Προς το περιεχόμενο

AMD Επεξεργαστές & AM4 socket

kostas_anes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εεεεεεευχαριστώ!!!

Περιμένω να ανοίξεις νήμα «AMD Ryzen user benchmarks» και λινκ στην υπογραφή σου :P

...αλλά όταν επικοινωνεί (read) με την L3 του άλλου core, το bandwidth είναι <22 gb/s. Δηλαδή έχουμε bottleneck.

Δεν λες πόσο λιγότερο, ούτε γιατί. Αλλά λες ότι 22GB/s δεν είναι αρκετά, και πάλι δεν λες γιατί.

Το εύρος είναι όπως τα παιδάκια στην τσουλήθρα. Γλιστρούνε ένα-ένα/έχουν όλο το εύρος του διαδρόμου. Όσο είναι λίγα, την έχουν συνεχώς διαθέσιμη και είναι χαρούμενα. Όταν γίνουν πολλά, πρέπει να περιμένουν τα άλλα παιδάκια, αλλά την έχουν και πάλι ολόκληρη όταν έρθει η σειρά τους.

(Οι δικτυάδες θα με δείρουν για το παραπάνω παράδειγμα)

Ακόμη και ολόκληρη η L3 (16ΜΒ) να χρειαζόταν ποτέ να μεταφερθεί από το ένα CCX στο άλλο, ο Ryzen έχει ολόκληρα 22.528MB/s, άρα 1.408 φορές ανά δευτερόλεπτο, δηλαδή 1,408 φορές ανά χιλιοστό του δευτερολέπτου. Να το πω και αλλιώς, 22,528MB/ms!

Η αριθμητική δεν επαληθεύει τον ισχυρισμό περί bottleneck, καθώς ο Ryzen χρειάζεται μόλις 0,71 ms ακόμη και για ολόκληρη την L3.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η αριθμητική δεν επαληθεύει τον ισχυρισμό περί bottleneck, καθώς ο Ryzen χρειάζεται μόλις 0,71 ms ακόμη και για ολόκληρη την L3.

Νομίζω μια καθυστέρηση τάξης ms δε μπορείς να τη χαρακτηρίσεις μικρή όταν τρέχεις στα 4GHz (ένας κύκλος κάθε 0,25ns).

• Like 1

http://www.asrock.com/mb/AMD/AB350%20Pro4/index.asp#Memory οταν με το καλο ερθουν ελλαδα θα γινει παραγγελια αυτη η μητρικη απο το λινκ υποσητριζει αυτες τις μνημες  http://www.e-shop.gr/ram-corsair-cmk32gx4m2a2400c14-vengeance-lpx-black-32gb-2x16gb-ddr4-2400mhz-dual-kit-p-PER.549928 μπροστα απο εκει που ειναι οι συμβατες μνημες δεν λει 16γκιγκα αλλα 8 και το μοντελο οπου ενια η μνηημη εινια το  CMK32GX4M2A2400C14 θα εχω κανα προβλημα αν παρω το συγκεκριμενο μοντελων μνημων?Και το συγκεκρημενο μοντελο βγαινει μονο σε 2 των 16γκιγκα κανενας να μου πει?]

Ακόμη και ολόκληρη η L3 (16ΜΒ) να χρειαζόταν ποτέ να μεταφερθεί από το ένα CCX στο άλλο, ο Ryzen έχει ολόκληρα 22.528MB/s, άρα 1.408 φορές ανά δευτερόλεπτο, δηλαδή 1,408 φορές ανά χιλιοστό του δευτερολέπτου. Να το πω και αλλιώς, 22,528MB/ms!

Η cache δεν είναι ssd / hdd

Άλλο το mb, άλλο το mbit

Άλλο το ms, άλλο το ns

Διάβασε περισσότερα για την cache, να δεις πως δουλεύει

AMD Zen 2 Based CPU Family is Called Pinnacle Ridge – Successor To Summit Ridge Arrives on AM4 in Early 2018

http://wccftech.com/amd-pinnacle-ridge-cpu-zen-2-core/

Τοτε λοιπον η ιντελ θα εχει πραγματικο προβλημα γιατι λογικα η amd θα τα εχει λυσει ολα(λογικα...επαναλαμβανω..)

Να εμφανισει καινουργια αρχιτεκτονικη πολλα υποσχομενη και με περιθωριο αρκετων βελτιωσεων σε τοσο μικρο χρονικο διαστημα, δεν νομιζω...Μονο αν την εχει ξεκινησει ηδη και το κραταει 7σφραγιστο μυστικο για πληρη αιφνιαδιασμο.. Το πιο πιθανο ειναι να εχει βγαλει 6πυρηνους mainstream μεχρι  εκεινη την περιοδο και τοτε στανταρ θα ξεκινησει πολεμος τιμων..

ΥΓ   Και μην ξεκινησετε καποιοι να λετε οτι ποιος περιμενει παλι  μεχρι τοτε,  και παλι με την ελπιδα θα μεινουμε κ.α τετοια γιατι το βασικο προβλημα της amd μεχρι πριν να καταφερει να βγαλει τους ryzen ηταν οτι δεν προσπαθουσε να βαλει το τρενο στις ραγες που λεμε, αφου δεν ειχε καν...τρενο!

Τωρα ομως, που απεκτησε, θα το βαλει και θα ταξιδεψει  πολυ κοσμο... :-)

Ναι αλλά η μητρική στη σελίδα της, σου λέει ποιες ραμ υποστηρίζει και σε ποιες συχνότητες

Δεν σου λέει κάπου επίσημα, τι θα υποστηρίζει πριν βγάλει το bios update, ανεπίσημα σε e-mails, αναφέρουν διάφορα

Επίσης τα bios update γράφουν για ποιο revision μητρικής έχουν βγει (μπορεί να δουλεύει και σε παλαιότερο, αλλά το βάζεις με δική σου ευθύνη)

Καλύτερα να πάρεις 2 x 8 στα 3200, που αν υπάρχει πρόβλημα να φανεί επιτόπου, και οχι με τα 2 χρόνια που θα βάλεις και άλλη ραμ, που μπορεί να έχεις και θέμα με ημερομηνίες παραγωγής κτλ

Δεν σε πιανω ακριβώς. Θες να παρεις μια μητρική ,κοιτας ποιες μνημες υποστηριζονται ,αν δεν παιζουν οι μνημες ειναι απλα προβλημα μητρικης και παει για αντικατάσταση τα παραπέρα είναι περιττα. Καλά δεν μιλάω και για χρόνια... μετά από κανα δυο μηνες θα παρω το δευτερο dimm αν το κανω ετσι

AMD Zen 2 Based CPU Family is Called Pinnacle Ridge – Successor To Summit Ridge Arrives on AM4 in Early 2018

http://wccftech.com/amd-pinnacle-ridge-cpu-zen-2-core/

Ακόμα δε βγήκε ο Ryzen πάλιωσε! Ειλικρινά δεν παίζω με τα νεύρα κανενός!

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι τα NPU Vega θα είναι κάτι μεταξύ Ryzen και Ryzen+...Άντε τώρα να δουμε τη τιμολόγησή τους και τις αποδόσεις των γραφικών!

Τοτε λοιπον η ιντελ θα εχει πραγματικο προβλημα γιατι λογικα η amd θα τα εχει λυσει ολα(λογικα...επαναλαμβανω..)

Να εμφανισει καινουργια αρχιτεκτονικη πολλα υποσχομενη και με περιθωριο αρκετων βελτιωσεων σε τοσο μικρο χρονικο διαστημα, δεν νομιζω...Μονο αν την εχει ξεκινησει ηδη και το κραταει 7σφραγιστο μυστικο για πληρη αιφνιαδιασμο.. Το πιο πιθανο ειναι να εχει βγαλει 6πυρηνους mainstream μεχρι  εκεινη την περιοδο και τοτε στανταρ θα ξεκινησει πολεμος τιμων..

ΥΓ   Και μην ξεκινησετε καποιοι να λετε οτι ποιος περιμενει παλι  μεχρι τοτε,  και παλι με την ελπιδα θα μεινουμε κ.α τετοια γιατι το βασικο προβλημα της amd μεχρι πριν να καταφερει να βγαλει τους ryzen ηταν οτι δεν προσπαθουσε να βαλει το τρενο στις ραγες που λεμε, αφου δεν ειχε καν...τρενο!

Τωρα ομως, που απεκτησε, θα το βαλει και θα ταξιδεψει  πολυ κοσμο... :-)

Το έχουν δηλώσει ότι θα βγάζουν κάθε χρόνο βελτιώσεις της αρχιτεκτονικής και ότι έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν πιο γρήγορα στις ανάγκες της αγοράς! Αντε βρε παιδια του χρονου θα αγοραζουμε και μεταχειρισμενους Ryzen!!!!

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ένα από τα προβλήματα που έχει η αρχιτεκτονική zen, είναι η επικοινωνία μεταξύ των 2 L3 cache, μέσω Data Fabric interconnect πού έχει bandwidth 22 gb/s (όσο μια ddr3 1600). Το Data Fabric interconnect μεταφέρει και άλλα δεδομένα, άρα το διαθέσιμο bandwidth είναι ακόμη μικρότερο.

Όταν ένα πρόγραμμα χρησιμοποιεί 2 core από το ίδιο ccx, το bandwidth core με L3 cache είναι 170gb/s. Όταν χρησιμοποιεί 1 core από κάθε ccx, το bandwidth του κάθε core με την δική του L3 cache είναι πάλι 170 gb/s, αλλά όταν επικοινωνεί (read) με την L3 του άλλου core, το bandwidth είναι <22 gb/s. Δηλαδή έχουμε bottleneck.

Όταν ένα πρόγραμμα χρησιμοποιεί και τα 4 cores του ίδιου ccx, έχει συνολική διαθέσιμη L3 cache < 8 mb (χωρίς bottleneck), αν χρησιμοποιεί 2 cores από κάθε ccx, θα έχει συνολική διαθέσιμη L3 cache <16 mb (με bottleneck).

Το λειτουργικό αναλαμβάνει το μοίρασμα των νημάτων στους πυρήνες, και το μόνο που μπορεί να κάνει ένα μαγικό patch, είναι να δίνει τα νήματα του ίδιου προγράμματος σε ένα ccx, έτσι δεν θα υπάρχει bottleneck αλλά η L3 cache θα είναι < 8 mb. Αλλά έχουμε και τα νήματα του λειτουργικού που έχουν σχεδόν πάντα έχουν προτεραιότητα για να μην κρασάρει, παρκάρισμα πυρήνων για εξοικονόμηση ενέργειας, το SMT που κάνει τους λογικούς πυρήνες 16, multitasking, και η κατάσταση γίνεται χαοτική. Άρα το μόνο που μπορεί να κάνει ένα μαγικό patch, είναι να βελτιώσει λίγο την κατάσταση.

Μάλλον κάνεις λάθος,

Το Infinity Fabric θα έχει bandwidth από 30GBytes/sec μέχρι 512GBytes/Sec

Η AMD έχει πει ότι τα 30GBytes/Sec θα είναι για Laptop APUs ενώ για Desktop αν δεν κάνω λάθος θα είναι κάπου στα 80 με 100GBytes/Sec.

Για να έχουμε ένα μετρό σύγκρισης, 16x PCIe Gen 3.0 έχει 128Gbps Bandwidth.

30GBytes/sec είναι 240Gbps ( Ένα GByte/sec = 8Gbps) άρα σχεδόν όσο 32x PCIe Gen 3.0 το οποίο είναι  υπέρ αρκετό.

* GB/s = GBytes/sec ενω Gbps = Gbits/sec

Επεξ/σία από Aten-Ra
  • Like 5

ειχα στειλει και ενα αλλο μηνυμα πριν11 μερες αλλα δεν μου απαντησανε με κατι gskill μνημες αλλα μαλλον στις corsair θα παρω

Και λετε παιδια με αυτε τισ μνημες που εχω βρει δνε θα εχω προβλημα αν θελω να προσθεσω αλλα δυο ιδιες θα εχω κανα προβλημα?

Νομίζω μια καθυστέρηση τάξης ms δε μπορείς να τη χαρακτηρίσεις μικρή όταν τρέχεις στα 4GHz (ένας κύκλος κάθε 0,25ns).

Βάσει ότι ένα timeslice των Windows είναι περίπου 20ms, πώς εκτιμάς ότι δεν είναι μικρή;

Η cache δεν είναι ssd / hdd

Άλλο το mb, άλλο το mbit

Άλλο το ms, άλλο το ns

Διάβασε περισσότερα για την cache, να δεις πως δουλεύει

Δείξε μου τα λάθη μου, αν ξέρεις καλύτερα.

Εγώ έδειξα τα δικά σου.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...