Προς το περιεχόμενο

AMD Επεξεργαστές & AM4 socket

kostas_anes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εδώ και κάμποσες μέρες είμαι διακοπές και τα γνωστά 3 thread(ξέρετε ποια) μου κρατάνε συντροφιά στην παραλία :) Είδα το 1401 για Asus ch6 και νομίζω ότι ήρθε η ώρα για νέα τεστακια καθώς απειχα επίτηδες καθώς με κουράζουν τα άπειρα beta bios. Με βάση τα όσα διάβασα νομίζω 3600mhz και 4ghz είναι πλέον εφικτός στόχος...

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 14,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators

Το ποιός έχει.....πρόβλημα φαίνεται από τις "σταυροφορίες" και τον χρόνο που αφιερώνει στο section "χτισίματος νέων συστημάτων" του φόρουμ για να πάρει όσο περισσότερο κόσμο μπορεί στο λαιμό του.

Είναι εύκολο να δεις ποιοί ποστάρουν συνέχεια εκεί προτείνοντας 99% το ίδιο πράγμα.

Που να μην ήταν και AMD topic, rofl. :D

Capture.jpg

• Like 5

ειλικρινα... κι εγω δεν καταλαβα τι θελει να πει ο ....ποιητης..!!!

Ο "ποιητής" έβγαλε ένα ασφαλές συμπέρασμα από δύο ανεξάρτητες πηγές:

Sandy Bridge + safe OC >= Ryzen + safe OC

Πυρήνα προς πυρήνα με vfm ψύξη τύπου hyper 212 evo ή παραπλήσια.

Ο mind blank tech μας δείχνει ότι: 2500Κ @ 4,5Ghz (4c/4t) >~= ryzen 1200 @ 3,8Ghz (4c/4t)

Το gamers nexus έδειξε παλιότερα ότι : 2600Κ @ 4,7Ghz (4c/8t) ~= ryzen 1500X @ 4Ghz (4c/8t)

Αναλογικά: 3930Κ oced (6c/12t) ~= ryzen 1600X oced (6c/12t)

(Προφανώς οι ryzen έχουν καλύτερο SMT, σχετικά με τα δύο τελευταία)

Ακριβώς αυτό που είχε προβλέψει ένας "τεχνολογικά αμόρφωτος", 4 μήνες πριν το launch των ryzen.

ryzen.png

http://www.insomnia.gr/topic/610330-amd-zen-am4-socket/page-90

Έπεσε μέσα για την τιμή του 1600Χ που αποδίδει παρόμοια με έναν πλήρως αξιοποιημένο 3930Κ. Έπεσε μέσα για το AOTS πριν τα ryzen patch. Απέτυχε στο cinebench γιατί τα leaked benchmarks ήταν fake. Υπενθύμιση ότι τα πρώτα AoTS versions δεν αξιοποιούσαν καλά το ΗΤ.

Στα dx11 games, όπου δηλαδή δεν υπάρχει δηλωμένο επίσημα ryzen patch, οι ryzen έχουν ipc από sandy bridge μέχρι και haswell. Για παράδειγμα το dx11 watch dogs 2 όπως το έτρεξε ο mindblanktech:

mbtr.png

Χοντρικά ο 2500Κ προηγείται 20% στα 1%min και avg με 20% μεγαλύτερα κλοκς. Βγάζεις τη διαφορά των κλοκς και τα δύο ipc είναι ίδια. Φυσικά αυτό δεν συμβαίνει σε όλα τα dx11 games.

Που να μην ήταν και AMD topic, rofl. :D

Yπονοείς ότι το τόπικ άνοιξε για φανμπόις και κατόχους ΖΕΝ; Να το πεις και στο άλλο θρεντ για τους Χ299 τότε.

Δες και πόσα ποστ έχω κάνει στις ερωτήσεις για "νέο σύστημα" σε σχέση με όλους αυτούς.

Επίσης, βλέπω ένα ανενεργό μέλος ή με γελούν τα μάτια μου; Ποιός να'ναι άραγε αυτός; Απ'όσο ξέρω τα μέλη δεν διαγράφονται εκτός και αν συντρέχουν άλλοι λόγοι.

Λοιπόν, ας τα αφήσουμε καλύτερα αυτά τα προσωπικά. Δεν βοηθάνε το τόπικ.

Μπορείς σε παρακαλώ να μου απαντήσεις πως σε συγκεκριμένα παιχνίδια το IPC είναι χάλια και σε άλλα μία χαρά;

Μπορείς να μου απαντήσεις πως σε σωστά γραμμένες εφαρμογές το IPC είναι μια χαρά;

Ο σχεδιασμός του επεξεργαστή είναι άψογος αν τώρα ο κάθε προγραμματιστής δεν κάθεται να γράψει κώδικα σωστό για αυτό δεν φταίει το hardware αλλά το software.

Να συμπληρώσω ότι SMT>HT όλος τυχαίος!!

Στο θέμα Χ299 ο μόνος που χαλάει το τοπικ είναι ο Dr73 (κλασσικά) και εσύ!!!

Περίεργο ε;

• Like 1

Μπορείς σε παρακαλώ να μου απαντήσεις πως σε συγκεκριμένα παιχνίδια το IPC είναι χάλια και σε άλλα μία χαρά; 

Μπορείς να μου απαντήσεις πως σε σωστά γραμμένες εφαρμογές το IPC είναι μια χαρά;

Ο σχεδιασμός του επεξεργαστή είναι άψογος αν τώρα ο κάθε προγραμματιστής δεν κάθεται να γράψει κώδικα σωστό για αυτό δεν φταίει το hardware αλλά το software.

Να συμπληρώσω ότι SMT>HT όλος τυχαίος!!

Χωρίς να είμαι 100% βέβαιος όλα δείχνουν σαν κύριο υπέυθυνο την επικοινωνία των ccx και τις επιδόσεις του imc και της cache. Δηλαδή read, write, copy, latency.

Τα games έχουν μεγαλύτερη εξάρτηση από το latency/speed της μνήμης και το cache prefetching. Πάσχουν σε cpu που δεν είναι καλές στο θέμα αυτό. Ανάλογα με την εφαρμογή μέτρησης ram επιδόσεων φαίνονται από μέτριες έως μεγάλες διαφορές(π.χ. geekbenck μετά από ryzen patch).Και ανάλογα με το πόσο καλός είναι ο κώδικας στο να τρέχει προβλέψιμα βλέπεις και τις ανάλογες μειώσεις/αυξήσεις στις επιδόσεις.

Άλλο σενάριο λέει για κατώτερο integer performance στους ryzen. Αυτό όμως δεν ξέρω αν έχει επιβεβαιωθεί με μετρήσεις. Ίσως το sisoft sandra να βοηθήσει γιατί μετράει και integer performance απ'ότι θυμάμαι.

Άλλο σενάριο λέει για κατώτερο integer performance στους ryzen.

CPU ZLib Benchmark

This integer benchmark measures combined CPU and memory subsystem performance through the public ZLib compression library. CPU ZLib test uses only the basic x86 instructions, and it is HyperThreading, multi-processor (SMP) and multi-core (CMP) aware.

1s3ug8.png

Άκυρο αυτό το σενάριο.

• Like 2

• Super Moderators

Yπονοείς ότι το τόπικ άνοιξε για φανμπόις και κατόχους ΖΕΝ; Να το πεις και στο άλλο θρεντ για τους Χ299 τότε.

Υπονοώ ότι έχεις ξοδέψει τόσο χρόνο για κάτι που ουσιαστικά δεν γουστάρεις, περισσότερο από όσο έχουν ξοδέψει αυτοί που το υποστηρίζουν...

Όσο για το Χ299 topic δεν μπορώ να αποφασίσω τι θα ήταν καλύτερο, να μην έγραφε κανείς τους ή να το βίαζαν κι απο αφτιά και τα ρουθούνια μέχρι αηδίας για "αντίποινα"...

• Like 1

Μιλάμε για το ίδιο νήμα όπου πριν λίγο γράφτηκε το επικό "Κοίταξα στο oc νήμα των FX, και όλοι όσοι είχαν έχουν αλλάξει από δύο", από τον γνωστό? Ακριβώς μετά από το "Παίζεις παιγνίδια, γι' αυτό έφυγες από την FX"?

Εγώ μάλλον δεν έχω ποστάρει ποτέ εκεί...και είμαι ήδη στον 4ο FX, αλλά δεν το λέω για να μη με κοροϊδεύετε.

• Like 1

Μιλάμε για το ίδιο νήμα όπου πριν λίγο γράφτηκε το επικό "Κοίταξα στο oc νήμα των FX, και όλοι όσοι είχαν έχουν αλλάξει από δύο", από τον γνωστό? Ακριβώς μετά από το "Παίζεις παιγνίδια, γι' αυτό έφυγες από την FX"?

Εγώ μάλλον δεν έχω ποστάρει ποτέ εκεί...και είμαι ήδη στον 4ο FX, αλλά δεν το λέω για να μη με κοροϊδεύετε.

Και εγω πηγα να το σχολιασω αλλα δεν καταλαβα καν τι εννοει. Καποιος να με βοηθησει? Οτι και καλα καιγονται και τους αλλαζετε? Οτι τους αλλαζετε για να κατσετε σε καλο chip που να τρωει OC? Τι αλλο μπορει να εννοει?

Παρτε και ενα φρεσκο bench, που ηταν ετοιμος να το ποσταρει ο dr73 και ο jpgeorgiou για να μας αποδειξουν οτι ουτε lol δεν παιζει ο 1400

https://www.youtube.com/watch?v=R173IbAXKX8&feature=youtu.be

Και εγω πηγα να το σχολιασω αλλα δεν καταλαβα καν τι εννοει. Καποιος να με βοηθησει? Οτι και καλα καιγονται και τους αλλαζετε? Οτι τους αλλαζετε για να κατσετε σε καλο chip που να τρωει OC? Τι αλλο μπορει να εννοει?

Παρτε και ενα φρεσκο bench, που ηταν ετοιμος να το ποσταρει ο dr73 και ο jpgeorgiou για να μας αποδειξουν οτι ουτε lol δεν παιζει ο 1400

https://www.youtube.com/watch?v=R173IbAXKX8&feature=youtu.be

Πρωτο σχόλιο στο Reddit για αυτο το Video

tl;dw

7700k is little over 200% the cost for around 10% more fps.

7700k wins.

• Like 1

Πρωτο σχόλιο στο Reddit για αυτο το Video

tl;dw

7700k is little over 200% the cost for around 10% more fps.

7700k wins.

Nταξει με 1060 / 580 λογικο να μην εχει τρελες διαφορες ετσι και αλλιως. Ο επεξεργαστης κοστιζει παραπανω απο την καρτα, λογικο να τρωει και μπουκαλι. Το ενδιαφερον του bench για μενα δεν ειναι ο 7700k αλλα ποσο τερας ειναι ο 1400. Εγω μεχρι χτες νομιζα με το ζορι κανει install το league of legends....κοιτα να δεις.

• Like 1

Άκυρο αυτό το σενάριο.

Το σενάριο ανήκε στο ars technica(νομίζω) με το οποίο προσπάθησαν να εξηγήσουν την κακή επίδοση στα games και το 7-zip.

Τέσπα. Η sisoftware παρουσίασε σε ένα αρθράκι συνοπτικά όλες τις διαφορές στα διαθέσιμα metrics:

http://www.sisoftware.eu/2017/04/05/amd-ryzen-review-and-benchmarks-cpu/

Έχει σημασία να προσέξουμε στα metrics ότι μετριέται η συνολική δύναμη του τσιπ και όχι οι επιδόσεις ανά core. Το λέω με την έννοια ότι στο Χ game δεν μπορεί ένα core να αξιοποιήσει δυναμικό από τα υπόλοιπα.

Samsung b-die 16gb 3600CL17 στα 140 USD (περίπου 125 ευρώ): http://galaxstore.net/GALAX-HOF-DDR4-3600-MEMORY-16G%EF%BC%888G2%EF%BC%89_p_116.html

Καλύτερη τιμή δεν νομίζω να δούμε σύντομα για Samsung B.

• Like 4

Γιατί το κάνετε κάθε μέρα αυτό?

Έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου πως η επόμενη αναβάθμιση αφορά σε GPU, από Σεπτέμβρη-Οκτώβρη.

Γιατί πρέπει να κάνω κλικ κάθε μέρα σε αυτές τις προσφορές και να με τρώει το ξερό μου?

• Like 5

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...