strawman Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Κανενας δεν αναγκάζει κανεναν να παρει 3000+ cl14 μνήμες , μπορεί να πάρει όποιες ddr4 γουστάρει , απλά εμείς σαν "κολλημένοι" προτείνουμε το καλύτερο και τονίζουμε παραλληλα και την μεταπωλητική αξία τους. Μια χαρα θα είναι και με corsair vengeance 3000 cl15 στα 150 , αλλά για 16Gb αντε να πέσεις μεχρι 130-140 πιο κάτω δεν παει. 60ευρω διαφορα για να πάρεις τις θεωρητικά καλύτερες , για μενα οχι δεν επηρεάζει κανένα VFM , εξάλλου οι μνήμες δεν φτιάχτηκαν για τους amd , αν μη τι άλλο προυπήρχαν Δεν υπαρχει μεταπωλητικη αξια στις μνημες γιατι δεν ξερεις πως θα κινηθουν οι τιμες. Σε 2 χρονια μπορει οι τιμες να πιασουν ξανα πατο και οι 250€ μνημες σου να μη φευγουν ουτε στο 50€. Οσο για το VFM, ασφαλως και παει περιπατο απτη στιγμη που οι Ryzen θελουν ακριβες μνημες ενω οι αντιστοιχοι της Intel οχι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spartan117 Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Όλοι οι επεξεργαστές i7, Ryzen κτλ βλέπουν βελτιώσεις με ταχύτερες μνήμες, περισσότερο σε dual channel από quad για ευνόητους λόγους. Στους Ryzen απλά είναι πιο ασθητή η διαφορα γιατί είναι linked το infinity fabric μαζί με την ταχύτητα που τρέχεις τις μνήμες. Ας μην γυρίσουμε το topic πάλι σε Nirides tier διάλογο, pls. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
1.3power Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Δεν υπαρχει μεταπωλητικη αξια στις μνημες γιατι δεν ξερεις πως θα κινηθουν οι τιμες. Σε 2 χρονια μπορει οι τιμες να πιασουν ξανα πατο και οι 250€ μνημες σου να μη φευγουν ουτε στο 50€. Οσο για το VFM, ασφαλως και παει περιπατο απτη στιγμη που οι Ryzen θελουν ακριβες μνημες ενω οι αντιστοιχοι της Intel οχι. Κανεις δεν ειπε οτι δουλευουν μονο με b-die kits...Απλα αν θελεις το καλυτερο για τα συγκεκριμενα cpu πρεπει να το πληρωσεις και ολας...Προσωπικα δεν ηθελα ειδικα αυτη την εποχη που οι μνημες ειναι στο θεο και πηγα σε hynix.Παιζω στα 2933 απο την πρωτη στιγμη και εχω καταφερει και τα 3200 απλα ειχα καποια boot problems τα οποια λογικα μεσα στον μαιο θα λυθουν. Ειναι καθαρα θεμα τι ψαχνεις και σε τι τιμη...Παντως με 150 ευρω πας σε hynix και σε 1 μηνα με βαση τα οσα εχουν πει και απο την ιδια την AMD θα εισαι μια χαρα. Εγω εχω αυτες που λογικα θα παιξουν χωρις θεμα στα 3200 (32χ100)... http://www.skroutz.gr/s/7730107/G-Skill-TridentZ-16GB-DDR4-3000MHz-F4-3000C15D-16GTZB.html Απο εκει και περα σιγουρα τα b-die κιτς ειδικα αυτη την στιγμη λειτουργουν καλυτερα απο ολα τα υπολοιπα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
IoaZ Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Καλά είναι τα RGB ram να τα αφήσουμε στις αρχικές ρυθμίσεις . Μην βάλλεται aura κτλ. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Orgios Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Δεν υπαρχει μεταπωλητικη αξια στις μνημες γιατι δεν ξερεις πως θα κινηθουν οι τιμες. Σε 2 χρονια μπορει οι τιμες να πιασουν ξανα πατο και οι 250€ μνημες σου να μη φευγουν ουτε στο 50€. Οσο για το VFM, ασφαλως και παει περιπατο απτη στιγμη που οι Ryzen θελουν ακριβες μνημες ενω οι αντιστοιχοι της Intel οχι. Κανενας δεν μιλαει για 250ευρω μνημες, μιλαμε για 140-150ευρώ μνήμες vs 200ευρώ μνήμες, ας παρει οποιος θελει τις "φθηνες" μια χαρα θα κανουν δουλεια. Τόσο κανουν τα 16GB ddr4 είτε παρεις AMD είτε INTEL , η αλλη επιλογή είναι να ΜΗΝ παρεις μνημες (lol) . Σαφεστατα λοιπον δεν επηρεάζεται το VFM του καθε επεξεργαστή. Ακόμα και οι καλές DDR3 αυτή την στιγμή είναι στα υψη... Τόσο κανουν οι μνήμες τώρα ή αναβαθμίστε σε intel , ryzen ή πειτε δεν αναβαθμίζω/αγοράζω επειδή είναι ακριβές οι μνήμες... 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
~Palpatin~ Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Δεν θέλω να γράφω πολύ πολύ αλλά μιας και γίνεται αναφορά για μνήμες. 1. Σε αυτές τις τιμές δεν υπάρχει μεταπωλητικη αξία, αν και τουλάχιστον 1,5-2 χρόνια δεν βλέπω να πέφτουν. 2. Κανείς δεν αναγκάζει και προ πάντων η πλατφόρμα να αγοράσει κάποιος ακριβές μνήμες, το ότι η πλατφόρμα ευνοείται από γρήγορες μνήμες αυτό είναι ένα + αλλά εάν κάποιος θέλει να κρατήσει το VFM θα πρέπει να πάει σε νορμάλ τιμές. 3. Τόσα χρόνια με Intel είμαι και μέχρι και πριν 3 μήνες (πριν την έλευση των Ryzen δηλαδή) διαβάζαμε όλοι εδώ τα ίδια περί RAM αλλά για άλλη πλατφόρμα (βλέπε INTEL). Τώρα πώς γίνεται θέμα η τιμή των μνημών στην Am4 πλατφόρμα η οποία ευνοείται και δεν γίνονταν στην 1151 η οποία ΔΕΝ έχει διαφορές με ξεπερνάει!!! Τέλος σαν κάτοχος Intel μπορώ να πω ότι είναι πολύ δυσκολότερο να ανεβάσεις αυτές τις συχνότητες σε 1151 και ακόμη δυσκολότερο σε Χ99. Δεν νομίζω να υπάρχει χρήστης που να έχει μια από τις δύο πλατφόρμες και να διαφωνήσει πάνω σε αυτό, εκτός εάν δεν θέλει να πει τα πράγματα με το όνομα τους. Αυτά από εμένα και καλή συνέχεια. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BabisTs Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Καμία μεταπωλητική αξία στις ram δεν υπάρχει παίδες, εδώ όταν τις παράγγειλα a-photo ...... και εδώ τωρινή τιμή b-photo. Βέβαια εδώ το παράδειγμά μου μιλάει για το αντίστροφο αλλά θα έρθει η στιγμή που και τα 16gb ddr4 θα πέσουν κάτω των 100 ευρώ....Γενικά το παράδειγμά μου δείχνει την πορεία των ram,που στην δική μου περίπτωση έχουν πάρει καπελάκι 60 ευρώ και ουσιαστικά το προϊόν είναι ακριβως το ίδιο. Το μόνο καλό με αυτές τις ram είναι ότι για bench ανεβαίνουν μέχρι τα 2800mhz με 1.65vram αλλά προτιμώ να τις κινώ στο safe 2400mhz/cl11 1.5vram! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Orgios Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Οι "καλές" οι μνημές έχουν μια χαρα μεταπωλητική αξία , ρίξε μία ματιά στις αγγελίες για 2400Mhz ddr3 και για 3000+Mhz cl14 ddr4 . Οι υψηλές συχνότητες πάντα έχουν μεταπωλητική αξία. Ιδιως αφου συνοδευονται απο lifetime εγγυηση. Οι ddr4 θα έχουν ζωή το λιγότερο για τα επομενα 5 χρόνια ενώ άμα περιμένετε να πέσουν οι τιμές λυπάμαι αλλά θα περιμένετε μάταια, ακόμα και όταν πέσουν το ποσοστό της μείωσης θα σας απογοητευσει... Υ.Γ.Πάντως προσφορές ιδίως στο εξωτερικό βγαίνουν αρκετα συχνά, αν παρακολουθεί κάποιος συγκεκριμένα site όλα και κατι καλο θα βρεί αρκεί να μην βιάζεται... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
50EuroUser Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Για VFM DDR4 Ρυζενο-κατάσταση αγοράζεις ένα φτηνό DDR4-2400/2667 16GB KIT 100-115€ max και όποτε/αν πέσουν οι τιμές το πουλάς και πας για ενα γρήγορο 3200+. Μέχρι να αρχίσει η παραγωγή Nand/Dram απο τους Κινέζους(2017-2018) οι τιμές δεν θα πέσουν, ίσα ίσα ίσως ανέβουν κι'άλλο. Μετά όμως θα πλημμυρίσει η αγορά για'αυτό εταιρίες όπως οι samsung/hynix ξέρουν οτι τώρα είναι η ώρα της μεγάλης αρπαχτής. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BabisTs Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Προσωπικά αν αναβάθμιζα στην παρούσα περίοδο (που δεν αφού έχω πεί ότι κοιτάω για ryzen2) θα έβαζα αυτές πάνω http://www.skroutz.gr/s/9519501/G-Skill-16GB-DDR4-3000MHz-F4-3000C16D-16GISB.html και όπου τερμάτιζαν σε mhz/cl με χειροκίνητες ρυθμίσεις πάντα...και τα ρέστα από τις φτηνότερες 3200/cl14(μιας και θεωρούνται top συχνότητα προς cl αυτήν την στιγμή) http://www.skroutz.gr/s/8436583/G-Skill-RipjawsV-16GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C14D-16GVK.html σπρώξιμο σε άλλο part του pc.....πραγματικά αμελητέες διαφορές (πέρα από benches) για 70 ευρώ διαφορά....και στο τελείωμα όταν θα είναι να τις πουλήσουν και οι δύο κάτοχοι να δούμε ποιος θα έχει την περισσότερη χασούρα! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ίων Δραγούμης Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Aν προλαβαινεις να ακυρωσεις παραγγελια, ακυρωσε την. Φιλικη συμβουλη. Οι μνημες σου ειναι πιο ακριβες απτη μητρικη ρε συ? Ειπαμε, καλο το bandwidth αλλα εσυ το τερματισες. Με τον κινδυνο να πεσουν τα fanboys να με κατασπαραξουν, αν ειναι να δωσεις 220+ ευρω για μνημες, πηγαινε για i7 και φτηνοτερες μνημες.. Το οποιο value ειχε ο 1600 πηγε περιπατο με αυτες τις μνημες. Ολα τα παραπανω με το σκεπτικο οτι θες το PC για gaming και οχι σαν workstation 171 ευρώ πλήρωσα για τις μνήμες για την ομορφιά. https://www.skroutz.gr/s/11105234/G-Skill-TridentZ-RGB-16GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C16D-16GTZR.html Δυστυχώς όμως έχω παλιό κουτί χωρίς παράθυρο και θα δυσκολευτώ να πάρω άμεσα αυτό που μου αρέσει ώστε να τις απολαμβάνω: https://www.skroutz.gr/s/9992217/Corsair-Crystal-460X-RGB-Compact.html Δεν υπήρχε περίπτωση να δώσω 220+ για μνήμες. Μάλλον τις μπέρδεψες με τις αντίστοιχες που έχουν CL14. Αλλά και πάλι στα 170+ είναι πιο ακριβές από την μητρική που κόστισε 150+. Όμως οι πιο φτηνές μνήμες στα 3200Mhz κόστιζαν κάπου 130/140 ευρώ. 30 ευρώ ναι είναι μια διαφορά μεγαλούτσικη για την δική μου τσέπη,αλλά οι RGB μου άρεσαν τρελά,οπότε συνειδητά τα θυσίασα. Απλά για κάποιους μήνες δεν θα τις βλέπω καν μέχρι να πάρω το κατάλληλο κουτί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bilythekid Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 171 ευρώ πλήρωσα για τις μνήμες για την ομορφιά. https://www.skroutz.gr/s/11105234/G-Skill-TridentZ-RGB-16GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C16D-16GTZR.html Δυστυχώς όμως έχω παλιό κουτί χωρίς παράθυρο και θα δυσκολευτώ να πάρω άμεσα αυτό που μου αρέσει ώστε να τις απολαμβάνω: https://www.skroutz.gr/s/9992217/Corsair-Crystal-460X-RGB-Compact.html Δεν υπήρχε περίπτωση να δώσω 220+ για μνήμες. Μάλλον τις μπέρδεψες με τις αντίστοιχες που έχουν CL14. Αλλά και πάλι στα 170+ είναι πιο ακριβές από την μητρική που κόστισε 150+. Όμως οι πιο φτηνές μνήμες στα 3200Mhz κόστιζαν κάπου 130/140 ευρώ. 30 ευρώ ναι είναι μια διαφορά μεγαλούτσικη για την δική μου τσέπη,αλλά οι RGB μου άρεσαν τρελά,οπότε συνειδητά τα θυσίασα. Απλά για κάποιους μήνες δεν θα τις βλέπω καν μέχρι να πάρω το κατάλληλο κουτί. κι εγω αυτές εχω παρει,δεν το εχω μετανιωσει,ειναι χαρμα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Τώρα πώς γίνεται θέμα η τιμή των μνημών στην Am4 πλατφόρμα η οποία ευνοείται και δεν γίνονταν στην 1151 η οποία ΔΕΝ έχει διαφορές με ξεπερνάει!!!Τέλος σαν κάτοχος Intel μπορώ να πω ότι είναι πολύ δυσκολότερο να ανεβάσεις αυτές τις συχνότητες σε 1151 και ακόμη δυσκολότερο σε Χ99. Δεν νομίζω να υπάρχει χρήστης που να έχει μια από τις δύο πλατφόρμες και να διαφωνήσει πάνω σε αυτό, εκτός εάν δεν θέλει να πει τα πράγματα με το όνομα τους. Αυτά από εμένα και καλή συνέχεια. Διαφορές με ταχύτερες ram υπάρχουν σε όλες τις πλατφόρμες, αλλά όχι σε προγράμματα για δουλειά. Έχει διαπιστωθεί τόσο προσωπικά όσο και από ένα σωρό σάιτ. Και τεκμηριώθηκε πρόσφατα από το Pcperspective. https://www.pcper.com/reviews/Processors/Ryzen-Memory-Latencys-Impact-Weak-1080p-Gaming Το imc oc εξαρτάται από την ποιότητα του imc, πάλι ανεξαρτήτως πλατφόρμας. Τέλος, όποιος δοκιμάσει να βάλει ταχύτερες μνήμες, χωρίς να χρησιμοποιήσει το γιωτάδικο XMP, θα διαπιστώσει πως όχι μόνο χρειάζεται λιγότερη τάση(στον imc) για κάθε ταχύτητα ram, αλλά και ορισμένες τάσεις σχετικές με ram(π.χ. system agent voltage) δεν πρέπει να πειράζονται καθόλου γιατί προκαλείται αστάθεια. Και το xmp χώνει αβέρτα όπου να'ναι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Intel denies story of license deal with AMD ''Δεν σας έχουμε ανάγκη γατιά'' 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimoskoutr Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Υ.Γ.Πάντως προσφορές ιδίως στο εξωτερικό βγαίνουν αρκετα συχνά, αν παρακολουθεί κάποιος συγκεκριμένα site όλα και κατι καλο θα βρεί αρκεί να μην βιάζεται... Επιβεβαιώνω τον παραπάνω ισχυρισμό. Πριν 4 μέρες μου ήρθαν οι TridentZ 3200 cl14 16gb που παρήγγειλα από Amazon.fr στα 145 τελική τιμή με τα μεταφορικά μέσα από ένα παλικάρι που το πόσταρε στις προσφορές εδώ μέσα...εδώ πάνω από 200 έχουν...οπότε όντως μπορείτε να βρείτε ευκαιρίες στις μνήμες αρκετά συχνά... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις