Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
  Στις 16/4/2017 στις 5:09 ΜΜ, kostas_anes είπε

Koιτα, το καθε πραγμα ειναι φτιαγμενο για καποια ορια λειτουργειας. Οι FΧ ειναι αρκετα ενεργοβοροι και ανεβαζαν ευκολα θερμοκρασιες. Αυτο σημαινει πως αμα παρεις καλη μητρικη, ειναι σχεδιασμενη για να τις αντεχει

Δεν ανέβαζαν ποτέ θερμοκρασίες οι FX. Είναι πολύ πιο κρύα τσιπάκια από τα Intel. Σταματήστε πια με αυτήν την καραμέλα επιτέλους. Έλεος! Έχω βαρεθεί να ακούω ότι οι FX είναι ζεστοί. Είναι 20C κάτω από i5.

Υ.Γ.: Αληθώς ο Κύριος και Χρόνια Πολλά.

• Like 5
Δημοσ.
  Στις 16/4/2017 στις 5:09 ΜΜ, kostas_anes είπε

Κατ' αρχας Χριστος Ανεστη! Αφου λοιπον τιμησα το αρνακι, ηρθε η ωρα να τιμησω και το thread :P

Koιτα, το καθε πραγμα ειναι φτιαγμενο για καποια ορια λειτουργειας. Οι FΧ ειναι αρκετα ενεργοβοροι και ανεβαζαν ευκολα θερμοκρασιες. Αυτο σημαινει πως αμα παρεις καλη μητρικη, ειναι σχεδιασμενη για να τις αντεχει.

Το θεμα με τους Ryzen ειναι, οτι εχουν πολυ μικρες καταναλωσεις/θερμοκρασιες/τασεις. Αρα οι μητρικες χρησιμοποιουν VRM τα οποια αντεχουν μεν σε καποιες θεμροκρασιες, αλλα δεν ειναι για αρκετα υψηλες θερμοκρασιες/τασεις (νομιζω οτι το στοκ των Ryzen ειναι 1 Volt, διορθωστε με αν κανω λαθος). Ειδικα αμα παρεις και μητρικη, η οποια φοραει σαπια (ΠΧ MSI) τοτε θα υπαρχει προβλημα

Συν οτι ειδα πριν λιγο καιρο εδω να κυκλοφορει οτι "δεν πειραζει που εχουν βαλει τα Nikos caps στις MSI, αφου οι Ryzen εχουν μικρη καταναλωση". Με βαση αυτο εγραψα και τα παραπανω και τουλαχιστον ετσι το βλεπω. Αν εχει καποιος καπια αλλα αποψη, θα χαρω ιδιαιτερα να την πει, μιας και το θεμα με καιει, οπως και ολους μας και ελπιζω οχι και τις μητρικες μας! :D

Μαζί σου, απλά οι AM4 μητρικές είναι κατασκευασμένες, βάση αυτών που έχω διαβάσει έως τώρα, για έως 140watt TDP επεξεργαστές !! 

Η σειρά που βγήκε τώρα στην αγορά έχει μόλις 95watt TDP .

Και η 990FX UD7 r1.2 που έχω για το ίδιο TDP (140watt) ήταν σχεδιασμένη και δουλεύω κλοκαρισμένο 8350 τόσα χρόνια.

Στις 16/4/2017 στις 5:10 ΜΜ, John-lamia είπε

Άλλο το άπλωμα στις τάδε διαστάσεις στα 28nm και άλλο στα 14....

Διαφορά αρχιτεκτονικής κτλπ...

Ούτε oc δεν κάνουν οι ryzen ( αυτό για μένα είναι καλό)

Οι fx, τους οποίους τους έλεγαν θερμάστρες έκαναν τρελο oc κ μάλιστα με διάφορα στις επιδώσεις.

Δεν μιλάμε για θερμοκρασίες CPU αλλά για θερμοκρασίες του VRM που είναι ανάλογες της τάσης --> ρεύματος που περνά από αυτό. 

Είναι σαν να μιλάμε για PSU ένα πράγμα και πως αυτό εργάζεται ανάλογα με την πλατφόρμα που τροφοδοτεί. 

• Like 2
Δημοσ.
  Στις 16/4/2017 στις 5:25 ΜΜ, Heatspreader είπε

Δεν ανέβαζαν ποτέ θερμοκρασίες οι FX. Είναι πολύ πιο κρύα τσιπάκια από τα Intel. Σταματήστε πια με αυτήν την καραμέλα επιτέλους. Έλεος! Έχω βαρεθεί να ακούω ότι οι FX είναι ζεστοί. Είναι 20C κάτω από i5.

Υ.Γ.: Αληθώς ο Κύριος και Χρόνια Πολλά.

Αν και άσχετο με το θέμα όντως , έχεις κανένα συγκριτικό με την ίδια ψυκτρα και αριθμό στροφών ανεμιστήρα και λες ότι είναι πιο κρύοι από i5. Και εγώ άμα βάλω την γομοαρο ψυκτρα που έχω στον 860k ο i5 θα μείνει μόνιμα παγωμένος και το ανεμιστηράκι δεν θα πιάσει το 50%.

Το ότι ήταν ενργοβοροι το αποδεικνύουν περίτρανα οι Ryzen που είναι 50% και βάλε σε απόδοση από τους fx.

Το καινούργιο socket είναι πολύ πιο αποδοτικό συν το σύστημα διαχείρισης του. Έχω και εγώ amd που δεν είναι Ryzen και ξέρω ότι τώρα πια είναι για τα σκουπίδια, δεν κάθομαι να το υπερασπιστώ λέγοντας ότι είναι πιο κρύο από i5 .....έλεος.

• Like 1
Δημοσ.

Elektrolytkondensatoren sind das auch heute noch, nur inzwischen flächendeckend Polymer-Typen, also Feststoffkondensatoren.
Diese sind langatmiger gegenüber dem klassischen "feuchten" Elektrolytkondensator. Jeder Mainboard Hersteller verbaut da heute 105°C Typen mit eigentlich immer mindestens 5000h ausgeschriebener Lebenserwartung bei 105°C, bei den tatsächlichen Temperaturen halten die natürlich noch deutlich länger.
Der Spruch, dass der Kondensator das kritischste Bauteil in Sachen Verschleiß im Spannungswandler ist, hält sich hartnäckig, ist aber nicht mehr allgemein gültig.

5000h/24=208 ημέρες 

Στις 16/4/2017 στις 5:44 ΜΜ, IoaZ είπε

https://www.hardwareluxx.de/community/f12/am4-mainboard-vrm-liste-1155146-13.html#post25454538

Δημοσ.
  Στις 16/4/2017 στις 5:41 ΜΜ, atheatos είπε

Αν και άσχετο με το θέμα όντως , έχεις κανένα συγκριτικό με την ίδια ψυκτρα και αριθμό στροφών ανεμιστήρα και λες ότι είναι πιο κρύοι από i5. Και εγώ άμα βάλω την γομοαρο ψυκτρα που έχω στον 860k ο i5 θα μείνει μόνιμα παγωμένος και το ανεμιστηράκι δεν θα πιάσει το 50%.

Το ότι ήταν ενργοβοροι το αποδεικνύουν περίτρανα οι Ryzen που είναι 50% και βάλε σε απόδοση από τους fx.

Το καινούργιο socket είναι πολύ πιο αποδοτικό συν το σύστημα διαχείρισης του. Έχω και εγώ amd που δεν είναι Ryzen και ξέρω ότι τώρα πια είναι για τα σκουπίδια, δεν κάθομαι να το υπερασπιστώ λέγοντας ότι είναι πιο κρύο από i5 .....έλεος.

Ψάξε να βρεις μόνος σου. Δεν θα σε μάθω εγώ μπάλα.

Έχετε γεμίσει το Internet ότι οι FX είναι ζεστοί, το πιστέψαμε και εμείς στο τέλος νομίζαμε ότι δεν εγκαθιστούμε σωστά τις ψύκτρες στα Intel με τα 70άρια που βλέπαμε... Έλεος. Ειλικρινά έλεος όμως.

Ντροπή σας πραγματικά. Τόσο φανμποϊσμός που δεν πάει άλλο. Ντροπή.

• Like 3
Δημοσ.
  Στις 16/4/2017 στις 5:45 ΜΜ, Heatspreader είπε

Ψάξε να βρεις μόνος σου. Δεν θα σε μάθω εγώ μπάλα.

Έχετε γεμίσει το Internet ότι οι FX είναι ζεστοί, το πιστέψαμε και εμείς στο τέλος νομίζαμε ότι δεν εγκαθιστούμε σωστά τις ψύκτρες στα Intel με τα 70άρια που βλέπαμε... Έλεος. Ειλικρινά έλεος όμως.

Φίλε μου έχεις να πεις κάτι για το ότι η Ryzen είναι 50% πιο αποδοτικοί από fx? Αν δεν ξέρεις τι σημαίνει αυτό , καλύτερα να προσεχείς τι γράφεις.
Δημοσ.
  Στις 16/4/2017 στις 5:44 ΜΜ, IoaZ είπε

Elektrolytkondensatoren sind das auch heute noch, nur inzwischen flächendeckend Polymer-Typen, also Feststoffkondensatoren.

Diese sind langatmiger gegenüber dem klassischen "feuchten" Elektrolytkondensator. Jeder Mainboard Hersteller verbaut da heute 105°C Typen mit eigentlich immer mindestens 5000h ausgeschriebener Lebenserwartung bei 105°C, bei den tatsächlichen Temperaturen halten die natürlich noch deutlich länger.

Der Spruch, dass der Kondensator das kritischste Bauteil in Sachen Verschleiß im Spannungswandler ist, hält sich hartnäckig, ist aber nicht mehr allgemein gültig.

5000h/24=208 ημέρες 

https://www.hardwareluxx.de/community/f12/am4-mainboard-vrm-liste-1155146-13.html#post25454538

Aυτο μιλαει για πυκνωτες, πραγμα πολυ γνωστο, οχι για vrm... καμια σχεση το ενα με το αλλο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μερικα λογια για καποιες τοπ μητρικες

Αφήνω παλι αυτο, γιατι χαθηκε μεσα στις ευχες, και αξιζει να το δειτε

http://cxzoid.blogspot.gr/2017/04/some-ryzen-power-draw-data.html

Επεξ/σία από jimakos234
  • Like 3
Δημοσ.
  Στις 16/4/2017 στις 6:00 ΜΜ, jimakos234 είπε

μερικα λογια για καποιες τοπ μητρικες

Αφήνω παλι αυτο, γιατι χαθηκε μεσα στις ευχες, και αξιζει να το δειτε

http://cxzoid.blogspot.gr/2017/04/some-ryzen-power-draw-data.html

ASUS και ASROCK δίνουν στο VRM του SOC έως και 160A ......  δηλασή με 1,3v που είναι η τάση λειτουργίας αυτών των moss. (ΤΙ CSD87350) μπορούν να δώσουν ΠΑΝΩ από 200Watt στο κομμάτι των γραφικών μιας APU !!!!!

Ετοιμαστείτε για μεγάλα πράγματα μόλις σκάσουν τα APU στην αγορά !!!!

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  Στις 16/4/2017 στις 5:53 ΜΜ, panoc είπε

Aυτο μιλαει για πυκνωτες, πραγμα πολυ γνωστο, οχι για vrm... καμια σχεση το ενα με το αλλο.

Έχεις δίκιο αλλά υπάρχει σχέσει ανάμεσα στην γήρανση των πυκνωτών και των mosfets

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

https://www.computerbase.de/forum/showthread.php?t=1671817&page=2&p=19955908#post19955908

Επεξ/σία από IoaZ
Δημοσ.
  Στις 16/4/2017 στις 7:35 ΜΜ, IoaZ είπε

Δεν έχεις άδικο αλλά υπάρχει σχέσει ανάμεσα στην γήρανση των πυκνωτών και των mosfets

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Κανε τoν κοπο και βαλε το σε spoiler ή τουλαχιστον μετεφρασε το μας ή δωσε λινκ με google translate. Τωρα να βλεπω ενα κειμενο κατεβατο στο γερμανικα που δεν ξερω γρι δεν μου λεει κατι. :)

• Like 6
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...