Lied Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Είναι συμμετρικά κομμένοι , οπότε στον διαμοιρασμό των πυρήνων που εργάζονται από το κάθε ccx για μια εφαρμογή έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα σε κάθε πέρασμα. Αυτό θέλει να πει. Αν δεν είναι συμμετρικό το κόψιμο, κάθε πέρασμα μπορεί να έχει και άλλη επίδοση. Θέλουμε βελτιωμένο ZEN . Παιδική ασθένεια μου κάνει εμένα. Για να μένει το ιδιο μεγεθος L3 cache φανταζομαι θα ειναι 16Core= 4x4 32Mb Cache 14Core= 2x4+2x3 32Mb Cache 12Core= 4x3 32Mb Cache 10Core= 2x2+2x3 24Mb Cache Εκτος μετα εαν εχει σχεδιασει 8core Ryzen modules, γιατι το κοστος του interconnect φανταζομαι ειναι αρκετα μεγαλυτερο για τις 3πλασια traces σχετικα με τα 2 modules. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NT1G Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 @NT1G Φαντάζομαι στο ποστ που παραθέτεις κάνουν like και οι "λινάτσες" σαν εμένα! Το πως θα βγουν οι ζητούμενοι πυρήνες από τα CCX δεν είναι δύσκολο, απλά θα απενεργοποιούν κάποιους (πιθανόν ελαττωματικούς). Τώρα δηλαδή πως έχουμε R7 (8 cores = 2 CCX x4 cores) και R5 (4/6 cores = ? CCX); R5 6cores = 2ccx, 3+3, R5 4cores = 2ccx, 2+2 Οπότε στα 4 ccx οι ίδιοι συνδυασμοί "θα πρέπει" να ισχύουν θεωρητικά, 4×4 (16), 4×3 (12), 4×2 (8). Για να μένει το ιδιο μεγεθος L3 cache φανταζομαι θα ειναι 16Core= 4x4 32Mb Cache 14Core= 2x4+2x3 32Mb Cache 12Core= 4x3 32Mb Cache 10Core= 2x2+2x3 24Mb Cache Εκτος μετα εαν εχει σχεδιασει 8core Ryzen modules, γιατι το κοστος του interconnect φανταζομαι ειναι αρκετα μεγαλυτερο για τις 3πλασια traces σχετικα με τα 2 modules. Αυτό έχει μια λογική αν πάει σαν κάθε 2 ccx είναι ένα μεγαλύτερο ημι-γκρουπ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spartan117 Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Δηλαδή θέλουμε ram με χαμηλό latency ή να βγάλει η amd microcode για να μειωθεί το latency Και τα δυο. Εγώ στο AIDA από stock bclk 3200CL14 που έχει 78-79 ns latency στα 3466CL14 με 2666 strap βλέπω 71 ns latency. Όταν επιτέλους μας δοθούν όλες οι επιλογές για τις μνήμες και μπορούμε να παίξουμε με timings ή τέλος πάντων να κάνουμε set το XMP προφίλ θα δούμε βελτίωση. Άσχετα με τις βελτιώσεις λόγο microcode. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 R5 6cores = 2ccx, 3+3, R5 4cores = 2ccx, 2+2 Οπότε στα 4 ccx οι ίδιοι συνδυασμοί "θα πρέπει" να ισχύουν θεωρητικά, 4×4 (16), 4×3 (12), 4×2 (8). Αυτό έχει μια λογική αν πάει σαν κάθε 2 ccx είναι ένα μεγαλύτερο ημι-γκρουπ. Ερώτηση. Ο memory controller πως παίζει επάνω τα CCX ? Κάθε CCX έχει και controller επάνω ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
50EuroUser Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Κάπως έτσι δίχνει να 'ναι, υπάρχει και ένα die shot με 1 controller ανά CCX (Πάνω δεξιά / Κάτω Αριστερά). Ποιό πολύ νόημα έχει αυτό στην φώτο και για τα APU (2ch/1 CCX). Ο controller κάνει scaling πάντως με τις γρήγορες μνήμες το θέμα είναι οτι τα ΚΙΤ 3466~4000 είναι κάπως ακριβά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Υπάρχει σύστημα σήμερα που να τρέχει τις μνήμες στις 4000Mhz? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ίων Δραγούμης Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Καλησπέρα κι από μένα, Κάτι πολύ sos γιατί δεν έχω πολλές γνώσεις από pc building. Έχω παραγγείλει σκορποχώρι από διαφορετικά μαγαζιά και περιμένω τα εξής: 1)cpu ryzen 5 1600 2)mb asus prime x370 pro 3)ram g.skill tridentz rgb 16gb 3200Mhz CL16 $)ssd samsung sm961 256gb Χρειάζομαι απαραιτήτως και κάρτα γραφικών ή έχει ενσωματωμένα γραφικά (είτε το cpu είτε η μητρική);;; Με τα παραπάνω κομμάτια θα ανοίγει το pc; Θα βλέπω βίντεος (youtube,τραβηγμένα από κάμερα που θα περάσω στον σκληρό κτλ); Για παιχνίδια ναι ενδιαφέρομαι,αλλά προς το παρόν δεν έχω χρήματα για καλή GPU. Οπότε προσωρινά τα ξεχνάω. Δεν είναι αυτονόητη γνώση για μένα όλο αυτό και συγνώμη εκ των προτέρων αν ρωτάω νηπιακά για σας πράγματα. Τις επιλογές των παραπάνω τις έκανα ξεκινώντας με γνώσεις στο pc building από το 0 στην κυριολεξία,διαβάζοντας και χανόμενος στις πληροφορίες για 1-2 μήνες. Και μάλλον οι ram απ'ότι καταλαβαίνω δεν θα τρέχουν στα 3200.. ( τουλάχιστον θα δουλεύουν ; ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spartan117 Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Οι Ryzen δεν έχουν ενσωματωμένη GPU οποτε πρέπει να πάρεις ξεχωριστά. Trident Z που έχεις είναι single rank hynix οποτε θα τις τρέχεις στα 2933 μέχρι το καινούργιο AGESA. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ίων Δραγούμης Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Οι Ryzen δεν έχουν ενσωματωμένη GPU οποτε πρέπει να πάρεις ξεχωριστά. Trident Z που έχεις είναι single rank hynix οποτε θα τις τρέχεις στα 2933 μέχρι το καινούργιο AGESA. Σ'ευχαριστώ για την απάντηση αν και ήταν μαχαιριά στην καρδιά. Έχω τροφοδοτικό 10ετίας σχεδόν,οπότε αν πάρω GPU θα θέλω και τροφοδοτικό; Πόσα watts αρκούν στο παραπάνω σύστημα και με GPU μια από τις Radeon RX Vega που τώρα διαβάζω ότι θα βγούν σε 2-3 βδομάδες; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spartan117 Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Δεν ξέρουμε καν τα specs για Vega και μην περιμένεις να βγούν σε 2-3 εβδομάδες, τέλη Ιουνίου/αρχές Ιουλίου είναι safe bet. Θα σου πρότεινα προσωρινά να πάρεις την πιο φτηνή GPU που μπορείς να βρείς για να τρέχει το σύστημα και όταν βγούν οι Vega βλέπεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
1.3power Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Καλησπέρα κι από μένα, Κάτι πολύ sos γιατί δεν έχω πολλές γνώσεις από pc building. Έχω παραγγείλει σκορποχώρι από διαφορετικά μαγαζιά και περιμένω τα εξής: 1)cpu ryzen 5 1600 2)mb asus prime x370 pro 3)ram g.skill tridentz rgb 16gb 3200Mhz CL16 $)ssd samsung sm961 256gb Χρειάζομαι απαραιτήτως και κάρτα γραφικών ή έχει ενσωματωμένα γραφικά (είτε το cpu είτε η μητρική);;; Με τα παραπάνω κομμάτια θα ανοίγει το pc; Θα βλέπω βίντεος (youtube,τραβηγμένα από κάμερα που θα περάσω στον σκληρό κτλ); Για παιχνίδια ναι ενδιαφέρομαι,αλλά προς το παρόν δεν έχω χρήματα για καλή GPU. Οπότε προσωρινά τα ξεχνάω. Δεν είναι αυτονόητη γνώση για μένα όλο αυτό και συγνώμη εκ των προτέρων αν ρωτάω νηπιακά για σας πράγματα. Τις επιλογές των παραπάνω τις έκανα ξεκινώντας με γνώσεις στο pc building από το 0 στην κυριολεξία,διαβάζοντας και χανόμενος στις πληροφορίες για 1-2 μήνες. Και μάλλον οι ram απ'ότι καταλαβαίνω δεν θα τρέχουν στα 3200.. ( τουλάχιστον θα δουλεύουν ; ) Οχι φιλε μου οι R7 και R5 δεν εχουν ενσωματωμενα γραφικα.Πρεπει να βαλεις gpu πανω στο συστημα σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spartan117 Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Για 100% stability testing βρήκα ότι ο καλύτερος συνδυασμός είναι 10 λεπτά IBT AVX (που το βρήκα εδώ: http://www.overclockers.com/forums/showthread.php/771292-Stress-Testing-for-Beginners-Which-tool-should-I-use?p=7921573&viewfull=1#post7921573 ) και 1-2 ώρες Prime καπάκι. Το IBT AVX είναι ουσιαστικά power virus οποτε προσέχετε που θα το τρέξετε και σε τι motherboard γιατί η κατανάλωση του στο very high preset είναι 30-40 watt παραπάνω από οποιοδήποτε άλλο stress test (και το prime μαζί). Και τα πιο υψηλά spikes σε θερμοκρασίες τα έχω δει με IBT AVX, γύρω στους 73 βαθμούς. Αλλα πιο γρήγορα από οποιοδήποτε άλλο stress test βρίσκει instability στα τρία πιο βασικά, CPU/Mem/Infinity Fabric. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
1.3power Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 @spartan117 Prime τρεχεις custom full ram η δοκιμαζεις και το full heat?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spartan117 Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 @spartan117 Prime τρεχεις custom full ram η δοκιμαζεις και το full heat?? Και τα δυο. Είναι 20-30 watt πιο κάτω από το IBT AVX. Δεν το συνιστώ πάντως αν η μητρική δεν έχει καλά VRM γιατί έχει αρκετά υψηλά spikes. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
The__Blade Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Τίποτα δεν αντικαθιστά τις 12 ή 24 ώρες prime blend max memory. πολλές φορές το IBT έβγαζε 50 γύρους και στο prime στις 8-10 ώρες είχα fail. Αυτά σε Thuban & Sandy. μετά σταμάτησα το IBT, πολύ κακό για το τίποτα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις