adtakhs Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Εγώ το μονο που είμαι περίεργος να δω είναι αν θα πάνε να βγάλουν 6 core χωρίς να κάνουν solder IHS. Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι αν κάνουν κάτι τέτοιο. Ήδη οι Kaby είναι μικρές τοστιέρες αν δεν κάτσεις να ασχοληθείς με delid. Τουλάχιστον το κάνανε εύκολο τώρα με τα kit, εγώ με κοπίδι την έκανα την δουλειά (ευτυχώς πρόσεξα και βγήκε άψογο).Τι σας φαίνεται τόσο παράξενο και τρελό για το τι θα κάνει η intel? Υπάρχει ήδη CPU από την intel με 6c/12t στην αγορά. Μια βελτίωση αυτών θα είναι ότι φέρει η intel. Δεν θα είναι και καμιά επανάσταση. Λίγο καλύτερο κλοκι, λίγο πάνω σε IPC. Το θέμα είναι πόσο θα κοστολογηθεί. Σε ότι αφορά την AMD, το στοίχημα είναι να δούμε ZEN με υψηλότερα ρολόγια και ίσως κάποιο μικρό update στο core/imc για το fabric και τους υψηλούς χρονισμους μνημών. Η αγορά μου φαίνεται πως θα κινηθεί στην αντίθετη κατεύθυνση στο επόμενο 6 μηνό. Θα βγάλει η intel τα μεγάλα σαν απάντηση και θα ακολουθήσει η amd με πλειάδα APUs για να πάρει κομμάτι της αγοράς και στα χαμηλά. Το αποτέλεσμα θα είναι ισοπαλία στην δυναμική των προϊόντων τους και ότι αρέσει στον κάθε ένα θα αγοράζει. Τα μονοπώλια τελείωσαν. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spartan117 Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Τι σας φαίνεται τόσο παράξενο και τρελό για το τι θα κάνει η intel? Υπάρχει ήδη CPU από την intel με 6c/12t στην αγορά. Μια βελτίωση αυτών θα είναι ότι φέρει η intel. Δεν θα είναι και καμιά επανάσταση. Λίγο καλύτερο κλοκι, λίγο πάνω σε IPC. Το θέμα είναι πόσο θα κοστολογηθεί. Διαβάζεις τι γράφω; Οι 6+ core x99 έρχονται με soldered IHS και όχι την γνωστη οδοντόπαστα που βάζει στους κλασικούς i5/i7 4 core: Όλοι οι Ryzen είναι soldered επίσης afaik, γι' αυτό βλέπουμε και εξαιρετικά thermal readings, πέρα από το ποσο efficient είναι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Angelcrow Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Εχω την ΑsRock extreme 970 4 τεχνολογιας 2011 Θυμαμαι οτι την ειχα παρει και φτηνα (103 ευρω) Εχω παθει πλακα με τις σημερινες μητρικες (κακες εμφανισιακα) που βγαζουν για το AM4 Δεν νοειται να την πληρωνεις και μια περιουσια Αυτα κανει το HYPE και ο φαινμποισμος δυστυχως και την πληρωνουν ολοι οι υπολοιποι http://www.e-shop.gr/mitriki-asrock-970-extreme4-retail-p-PER.528614?gclid=Cj0KEQjwioHIBRCes6nP56Ti1IsBEiQAxxb5G84Z2ynOq_jn17ao12GEtXvxYzy4v-IsSfrj86bWNdEaAlyG8P8HAQ Στο αντιποδα η Intel δινει μαθηματα http://www.skroutz.gr/s/10788770/Asus-TUF-Z270-Mark-1.html Πρεπει να καταλαβετε μερικοι , οτι σε μια αγορα ενας ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ-ΨΑΓΜΕΝΟΣ ΧΡΗΣΤΗΣ θα κοιταξει και την παραμικρη λεπτομερια πριν καταληξει Προσωπικά έχω ξενερώσει με τις μητρικές και ειδικά με τις B350 οι οποίες θεωρητικά θα ήταν ταμαμ για έναν APU Polaris!ΑΛΛΑ όταν σκέφτεσαι να κάνεις τη μετάβαση σε μία μητρική B350 και έναν R5 4c/8th και μετά ίσως τσιμπίσεις μία καλύτερη μητρική και έναν APU κολλάς στο σημείο που οι περισσότερες λένε 4k/30hz στην υποστήριξη HDMI Οι επεξεργαστές είναι υπέροχοι με τα οποιαδήποτε θέματα στα bios και στις μνήμες!Από εκεί και πέρα οι μητρικές στη δεύτερη φουρνιά και ειδικότερα με τη κυκλοφορία των APU θα αλλάξουν και θα βγούν καλύτερες! Όταν βλέπεις την ASUS TUF Z270 και την ASUS CH AM4 η αλήθεια είναι ότι ξενερώνεις! Ομοίως όπως όταν βλέπω εγώ την Asus 970 Gaming Aura με την Asus B350 plus! Δεν είναι ότι έχω παράθυρο για να βλέπω το pc και να το καμαρώνω είναι η αίσθηση της πληθώρας των χαρακτηριστικών των μητρικών! Στα 100 ευρώ είναι απαίτηση να υπάρχουν 3+ pwm fan headers πέρα του CPU για να μπορώ να ελέγχω το airflow! Δεν είναι ότι είμαι υπερβολικός αλλά όταν έχουν δημιουργηθεί κάποια standards ποιότητας και χαρακτηριστικών σε βάσεις τιμών στο AM3+ και 1151 τις υπάρχουσες κυκλοφορίες στο AM4 τις νιώθω φτωχές και πρόχειρες! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikos5800 Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 ποιες μνήμες να πάρω για ryzen 1600? αυτο: http://www.skroutz.gr/s/8286143/Patriot-Viper-4-Series-8GB-DDR4-3600MHz-PV48G360C7K.html η http://www.skroutz.gr/s/8141371/Patriot-Viper-4-Series-8GB-DDR4-3400MHz-PV48G340C6K.html η http://www.skroutz.gr/s/10851958/Patriot-Viper-Elite-Series-8GB-DDR4-3200MHz-PVE48G320C6KRD.html η κάτι άλλο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Angelcrow Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Τι σας φαίνεται τόσο παράξενο και τρελό για το τι θα κάνει η intel? Υπάρχει ήδη CPU από την intel με 6c/12t στην αγορά. Μια βελτίωση αυτών θα είναι ότι φέρει η intel. Δεν θα είναι και καμιά επανάσταση. Λίγο καλύτερο κλοκι, λίγο πάνω σε IPC. Το θέμα είναι πόσο θα κοστολογηθεί. Σε ότι αφορά την AMD, το στοίχημα είναι να δούμε ZEN με υψηλότερα ρολόγια και ίσως κάποιο μικρό update στο core/imc για το fabric και τους υψηλούς χρονισμους μνημών. Η αγορά μου φαίνεται πως θα κινηθεί στην αντίθετη κατεύθυνση στο επόμενο 6 μηνό. Θα βγάλει η intel τα μεγάλα σαν απάντηση και θα ακολουθήσει η amd με πλειάδα APUs για να πάρει κομμάτι της αγοράς και στα χαμηλά. Το αποτέλεσμα θα είναι ισοπαλία στην δυναμική των προϊόντων τους και ότι αρέσει στον κάθε ένα θα αγοράζει. Τα μονοπώλια τελείωσαν. Κόψιμο ράψιμο θα είναι πιστεύω περισσότερο η όλη φάση με την Intel και κυκλοφορία επεξεργαστών σε υψηλότερο χρονισμό threads και λίγο υψηλότερη τιμή λόγω single thread performance! Αλλά μη ξεχνάμε και ότι η AMD θα κυλοφορίσει και High Performance Desktop Platform μέσα στο καλοκαίρι και εκεί πιστεύω ότι θα δούμε ωραία πράγματα σε όχι και τόσο απαγορευτικές τιμές σε σχέση με τους Ryzen! Ετοιμάζω Popcorn Προσωπικά! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spartan117 Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Btw για όσους έχουν την C6H, το VDDP στο "tweakers paradise" βελτιώνει το stability για CPU και memory OC σε εμενα, χωρίς να χρειαστώ να δώσω παραπάνω τάση. Εγώ του δίνω 1.05 (max ο elmor είπε όσο soc, δηλαδή 1.15-1.20). 3.810GHz στα 1.3v κάνοντας render 4k60 H.264 φτάνει maximum 65 βαθμούς και 130 watt κατανάλωση μαζί με soc. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Gagaras Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Το TPU έφτιαξε μια λίστα με links για όλα τα bios όλων των μητρικών για ryzen. Και θα το κάνουν update κάθε φορά που βγαίνει και νεώτερο.. https://www.techpowerup.com/232773/tpus-ryzen-bios-digest-issue-1-asrock-and-asus-issue-updates 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Καϊάφας Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Άμα δεν θες ζαλουρες τότε δεν πας σε νέα πλατφόρμα/hardware, πρώτος κανόνας σε οτιδήποτε καινούργιο βγαίνει στο PC. Ακόμα και σε MAC που είναι πιο κλειστό και ελεγχόμενο (για να αποφεύγουν τέτοια πράματα) υπάρχουν διαφορα incompatibilities κάθε φορα που βγαίνει καινούργιο OS. Ποιο πολύ ασχολούμαστε με κάτι μπατίρηδες γκρινιάρηδες που δεν έχουν λεφτα ούτε για έναν 1500 για να αναβαθμίσουν από τα "κουρασμένα" τετραπυρηνάκια τους παρά με την νέα πλατφόρμα. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teo20net Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Με αφορμή το δίλλημα καινούρια πλατφόρμα η μή, κλόκαρα τον 8350 στα 4.6 και δεν μπορώ παραπάνω προς το παρόν λόγω ψύκτρας. Σκεφτόμουν αντί να πάω σε R5, να αγοράσω μια υδρόψυξη και να ανέβω στα 4.8-5.0 και να περιμένω κανένα χρόνο. Λίγες σελίδες πίσω έγινε ερώτηση αν αξίζει τώρα να ανέβεις απο 8350 σε R5 1500X/1600. Είναι τόσο τεράστιες οι διαφορές σε everyday χρήση (gaming & video editing κλπ) που να δικαιολογεί το κόστος της καινούριας πλατφόρμας; Ρωτάω για πραγματικές επιδόσεις παιδιά, να γίνονται αντιληπτές στην πράξη σε video encoding και rendering, μιας και στο gaming σε ό,τι έχω παίξει δεν έχω δεί κάτω απο 1080p/60. Edit: Είναι και ότι όποιος πουλάει ΑΜ3, το σκοτώνει πλέον αλλιώς δεν πουλιέται. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lied Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Με αφορμή το δίλλημα καινούρια πλατφόρμα η μή, κλόκαρα τον 8350 στα 4.6 και δεν μπορώ παραπάνω προς το παρόν λόγω ψύκτρας. Σκεφτόμουν αντί να πάω σε R5, να αγοράσω μια υδρόψυξη και να ανέβω στα 4.8-5.0 και να περιμένω κανένα χρόνο. Λίγες σελίδες πίσω έγινε ερώτηση αν αξίζει τώρα να ανέβεις απο 8350 σε R5 1500X/1600. Είναι τόσο τεράστιες οι διαφορές σε everyday χρήση (gaming & video editing κλπ) που να δικαιολογεί το κόστος της καινούριας πλατφόρμας; Ρωτάω για πραγματικές επιδόσεις παιδιά, να γίνονται αντιληπτές στην πράξη σε video encoding και rendering, μιας και στο gaming σε ό,τι έχω παίξει δεν έχω δεί κάτω απο 1080p/60. Edit: Είναι και ότι όποιος πουλάει ΑΜ3, το σκοτώνει πλέον αλλιώς δεν πουλιέται. Για εμενα ειχε τραστιες διαφορες, απο το witcher μεχρι το CS. Στο lightroom δε το συζηταω. Απο εκει και περα ειναι και θεμα οριων που εβαζες πριν και δε θα βαζεις πλεον. ΠΧ το handbrake για transcoding το χρησιμοποιουσα οταν δεν ημουν στο PC καθως δε μπορουσα να κανω και τιποτα αλλο σοβαρο ταυτοχρονα. Πλεον το handbrake τρεχει πισω απο το witcher Οσο αναφορα τον 8350 σου θα σου ελεγα μην τον πουλησεις, Κατεβασε τον στα 3Ghz και κανε τον ενα HTPC ή ενα NAS. Αυτο εκανα με ενα παλιο PCακι προσφαρα και στο νεο μου pc εχω μονο solid state drives, με τα HDDs πλεον να ειναι ειναι μακρια απο τα αυτια μου 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Με αφορμή το δίλλημα καινούρια πλατφόρμα η μή, κλόκαρα τον 8350 στα 4.6 και δεν μπορώ παραπάνω προς το παρόν λόγω ψύκτρας. Σκεφτόμουν αντί να πάω σε R5, να αγοράσω μια υδρόψυξη και να ανέβω στα 4.8-5.0 και να περιμένω κανένα χρόνο. Λίγες σελίδες πίσω έγινε ερώτηση αν αξίζει τώρα να ανέβεις απο 8350 σε R5 1500X/1600. Είναι τόσο τεράστιες οι διαφορές σε everyday χρήση (gaming & video editing κλπ) που να δικαιολογεί το κόστος της καινούριας πλατφόρμας; Ρωτάω για πραγματικές επιδόσεις παιδιά, να γίνονται αντιληπτές στην πράξη σε video encoding και rendering, μιας και στο gaming σε ό,τι έχω παίξει δεν έχω δεί κάτω απο 1080p/60. Edit: Είναι και ότι όποιος πουλάει ΑΜ3, το σκοτώνει πλέον αλλιώς δεν πουλιέται. Καταρχάς everyday use με διπλάσιο tdp και καταναλώσεις , από ένα Ryzen ..... μπορεί να γίνει....αν έχεις φτηνό ρεύμα και κάνει κρύο.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Angelcrow Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Με αφορμή το δίλλημα καινούρια πλατφόρμα η μή, κλόκαρα τον 8350 στα 4.6 και δεν μπορώ παραπάνω προς το παρόν λόγω ψύκτρας. Σκεφτόμουν αντί να πάω σε R5, να αγοράσω μια υδρόψυξη και να ανέβω στα 4.8-5.0 και να περιμένω κανένα χρόνο. Λίγες σελίδες πίσω έγινε ερώτηση αν αξίζει τώρα να ανέβεις απο 8350 σε R5 1500X/1600. Είναι τόσο τεράστιες οι διαφορές σε everyday χρήση (gaming & video editing κλπ) που να δικαιολογεί το κόστος της καινούριας πλατφόρμας; Ρωτάω για πραγματικές επιδόσεις παιδιά, να γίνονται αντιληπτές στην πράξη σε video encoding και rendering, μιας και στο gaming σε ό,τι έχω παίξει δεν έχω δεί κάτω απο 1080p/60. Edit: Είναι και ότι όποιος πουλάει ΑΜ3, το σκοτώνει πλέον αλλιώς δεν πουλιέται. Φίλτατε καλό το Hype και χαιρόμαστε όλοι που η AMD έβγαλε κάτι ανταγωνιστικό αλλά εφόσον έχεις οθόνη 1080p/60hz και βλέπεις frames 40-60 και είσαι ευχαριστημένος για gaming δεν θα το άλλαζα! Αν κάνεις video editing επαγγελματικό και πνίγεσαι τόσο πολύ στη δουλειά σε σημείο που δεν προλάβαίνεις λόγω του ότι το μηχάνημα αργεί τότε ναι θα έλεγα ότι αξίζει!Αν το μηχάνημα βγάζει τη δουλειά αλλά εσύ βλαστημάς λόγω εμπειρίας χρήσης τότε ίσως πάλι θα το άλλαζα το μηχάνημα! Υδρόψυξη δεν θα αγόραζα θα επένδυα σε μία καλή αερόψυξη για να έχω το κεφάλι μου ύσυχο! Το θέμα είναι σε επαγγελματικό επίπεδο να βγάλεις τα λεφτά της επένδυσης! Από εκεί και πέρα θα έλεγα ότι ο FX 1-2 χρόνια έχει ψωμία για casual gaming με εξαίρεση τα MMO και casual editing ! Τι να σου πω πέρα από αυτά ο καθένας έχει τις ανάγκες του και τις προτεραιότητες του και αξιολογεί βάσει αυτές! 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spartan117 Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Νεο Official BIOS για Crosshair VI Hero με Agesa 1.0.0.4a (1106): http://www.mediafire.com/file/rj1x3wagx4axagd/CROSSHAIR-VI-HERO-ASUS-1106.zip http://www.overclock.net/t/1624603/rog-crosshair-vi-overclocking-thread/11880#post_26050512 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teo20net Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Για εμενα ειχε τραστιες διαφορες, απο το witcher μεχρι το CS. ... Οσο αναφορα τον 8350 σου θα σου ελεγα μην τον πουλησεις, Κατεβασε τον στα 3Ghz και κανε τον ενα HTPC ή ενα NAS. Έπιασα τι εννοείς. Μου διέλυσες τα αισθήματα που μου τον κατάντησες για htpc τον καλό μου....αλλα θα το αντέξω. Καταρχάς everyday use με διπλάσιο tdp και καταναλώσεις , από ένα Ryzen ..... μπορεί να γίνει....αν έχεις φτηνό ρεύμα και κάνει κρύο.... Με όλο το σεβασμό αλλα για επεξεργαστή μιλάμε, όχι για θερμοπομπό. Τόσο για το ρεύμα, όσο και για το κρύο, Ας μην υπερβάλουμε τόσο, προτείνω. Φίλτατε καλό το Hype και χαιρόμαστε όλοι που η AMD έβγαλε κάτι ανταγωνιστικό αλλά εφόσον έχεις οθόνη 1080p/60hz και βλέπεις frames 40-60 και είσαι ευχαριστημένος για gaming δεν θα το άλλαζα! Αν κάνεις video editing επαγγελματικό και πνίγεσαι τόσο πολύ στη δουλειά σε σημείο που δεν προλάβαίνεις λόγω του ότι το μηχάνημα αργεί τότε ναι θα έλεγα ότι αξίζει!Αν το μηχάνημα βγάζει τη δουλειά αλλά εσύ βλαστημάς λόγω εμπειρίας χρήσης τότε ίσως πάλι θα το άλλαζα το μηχάνημα! Υδρόψυξη δεν θα αγόραζα θα επένδυα σε μία καλή αερόψυξη για να έχω το κεφάλι μου ύσυχο! Το θέμα είναι σε επαγγελματικό επίπεδο να βγάλεις τα λεφτά της επένδυσης! Από εκεί και πέρα θα έλεγα ότι ο FX 1-2 χρόνια έχει ψωμία για casual gaming με εξαίρεση τα MMO και casual editing ! Τι να σου πω πέρα από αυτά ο καθένας έχει τις ανάγκες του και τις προτεραιότητες του και αξιολογεί βάσει αυτές! Μέσα στο μυαλό μου είσαι. Έχω limit μέσω των Radeon settings στα 60 fps και δεν κουνιέται απο εκεί σε οτιδήποτε κι αν παίζω. Στο video editing το μόνο που κάνω είναι καμμιά φορά χρειάζεται να κάνω export ένα video 4-5 φορές με μικροαλλαγές οπότε εκεί μου τρώει χρόνο αλλα δεν το κάνω και κάθε μέρα. Μένω όπως είμαι λοιπόν προς το παρόν, διαβάζω την κουβέντα και μαθαίνω απο αυτή. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Angelcrow Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Έπιασα τι εννοείς. Μου διέλυσες τα αισθήματα που μου τον κατάντησες για htpc τον καλό μου....αλλα θα το αντέξω. Και εμένα ο Phenom II σαν Htpc θα καταλήξει! Με όλο το σεβασμό αλλα για επεξεργαστή μιλάμε, όχι για θερμοπομπό. Τόσο για το ρεύμα, όσο και για το κρύο, Ας μην υπερβάλουμε τόσο, προτείνω. +1000 Μέσα στο μυαλό μου είσαι. Έχω limit μέσω των Radeon settings στα 60 fps και δεν κουνιέται απο εκεί σε οτιδήποτε κι αν παίζω. Στο video editing το μόνο που κάνω είναι καμμιά φορά χρειάζεται να κάνω export ένα video 4-5 φορές με μικροαλλαγές οπότε εκεί μου τρώει χρόνο αλλα δεν το κάνω και κάθε μέρα. Μένω όπως είμαι λοιπόν προς το παρόν, διαβάζω την κουβέντα και μαθαίνω απο αυτή. Και εγώ ετοιμάζομαι για μία RX 580 στα 250 ευρώ και 1-2 χρόνια θα τον κρατήσω τον phenom II x6 1090t Χαίρομαι που βοήθησα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις