~Palpatin~ Δημοσ. 30 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2017 Ενδιαφέρον τεστ, αν και σε μικρή κλίμακα για να βγει ασφαλές συμπέρασμα. https://www.youtube.com/watch?v=y1PjNtkFtHc Αν και λέει την μισή αλήθεια ναι είναι πολύ καλύτερο από τα γνωστά bench που κυκλοφορούν. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
talos_2002 Δημοσ. 30 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2017 οι μνημες δεν πανε πανω από 2400,asrock b350,ουτε με xmp,οι μνημες είναι gskill 3000-16-18-18-38,περασα και το τελευταιο bios. Για να μην χαθεί στον χαμό αυτού του θέματος, αν θέλεις, κάνε έναν κόπο και γράψε στο νήμα για τις μητρικές ΑΜ4. Πες και ποιό μοντέλο με AMD Β350 είναι. http://www.insomnia.gr/topic/642082-am4-motherboards-εμπειριες-και-συμπερασματα/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Millennium Δημοσ. 30 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2017 Μέσα στους επόμενους 1-2 μήνες λογικά, μαζί με mini-itx mobos. Εχει βγαλει η biostar δυο m itx αλλα ναι οι υπολοιποι θα βγαλουν το καλοκαιρι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
1.3power Δημοσ. 30 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2017 Εδω και καμια ωρα εχω κατσει και παιζω λιγο με τα BIOS της μητρικης. Εχω στο πρωτο Bios την εκδοση F5 και στο δευτερο την F4. Τελικα και στο F5 καταφερα να bootaro Κανονικα στα 2933(29χ). ΧΜP profile 1-->enable και εβαλα μονο το ρευμα απο auto στο 1.35v για να μην δινει η μητρικη οτι θελει. Απο εκει και περα αν πας να ανεβασεις της μνημες manual,δηλαδη βαζωντας μονος πολλαπλασιαστη 29x δεν bootarei για κανενα λογο. Αντιθετα στο F4 δεν υπαρχει αυτο το θεμα μπορεις να ρυθμισεις της μνημες σου manual και αυτος ειναι και ο λογος που καταφερα να bootarw και στα 3200 αν και θελει ψαξιμο για να γινει 100% stable που πιστευω ειναι εφικτο ακομα και την δεδομενη χρονικη στιγμη. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cabdik Δημοσ. 30 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2017 Περιμενε ψαχνω πως ειχα κανε enable 10bit στον MP-HC Οσο περιμένεις παρε ενα screenshot από unaccelerated VP9 8k content 8droped frames και αυτα οταν άλλαξα την ανάλυση στην αρχη. 2o Screenshot 80Mbit 4k 10bit unnacelerated. Σίγουρα δεν είναι επεξεργαστής για HTPC(απο την αλλη αναγκαστικα θα εχεις κανονικη GPU οποτε εχεις 10bit Main10 4:4:4 decoding), Η intel το "υποστηριζει" γιατι το κανει accelerate στη intergrated GPU του Kabylake. Για desktop και οσους εχουν καρτες γραφικων AMD >2xx Και Nvidia >9xx κανουν decode αυτες και εχεις 0 CPU utilization PS:Γαμω το marketing της Intel. Ολα αυτα που λεει για τους Kaby ειναι για οταν δεν εχεις ξεχωριστή καρτα γραφικων και ενα σορο κοσμος νομιζει οτι πρεπει να εχει kaby για HDR/10bit επειδη με ενδιαφερει... για πες ποιες ρυθμισεις χρειαζεται o MPC-HC για να κανει enable 10bit και να παιρνει το βαρος η καρτα γραφικων...? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Catalyst Δημοσ. 30 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2017 Περιμενε ψαχνω πως ειχα κανε enable 10bit στον MP-HC Οσο περιμένεις παρε ενα screenshot από unaccelerated VP9 8k content 8droped frames και αυτα οταν άλλαξα την ανάλυση στην αρχη. 2o Screenshot 80Mbit 4k 10bit unnacelerated. Σίγουρα δεν είναι επεξεργαστής για HTPC(απο την αλλη αναγκαστικα θα εχεις κανονικη GPU οποτε εχεις 10bit Main10 4:4:4 decoding), Η intel το "υποστηριζει" γιατι το κανει accelerate στη intergrated GPU του Kabylake. Για desktop και οσους εχουν καρτες γραφικων AMD >2xx Και Nvidia >9xx κανουν decode αυτες και εχεις 0 CPU utilization PS:Γαμω το marketing της Intel. Ολα αυτα που λεει για τους Kaby ειναι για οταν δεν εχεις ξεχωριστή καρτα γραφικων και ενα σορο κοσμος νομιζει οτι πρεπει να εχει kaby για HDR/10bit Στο PC της υπογραφής μου παίζω μια χαρά 10 bit HEVC υλικό (στα 1080p όμως), χωρίς μεγάλο bitrate βέβαια (μικρά σε μέγεθος rips). 4K δεν έχω δοκιμάσει (λόγω οθόνης κυρίως), αλλά θυμάμαι ότι YT πάνω από 1080p είναι unwatchable. Ούτε η κάρτα γραφικών μου υποστηρίζει τέτοια πρότυπα. Γι' αυτό που το θέλω κάνω την δουλειά μου, αλλά μέχρι εκεί. Σε ξένα φορά αν θέλεις 4Κ ready HTPC, αναγράφουν ως minimum 7th gen Kaby Lake (i5 και πάνω). Eξού και η απορία μου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lied Δημοσ. 30 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2017 Στο PC της υπογραφής μου παίζω μια χαρά 10 bit HEVC υλικό (στα 1080p όμως), χωρίς μεγάλο bitrate βέβαια (μικρά σε μέγεθος rips). 4K δεν έχω δοκιμάσει (λόγω οθόνης κυρίως), αλλά θυμάμαι ότι YT πάνω από 1080p είναι unwatchable. Ούτε η κάρτα γραφικών μου υποστηρίζει τέτοια πρότυπα. Γι' αυτό που το θέλω κάνω την δουλειά μου, αλλά μέχρι εκεί. Σε ξένα φορά αν θέλεις 4Κ ready HTPC, αναγράφουν ως minimum 7th gen Kaby Lake (i5 και πάνω). Eξού και η απορία μου Σιγουρα για HTPC πρεπει η καρτα γραφικών του επεξεργαστή να υποστηρίζει τα πάντα απο forma (h265/10bit ktl ktl) απο εκει και περα, με μια ξεχωριστη καρτα, κι ας ειναι η ποιο φθηνη που υπαρχει, μπορεις να παρεις την υποστηριξη. Πχ να βαλεις μια 1050 ή μια 460 (μπορει να υπαρχουν και ποιο φθηνες) σε ενα παλιοτερο pc κι απο το δικο σου, και να εχεις ολο το hardware decoding. H 5850 εχει UVD2 πχ και εδω https://en.wikipedia.org/wiki/Unified_Video_Decoder μπορεις να δεις τι υποστηρίζει κάθε κάρτα https://forums.geforce.com/default/topic/981372/geforce-basics/which-gpus-support-hevc-a-k-a-h-265-/ Και εδω μπορεις να δεις τις καρτες ανα υποστηριζομενο format της Nvidia 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
John-lamia Δημοσ. 30 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2017 Σιγουρα για HTPC πρεπει η καρτα γραφικών του επεξεργαστή να υποστηρίζει τα πάντα απο forma (h265/10bit ktl ktl) απο εκει και περα, με μια ξεχωριστη καρτα, κι ας ειναι η ποιο φθηνη που υπαρχει, μπορεις να παρεις την υποστηριξη. Πχ να βαλεις μια 1050 ή μια 460 (μπορει να υπαρχουν και ποιο φθηνες) σε ενα παλιοτερο pc κι απο το δικο σου, και να εχεις ολο το hardware decoding. H 5850 εχει UVD2 πχ και εδω https://en.wikipedia.org/wiki/Unified_Video_Decoder μπορεις να δεις τι υποστηρίζει κάθε κάρτα Δυστυχώς στα gpus reviews αυτά τα περνάνε στα ψιλά γράμματα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spartan117 Δημοσ. 30 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2017 Update απο τον Elmor για το Aura: http://www.overclock.net/t/1624603/rog-crosshair-vi-overclocking-thread Aura software and RGB sticks potentially corrupting SPD If you're using out Aura software and have compatible RGB sticks installed, please make sure you're not running any other software which is reading SPD (CPU-Z, HWMonitor, HWInfo32/64, SIV) or you might end up with a corrupted SPD according to reports. Most of the time they will still work fine, but there's a slight chance your sticks might become unusable. It's currently being investigated on our side, until then I have to recommend to uninstall Aura until we've fully assessed the situation. From what I've learned it's a bug present with several different vendors and combinations of both motherboards and DRAM modules. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
1.3power Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Απο οτι βλεπω μετα απο αρκετες δοκιμες για 24/7 το δικο μου CPU ειναι για 3.8Ghz με 1.28v και 1.1v στο SOC. Για τα 3.9 θελω 1.4v.Dεν ειναι απαγορευτικο ειδικα με ΑΙΟ αλλα δεν νομιζω οτι αξιζει το αλμα στην ταση για 100mhz. Για τα 4 δεν εχω καταφερει ακομα να βγαλω cinebench.Ναι μεν κανει boot αλλα με το που πατησω run crasharo....Δοκιμασα και με Soc voltage 1.25v και core 1.45v αλλα και παλι χωρις αποτελεσμα. Εχει πετυχει καποιος στο net οδηγο p-state OC σε gigabyte ΑΜ4??ψαχνω λιγο μεσα στο bios αλλα δεν βλεπω επιλογες. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
evzonas23 Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 H MSI εβγαλε και Gaming μητρικες σε Α320 chipset! Αυτο που με παραξενευει ειναι η δυνατοτητα oc στις μνημες μεχρι 3200 https://www.scan.co.uk/products/msi-a320m-gaming-pro-amd-a320-s-am4-ddr4-sata3-m2-(pcie-sata)-realtek-gbe-usb-31-gen1-a-microatx Αφου το chipset a320 δεν κανει οc τοτε γιατι αναγραφεται υποστηριξη oc στις μνημες! Τελικα η υποστηριξη για 3200 μνημες τελικα τι ειναι??? Oc feature η standard feature υπό beta testing???? Έχω μπερδευτεί προσωπικά εκτως φυσικα αν ειναι τυπογραφικό! οι μνήμες θα πάνε όσο πάνε με oc. ο επεξεργαστής όμως θα τρέχει στα στοκ ρολόγια λόγω στιπσετ που δεν αφήνει oc σε οποιαδήποτε ryzen που είναι όλοι ξεκλείδωτοι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Millennium Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
talos_2002 Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Φανταστείτε να μην υπήρχε η ανεπάρκεια μητρικών στην αρχή της κυκλοφορίας τους. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Στο PC της υπογραφής μου παίζω μια χαρά 10 bit HEVC υλικό (στα 1080p όμως), χωρίς μεγάλο bitrate βέβαια (μικρά σε μέγεθος rips). 4K δεν έχω δοκιμάσει (λόγω οθόνης κυρίως), αλλά θυμάμαι ότι YT πάνω από 1080p είναι unwatchable. Ούτε η κάρτα γραφικών μου υποστηρίζει τέτοια πρότυπα. Γι' αυτό που το θέλω κάνω την δουλειά μου, αλλά μέχρι εκεί. Σε ξένα φορά αν θέλεις 4Κ ready HTPC, αναγράφουν ως minimum 7th gen Kaby Lake (i5 και πάνω). Eξού και η απορία μου Για την ενσωματωμένη των kabylake το αναφέρουν, όχι για το cpu μέρος. Αν έχεις εξωτερική κάρτα , που θα έχεις με RYZEN ή I7 6800/6900/6950k ( broadwell-e), το φορτίο θα το τραβάει η εξωτερική κάρτα (AMD, Nvidia) , αρκεί να παρέχει υποστήριξη. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alchemist` Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2017 Διάβαζα το ποστ στο reddit για τις πωλήσεις και κάπου πήρε το μάτι μου αυτό το depiction τυπικού "intel fanboy".... Παπαριές στην τελική αλλά γέλασα λίγο... 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις