα στο σκεπτικό 1) Πλατφόρμα με όλα τα νέα πρότυπα που να μπορεί να κλοκάρει και να είναι VFM . 2) Σου έβαλα ψυξη. 3) Σου έβαλα αναλύσεις οθόνης. 4) Σου έβαλα κόστος πλατφόρμας 5) Σου έβαλα κάρτες γραφικών . 6) Σου έβαλα επεξεργαστική ισχύ, που για εμένα είναι ανώτερη προτεραιότητα από την προσαρμοστικότητα μιας εφαρμογής όταν μιλάμε για γενική χρήση. Τι κράτησα σταθερό που να πεις πως δίνοντας μου ένα budget που χωράει ένα σύνολο για τα παραπάνω, δεν θα σου δώσω την καλύτερη επιλογή ? 3
Dantε Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Όχι δεν κρατώ ότι με συμφέρει γιατί δεν κρατώ ΚΑΜΙΑ σταθερά , αλλά βάζω τα πάντα στο παιχνίδι. Εσύ κρατάς την σταθερά του 1080p gaming , που είναι το ΜΟΝΟ που έχει προβάδισμα ο 1,3Ghz υψηλότερα χρονισμένος 7700Κ .... Ε αφου μπορει να φτασει εκει πανω,τι να κανουμε?Δηλαδη η ιντελ φταιει που εχουν ταβανι τα 4 οι ryzen? Η δηλαδη υπαρχει κανας αγραφος νομος που λεει οτι η συγκριση πρεπει να γινεται με ολα ιδια? Κανονικα με βαση τη τιμη πρεπει να γινεται ,αφου αναλογα ποσα διαθετεις βλεπεις τι παιρνεις. Εκει σου ειπα προφανως συμφερει ο 1600 overall. Αλλα καθαρα απο θεμα αποδοσης editing->1600,games->7700 Απλα επιμενεις να κανεις το ασπρο μαυρο και να βγαλεις σε games τον 1600 καλυτερο,ενω δεν υπαρχει ουτε ενα game που να περναει καθαρα(οχι 1fps) o 1600 μπροστα. Και γραφεις παραδιπλα οτι σε 4Κ κιολας περναει μπροστα. Και μετα βριζετε τον pirmen.
adtakhs Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Αγόρι μου αν στο budget που δίνει ένας άνθρωπος μπορεί να αγοράσει AMD 1600+ VALUE MOBO + RAM +SSD + GTX1070 + 1440P MONITOR και με τα ίδια εσύ παίρνεις 7700K + ΨΥΞΗ + Ζ270 ΜΟΒΟ + ΡΑΜ + SSD + RX580 + 1080P MONTOR και στον τομέα του gaming με την πρώτη επιλογή είσαι καλύτερα πέρα απ`όλα τα άλλα. Τι άλλο να πω ... Μίλησα τεχνοοικονομικά νομίζω. Δεν με νοιάζει ο χρονισμός . Πιάστηκες από μια συνιστώσα που αναφέρθηκε για εντελώς άλλο λόγο, για να πας αλλού την κουβέντα .... 3
Dantε Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Όχι δεν κρατώ ότι με συμφέρει γιατί δεν κρατώ ΚΑΜΙΑ σταθερά , αλλά βάζω τα πάντα στο παιχνίδι. Εσύ κρατάς την σταθερά του 1080p gaming , που είναι το ΜΟΝΟ που έχει προβάδισμα ο 1,3Ghz υψηλότερα χρονισμένος 7700Κ .... Εγώ σου έβαλα μέσα στο σκεπτικό 1) Πλατφόρμα με όλα τα νέα πρότυπα που να μπορεί να κλοκάρει και να είναι VFM . 2) Σου έβαλα ψυξη. 3) Σου έβαλα αναλύσεις οθόνης. 4) Σου έβαλα κόστος πλατφόρμας 5) Σου έβαλα κάρτες γραφικών . 6) Σου έβαλα επεξεργαστική ισχύ, που για εμένα είναι ανώτερη προτεραιότητα από την προσαρμοστικότητα μιας εφαρμογής όταν μιλάμε για γενική χρήση. Τι κράτησα σταθερό που να πεις πως δίνοντας μου ένα budget που χωράει ένα σύνολο για τα παραπάνω, δεν θα σου δώσω την καλύτερη επιλογή ? Τα εβαλες ολα αυτα με edit. Αλλα εγραφες στην αρχη,αλλα μετα.Ετσι ξερω και εγω να βαζω μεσα οτι παραμετρους με συμφερει. Στο βιντεο μιλαει για τα cpu καθαρα,εγω μιλησα για τα cpu καθαρα,βαλε οτι θες εσυ με edit ενα τεταρτο μετα,μπας και βγαλεις ακρη.
adtakhs Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Τα εβαλες ολα αυτα με edit. Αλλα εγραφες στην αρχη,αλλα μετα.Ετσι ξερω και εγω να βαζω μεσα οτι παραμετρους με συμφερει. Στο βιντεο μιλαει για τα cpu καθαρα,εγω μιλησα για τα cpu καθαρα,βαλε οτι θες εσυ με edit ενα τεταρτο μετα,μπας και βγαλεις ακρη. Δεν τα έβαλα αυτά με edit. Τα προηγούμενα έκανα edit. Σου έγραψα πολλές φορές να ξαναδιαβάσεις τι έχω γράψει .... Αν τώρα εσύ επιμένεις να πάρεις μόνο το CPU και όχι την πλατφόρμα .. μαζί σου. Κάθησε να τον κοιτάς ....
Dantε Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Αγόρι μου αν στο budget που δίνει ένας άνθρωπος μπορεί να αγοράσει AMD 1600+ VALUE MOBO + RAM +SSD + GTX1070 + 1440P MONITOR και με τα ίδια εσύ παίρνεις 7700K + ΨΥΞΗ + Ζ270 ΜΟΒΟ + ΡΑΜ + SSD + RX580 + 1080P MONTOR και στον τομέα του gaming με την πρώτη επιλογή είσαι καλύτερα πέρα απ`όλα τα άλλα. Τι άλλο να πω ... Μίλησα τεχνοοικονομικά νομίζω. Δεν με νοιάζει ο χρονισμός . Πιάστηκες από μια συνιστώσα που αναφέρθηκε για εντελώς άλλο λόγο, για να πας αλλού την κουβέντα .... Εγω μιλησα ομως μονο για τα cpu. Μπορεις να μιλησεις μονο για τα cpu χωρις να κανεις edit και να βαζο-βγαζεις πραγματα,αφου εχω απαντησει? Δε σε νοιαζει ο χρονισμος?Μα εσυ τον ανεφερες ως επιχειρημα. Δεν τα έβαλα αυτά με edit. Σου έγραψα πολλές φορές να ξαναδιαβάσεις τι έχω γράψει .... Αν τώρα εσύ επιμένεις να πάρεις μόνο το CPU και όχι την πλατφόρμα .. μαζί σου. Κάθησε να τον κοιτάς .... Φαινεται τι εχεις γραψει,αφου καθε φορα κανω παραθεση οτι ειχες γραψει εκεινη τη στιγμη.simple as that.
Προτεινόμενες αναρτήσεις