Lied Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Το xpoint ανέκαθεν ήταν να βγει πρώτα σαν απλός δίσκος και μετέπειτα σαν μνήμη,οι cache δίσκοι είναι απλά το πρώτο βήμα επειδή ακόμα είναι πανάκριβη τεχνολογία και αυτό είναι το μόνο σενάριο χρίσης που δίνει κάποιο όφελος προς το παρών. Μερικοι manufacturers παιζουν ηδη με firmwares για NVMEs που μετατρεπουν τον δισκο απο TLC σε MLC σε SLC, υπαρχει η αναγκη ξανα για SLC storage space ειτε για caching πριν την TLC ή για υπερβολικα μεγαλο lifespan σε ακρεες συνθηκες χρησης. Όπως ειναι 40ε/16GB θα μπορουσε να βγει 400€ 250GB και να εχει ενα, οποιοδήποτε target group. Αυτο πχ DC P4800X Series Optane PCIe εχει λογο υπαρξης. 370GB 1.12PB lifespan. Χωραει ενα Sql database, εναν mail server... κατι... ειναι για καποιους τελος παντων. O 16ρης για ποιον ειναι? Για αυτον που τα εσκασε να παρει 270+kabylake αλλα ξεχασε να παρει SSD με 60ευρω? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheELF Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 O 16ρης για ποιον ειναι? Για αυτον που τα εσκασε να παρει 270+kabylake αλλα ξεχασε να παρει SSD με 60ευρω? Αν με ρωτάς προσωπικά για κανέναν δεν είναι,απλά είπα ότι είναι το μόνο σενάριο όπου έχει όφελος αυτήν την στιγμή, έστω και για cache για ssd,όταν θα βγουν σε dram θα δούμε εάν και τι θα κάνουν για τον απλό χρήστη. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Δεν αντιλέγω στο ότι αν δεν πέσει optimization στους ryzen κοντά στους sky / kaby δεν θα είναι στα games, αλλά όσο περνάει ο καιρός μόνο βελτιώσεις βλέπουμε τόσο στο να πατάνε καλά στα games όσο και σε διάφορα προγράμματα. Το έχω απορία ειλικρινά που σε νέα gaming συστήματα βλέπω στο φόρουμ να επιμένουν σε i5 kaby ή ακόμη και i7 7700 / K. Οκ αν κάποιος θέλει να παίζει dota 2, world of warcraft και παιχνίδια που θέλουν πολύ δυνατά cores ας πάρουν kaby και ας ρίξουν oc εκεί δεκτό μιας και αξίζει αλλά αν κάποιος δεν καίγεται για τα απόλυτα νούμερα δεν βρίσκω λόγο να μην επιλέξει έναν r5 1500x και να τον κλοκάρει μέχρι 4 ghz ή και πιο κάτω όσο πάρει δηλαδή, επιδόσεις i7 skylake θα πάρει με λιγότερα λεφτά από i5 και θα έχει ένα cpu που θα γεράσει πολύ καλύτερα και ολοένα και θα έχει καλύτερη απόδοση μιας και το optimization όσο περνάει ο καιρός γίνεται πράξη. Αν το πάμε με λογική intel θυμίζει το debate όταν βγήκαν οι haswell για το αν αξίζει 4690k ή xeon 4c/8t που ερχόταν λίγο πιο ακριβά για μηχάνημα gaming και all around το οποίο θα κάνει τα πάντα (εννοείται όπως είπαμε πως αν κάποιος κοιτούσε fps πήγαινε στον 4690k λόγω ρολογιών και συνεπώς δυναμώματος των πυρήνων). Τώρα γίνεται το ακριβώς αντίθετο με τον 1500x να είναι φθηνότερος από 7600k, δυνατότερος σε συνολική ισχύ και ελάχιστα πίσω στα παιχνίδια λόγω ρολογιών και λόγω ότι ακόμη στα περισσότερα δεν έχει γίνει το κατάλληλο optimization για την αρχιτεκτονική των ryzen. Επίσης παρατηρώ και το εξής, ζητάει κάποιος νέο μηχάνημα για productivity και δουλειές που απαιτούν συνολική επεξεργαστική ισχύ, καλά ως εδώ, αλλά όταν έρχεται η ώρα των προτάσεων γελάω ειλικρινά όταν βλέπω ακόμη άτομα προσηλωμένα στον 7700k και όχι σε έναν 1700 που έρχεται φθηνότερα, εδώ ο 1600 είναι λίγο πιο πάνω σε τιμή από 7600k και πάλι σε productivity είναι χιλιόμετρα μπροστά σε ισχύ από τον 7700k που έγινε και "vfm gaming cpu" από κάποιους στο παρελθόν. Φυσικά και υπάρχουν άτομα που ξέρουν τι προτείνουν και καλά κάνουν και προτείνουν σε κάποιον τον ανάλογο ryzen 6 ή 8 πυρήνων για ένα workstation μηχάνημα που δεν κάνει μια περιουσία συγκριτικά πάντα με τα πόσο κοστίζει μια πανομοιότυπη intel λύση αλλά δεν χωρά ο νους μου για productivity να προτείνεται ο 7700k. Και η δικαιολογία παρακαλώ που δυστυχώς έχω δει να λέγεται είναι "έλα μωρέ άστο μια νύχτα και θα τελειώσει το rendering, τι και αν πάρει παραπάνω με τον 7700k σιγά ", δηλαδή άπαξ και είναι intel δεν τρέχει κάστανο...και ας είναι κάποιος επαγγελματίας και θέλει νέο μηχάνημα productivity όπου οι χρόνοι μετράνε και ένας ryzen 1700 θα είναι απλά καλύτερος... Εν κατακλείδι πάρε κόσμε intel να σωθείς, αμέ . Για gaming που κάποιος κοιτάει απόλυτα νούμερα και θέλει τα μεγαλύτερα δυνατά fps και κάνει και rendering σε ένα μηχάνημα εννοείται πως είμαι υπέρ του 7700k (αν δηλαδή καίγεται για fps και όχι τόσο πόσο θα πάρει το render), η προϋπόθεση είναι το gaming με τα απόλυτα fps, αλλά για μηχάνημα δουλειάς εκεί είμαι κάθετος ! 7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BabisTs Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Δεν αντιλέγω ... εκεί είμαι κάθετος ! Τσάμπα χαλάς το σάλιο σου μόνο intel cpu και nvidia gpu υπάρχουν!!! Τα amd σε cpu και gpu καίγονται! 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Millennium Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 AMD shares 2017 release timing for Ryzen 3, mobile chips and Vega GPUs The Ryzen 3 chips for desktops will come early in the second half, while Ryzen mobile chips will come late in the year 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spartan117 Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Τα Ryzen APUs θα είναι η καλύτερη budget λύση για gaming σίγουρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panoc Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Τα Ryzen APUs θα είναι η καλύτερη budget λύση για gaming σίγουρα. Τη τελευταια δεκαετια μη πω και παραπανω οσους γνωρισα που εστησαν εξ αρχης για budget gaming συστημα (αναλογο της καθε εποχης) σε συντομο χρονικο διαστημα τα εσκασαν για κανονικο gaming συστημα... και τους ελεγα παντα, "μη το κανεις περιμενε να μαζεψεις λεφτα για το σωστο"... Για μενα το budget gaming υπολιγιστης ειναι ανεκδοτο, μολις ανακαλυψεις οτι το παιχνιδι δε παιζει οπως του φιλου το βαφεις μπλε και χρεωνεις τη πιστωτικη σου 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ZELOMOTH Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Τη τελευταια δεκαετια μη πω και παραπανω οσους γνωρισα που εστησαν εξ αρχης για budget gaming συστημα (αναλογο της καθε εποχης) σε συντομο χρονικο διαστημα τα εσκασαν για κανονικο gaming συστημα... και τους ελεγα παντα, "μη το κανεις περιμενε να μαζεψεις λεφτα για το σωστο"... Για μενα το budget gaming υπολιγιστης ειναι ανεκδοτο, μολις ανακαλυψεις οτι το παιχνιδι δε παιζει οπως του φιλου το βαφεις μπλε και χρεωνεις τη πιστωτικη σου Δεν εχεις και αδικο... Σχεδον παντα μετα απο λιγο καιρο οσοι πανε σε φθηνο gaming pc, πρεπει τουλαχιστον να παρουν μια καλη καρτα γραφικων και παει λεγοντας...Αρα παει περιπατο... Στο τελος ομως που λες οτι το βαφεις μπλε κτλ, καλυτερα να εξηγησεις οτι μετα το πετας στην θαλασσα γιατι πολυς κοσμος θα καταλαβει οτι πας σε ιντελ! 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spartan117 Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Τη τελευταια δεκαετια μη πω και παραπανω οσους γνωρισα που εστησαν εξ αρχης για budget gaming συστημα (αναλογο της καθε εποχης) σε συντομο χρονικο διαστημα τα εσκασαν για κανονικο gaming συστημα... και τους ελεγα παντα, "μη το κανεις περιμενε να μαζεψεις λεφτα για το σωστο"... Για μενα το budget gaming υπολιγιστης ειναι ανεκδοτο, μολις ανακαλυψεις οτι το παιχνιδι δε παιζει οπως του φιλου το βαφεις μπλε και χρεωνεις τη πιστωτικη σου E καλά δεν λειτουργούν όλοι έτσι, ή μάλλον δεν παίζουν όλοι τα games στις αναλύσεις και fps που νομίζουμε ότι είναι το standard. Γι' αυτό έχουν και πέραση τα low-end συστήματα παραπάνω από τα high-end. Έχω γνωστούς με PC δεκαετίας που επειδή μπαίνει facebook ο υπολογιστής και παίζει league πάνω από 30 fps δεν γουστάρουν να τον αλλάξουν. Κάτσε να δεις argument για SSD... Εμενα τίποτα απ' όλα αυτά δεν μου βγάζει νόημα (μιας και έχω άλλες χρήσεις) αλλα σαν εταιρία αν αγνοήσεις το low-end κοινό χάνεις αρκετό τζίρο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Millennium Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MoviemakerGr Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Εγώ πάντως θα προτείνω αρκετά 1600αρια με 1060 και 16GB ram για Gaming. Σήμερα ουσιαστικά που άφησα το Hackint0sh και έπαιξα (1440p) Tom Clancy's Ghost Recon® Wildlands μια - δυο ώρες είμαι πολύ ευχαριστημένος από όλη την συμπεριφορά του Pc. Εγώ όμως έχω και μια κακή συνήθεια,το να είμαι ευχαριστημένος έχει να κάνει με εμένα και το PC μου.. όχι με του φίλου μου που είχε και διέθεσε περισσότερα χρήματα από εμένα π.χ.. προσέξτε το αυτό γιατί μπορεί ο φίλος να έχει κάποτε και καλύτερη γυναίκα αμάξι η οτιδήποτε άλλο,και τότε τι θα κάνετε ? Ένα Pc λοιπόν που παίζει σε 1440p με μόνιμα πάνω από 70fps όλα ultra και βγαίνοντας από το παιχνίδι βλέπω θερμοκρασίες 49c cpu και 55c gpu max ήσυχα και απροβλημάτιστα εμένα μου κάνει πολύ.. 10 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
1.3power Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Εγώ πάντως θα προτείνω αρκετά 1600αρια με 1060 και 16GB ram για Gaming. Σήμερα ουσιαστικά που άφησα το Hackint0sh και έπαιξα (1440p) Tom Clancy's Ghost Recon® Wildlands μια - δυο ώρες είμαι πολύ ευχαριστημένος από όλη την συμπεριφορά του Pc. Ακριβως αυτο το setup θα φτιαξω για τον αδερφο μου απλα με 1070.1600 με μια καλη 350 MB,16 gb ram 3000-3200 και 1070. Θεωρω οτι η AMD εχει κανει ενα τραγικο λαθος εκτος και αν εχει γινει επιτηδες για να σε στελνου νστον 1700 οπως πηγα εγω..Δεν μπορω να καταλαβω γιατι στον 1600x δεν βαλανε ψυχτρα. Οταν ξεκινησα να αλλαξω την τριαδα ο 1600Χ ηταν η επιλογη που με καλυπτε απολυτα.Ο 1700 ειναι ενα CPU που δεν θα εκμεταλευτω τουλαχιστον με τις αναγκες μου αυτη την στιγμη.Μολις ειδα οτι θα χρειαζομουν ψυξη στον 1600Χ 40-100 ευρω εβαλα λιγα παραπανω και πηγα σε 1700.Εχουν ενα πολυ καλο CPU που τρεχει και ψηλα σε συχνοτητα χωρις OC (αν καποιος δεν θελει να πειραξει συχνοτητα) και εχω την εντυπωση πως ο αλλος το σκεφτεται διπλα να παει σε 1600x οταν προσπαθει να κρατησει το budget χαμηλα οποτε ειτε θα παει σε 1700 αν μπορει να δωσει το κατι παραπανω η θα παει στον 1600. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Έναν μήνα οι R στην αγορά, σε σχέση με την ανακοίνωση (1ο τέταρτο, Ιαν-Φλ-Μαρ). Lol...για το Πλαίσιο? Κάνεις πλάκα, έτσι? Οτιδήποτε άλλο γράφεις, μπορούμε να το συζητήσουμε όσο θέλεις. Σοβαρά, τώρα... lol για το biased Πλαίσιο? Τα τελευταία 3+χρόνια είχε δεν είχε 5 μητρικές για AMD, "τσακωμένο" με τις μισές εταιρείες. Ξεδιάντροπα σου έλεγαν το "ποίημα" που αναφέρω παραπάνω. Όσο για το best seller, μην έχουμε σύγκριση πωλήσεων Γενάρη/Φλεβάρη, με Μάρτη/Απρίλη? Και ξαναλέω...άλλο χτίζω τώρα σύστημα, κι άλλο αναβαθμίζω από παλιότερο. Θέλεις μήπως να στήσουμε ένα γρήγορο Poll εδώ στο insomnia (που το παίζουμε και ειδικοί, ούλοι μας), να δούμε τί φοράει ο καθένας, να δούμε αν αυτές οι δραματικές υπέρ του 7700Κ πωλήσεις αντικατοπτρίζουν την αλήθεια? Όχι τίποτε άλλο, να δούμε σε ένα πιο "σχετικό" κοινό τί ισχύει...πόσοι έσκασαν τα 350+ για επεξεργαστή γενικής χρήσης/gaming και πόσοι κινήθηκαν σε πιο λογικά πλαίσια. Δες εδώ (http://store.steampowered.com/hwsurvey/) αν θέλεις, συχνότητες CPU...βγάζεις πολλά συμπεράσματα για το πού κινούνται οι χρήστες (ναι, οι "gamers"). Έγινε αναφορά σε καταστήματα "στυλ Πλαίσιου", υπονοώντας ότι τα amazon, mindfactory και computeruniverse είναι το ίδιο με το "Π".Αυτά τα μαγαζιά με εξαίρεση το δεύτερο δείχνουν τρέχουσες/πρόσφατες πωλήσεις. Σχετικά με τα στοιχεία του steam που παραθέτεις, βλέπουμε μέσα τον Απρίλιο του 2017 ελαφρά μείωση μεριδίου για την AMD(συνεχίζοντας τη διαχρονική μείωση). http://store.steampowered.com/hwsurvey/processormfg/ Επίσης βλέπουμε αύξηση για τα 4 φυσικά cores, μείωση για τα 6 και αύξηση για τα 8(δεν ξέρω αν περιλαμβάνει τους FX8350 που μοσχοπούλησαν τελευταία). http://store.steampowered.com/hwsurvey/cpus/ Κανένα από αυτά δεν είναι το πρόβλημα,γιατί είναι μέσα στα πλαίσια της λογικής (ακόμα) και του παραλογισμού των User που ενώ ο επεξεργαστής σου λέει 2400 όπως ξαναείπα θέλει αύριο 4200 DDR 4 κιόλας που επειδή προέρχονταν οι περισσότεροι απο DDR 3 νομίζουν ότι είναι το ίδιο "ελαστικές" μνήμες.. Το πραγματικό πρόβλημα είναι άλλο,είναι ότι 9 στα 10 προγράμματα που χρησιμοποιεί η πλειονότητα είναι single core και η Ιντελ επειδή την συμφέρει θα το πριμοδοτήσει με ακόμα ισχυρότερο, έτσι η αλλαγή που θα έκανε τους ryzen να πουλήσουν ακόμα περισσότερο θα αργήσει, αυτή η αλλαγή θα κάνει περισσότερο να έρθει. Άφησε πολλά χρόνια η AMD την Intel να αλωνίζει,και πέρα από τις τιμές που ξαφνικά είχαν πάρει την μεγάλη ανηφοριά, η Ιντελ έχει φτιάξει την ισχυρή βάση του Software.. Αν δεν δούμε λοιπόν το τρέχον software με την μεγάλη κυκλοφορία,να λειτουργεί καλύτερα στους πολλούς πυρήνες αναγκαστικά ο κόσμος θα εξακολουθεί να πηγαίνει στην Intel. Για εμένα λοιπόν σε αυτή την προσπάθεια της έκανε μόνο ένα λάθος,τον στόχο προσπάθησε να καλύψει ένα ενδιάμεσο και να πατήσει σε δυο βάρκες όχι ότι δεν χρειάζονταν να καλυφθεί και αυτό το κενό,απλά δεν μπορείς να περιμένεις μεγάλες πωλήσεις επενδύοντας σε αυτό. Πρέπει λοιπόν να βρει τρόπο να ισχυροποιήσει τον στόχο της,και να μην βασίζεται κυρίως στις χαμηλότερες τιμές της. και πρέπει να βγάλει φωτιά ο κ@λος της,αν σήμερα τρέχει με 100 πρέπει να τρέξει με 250 αλλιώς η μεγάλη απόσταση που έχει δημιουργηθεί δεν θα καλυφθεί πότε. Το αντίθετο. https://www.youtube.com/watch?v=glkGtaEm8b0 Με τους nehalem η ίντελ έδειξε ένα gaming demo με αξιοποίηση 8 θρεντ μέσω physics. Ούτε καν αυτό δεν έκαναν οι devs(εκτός από το crysis 3). Ακόμα και τώρα, τρία+ χρόνια μετά τις 8core κονσόλες είναι λιγότερο από 10% τα games που γεμίζουν πάνω από 4 cores. Γι'αυτό το 10% η αγορά αντιλαμβάνεται τον 7700Κ ως αρκετό, ακόμα και για το ορατό μέλλον. Σχετικά με τα επαγγελματικά προγράμματα την απάντηση την έδωσε ο ELF πιο πίσω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spartan117 Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Τα game engines σε δυο αρκετά μεγάλα third party pubs ήδη είναι multicore aware (και πάνω από 8 core/16 thread μάλιστα), EA και Ubi. Και άμα γραφεις σήμερα μηχανή γραφικών φυσικά προτεραιότητα είναι και το multithreading. Το πρόβλημα βρίσκεται στο ότι αρκετά dev studio δουλεύουν με παλιά engine που έχουν γίνει frankesteined σε νέα πλατφόρμα (Ps4/X1). In other news, χτύπησα maximum stability με τις μνήμες μετά από λίγο παίδεμα 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LLLEFTERIS Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2017 Λοιπον πουλησα μητρικη επεξεργαστη. Τσιμπαω εναν 1700Χ και τι αλλο; Μηπως να τσιμπισω μια φραπεδια να περασει το Καλοκαιρι απο Σεπτεμβρη βλεπουμε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις