Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν φαίνεται να τα ξέρεις πολύ καλά.

Όταν ένας i5 6600K βαράει 70άρια για πλάκα και ένας FX 8320 50C, είναι ξεκάθαρο πως ο δεύτερος είναι πιο κρύος. Αν κάποιος δεν το πιστεύει αυτό, μπορεί να πηδήξει από τον πέμπτο όροφο, ίσως να σωθεί αγνοώντας τους νόμους της φυσικής και τα νούμερα.

Το γιατί υπάρχει αυτή η διαφορά, τα μέγιστα όρια, η θεία μου η Δέσπω, κλπ είναι μια άλλη κουβέντα. Όποιος ισχυρίζεται πως οι FX είναι πιο ζεστοί, απλά είναι άσχετος ή κακεντρεχής.

50c βαθμούς σε έναν επεξεργαστή 125w tdp vs 70c σε έναν 91w tdp? Δεν είναι τυχαίο ότι έχει χαμηλότερα όρια ο fx....

Και το κολλητήρι μου φτάνει τους 200 βαθμούς στην μύτη του αλλά αυτό ,δεν σημαίνει ότι μπορεί να ζεστάνει το κουτί μου...

Μερικοί θα πρέπει να ξεμπερδέψετε, το τι σημαίνει θερμότητα και τι θερμοκρασία , από το να σχολιάζεται για τον χαρακτήρα των άλλων. Περισσότερο κερδισμένοι θα βγείτε στη ζωή σας....

• Like 3
Δημοσ.

50c βαθμούς σε έναν επεξεργαστή 125w tdp vs 70c σε έναν 91w tdp? Δεν είναι τυχαίο ότι έχει χαμηλότερα όρια ο fx....

Και το κολλητήρι μου φτάνει τους 200 βαθμούς στην μύτη του αλλά αυτό ,δεν σημαίνει ότι μπορεί να ζεστάνει το κουτί μου...

Μερικοί θα πρέπει να ξεμπερδέψετε, το τι σημαίνει θερμότητα και τι θερμοκρασία , από το να σχολιάζεται για τον χαρακτήρα των άλλων. Περισσότερο κερδισμένοι θα βγείτε στη ζωή σας....

Για να μην βγούμε άλλο off και για να το λήξουμε εδώ ο fx λόγω soldered tim και άμεσης απαγωγής θερμότητας από το die στο ihs πετυχαίνει καλύτερες θερμοκρασίες, η intel στις επόμενες γενιές μετά από τους sandy που έκοψε το soldered ihs στην mainstream πλατφόρμα και έπαιζε με μάπα tim που πετύχαινε μέτρια προς κακή απαγωγή θερμότητας τότε άρχισαν τα θέματα με τις θερμοκρασίες. Κανείς δεν αρνήθηκε ότι ο fx καίει παραπάνω και εκλύει περισσότερη θερμότητα, αυτό είναι αυτονόητο. Ας μπει μια τελία βρε παιδιά σε αυτό το θέμα, στο κάτω κάτω υπάρχει και το πμ να λύσετε εκεί τη διαφωνία, ο τίτλος του thread μιλάει για ryzen, άσχετα αν έχει γίνει ψιλομπ&^%$#λο το θέμα τώρα τελευταία τουλάχιστον ας μην το καταστρέψουμε άλλο.

• Like 13
Δημοσ.

Για να μην βγούμε άλλο off και για να το λήξουμε εδώ ο fx λόγω soldered tim και άμεσης απαγωγής θερμότητας από το die στο ihs πετυχαίνει καλύτερες θερμοκρασίες, η intel στις επόμενες γενιές μετά από τους sandy που έκοψε το soldered ihs στην mainstream πλατφόρμα και έπαιζε με μάπα tim που πετύχαινε μέτρια προς κακή απαγωγή θερμότητας τότε άρχισαν τα θέματα με τις θερμοκρασίες. Κανείς δεν αρνήθηκε ότι ο fx καίει παραπάνω και εκλύει περισσότερη θερμότητα, αυτό είναι αυτονόητο. Ας μπει μια τελία βρε παιδιά σε αυτό το θέμα, στο κάτω κάτω υπάρχει και το πμ να λύσετε εκεί τη διαφωνία, ο τίτλος του thread μιλάει για ryzen, άσχετα αν έχει γίνει ψιλομπ&^%$#λο το θέμα τώρα τελευταία τουλάχιστον ας μην το καταστρέψουμε άλλο.

Φίλε μου έγραψα για την αύξηση απόδοση της am4 πλατφόρμας και μερικοί ακόμα να καταλάβουν τι σημαίνει αυτό....

Δηλαδή αν τους δείξω θερμοκρασίες Ryzen με σταματημένους τους ανεμιστήρες που είναι σαν του μειώνω την απαγωγή θερμότητας ,θα βγει το συμπέρασμα ότι ο Ryzen είναι ποιος ζεστός από 125w tdp fx?

Δεν μπορούμε να γράψουμε κάτι εδώ μέσα επειδή δεν αφορά am4 ( που όμως άνετα αποδεικνύεται ότι αφορά τον am4).Αν δεν σας αφορά να ξέρετε πέντε πράγματα παραπάνω με γεια σας με χαρά σας. Εγώ είμαι άσχετος και παλιοχαρακτήρας.....

• Like 1
Δημοσ.

Φίλε μου έγραψα για την αύξηση απόδοση της am4 πλατφόρμας και μερικοί ακόμα να καταλάβουν τι σημαίνει αυτό....

Δηλαδή αν τους δείξω θερμοκρασίες Ryzen με σταματημένους τους ανεμιστήρες που είναι σαν του μειώνω την απαγωγή θερμότητας ,θα βγει το συμπέρασμα ότι ο Ryzen είναι ποιος ζεστός από 125w tdp fx?

Δεν μπορούμε να γράψουμε κάτι εδώ μέσα επειδή δεν αφορά am4 ( που όμως άνετα αποδεικνύεται ότι αφορά τον am4).Αν δεν σας αφορά να ξέρετε πέντε πράγματα παραπάνω με γεια σας με χαρά σας. Εγώ είμαι άσχετος και παλιοχαρακτήρας.....

Δεν διαφωνώ αλλά επαναλαμβάνουμε συνέχεια τα ίδια και καταντάει βαρετό, αυτά θαρρώ πως είναι αυτονόητα σχεδόν για όλους.

Δημοσ.

Δεν διαφωνώ αλλά επαναλαμβάνουμε συνέχεια τα ίδια και καταντάει βαρετό, αυτά θαρρώ πως είναι αυτονόητα σχεδόν για όλους.

Σχεδόν για όλους....

Δημοσ.

O οδηγος της gigabyte για OC με μπερδεψε , τελικά μπορούμε να πάμε σε cpu vore 1.45 με ασφάλεια? Εχω πιάσει τα 4 και με 1,4 vcore αλλά το αφησα πίσω 1,35 στα 3,9  γιατί ψιλοφοβομουν και με τα early bios και γιατί δεν είμαι τοσο σιγουρος αν αξίζει το bump σε voltage για 100Mhz . Αλλά αν 1,45vcore είναι safe τελικα για 24/7 να παίξω λίγο ακόμα να δω μεχρι που με παίρνει :)

• Like 1
Δημοσ.

O οδηγος της gigabyte για OC με μπερδεψε , τελικά μπορούμε να πάμε σε cpu vore 1.45 με ασφάλεια? Εχω πιάσει τα 4 και με 1,4 vcore αλλά το αφησα πίσω 1,35 στα 3,9  γιατί ψιλοφοβομουν και με τα early bios και γιατί δεν είμαι τοσο σιγουρος αν αξίζει το bump σε voltage για 100Mhz . Αλλά αν 1,45vcore είναι safe τελικα για 24/7 να παίξω λίγο ακόμα να δω μεχρι που με παίρνει :)

Για daily μέχρι 1,35vcore

http://www.techspot.com/review/1345-amd-ryzen-7-1800x-1700x/page5.html

post-303984-0-57336700-1492510614_thumb.png

• Like 2
Δημοσ.

https://www.joomag.com/en/newsstand/gigabyte-am4-overclocking-guide/0517370001491902144?ref=ib

Συμφωνα με αυτό βλέπε 3a:

We suggest you to keep vcore from 1.4 to 1.5V when overclocking to around 4Ghz!!! Και μάλιστα αναφέρουν επίσης Vcore SOC up to 1.35 volts!!! cpu VDD18 up to 2.1 και cpu VDDP up to +0.2 Volts!!!

Πρώτη φορά βλέπω κατασκευαστή να προτείνει τόσο αυξημένα όρια!!

Δημοσ.

Σε ένα βίντεο στο yt χθες που έβλεπα, έλεγε ο τύπος, η AMD προτείνει 1,35V και οι κατασκευαστές μητρικών 1,4V. Τώρα που βρήκαν αυτοί το 1,5 ...

Δημοσ.

Εφόσον η amd υποστηρίζει max safe daily vcore τα 1,35vcore τόσο είναι και το safe και γενικά για τα 14nm cpus πάνω από 1,35vcore daily είναι suicide κίνηση!Degradation νωρίς θα επέλθει!

• Like 3
Δημοσ.

η amd μπορεί να είναι απλά συντηρητική ή να λεει οτι δεν αξίζει τον κόπο. Υπάρχουν και αυτοί που λένε μη κάνετε overvolt αλλά κάντε undervolt!! και δείτε μέχρι που είστε σταθεροί! Ένας τυπος στο reddit πχ ισχυρίζεται οτι είναι σταθερός στα 3,5 με 1,1V

Edit:

https://hardforum.com/threads/ryzen-7-1700-b350-overclocking-tidbits.1926296/

To undervolting είναι ενδιαφερον αν παιξουμε με p states πχ

• Like 2
Δημοσ.

Δεν φαίνεται να τα ξέρεις πολύ καλά.

Όταν ένας i5 6600K βαράει 70άρια για πλάκα και ένας FX 8320 50C, είναι ξεκάθαρο πως ο δεύτερος είναι πιο κρύος. Αν κάποιος δεν το πιστεύει αυτό, μπορεί να πηδήξει από τον πέμπτο όροφο, ίσως να σωθεί αγνοώντας τους νόμους της φυσικής και τα νούμερα.

Το γιατί υπάρχει αυτή η διαφορά, τα μέγιστα όρια, η θεία μου η Δέσπω, κλπ είναι μια άλλη κουβέντα. Όποιος ισχυρίζεται πως οι FX είναι πιο ζεστοί, απλά είναι άσχετος ή κακεντρεχής.

Σωστός άσε που οι περισσότεροι νομίζουν TDP = κατανάλωση ... η ιντελ βάζει αυτογκόλ με την οδοντόπαστα και μετά οι FX με σημαντικά μεγαλύτερη κατανάλωση λόγω 32nm καταφέρνουν να έχουν πιο χαμηλά temps. Το Process που επιλέγει ο κατασκευαστής παίζει ρόλο και αν θα κάνει τσιγκουνιές, ακόμα και οι C2Q χτυπούσαν υψηλά CoreTemps χωρίς να 'χουν AVX ή extra power circuits όπως οι Haswell. Άλλα στην τελική άλλο κατανάλωση και άλλο θερμοκρασίες. Το καλύτερο είναι πως ξαφνικά όλοι ξέχασαν την κατανάλωση τώρα με τους ryzen επείδη είναι κοντά στην ιντελ και το topic πήγε στο Overclocking και τα άτιμα 5 GHz :rolleyes:

• Like 4
Δημοσ.

Επειδη παλι υπαρχει αντιπαραθεση με τους τυροκαυτερους FX, θα σας πω πως βγηκε λογικα αυτη η φημη και παρεμεινε στους περισσοτερους εως σημερα γιατι πολυ απλα, ειναι απλοι χρηστες και δεν ασχολουνται εκτενεστερα....

(Το εχω ξανα πει και παλιοτερα..)

Η AMD φιλοι μου εβγαλε απο μονη της τα ματια της γιατι ενω οντως για το tdp της, εχει πολυ χαμηλες θερμοκρασιες,πηγε και εβαλε τις πιο αθλιες εργοστασιακες ψυκτρες που μπορουσε να βαλει και αρα φαινοντουσαν οτι ζεσταινονται ενω στην πραγματικοτητα, δεν υπηρχε κατι για να τους κρυωσει! Το ανεμιστηρακι των FX ηταν λιγο μεγαλυτερο απο ανεμιστηρακι για chipset!

Οταν ο απλος κοσμος λοιπον ξερει οτι πηρε FX και βλεπει οτι κανει σαν αεροπλανακι αλλα και ζεσταινεται αρκετα, αυτη η αποψη θα επικρατησει!

Κι απο την αλλη πρωτη φορα βλεπω chipακι να ζεσταινεται τοοοοοσο πολυ στοκ, αλλα με λιγο καλυτερη ψυκτρα, να ανεβαινει σχεδον 1.5 ghz σε κλοκαρισμα! Ε δεν πανε μαζι αυτα πως να το κανουμε!!!

• Like 5
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...