Προς το περιεχόμενο

AMD Επεξεργαστές & AM4 socket

kostas_anes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

μηπως εχεις μπερδεψει τις μεκ με τα τσιπακια?

παμε για 48 λεει εδω.

http://www.guru3d.com/news-story/amd-zen-enterprise-roadmap-shows-48-core-cpus-in-2018.html

Σύμφωνα με αυτά που θυμάμαι από το σχολείο και αυτά που τώρα μαθαίνουν τα παιδιά μου στο Δημοτικό, έχουμε την Αρχή Διατήρησης της Ενέργειας. Ο επεξεργαστής καταναλώνει ηλεκτρική ενέργεια, αλλα δεν την μετατρέπει σε κάτι άλλο, π.χ. χημική, κινητική, δυναμική κλπ. Άρα η ενέργεια που χρησιμοποιεί, τι άλλο μπορεί να γίνει εκτός από θερμότητα;

Χωρίς καμία διάθεση ειρωνείας...

Θα παρακαλέσω και πάλι ας μην κάνουμε περισσότερο χάλια το topic γιατί θα μας το κλείσουν πάλι. Με μεγάλη ευχαρίστηση να το συζητήσουμε σε νέο θέμα. Όποιος θέλει ας ανοίξει να τα λέμε εκεί.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 14,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όταν κάποιοι αγοράσουν καινούργια CPU ή GPU πρέπει να της τινάζουν τα πέταλα στο OC. Χαλαρώστε λίγο τόσα λεφτά έχετε δώσει, μπορεί να προκαλέσετε κάποια βλάβη. Αλλά τι λέω, εδώ κάποιοι κάνουν...delid!! :X

• Like 2

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όταν κάποιοι αγοράσουν καινούργια CPU ή GPU πρέπει να της τινάζουν τα πέταλα στο OC. Χαλαρώστε λίγο τόσα λεφτά έχετε δώσει, μπορεί να προκαλέσετε κάποια βλάβη. Αλλά τι λέω, εδώ κάποιοι κάνουν...delid!! :X

εχει εγγηυση οπτοε γιατι να μην το κανουν κανουμε;;; :) :) :devil: :devil:

Μήπως επειδή είναι το χόμπι μας... :rolleyes: 

Μου αρέσει πάντως που θα πρέπει να δίνουμε "αναφορά" για το τι κάνουμε στην καθημερινότητά μας,κάτι που δεν επηρεάζει στο ελάχιστο τον διπλανό μας άμεσα ή έμμεσα,άλλα δέν καλύπτεται με ένα ξερό, γιατί μπορώ και έτσι γουστάρω...Δέν αφορά κάτι συγκεκριμένο.Το εύρος μπορεί να πιάνει απο το o/c έως το καθημερινό πλύσιμο του αυτοκινήτου μας (το έχω ακούσει).

Ναι ξέρω...400 ευρώ είναι ένας μισθός,άλλα μου αρέσει η ρώσικη ρουλέτα.

Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κώλους.

Κλπ κλπ κλπ.

• Like 2

Και εγώ έχω χόμπι τα PC αλλά λυπάμαι τα υποσυστήματα του... :rolleyes:

Κανένα έλεος για CPU/GPU/RAM κλπ!

Μόνο τους δίσκους προσέχουμε μην χάσουμε δεδομένα! :P 

Τελικά παίδες έχει αuto-shutdown στους 80 Βαθμούς;

Πρέπει να ψάξω το bios αλλά είμαι στη μέση prime95 στα 3600 στοκ volt

Ρε σεις αφήστε τη θεωρία να μπει κανεις να δωσει μια χείρα βοηθείας!

Τώρα το ερώτημα που έθεσα εμεινε μια σελίδα πίσω.

Επαναλαμβάνω: Έχουν oi ryzen temp shutoff στους 80; Αν ναι πως το παρακάμπτουμε;

• Like 2

Παίδες κάνει auto-shutdown μετά τους 80 βαθμούς;

το τεστάρω με στοκ volt στα 3.7 και μου έκανε ένα shutdown κανονικό (όχι lockup)

Τι τάση του δίνεις(ποσο είναι το stock δηλαδή); Shutdown μπορεί να είναι αστάθεια στο OC, έτσι δουλεύουν οι Ryzen. Δεν έχει blue screen, απλά σβήνει το σύστημα. Αρχικά δοκίμασε 3.6 και δες αν σου κάνει το ίδιο.

• Like 2

εχει εγγηυση οπτοε γιατι να μην το κανουν κανουμε;;; :) :) :devil: :devil:

Χάνεις την εγγύηση όταν κάνεις oc,όπως και σε όλες της εταιρίες intel nvidia amd σε όλες το ίδιο ισχύει.

https://www.amd.com/en/technologies/ryzen-master

WARNING: AMD processors, including chipsets, CPUs, APUs and GPUs (collectively and individually “AMD processor”), are intended to be operated only within their associated specifications and factory settings. Operating your AMD processor outside of official AMD specifications or outside of factory settings, including but not limited to the conducting of overclocking (including use of this overclocking software, even if such software has been directly or indirectly provided by AMD or an entity otherwise affiliated in any way with AMD), may damage your processor, affect the operation of your processor or the security features therein and/or lead to other problems, including but not limited to damage to your system components (including your motherboard and components thereon (e.g., memory)), system instabilities (e.g., data loss and corrupted images), reduction in system performance, shortened processor, system component and/or system life, and in extreme cases, total system failure. It is recommended that you save any important data before using the tool. AMD does not provide support or service for issues or damages related to use of an AMD processor outside of official AMD specifications or outside of factory settings. You may also not receive support or service from your board or system manufacturer. Please make sure you have saved all important data before using this overclocking software. DAMAGES CAUSED BY USE OF YOUR AMD PROCESSOR OUTSIDE OF OFFICIAL AMD SPECIFICATIONS OR OUTSIDE OF FACTORY SETTINGS ARE NOT COVERED UNDER ANY AMD PRODUCT WARRANTY AND MAY NOT BE COVERED BY YOUR BOARD OR SYSTEM MANUFACTURER’S WARRANTY.

Επαναλαμβάνω: Έχουν oi ryzen temp shutoff στους 80; Αν ναι πως το παρακάμπτουμε;

Κόβουν εκεί που κόβουν γιατί πάνω από εκεί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να καεί ο επεξεργαστής,δεν μπορείς να αλλάξεις την θερμοκρασία κοπής αφού είναι μέρος του επεξεργαστή έχει κύκλωμα που κόβει την λειτουργία του εκεί ότι και να κάνεις.
  • Like 1

Στην C6H μπορείς να αλλάξεις την θερμοκρασία που κλείνει άμα θες.

Όσο για το τελευταίο AGESA ο Elmor στο OCN είπε πως μέσα στο Μάιο θα βγάλουν BIOS με 1.0.0.6 και οτι η Asus κάνει skip το 1.0.0.5.

• Like 1

Αν και μπορεί να ισχύει αυτό που είπε ο Σπάρταν(#5466), ρίξτε μια ματιά και σε αυτό:

http://www.gamersnexus.net/hwreviews/2822-amd-ryzen-r7-1800x-review-premiere-blender-fps-benchmarks?showall=1

Boosting technologies allow for rapid regulation of frequency versus load, voltage, and temperature. If the CPU runs along the maximum Junction temperature (TjMax = 75C), the CPU – just like a GPU – will downclock itself rapidly and in (hopefully) small increments. This will prevent a thermal runaway scenario wherein the chip and cooler can no longer hold temperature, eventually resulting in a thermal trip. This might be a thermal shutdown or severe downclocking, depending on EFI configuration. By downclocking, temperatures can be checked on an as-needed basis, but performance loss can be profound under extreme conditions.   

edit: http://www.expertreviews.co.uk/amd/1405707/amd-ryzen-review-the-amd-ryzen-7-1800x-rivals-the-1600-intel-core-i7-6950x

For reference, at stock speed with our cooler, the idling Ryzen R7 1800X ran at 51°C (3.6GHz) and 52°C when overclocked to 3.9GHz, while on a heavy workload it hit 81°C and 88°C respectively. We noted the 1800X's TJ Max (maximum temperature) to sit at 95°C.

Για τον 1700 χωρίς Χ η AMD γράφει:

https://community.amd.com/community/gaming/blog/2017/03/13/amd-ryzen-community-update

Specifically, the AMD Ryzen™ 7 1700X and 1800X carry a +20°C offset between the tCTL° (reported) temperature and the actual Tj° temperature. In the short term, users of the AMD Ryzen™ 1700X and 1800X can simply subtract 20°C to determine the true junction temperature of their processor. No arithmetic is required for the Ryzen 7 1700. Long term, we expect temperature monitoring software to better understand our tCTL offsets to report the junction temperature automatically.

Με άλλα λόγια τα 75c πραγματικά(95c εικονικά στα Χ μοντέλα) φαίνεται ότι είναι το όριο.

Τρέξε ένα light oc που είσαι σίγουρος για σταθερότητα, με χαμηλές στροφές στην ψύκτρα, για να βρεις το temp shutdown.

Παίδες κάνει auto-shutdown μετά τους 80 βαθμούς;

το τεστάρω με στοκ volt στα 3.7 και μου έκανε ένα shutdown κανονικό (όχι lockup)

Ίσως.

UPDATE 3/3/2017: We have it on good word (not direct from AMD, but someone closely associated) that the core/die max temperature is 95°C

• Like 1

Τι τάση του δίνεις(ποσο είναι το stock δηλαδή); Shutdown μπορεί να είναι αστάθεια στο OC, έτσι δουλεύουν οι Ryzen. Δεν έχει blue screen, απλά σβήνει το σύστημα. Αρχικά δοκίμασε 3.6 και δες αν σου κάνει το ίδιο.

1.184 v βλέπω στο CPU-Z

Στο Bios νομίζω έδειχνε 1.194.

είμαιι τώρα λίγο πριν το 2-ωρο prime95 blend με 12gb ram.

Max temp που έχω δει 80, νορμάλ για την στοκ ψύκτρα;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...