Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μα δεν είπε κανείς ότι δεν θα κερδίζουν (το πόσο ο καθένας, άλλη ιστορία).

Μπορούν οι kaby-sky-coffee κλπ να "στηρίξουν" τόσο ψηλούς και σφικτούς χρονισμούς, όμως?

Αν όχι, κέρδος των R είναι το ότι παραπάνω, όπως αντίστοιχα το o/c για τους Intel.

AoTS από αύριο ή ξημερώματα σήμερα.

• Like 1
  • Απαντ. 14,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αντιλαμβάνεσαι ότι ακριβώς αυτή η "gaming" συμπεριφορά ήταν το κυριότερο (αν όχι το μοναδικό) σημείο από τη στιγμή που κυκλοφόρησαν οι R και λίγο-πολύ (πολύ, βασικά) εκεί στηρίχτηκε το όλο 7700Κ παραμύθι.

Σε GPU renders (όχι αποκλειστικά, αλλά κυρίως) στα οποία (με ευθύνη της AMD και της ανώριμης πλατφόρμας) παρουσίαζαν τις μεγαλύτερες αποκλίσεις (προς τα κάτω) από τα ανταγωνιστικά τους προϊόντα.

Ναι, δύσκολο να πάρει 30-45%+ που έχει πάρει σε όλες τις κατηγορίες (30% σε σχέση με 2400/2667 που έγιναν οι περισσότερες αρχικές και αρκετές μεταγενέστερες δοκιμές), αλλά θα ήθελες να εξηγήσεις γιατί ένα 10% είναι ανέφικτο (πολύ περισσότερο γιατί ανύπαρκτες-μηδαμινές διαφορές)?

Ξεχνάς, μάλλον ότι η διαφορά του 3.7-4.0R από τον 5 7700 κυμαίνεται ακριβώς κάπου στο 15-20% σε όλες αυτές τις δοκιμές-renders

Το να εξαλειφθεί στις δοκιμές (ή και να αναστραφεί) και να πέσει στο μισό (5-10%) στα games είναι αδύνατο και πρόβλημα, επειδή?

Εγώ απάντησα στο σχόλιο που έλεγε ότι πρέπει να ξοδευτείς για Gaming,ε οι διαφορές που θα δεις από καλύτερη μνήμη σχεδόν αποκλειστικά περιορίζονται μόνο στα benches και δεν τα βλέπεις μέσα στο παιχνίδι,το ίδιο για όλους τους επεξεργαστές μιας και φαίνεται ότι ό,τι και να ακούσεις εσύ το πας απευθείας για κόντρα.  

Δημοσ.

Το SMT που ακριβώς έχει σχέση με την ταχύτητα της μνήμης;

Μήπως να αρχίσω το διάβασμα;

Έγινε λάθος, γιατί διάβαζα κάτι άλλο πράλληλα.

Μα δεν είπε κανείς ότι δεν θα κερδίζουν (το πόσο ο καθένας, άλλη ιστορία).

Μπορούν οι kaby-sky-coffee κλπ να "στηρίξουν" τόσο ψηλούς και σφικτούς χρονισμούς, όμως?

Αν όχι, κέρδος των R είναι το ότι παραπάνω, όπως αντίστοιχα το o/c για τους Intel.

AoTS από αύριο ή ξημερώματα σήμερα.

Αλήθεια βγαίνουν ειδικές μνήμες για ryzen(με χαμηλά timings); Γιατί σαν να έχω καταλάβει κάτι τέτοιο.

Δημοσ.

Εγώ απάντησα στο σχόλιο που έλεγε ότι πρέπει να ξοδευτείς για Gaming,ε οι διαφορές που θα δεις από καλύτερη μνήμη σχεδόν αποκλειστικά περιορίζονται μόνο στα benches και δεν τα βλέπεις μέσα στο παιχνίδι,το ίδιο για όλους τους επεξεργαστές μιας και φαίνεται ότι ό,τι και να ακούσεις εσύ το πας απευθείας για κόντρα.

Και εγώ σε ρώτησα γιατί δεν θα υπάρχει κέρδος από καλύτερες μνήμες σε πραγματικά σενάρια, είτε αυτά είναι παιγνίδια είτε οποιαδήποτε γενική και ειδική χρήση του υπολογιστή.

Το στηρίζεις κάπου? Υπάρχουν σχετικές μετρήσεις?

Με R, παρακαλώ, πρόσφατες (αφού όλη η ιστορία σχετίζεται με το infinity fabric όπως φαίνεται και την ενδοεπικοινωνία των πυρήνων).

Κόντρα είναι αυτό?

Τα υπόλοιπα που έγραψα, αφορούσαν στην διαφορά μεταξύ R-i7/5 ακριβώς σε αυτά τα renders λόγω"ειδικών συνθηκών" και στο πως αυτό μπορεί πλέον να αναστρέφεται.

Καλύτερα?

Δημοσ.

Είναι δεδομένο πια ότι οι Ryzen πρέπει να παντρεύονται με 3200άρες μνήμες με χαμηλό CL.

μεγάλου το κόστος πραγματικά!
Δημοσ.

Οι "ειδικές" μνήμες είναι απλά B-die kit, και επειδή το "B-die" δεν πουλάει όσο "Ryzen certified" τις λένε "ειδικές" ;)

από corsair ποιες είναι b-die?γιατι οι flare ξεκινανε από 215.

Δημοσ.

Και εγώ σε ρώτησα γιατί δεν θα υπάρχει κέρδος από καλύτερες μνήμες σε πραγματικά σενάρια, είτε αυτά είναι παιγνίδια είτε οποιαδήποτε γενική και ειδική χρήση του υπολογιστή.

Το στηρίζεις κάπου? Υπάρχουν σχετικές μετρήσεις?

Όπως είπα και από την αρχή και στο tomb raider έδειχνε μεγάλες διαφορές με καλύτερες μνήμες αλλά ήταν τέρμα συνθετικό και δεν είδαμε πουθενά τέτοιες αυξήσεις μέσα σε gameplay.

Αν κάνω λάθος και έχεις εσύ μετρήσεις μοιράσου της μαζί μας,εγώ επειδή δεν έχω/δεν γνωρίζω(νέες με R όπως λες και εσύ) για αυτό λέω ότι δεν συμφέρει με αυτά που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Με R, παρακαλώ, πρόσφατες (αφού όλη η ιστορία σχετίζεται με το infinity fabric όπως φαίνεται και την ενδοεπικοινωνία των πυρήνων).

Μην λες τέτοια για το fabric θα βγει πάλι ο adtakhs να μας γεμίσει με dieshots που αποδεικνύουν ότι είναι ένας ενιαίος επεξεργαστής.

Οκ αν το λες εσύ από πλευρά fabric άλλο αυτό,μέχρι τώρα στα συνθετικά αυτά bench μόνο βλέπαμε αύξηση επειδή ήταν συνθετικά τώρα αν βλέπουμε και σε άλλα παιχνίδια και μέσα στο gameplay καλός αλλά τότε ήταν άσχετη η εικόνα που ανέβηκε. 

Τα υπόλοιπα που έγραψα, αφορούσαν στην διαφορά μεταξύ R-i7/5 ακριβώς σε αυτά τα renders λόγω"ειδικών συνθηκών" και στο πως αυτό μπορεί πλέον να αναστρέφεται.

Μα ανέκαθεν αυτά τα bench υποστήριζαν τους παραπάνω πυρήνες,δεν δείχνανε την Intel σε καλύτερο φως. 

Δημοσ.

Όπως είπα και από την αρχή και στο tomb raider έδειχνε μεγάλες διαφορές με καλύτερες μνήμες αλλά ήταν τέρμα συνθετικό και δεν είδαμε πουθενά τέτοιες αυξήσεις μέσα σε gameplay.

Αν κάνω λάθος και έχεις εσύ μετρήσεις μοιράσου της μαζί μας,εγώ επειδή δεν έχω/δεν γνωρίζω(νέες με R όπως λες και εσύ) για αυτό λέω ότι δεν συμφέρει με αυτά που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Δεν έχω μετρήσεις, οπότε δεν βγάζω συμπεράσματα. Απλά σχολίασα μια ένδειξη, από το γράφημα του Spartan. Εσύ πάλι, απέρριψες κατηγορηματικά την όποια πιθανότητα αύξησης, χωρίς κανένα στοιχείο.

Μην λες τέτοια για το fabric θα βγει πάλι ο adtakhs να μας γεμίσει με dieshots που αποδεικνύουν ότι είναι ένας ενιαίος επεξεργαστής.

Οκ αν το λες εσύ από πλευρά fabric άλλο αυτό,μέχρι τώρα στα συνθετικά αυτά bench μόνο βλέπαμε αύξηση επειδή ήταν συνθετικά τώρα αν βλέπουμε και σε άλλα παιχνίδια και μέσα στο gameplay καλός αλλά τότε ήταν άσχετη η εικόνα που ανέβηκε.

Πώς το εννοείς ακριβώς, το "μέσα στο gameplay"? Εννοείς real-time παίζοντας, έτσι? Συμφωνώ ότι είναι πιο αξιόπιστο "δείγμα", αλλά πώς θα κάνεις ίδιες τις συνθήκες, ειδικά σε κάτι ΜΡ? Δυστυχώς, τα "προτυποποιημένα" είναι ο μόνος αντικειμενικός τρόπος σύγκρισης, χωρίς να είναι καθόλου αντικειμενικά (συμφωνώ πάλι μαζί σου...).

Μα ανέκαθεν αυτά τα bench υποστήριζαν τους παραπάνω πυρήνες,δεν δείχνανε την Intel σε καλύτερο φως. 

Εδώ είσαι εντελώς λάθος. Κάποια υποστήριζαν/υποστηρίζουν παραπάνω πυρήνες. Τα περισσότερα, χρονισμούς ζητάνε. Μην ξεχνιέσαι, για game bench μιλάμε. Εδώ έγινε και όλος ο "σαματάς" με την υπεροχή του IPC των i7/5 (μαζί και με το καλύτερο αναλογικά o/c) και για αυτό συζητάμε αν τελικά αυτό το παραπάνω IPC είναι πραγματικό ή υπήρξε handicap λόγω συχνοτήτων/χρονισμών μνημών (με ευθύνη της AMD, το ξαναλέω).

• Like 1
Δημοσ.

ASRock Fatal1ty X399 Professional Gaming incoming.

The ASRock Fatal1ty X399 Professional Gaming is currently the only confirmed model based on this chipset. In fact, this entry is basically the first confirmation that AMD Threadripper platform will utilize X399 chipset, because to this day, it was only a rumor.

Speaking of Ryzen motherboards, ASRock also confirmed upcoming ITX models:

• X370 Gaming-ITX/ac
  • AB350 Gaming-ITX/ac
  • Like 2
Δημοσ.

Πάντως αυτό που βλέπω για Rise of The Tomb Raider Ryzen  Benchmark ram 3200ΜΗz και 2133MHz ο καθένας μπορεί να βγάλει ότι συμπεράσματα θέλει . 

https://www.youtube.com/watch?v=DzC79TkTgOk

Στο time 6:46 (Without ReLive) ανάλογα με τη θα επιλέξεις μπορείς να βγάλεις  διαφορετικό νικητή .

Δημοσ.

https://www.techpowerup.com/233673/asus-intros-the-rog-strix-b350-f-gaming-motherboard

752795e9a21d.jpg

Όμορφο b350 board και 8-phase vrm design.

Λες να παω σε αυτο, η να παω σε x370, γιατι θελω να κανω καλο OC. Και πιστευω η απουσια BCLK στις b350 θα ποναει (τουλαχιστον αυτη εχει καλο phase design)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...