Προς το περιεχόμενο

AMD Επεξεργαστές & AM4 socket

kostas_anes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να ελέγξεις άμα οι μνήμες είναι σταθερές .

Για R7

16 παράθυρα με 850MB και τα αφήνεις να τρέξουν ως το 400% με 0 error ( άμα το καταφέρεις είσαι τουλάχιστον 98% σταθερός )

http://hcidesign.com/memtest/

Οι ddr4 μνήμες δεν έχουν κανένα πρόβλημα με 1.38v (μπορούν και παραπάνω :) )

Το πρόβλημα με το ρεύμα στις μνήμες τουλάχιστον 5 χρόνια δεν είναι εκεί, είναι στον IMC οπότε λίγο προσοχή δεν βλάπτει.

Για τον imc των Ryzen δεν γνωρίζω βέβαια σχετικά με ανοχές οπότε απλά είμαι επιφυλακτικός, αν πούμε πχ για FX ήταν σχετικά αναίσθητοι.

Αν είναι πλέον όπως της Ιντελ όμως προσοχή και πάλι προσοχή!!

Άσχετα τι έδωσε το XMP (που προσωπικά δεν συνιστώ) μπορείς πριν κάνεις το τεστ σταθερότητας να κατεβάσεις στα 1.35 και να δεις πως πάει με το τέστ.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 14,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ότι δεν μπορείς να έχεις την μνήμη μόνιμα στα 1.38volt.

Πως το έβγαλες αυτό το συμπέρασμα?

Την μνήμη μου την έχω στα 1.43 volt

Χωρίς να είμαι 100% βέβαιος(για τους ryzen τουλάχιστον), ο λόγος που υπάρχει όριο στην τάση των μνημών, ασχέτως αν αυτές υποστηρίζουν και πάνω από 1,4v π.χ., είναι η ζημιά που μπορεί να προκληθεί στον imc από τη μεταξύ τους, μεγαλύτερη του επιτρεπτού, διαφορά τάσης. Αν όμως έχεις αυξήσει και την τάση του imc τότε υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια.

Χωρίς να είμαι 100% βέβαιος(για τους ryzen τουλάχιστον), ο λόγος που υπάρχει όριο στην τάση των μνημών, ασχέτως αν αυτές υποστηρίζουν και πάνω από 1,4v π.χ., είναι η ζημιά που μπορεί να προκληθεί στον imc από τη μεταξύ τους, μεγαλύτερη του επιτρεπτού, διαφορά τάσης. Αν όμως έχεις αυξήσει και την τάση του imc τότε υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια.

Αυτό δεν ισχύει στους Ryzen, είναι ανάλογα με IC που έχεις στις μνήμες, οι samsung b-die πχ αντέχουν και 1.5v 24/7 χωρίς θέματα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υποθέτω λοιπόν ότι τα 1.38v που δίνει αυτόματα με xmp πως είναι safe... Αφού είναι η ρύθμιση που μπαίνει αυτόματα από το bios και λογικά θα είχαν προνοήσει για τυχόν ζημιές στο ic

Επεξ/σία από kogos

Κατάλαβα. Εγώ λέω άλλο.

Ο imc είναι ένα κύκλωμα μέσα στον επεξεργαστή που επικοινωνεί με τις μνήμες. Δηλαδή παίρνει ηλεκτρικά σήματα από αυτές. Αν η μεταξύ τους διαφορά τάσης υπερβαίνει κάποιο όριο π.χ. 0,3volt τότε μπορεί να προκληθεί φθορά στον imc.

• Like 1

Κατάλαβα. Εγώ λέω άλλο.

Ο imc είναι ένα κύκλωμα μέσα στον επεξεργαστή που επικοινωνεί με τις μνήμες. Δηλαδή παίρνει ηλεκτρικά σήματα από αυτές. Αν η μεταξύ τους διαφορά τάσης υπερβαίνει κάποιο όριο π.χ. 0,3volt τότε μπορεί να προκληθεί φθορά στον imc.

Δεν πρέπει να ισχύει κάτι τέτοιο στους Ryzen, ο Elmor είπε πως στην Asus τρέχανε με 1.15vsoc και 1.9vdimm χωρίς θέματα με τον IMC.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υποθέτω λοιπόν ότι τα 1.38v που δίνει αυτόματα με xmp πως είναι safe... Αφού είναι η ρύθμιση που μπαίνει αυτόματα από το bios και λογικά θα είχαν προνοήσει για τυχόν ζημιές στο imc

Ναι και στο overclockers για την Crosshair 6 hero ειχαν πει οτι ειναι ok που διαβαζει 1.38 Και εμενα το ιδιο κανει και οχι δε νομιζω να εχουν προβλημα για 0,03v

Επεξ/σία από Lied
  • Like 2

Δεν πρέπει να ισχύει κάτι τέτοιο στους Ryzen, ο Elmor είπε πως στην Asus τρέχανε με 1.15vsoc και 1.9vdimm χωρίς θέματα με τον IMC.

Αν και το νούμερο μου φαίνεται εντυπωσιακό(στη βάση της απουσίας άμεσου degradation) απλά να πω ότι στα τμήματα τεχνικού μάρκετινγκ των mobo κατασκευαστών ισχυρίζονται διάφορα ακραία πράγματα. Π.χ. ένας Raja από την Asus έγραφε ότι ακόμα και 1,35v vccio στους skylake δεν προκάλεσε κάποιο άμεσο degradation. Και ότι τα 1,25 είναι αρκετά safe.

Μέσα στο BIOS βέβαια από τα 1,15(πραγματικά κάπου 1,2) βλέπεις τις ενδείξεις να κιτρινίζουν. Άσε που ακόμα και με εντελώς στοκ, χεράτες τάσεις(imc, system agent) πας μέχρι τα 3.000Mhz ram περίπου. Δηλαδή με ram έως τα 3600 δεν θα χρειαστείς ποτέ τέτοιες ακραίες τάσεις. Πράγμα το οποίο επίσης δεν ανέφερε, για την προστασία των επίδοξων overclockers.

• Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...