Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Και αντίστοιχα πολλοί θα πάρουν amd λόγω "ιδεολογίας" . Με αφορμή το σχόλιό σου θυμήθηκα για άλλη μια φορά την κατάσταση που επικρατεί ως προς την επιλογή επεξεργαστών. Μιλώντας πάντα με την τσέπη και όχι με την προτίμηση, ας γράψω το παρακάτω σχόλιο, λέγοντας πως αυτό το λόγω ιδεολογίας ακούγεται αστείο και θα εξηγήσω γιατί, ενώ ήδη η intel έχει στήσει μια ωραιότατη προπαγάνδα ως προς την προώθηση των προϊόντων της. Μα ποια προπαγάνδα ; Για να σκεφτώ, εν έτει 2017 υπάρχουν ακόμη ανασφάλειες για το αν πρέπει να πάει κάποιος σε amd, οι amd καίγονται και μπλα μπλα, ενώ η ίδια η intel από ivy bridge και έπειτα δεν λέει να αλλάξει το άθλιο tim και αναγκάζει τους πελάτες της να κάνουν delid σε κοντά 4 κατοστάρικα cpu..τέλειο ε... Πολύ απλά, υπάρχει ακόμη κόσμος που θέλει ένα cpu για βαριές δουλειές και τον ενδιαφέρουν οι χρόνοι στο rendering και σκέφτεται να αγοράσει ή επιλέγει 7700k, δίχως να ελέγξει αν με έναν 1700 θα έπαιρνε πολλά περισσότερα για τα λεφτά του. Ξέρω πως ακούγομαι σαν "δήθεν" επαναστάτης και υποστηρικτής της amd, δεν θέλω ωστόσο να πετύχω αυτό, αυτό που θέλω να εξηγήσω για την ακρίβεια είναι πως αρκετός κόσμος είναι προκατειλημμένος στο όνομα της intel και δεν ρίχνει μια ματιά να δει τι προσφέρουν οι ryzen τώρα πια. Απλά και μόνο λόγο μάρκας αρκεί να επιλέξεις έναν 7700k, επειδή οι τάδε είπαν ότι όλα τα κομμάτια πάνε 5 ghz και ότι σφάζουν στα games, δεν αναφέρεται όμως ο βασικότερος παράγοντας, ότι δηλαδή λίγα είναι τα κομμάτια που πάνε 5 ghz, ότι χρειάζεται κοντά 1.4v ρεύματος, απαραιτήτως delid και ακριβή ψύξη. Ουσιαστικά δίνεται έμφαση στο δέντρο και όχι στο δάσος, ενώ το δάσος δηλαδή οι ryzen είναι άκρως ανταγωνιστικά cpu για βαριές δουλειές και στα όσα κάνουν προσφέρουν άφθονη ισχύ. Αν ίσχυε το αντίθετο και ήταν η amd στη θέση της intel και η intel στη θέση της amd δεν θα έβρισκα λόγο να προτείνω amd, η ουσία όπως είπα είναι να κοιτάμε το bang for buck και όχι το όνομα. Το ίδιο ισχύει και για όσους επιλέγουν ryzen, θα μου πείτε που θέλω να καταλήξω και εύλογα θα απαντήσω λέγοντας πως αν δεν χρειάζεσαι έναν 1700 πάρε 1600 και δώστα στην κάρτα τα ρέστα, γενικότερα αν τα σκάμε για ισχύ που δεν χρειαζόμαστε και δεν ισορροπούμε το budget στο pc ανάλογα με τις ανάγκες μας απλά είναι σαν να πετάμε τα λεφτά μας και αυτό μόνο κατά μας θα είναι. Το κεφάλαιο intel vs ryzen και γενικότερα επιλογής επεξεργαστών είναι τεράστιο θέμα, ένα θέμα που θεμελιώνεται από διαφορετικές απόψεις από τον κόσμο, θεώρησα σωστό να επικεντρωθώ σε κάποια από τα βασικότερα που μας απασχολούν τώρα και ήδη έγραψα σεντόνι, απλά για να ξεκαθαρίσω το σκεπτικό μου και να μην υπάρχουν ασάφειες ή παρεξηγήσεις ! 11 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lied Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Mobo Gigabyte ab350 gaming 3 CPU R7 1700 RAM 2X8GB VENGANCE LPX 3000 @2133ghz Vcore 1.30v OC all cores 3.7ghz Μετά απο 1 ώρα aida stability test έχω: Vrm temp 80°C max CPU temp 80°C max. Σε idle είναι στους 35-38°C η cpu. Πάντα με stock cooling Σας φαίνεται καλή η θερμοκρασία ή να αρχίσω να ψάχνομαι??? Για την ταχύτητα μνήμης μην σχολιάσετε, αναμένω νέο agesa για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Τις hynix μου παντος τις τρέχει σε 2933, αλλά χάριν δοκιμής το έβαλα normal Μμμμ οχι δεν εισαι καλα οσο αναφορα το CPU, για τα VRM εισαι μεσα στα ορια. Τι ψυκτρα εχεις πανω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kogos Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Μμμμ οχι δεν εισαι καλα οσο αναφορα το CPU, για τα VRM εισαι μεσα στα ορια. Τι ψυκτρα εχεις πανω? έχω την stock ψύκτρα, και η μέγιστη θερμοκρασία 80°C cpu είναι μετά από πολύ ώρα stability test του aida με 100% cpu usage καθ'όλη την διάρκεια του τεστ. Σε idle πέφτει στα κανονικά επίπεδα που έχω και χωρίς oc. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lied Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 έχω την stock ψύκτρα, και η μέγιστη θερμοκρασία 80°C cpu είναι μετά από πολύ ώρα stability test του aida με 100% cpu usage καθ'όλη την διάρκεια του τεστ. Σε idle πέφτει στα κανονικά επίπεδα που έχω και χωρίς oc. To εχεις μεσα σε κουτι ή εκτος? Δοκιμασε να ανοιξεις το πλαινο του κουτιου να δεις εαν φτανεις στα ιδια. Και αν παταει καλα η ψυκτρα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kogos Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Μα αν δεν παράγε καλά η ψυκτρα θα είχα τουλάχιστον 20 βαθμούς διαφορά. Θυμίζω, μιλάμε για overclocked όλους τους cores στα 3.7 και 100% cpu usage για 1 ώρα τουλάχιστον, ενώ χωρίς oc πάνε μονο 2 cores στα 3.7. Χωρίς oc εχω 62- 65 βαθμούς μέγιστο σεstress test. Αν δεν πάταγε καλά θα είχα λογικά πολύ περισσότερο Το πλαϊνό το άνοιξα χωρίς αλλαγή σε θερμοκρασίες, ίσα ίσα ανέβηκε και 2-3 βαθμούς, καθώς με κλειστό κουτί έχω πολύ καλό air flow μέσα στο κουτί. Επίσης να αναφέρω πως έχει μπει παστα mx4 (αφού φυσικά πρώτα καθάρισα την στοκ παστα με αλκοόλη) και με σωστή επίστρωση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Ότι και να προβλέπεται, εσύ Intel θα πάρεις γιατί θες "τις απόλυτες επιδόσεις"... Αν δίνει η Intel τις απόλυτες, Intel it is..Αν όχι, AMD..Δεν το κουράζω το πράγμα, όποιος είναι μπροστά παίρνει και τα λεφτά μου..Εκτός και αν μιλάμε για 5-10% διαφορές με σημαντική διαφορά στην τιμή. Το σκεπτικό μου αυτή τη στιγμή είναι ότι θα πάρει τα λεφτά μου όποιος βγάλει 6c/12t και μπορεί να φτάσει τα 4.5Ghz. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lied Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Μα αν δεν παράγε καλά η ψυκτρα θα είχα τουλάχιστον 20 βαθμούς διαφορά. Θυμίζω, μιλάμε για overclocked όλους τους cores στα 3.7 και 100% cpu usage για 1 ώρα τουλάχιστον, ενώ χωρίς oc πάνε μονο 2 cores στα 3.7. Χωρίς oc εχω 62- 65 βαθμούς μέγιστο σεstress test. Αν δεν πάταγε καλά θα είχα λογικά πολύ περισσότερο Το πλαϊνό το άνοιξα χωρίς αλλαγή σε θερμοκρασίες, ίσα ίσα ανέβηκε και 2-3 βαθμούς, καθώς με κλειστό κουτί έχω πολύ καλό air flow μέσα στο κουτί. Επίσης να αναφέρω πως έχει μπει παστα mx4 (αφού φυσικά πρώτα καθάρισα την στοκ παστα με αλκοόλη) και με σωστή επίστρωση Για 1.3V μου φαινεται πολυ ακομα και στο Idle, Βεβαια οταν stressαρα εγω ειχα 15 βαθμους ambient, μετα εβαλα την NH D15 οποτε δε μπορω να σου πω. Οπως και να εχει στη θεση σου θα πηγαινα στα 3.6 με 1.2 Volts γιατι ερχετε και καλοκαιρι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_73 Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 80 C θερμοκρασία !!!!!! Και είχατε αρχίσει να με ψήνετε οι amd-κηδες να δώσω δεύτερη ευκαιρία .... Θα το ξανασκεφτώ μετά από 2 γενιές σε 4-5 χρόνια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 80 C θερμοκρασία !!!!!! Και είχατε αρχίσει να με ψήνετε οι amd-κηδες να δώσω δεύτερη ευκαιρία .... Θα το ξανασκεφτώ μετά από 2 γενιές σε 4-5 χρόνια. Να το λές όλο. Με OVERCLOCK σε 8-ΠΥΡΗΝΟ και με MAMA ΨΥΚΤΡΑ με μια ώρα STRESS TEST . Εκεί δηλαδή που άλλοι με D14 των 75€ και κλόκι πιάνουν 100άρες .... σε 4-πύρηνα που πωλόυνται και ακριβότερα για την μισή ισχύ .... 19 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lied Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 80 C θερμοκρασία !!!!!! Και είχατε αρχίσει να με ψήνετε οι amd-κηδες να δώσω δεύτερη ευκαιρία .... Θα το ξανασκεφτώ μετά από 2 γενιές σε 4-5 χρόνια. Με OC με stock cooler και 1.3 volt. PS: Κοιταξα τα Like σου, εχεις θεματα με AMD και ATI, προτεινεις οτι να 'ναι χωρις να ρωτας usage scenario, κι ας ειναι και 2πυρηνο, αρκει να ειναι Intel ή Nvidia αντιστοιχα, βαση ενος θεματος που ειχες πριν απο 15 χρονια που κολλουσε το PC σου. Στοιχημα οτι το προβλημα ηταν PBCAK.... Οταν προτειναν εναν Ryzen 1600x και ανεφεραν πως εχει 6c/12t απαντησες... Δημοσίευση από Dr_73 ενεργό 23 Μάιος 2017 - 10:57 μμ Και ο fx8350 είχε 8c/8t αλλά κοίτα τι παθαίνει από τον 2c/4t (7100) Γνωμη, ας σχηματισει οποιος σε διαβαζει. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimoskoutr Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 80 C θερμοκρασία !!!!!! Και είχατε αρχίσει να με ψήνετε οι amd-κηδες να δώσω δεύτερη ευκαιρία .... Θα το ξανασκεφτώ μετά από 2 γενιές σε 4-5 χρόνια. Αν το έλεγα αυτό που λες στην μικρή μου θα μου έλεγε "Χαζούλη μπαμπά"...δεν κατανοώ τι ευχαρίστηση βρίσκεις να είσαι σε ένα topic για επεξεργαστή που δεν σου κάνει...με υγεία ο καινούργιος σου Intel... 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spartan117 Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 80 C θερμοκρασία !!!!!! Και είχατε αρχίσει να με ψήνετε οι amd-κηδες να δώσω δεύτερη ευκαιρία .... Θα το ξανασκεφτώ μετά από 2 γενιές σε 4-5 χρόνια. 1700 στα 3.7 με 1.25v, δυο ώρες και ένα τέταρτο prime95 blend: 65C peak. Τρέξε οποιονδήποτε Kaby με 1.25v τάση σε stock ψύκτρα Prime δυο ώρες και έλα να μου πεις ποσα αυγά έψησες. 12 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 In other news.. Computex 2017: Intel To Release 18 core Core i9-7980XE Skylake-X CPU Εμφανίζει από το ''πουθενά'' cores πλέον η Intel. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aOUaS88 Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Εναν 7900χ 8α τον τσιμπαγα παντος Ετσι οπως το πανε αυτοι σε κανα δυο χρονια τα 10 πυρηνα κ 12 πυρηνα θα ειναι mainstream.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 In other news.. Computex 2017: Intel To Release 18 core Core i9-7980XE Skylake-X CPU Εμφανίζει από το ''πουθενά'' cores πλέον η Intel. Μπήκε "δάχτυλο" και πάνε να το σώσουν ... Δεν νομίζω να περίμενε η Intel ούτε RYZEN , ούτε Threadripper , ειδικά τους 2ους. Για την τιμή τον όπλων ... θα ανεβάσουν τα cores στον θεό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις