Millennium Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 AMD catching up to Intel in South Africa 1
MoviemakerGr Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Φωτιά έχουν πάρει εκεί στην AMD. Δουλεύουν πυρετωδώς όπως φαίνεται! H απλά ποσταρουμε τους ίδιους drivers 7 φορές... Οι 17.10 είναι οι τελευταίοι και κυκλοφορήσαν 20/4 4
Lied Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 (επεξεργασμένο) Τις τασεις στην μνημη τις ειχα 1,4 και τις 2 συμφωνα με τις οδηγιες που ειχα απο τον Spartan. Το κανει σε 0 oc με τα bios 1002 και 0083. Το εψαξα και με τα καλωδια, στην αρχη την ειχα σε ενα 8+8 και μετα εβαλα ακομα ενα κατευθειαν απο το τροφοδοτικο αλλα τα ιδια... Η strix εχει led στα 8πινα που δειχνουν αν ειναι σωστα συνδεδεμενα τα καλωδια και ηταν. Downvolt θα ειναι σταθερο πως γινεται; Εαν ειναι AMD η καρτα ειναι ευκολο, ειναι σαν το OC μονο που το κανεις αναποδα, χαμηλωνεις voltage στο τελευταιο p state μεσα απο το crimson και τσεκαρεις εαν ειναι stable με καποιο Bench. Εαν ειναι Nvidia... ασ' το, θελει vBios Mod τελευταια φορα που κοιταξα. H 480 μου πχ εχει default voltage στο τελευταιο pstate 1.150 και ειναι OCed. Χωρις να πηραξω το OC δουλευει ανετα στα 1.075 και με stock frequency 1.025. Επισης δοκιμασε εναν καθαρισμο της καρτας και να αλλαξεις την παστα της. Και ενω το κανεις, ενας οπτικος ελεγχος για οτιδηποτε περιεργο θα ηταν ευκαιρια. PPS: To 1106 bios της crosshair εγινε recall and delete. Επεξ/σία 28 Απριλίου 2017 από Lied
Orgios Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Ανέβηκαν καθόλου τα κλόκια με τα νέα bios updates ή ακόμα στα 3.9Ghz παίζουν ; Χθες δοκίμασα και το νέο update (1106) και νομίζω οτι προσθέτει stability αλλά απο κλοκια η cpu ειναι ακριβώς η ίδια ,σταθερη στα 3,925@1,35 και [email protected] οπότε μάλλον πρέπει να το πάρω αποφαση οτι εκεί θα παίζει. Προσεξα όμως οτι έπεσε η θερμοκρασία (5 με 10 C, τώρα αυτο που μου δείχνει είναι σωστό ή το προηγούμενο?) και βρήκα και ένα bug με τις μνήμες όπου αν κανεις ενα failed overclock και επιστρεψεις στις προηγούμενες ρυθμίσεις πρέπει να μεταβάλεις τις μνήμες εστω και λίγο για να δουλεψουν σωστα... 5
Lied Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Χθες δοκίμασα και το νέο update (1106) και νομίζω οτι προσθέτει stability αλλά απο κλοκια η cpu ειναι ακριβώς η ίδια ,σταθερη στα 3,925@1,35 και [email protected] οπότε μάλλον πρέπει να το πάρω αποφαση οτι εκεί θα παίζει. Προσεξα όμως οτι έπεσε η θερμοκρασία (5 με 10 C, τώρα αυτο που μου δείχνει είναι σωστό ή το προηγούμενο?) και βρήκα και ένα bug με τις μνήμες όπου αν κανεις ενα failed overclock και επιστρεψεις στις προηγούμενες ρυθμίσεις πρέπει να μεταβάλεις τις μνήμες εστω και λίγο για να δουλεψουν σωστα... Μπορεσες να δωσεις πανω απο 1.2v στις RAM?
Spartan117 Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Βασικά και εγώ είχα προβλήματα με το 1106 και γύρισα στο 0082 που είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής. Τρέχω 3520MHz 14-14-14-34 ram και 3.8 στον επεξεργαστή: SuperPI 32M τσέκαρα και rendering και δουλεύουν χωρίς θέματα. Vcore: 1.3v LLC2 Dram: 1.4v Soc: 1.175v LLC2 VDDP: 1.08v 1
PanosYX Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Εαν ειναι AMD η καρτα ειναι ευκολο, ειναι σαν το OC μονο που το κανεις αναποδα, χαμηλωνεις voltage στο τελευταιο p state μεσα απο το crimson και τσεκαρεις εαν ειναι stable με καποιο Bench. Εαν ειναι Nvidia... ασ' το, θελει vBios Mod τελευταια φορα που κοιταξα. H 480 μου πχ εχει default voltage στο τελευταιο pstate 1.150 και ειναι OCed. Χωρις να πηραξω το OC δουλευει ανετα στα 1.075 και με stock frequency 1.025. Επισης δοκιμασε εναν καθαρισμο της καρτας και να αλλαξεις την παστα της. Και ενω το κανεις, ενας οπτικος ελεγχος για οτιδηποτε περιεργο θα ηταν ευκαιρια. PPS: To 1106 bios της crosshair εγινε recall and delete. Nvidia ειναι η καρτα. Καθαρη ειναι αλλα της αλλαξα παστα. Παρατηρησα ομως κατι και δεν ξερω ποσο ισχυει Εκει στα vrm σαν να μ μυριζε καμμενο πολυ ελαχιστα ομως. Εβαλα αλλο τροφοδοτικο και τωρα υπαρχει και αλλο θεμα που οδηγει οτι τελικα δεν ειναι το τροφοδοτικο. Μολις ανεβασω την αναλυση πανω απο 1024χ768 αρχιζει και βγαζει η οθονη κατι ασπρες οριζοντιες γραμμες, οσο ανεβαινει η αναλυση τοσο περισσοτερες και μετα σβηνει η οθονη. Δοκιμασα με διαφορα καλωδια και εκανε το ιδιο. Προσπαθησα να βαλω αλλη καρτα μια 295 που ειχα και δεν μπορουσα να κανω ποστ. edit: Να πω ομως και μια χαζομαρα που εκανα. Οταν αλλαξα το τροφοδοτικο ξεχασα να συνδεσω την ψυκτρα και ο επεξεργαστης αναψε. Εννοειται πως εσβησε το συστημα αλλα οταν εγινε αυτο (στην αρχη που φορτωνουν τα 10) τοτε εμφανιστηκαν οι ασπρες γραμμες. Εκανα φορματ μετα και οταν εβαλα τους drivers της καρτας τοτε ανεβασε αναλυση, βγηκαν ασπρες γραμμες και σβησιμο της οθονης. Μηπως λεω εγω τωρα εγινε καμια ζημια επειδη ζεσταθηκε ο επεξεργαστης;;;
Spartan117 Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Nvidia ειναι η καρτα. Καθαρη ειναι αλλα της αλλαξα παστα. Παρατηρησα ομως κατι και δεν ξερω ποσο ισχυει Εκει στα vrm σαν να μ μυριζε καμμενο πολυ ελαχιστα ομως. Εβαλα αλλο τροφοδοτικο και τωρα υπαρχει και αλλο θεμα που οδηγει οτι τελικα δεν ειναι το τροφοδοτικο. Μολις ανεβασω την αναλυση πανω απο 1024χ768 αρχιζει και βγαζει η οθονη κατι ασπρες οριζοντιες γραμμες, οσο ανεβαινει η αναλυση τοσο περισσοτερες και μετα σβηνει η οθονη. Δοκιμασα με διαφορα καλωδια και εκανε το ιδιο. Προσπαθησα να βαλω αλλη καρτα μια 295 που ειχα και δεν μπορουσα να κανω ποστ. Δοκίμασε να αλλάξεις PCIe port
PanosYX Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Μολις αυτο θα εγραφα. Δοκιμασα με την 980 στο δευτερο πορτ και κανει τα ιδια. Η 295 που δεν παιζει ειναι οκ αυτο;
cabdik Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Η μητρική έχει θεματάκια με trermal throttles λεμε. Και η 970 extreme 3 και η 970a extreme 4 και η 990fxa extreme 3. Η extreme 4 έκανε για CPU που δεν ήθελαν πολύ μεγάλη ισχύ και για άτομα που ήθελαν πληρότητα σε χαρακτηριστικά της εποχής. Από εκεί και πέρα σου ξαναλέω πως είχε θεματάκια. Η σειρά που έδωσε ώθηση στην asrock ήταν πολύ πριν. Αστο..... ARSOCK M3A780GXH 128 με ξεχωριστή μνήμη για IGP γραφικά, πληρέστατη σε features, σταθερή και με τιμή χώμα.... http://www.asrock.com/mb/AMD/M3A785GXH128M/ Σε ότι αφορά την πληρότητα των σημερινών μητρικών σε σχέση με την extreme 4.0 είναι πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα. Απλά σήμερα πολλές από τις συνδέσεις του τότε έχουν αντικατασταθεί με τα γρήγορα USB 3.1 κ.λ.π. οπότε και δεν χρειάζονται τα e-sata ΙΙ και τα 1394 ιεεε. Μητρικές αντίστοιχες της 970a extreme 4 του σήμερα κατά την γνώμη μου είναι οι https://www.skroutz.gr/s/11549253/MSI-B350-PC-Mate.html https://www.skroutz.gr/s/11277007/Gigabyte-AB350-Gaming-3-rev-1-0.html https://www.skroutz.gr/s/11503830/MSI-B350M-Mortar-Arctic.html https://www.skroutz.gr/s/11517875/MSI-B350M-Mortar.html βρε τακη... τι μου θυμισες τωρα....!!!! οι Asrock ηταν απο τις καλυτερες VFM μητρικες, που περασαν απο τα χερια μου...! M3A785GXH/128M και AOD790GX/128Μ....!! βραχοι και οι 2..!! η MSI που εχω τωρα, αν και τοτε ηταν απο τις ΤΟΠ μητρικες για AM3, και παλι μου δινει την αισθηση, οτι δεν ηταν κατι πολυυ καλυτερο απο τις 2 asrock..!! ηταν τρομερες αυτες οι 2..!! 1
Orgios Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Μπορεσες να δωσεις πανω απο 1.2v στις RAM? Κανονικά , εδωσα 1,38V 3200Mhz 14-14-14-34
GREEKAMDUSER Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Απο αυτα που αναφερθηκαν ομως φαινεται ξεκαθαρα οτι εδειξαν εγκληματικη αμελεια οι εταιριες κατασκευης μητρικων,ετσι δεν ειναι?Ακους εκει bios intel για amd πλατφορμα! Μιλαμε για πληρη ασεβεια προς τους καταναλωτες. Απλα οι κατασκευατες μητρικων επαιξαν το παιχνιδι της ιντελ...Μην ξεχνατε η ιντελ εχει περισσοτερα σοκετ αρα περισσοτερες μητρικες
Spartan117 Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Μολις αυτο θα εγραφα. Δοκιμασα με την 980 στο δευτερο πορτ και κανει τα ιδια. Η 295 που δεν παιζει ειναι οκ αυτο; Πολύ περίεργη συμπεριφορά και δεν έχω διαβάσει κάτι παρόμοιο, κάτι κάνει unstable το σύστημα σου, άρχισε να τα δοκιμάζεις ένα ένα, δοκίμασε μνήμες με ένα stick και μετά το άλλο. Η μητρική σίγουρα δεν φταίει ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται.
Orgios Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Η πλακα είναι οτι είδα 1106 και νομιζα οτι ήταν official release και είναι τελικά μία ακομα beta... Πως την πάτησα έτσι Τουλάχιστον δεν είχα προβλήματα όπως άλλοι που διαβάζω στο overclock.net (και δεν εκανα και load optimized defaults prior to flashing) , οπότε μέχρι την επομενη non beta θα την κρατησω
PanosYX Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Δημοσ. 28 Απριλίου 2017 Πολύ περίεργη συμπεριφορά και δεν έχω διαβάσει κάτι παρόμοιο, κάτι κάνει unstable το σύστημα σου, άρχισε να τα δοκιμάζεις ένα ένα, δοκίμασε μνήμες με ένα stick και μετά το άλλο. Η μητρική σίγουρα δεν φταίει ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται. Γιατι δεν ξεκιναει με την 295 με προβληματιζει και δεν μπορω να βρω πιο καινουργια εχω μονο μια 9400. Το συστημα στην αρχη ηταν ενταξει εκτος απο το στρεσαρισμα της 980 που τοτε εκανε νερα. Μετα με την αλλλαγη τροφοδοτικου (σε cooler master 600w) και που ξεχασα να συνδεσω ψυκτρα, αρχισε να κανει αυτο με την αναλυση. Αντε να βγαλεις ακρη τωρα... Μηπως τελικα τα κακαρωσε η 980; Θα δοκιμασω με τις μνημες μια μια (αν και δεν νομιζω να ειναι αυτο) και μετα θα βαλω και την 9400 μπας και ποσταρει... βασικα ποσταρει γιατι αναβει πρασινο το led του boot και νομιζω πως φορτωνουν και τα win αλλα δεν δiνεi δινει σημα, αναβει το ασπρο led της vga στη μητρικη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις