Προς το περιεχόμενο

AMD Επεξεργαστές & AM4 socket

kostas_anes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλά, πάντοτε είναι καλο να είσαι κάτω από τα recommended αυτό είναι σίγουρο, εγώ τις ram τις έχω στα 1.4, 1.125 vsoc και 1.3 vcore (για 3.9). Αυτά που λένε για 1.4 vcore θα τα ακουμπούσα μονο με πολύ καλή ψύξη.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό δεν ισχύει στους Ryzen, είναι ανάλογα με IC που έχεις στις μνήμες, οι samsung b-die πχ αντέχουν και 1.5v 24/7 χωρίς θέματα.

Μία χαρά ισχύει παντού.

Τα b-die δεν είναι κάτι καινούργιο και αποκλειστικότητα, υπάρχουν από το 2015!!!

Η διαφορά ανάμεσα σε ram IPC παίζει ρόλο αλλά... ο IMC είναι όπως και να το κάνεις το ποιο ευαίσθητο κομμάτι ενός επεξεργαστή.

PS άλλη μια φορά να ακούσω για b-die θα βγαλω μαλλιά!!! Πανάκεια έγιναν.

Αν και το νούμερο μου φαίνεται εντυπωσιακό(στη βάση της απουσίας άμεσου degradation) απλά να πω ότι στα τμήματα τεχνικού μάρκετινγκ των mobo κατασκευαστών ισχυρίζονται διάφορα ακραία πράγματα. Π.χ. ένας Raja από την Asus έγραφε ότι ακόμα και 1,35v vccio στους skylake δεν προκάλεσε κάποιο άμεσο degradation. Και ότι τα 1,25 είναι αρκετά safe.

Μέσα στο BIOS βέβαια από τα 1,15(πραγματικά κάπου 1,2) βλέπεις τις ενδείξεις να κιτρινίζουν. Άσε που ακόμα και με εντελώς στοκ, χεράτες τάσεις(imc, system agent) πας μέχρι τα 3.000Mhz ram περίπου. Δηλαδή με ram έως τα 3600 δεν θα χρειαστείς ποτέ τέτοιες ακραίες τάσεις. Πράγμα το οποίο επίσης δεν ανέφερε, για την προστασία των επίδοξων overclockers.

Τα ίδια έλεγαν και στο Χ79 κτλπ κτλπ και μετά από κάνα δυο μήνες έβγαλαν SOS ανακοίνωση να μην πάνε πάνω από 1.25 για 24/7 λόγο πολλών κατεστραμμένων επεξεργαστών.

Πόσο άσχετος μπορεί να είναι κάποιος και να έχει τόσο μεγάλο κοινό. Εκτός και αν το κάνει επίτηδες, πράγμα που δεν νομίζω. Απλά άσχετος.

post-115429-0-23654200-1497093844_thumb.png

• Like 3

Πόσο άσχετος μπορεί να είναι κάποιος και να έχει τόσο μεγάλο κοινό. Εκτός και αν το κάνει επίτηδες, πράγμα που δεν νομίζω. Απλά άσχετος.

attachicon.gifytasxetosed.png

Μην ασχολείσαι με αυτούς. Φράγκα βγάζουν. Αν τα πάρουν θα βγάλουν και τους sempron θεούς. 

• Like 8

attachicon.gifytasxetosed.png

Συγκεκριμένα είπε ότι δεν θα δεις amd cpu σε επαγγελματικά(=υψηλών στάνταρ) στούντιο μουσικής ή σε οργανισμούς όπως η NASA(μάλλον με το σκεπτικό ότι τους νοιάζει η απόλυτη ακρίβεια/αξιοπιστία σε σκληρή χρήση).

Δεν μίλησε για casual χρήση.

05:10

Συγκεκριμένα είπε ότι δεν θα δεις amd cpu σε επαγγελματικά(=υψηλών στάνταρ) στούντιο μουσικής ή σε οργανισμούς όπως η NASA(μάλλον με το σκεπτικό ότι τους νοιάζει η απόλυτη ακρίβεια/αξιοπιστία σε σκληρή χρήση).

Δεν μίλησε για casual χρήση.

05:10

Να πάει να ενημερωθεί για το που θα πάνε τα πρώτα NAPLES ..... 

Εσύ ξέρεις?  :unsure:

Ακου ακρίβεια και αξιοπιστία ...  Σαν να μιλάει η μάνα μου για μοτέρ F1 .... 

Ότι του φανεί του λολοστεφανή ... 

• Like 6

Το θέμα είναι ότι αποκλείεται να μην ξέρει για τα Naples, ο παπαροtuber.

Πάνε κάτι χρόνια που ανακοινώθηκε, όποιος ασχολείται έστω και ελάχιστα, το γνωρίζει.

Αν θυμάμαι καλά, αυτός είναι ο τύπος που διατυμπανιζει ότι "εγώ αγοράζω από την τσέπη μου ότι hw παρουσιάζω, οπότε είμαι αντικειμενικός, δεν περιμένω χορηγίες από τίποτα εταιρείες".

Ε, μάλλον ήρθε η ώρα που περιμένει την αντίστοιχη χορηγία από την AMD, όπως πήραν κάποιοι μέχρι τώρα ορκισμένοι "αντικειμενικοί επικριτές" και ξαφνικά είδαν το φως, και μέχρι να την πάρει πετάει στρακαστρούκες κι όποιον πετύχει (υπάρχουν στόχοι που αδημονούν).

• Like 4

Ξέρω ότι όλο και κάπου θα το έχετε αναφέρει,αλλά θα ήθελα να μου πείτε πως θα κάνω τις μνήμες μου να τρέξουν στα 3200 ή έστω λίγο χαμηλότερα. Τη στιγμή αυτή τρέχουν στα 2133.

Έχω: r5 1600

asus prime x370 pro (με bios Beta Version 0803 - AGESA 1.0.0.6

G.Skill TridentZ RGB 16GB DDR4-3200MHz (F4-3200C16D-16GTZR)

Τα παιδιά είναι καταλληλότερα από εμένα για να απαντήσουν . Φαντάζομαι ότι από το bios έχεις κάνει τις ανάλογες ρυθμίσεις ?

Και μια γενική ερώτηση ...

Όλοι εσείς που αγχώνεστε για τα MHz στις μνήμες ( ναι καταλαβαίνω ότι αν το έχεις θέλεις να πάει όσο φτάνει ) πιστεύετε ότι θα δείτε διαφορά στην χρήση από τα 2133 στα 3200 ?

Άντε λέμε τώρα πες ότι θα κερδίσει 2,3 5 frames σε ένα συγκεκριμένο παιχνίδι ... Θα το καταλάβετε ?

Αλλιώς μόνη αξία είναι η επίδοση στα benchmarks.

Υπομονή μπανάκια ... Καινούριο είναι θα στρώσει.

• Like 1

Παιδιά προσωπικά είμαι ένας απλός χρήστης και δεν ξέρω να χειρίζομαι bios,γι'αυτό ρώτησα. Το θέμα είναι ότι δυσκόλεψε τον αδερφό μου που είναι πληροφορικάριος (admin σε δίκτυα/servers κτλ). Βάζοντας χειροκίνητα να παίξει στα υψηλότερα από 2133 δεν μπούτερνε και έμπαινε σε safe mode.

Τι χειρισμό απαιτείται να κάνω στο bios; (μου έκανε ο αδερφός μου το τελευταίο bios update,αλλά είναι beta έκδοση και δεν του πολυ άρεσε αυτό).

Τώρα το τι διαφορά θα δω,δε ξέρω,φαντάζομαι λίγα πράγματα,απλά το θέμα είναι ότι την ταχύτητα αυτή την πλήρωσα! οπότε θέλω να πιάσουν τόπο τα όσα έδωσα.

Τα παιδιά είναι καταλληλότερα από εμένα για να απαντήσουν . Φαντάζομαι ότι από το bios έχεις κάνει τις ανάλογες ρυθμίσεις ?

Και μια γενική ερώτηση ...

Όλοι εσείς που αγχώνεστε για τα MHz στις μνήμες ( ναι καταλαβαίνω ότι αν το έχεις θέλεις να πάει όσο φτάνει ) πιστεύετε ότι θα δείτε διαφορά στην χρήση από τα 2133 στα 3200 ?

Άντε λέμε τώρα πες ότι θα κερδίσει 2,3 5 frames σε ένα συγκεκριμένο παιχνίδι ... Θα το καταλάβετε ?

Αλλιώς μόνη αξία είναι η επίδοση στα benchmarks.

Υπομονή μπανάκια ... Καινούριο είναι θα στρώσει.

Η αλήθεια είναι οτι δίνει αρκετα το πουσαρισμα της μνήμης . Στην περίπτωση μου στο cinebench απο τα 2400 c15 σε 3000 c17  δίνει 

χοντρικά 1200 -> 1300 (+8.3%)σε multithread (ryzen 1600 3.9 ghz). Τωρα με το μάτι σιγά μην  δεί κανένας τιτανο διαφορές.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...