vdeseris Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 Τα chip που βάζει σε laptop είναι full power Ryzen;;; Ρωτάω γιατί απαγωγή θερμότητας πως στο καλό θα κάνει; Ποιο πολύ με τρομάζει η RX 580 παρά ο Ryzen που δεν καίει τίποτα.
dimoskoutr Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 65watt TDP για laptop δεν το λες δεν καίει τίποτα...δεν ξέρω, ακόμη δεν έχουν έρθει reviews...θα δούμε τότε...
james rod Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 Με τέτοια πλατφόρμα ρίχνει ένα ακόμα ξεγυρισμένο χαστούκι στην Ιντελ. Θα εκπλαγώ αν μέσα στο επόμενο διάστημα δεν έχει πάρει ένα 30% της αγορας, ίσως και παραπάνω !!! Πάντως λεγεται πως συμφωνίες έχουν ήδη πέσει και το τηλέφωνο δεν σταματά να χτυπά !!! Τίποτα δεν έχει αυτή την στιγμή η Intel. Οι χρονισμοί των broadwell SP επεξεργαστών της, είναι σχεδόν ίδιοι ή και χαμηλότεροι από της AMD . Σε αριθμό οι πυρήνες είναι λιγότεροι Σε κόστος είναι ακριβότεροι Και σε πλπατφόρμα είναι πολύ μικρότερης δυναμικότητας . Αυτή είναι η πιο μεγάλη καρπαζιά που ρίχνει στην Intel, πιο μεγάλη από αυτή των Ryzen . Στην αγορά αυτή παίζουν γύρω στα 30 δις $ δολάρια ..... Πάντως έχει πεσει τρελή συνεργασία κάτω από το τραπέζι με την SAMSUNG . Δεν εξηγείται αλλιώς όλη αυτή η αγάπη..... αυτη την στιγμη η amd φαινεται να στοχευει την low/midrange αγορα των σερβερ. δυσκολα μπορει να χτυπησει την hpc αφου μεχριι στιγμης εχει πακετα εως 2 cpu - αν εχω καταλαβει καλα. ακομα ομως και πανισχυρα πακετα των 4/8 cpu να ειχε ετοιμα, ισως ηταν λαθος να τα ριξει τωρα στην αγορα απο την αποψη οτι καποια εταιρεια που εχει ριξει ενα σκασμο λεφτα για να αναβαθμισει τα τελευταια 2-3 χρονια, λιγο δυσκολα θα αναβαθμιζε παλι. του χρονου ομως που θα εχει και περισσοτερα αλλα και δυνατοτερα cores μπορει να το κανει. τακτικα δηλαδη το λεω, οχι οτι δεν ειχε την δυνατοτητα να το κανει.
vdeseris Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 65watt TDP για laptop δεν το λες δεν καίει τίποτα...δεν ξέρω, ακόμη δεν έχουν έρθει reviews...θα δούμε τότε.. Έχουν βγει και χειρότερα Πάντως αυτός δεν είναι mobile Ryzen, αλλά desktop Ryzen που θα μπει σε laptop αν κατάλαβα καλά.
adtakhs Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 αυτη την στιγμη η amd φαινεται να στοχευει την low/midrange αγορα των σερβερ. δυσκολα μπορει να χτυπησει την hpc αφου μεχριι στιγμης εχει πακετα εως 2 cpu - αν εχω καταλαβει καλα. ακομα ομως και πανισχυρα πακετα των 4/8 cpu να ειχε ετοιμα, ισως ηταν λαθος να τα ριξει τωρα στην αγορα απο την αποψη οτι καποια εταιρεια που εχει ριξει ενα σκασμο λεφτα για να αναβαθμισει τα τελευταια 2-3 χρονια, λιγο δυσκολα θα αναβαθμιζε παλι. του χρονου ομως που θα εχει και περισσοτερα αλλα και δυνατοτερα cores μπορει να το κανει. τακτικα δηλαδη το λεω, οχι οτι δεν ειχε την δυνατοτητα να το κανει.Τα 2p της AMD είναι κάτι σαν compact 4p αν το δεις.Το διαφημίζει και η ίδια.
Καϊάφας Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2017 Έχουμε κανα νεότερο για μνήμες Hynix με το νεο agesa; Έχει ακούσει κανείς κάτι; Ανεβαινουν ευκολα πλεον στα 2993 και στα 3200 με λιγες παραμετρους στο BIOS εαν δεν αναγνωριστουν αμεσα μεσω XMP.
1.3power Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Γνωριζει καποιος αν οι τάσεις που αναφερει το HWiNFO64 ισχυουν??Γιατι δεν συμφωνει με το cpu Z 1.33 στο bios με LLC στο LOW.
IoaZ Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Στην c6h όταν έβαζα στο bios 1.33 V και lvl1 ή lvl2 στο LLC τότε σε cpu usage έχω λιγότερο από το 1.33 ( χ<1.33 ) Πάνω από lvl3 η τάση είναι μεγαλύτερη από αυτό που βάζο στο bios ( cpu usage )
1.3power Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Στην c6h όταν έβαζα στο bios 1.33 V και lvl1 ή lvl2 στο LLC τότε σε cpu usage έχω λιγότερο από το 1.33 ( χ<1.33 ) Πάνω από lvl3 η τάση είναι μεγαλύτερη από αυτό που βάζο στο bios ( cpu usage ) Η λογικη λεει οτι και με Giiga G5 κατι αναλογο θα συμβαινει απλα ηθελα να δω αν καποιο απο τα 2 προγραμματα χανει λιγο..Μου κανει δυσκολο το 1.33V να γινεται 1.35 με Low LLC. Απλα να ξερω που παιζω για 24/7 σε τασεις. 1
Spartan117 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 https://www.youtube.com/watch?v=4v73oXX1C-Q ^ Για Taichi 4
zakailiou Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Παιδιά, από τις μητρικές που παίζουν αυτή την στιγμή ποια συστήνεται για τον Ryzen 1600 Θα προτιμούσα κάτι στα γύρο από στα 100 που να μπορεί να υποστηρίξει ελαφρύ ΟC π.χ. 3,7-3,8 Από ότι βλέπω η MSI B350 Gaming Pro είναι καλή αλλά η τιμή εδώ είναι στο Θεό. Σε πιο φθηνή από βλέπω Gigabyte GA-AB350-Gaming 3 και ASUS ROG Strix B350-F Gaming Τι λέτε ? σε ποια θα ήταν πιο "εύκολο" και άνετο το OC ?
kogos Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Εγώ είμαι κάτοχος μιας gigabyte ab350 gaming 3 στην οποία έχω βάλει πάνω έναν r7 1700, φτάνοντας άνετα τα 3.8ghz (από 3ghz) με στοκ cooler, όταν το θεωρητικό μέγιστο, αν είσαι πολύ τυχερός στο silicon lottery, είναι 4-4.1ghz με τούμπανο ακριβό board. Αυτό που πρέπει να κοιτάξεις είναι τα vrm που έχουν χρησιμοποιηθεί. Και στα δύο boards που αναφέρεις, είναι με 4phase vrms με τα και τα 2 έχουν ψύκτρες πάνω. Στο vsoc το gigabyte δεν έχει ψήκτρα, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν ζεσταίνεται σχεδόν καθόλου λόγο του oc, λόγο της χαμηλής τάσης των ryzen. Είδα πως τα vrm του asus είναι τα ίδια με αυτά που βάζει στο asus b350plus, και τα vrm της gigabyte είναι τα ίδια με αυτά που βάζει στο ab350 gaming (όχι gaming 3). Με κάθε επιφύλαξη το παρακάτω: ASUS: - 4+2 phases - χρήση παλαιότερων vrms/mosfets - πολύ καλές κριτηκές από overclockers σε forums GIGABYTE: - 4+3 phases - χρήση νεώτερων vrms/mosfets, τα οποία όμως αν και νεότερα είχε ακουστεί από έναν youtuber ότι διαδίδουν ευκολότερα θερμότητα στα γύρω κυκλώματα (κάτι το οποίο δεν έχουν δει οι περισσότεροι στην πράξη όμως). - εξίσου καλές κριτικές από overclockers Προσωπικά προτίμισα το gigabyte για 2 λόγους, που δεν είναι όμως σημαντικοί: 1. έχω καλές εμπειρίες γενικά από προϊόντα της gigabyte, ενώ από το rma της asus είχα στο παρελθόν διάφορα προβλήματα. 2. έχει dual bios, το οποίο σημαίνει ότι αν οτιδήποτε πάει στραβά σε bios update είναι αδύνατο να χαλάσει, καθώς γυρνά αυτόματα σε backup bios και λειτουργεί κανονικά. Αν βάλεις πάνω 6core r5, υποθέτω ότι και τα 2 θα κάνουν την ίδια δουλειά, επομένως πάρε το πιο φθηνό ή αυτό που σου αρέσει περισσότερο οπτικά. Εγώ φαντάσου με 8core και δεν έχω θέμα για 24/7 χρήση, επομένως ο 6core θα είναι ακόμα ευκολότερος στο oc. Φυσικά, αν ένα απλό overclock δεν σου φτάνει, αλλά στοχεύεις στα όρια των chips για να πάρεις και αυτά τα 100-200MHz παραπάνω που μπορείς να σου δώσει ο ryzen, θα πρέπει να ξεχάσεις όλα τα b350 και να πας σε x370 που έχουν καλύτερα vrms. Σημειώνω επίσης ότι όλα τα παραπάνω δεν τα λέω για oc στις μνήμες, αλλά μόνο cpu, καθώς σε oc στις μνήμες δεν έχω ασχοληθεί καθόλου, και ούτε θα ασχοληθώ... απλά ενεργοποίησα το xmp και δούλεψαν full speed. Επίσης, οι περισσότεροι προτείνουν να έχεις stock cooler για oc, αν και εφόσον οι θερμοκρασίες της cpu είναι ok, για τον απλούστατο λόγο ότι με ΑΙΟ cooling δεν ψύχονται τα vrms, ενώ με τους stock coolers πετά αέρα και εκεί. Βέβαια, αυτό είναι λεπτομέρεια και εξαρτάται στο μεγαλύτερο βαθμό και στο κουτί που έχει ο καθένας, καθώς και στο air flow. 1
adtakhs Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2017 Εγώ την strix θα έπαιρνα. Την είχαν 135€, τ τα δεν ξέρω. Αν την έχουν πάει 150 ίσως να σκεφτόμουν x370. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις