Προς το περιεχόμενο

AMD Επεξεργαστές & AM4 socket

kostas_anes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

εγώ μάλλον ειμαι πολύ τυχερός με της μνήμες γιατί παρόλο που είναι 2400mhz cl14 άνετα την έφτασα στα 3ghz με 1.3v kai 16cl.

τράβηξα όμως ζόρια με τα windows 10 το iso που είχα ήταν παλιό και πέταγε συνέχεια bsod 'clock watchdog timeout'. κατέβασα ένα φρέσκο iso που περιέχει και το creators update και όλα πάνε ρολόι.

χτες σε ξερό boot με τα windows που είχε το σύστημα με τον ι7 άργησε να ξεκινήσει αλλά τελικά μπήκε και έκανα ένα τεστ στο flstudio στο ιδιο project είχα πριν 59% cpu usage κατά το play και με τον ryzen ειχα 46% cpu usage και το render time απο 3 λεπτά πήγε στα 2:33.(15% βελτίωση στο playback kai 25% sto render)  όλα αυτά σε στοκ συχνότητες cpu/ram.

σήμερα μετά το clean install θα φάει όλα το testing ελπίζω να προλάβω να ποσταρω τα ευρήματα μέχρι αύριο το απόγεμα. 

καλη ανασταση σε ολους

Ποιές μνήμες;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ποιές μνήμες;

corsair vengeance LPX 8G 2400MHZ C14 CMK8GX4M1A2400C14. 1 DIMM 8G το βρήκα φτηνά και το πήρα και περιμένω άλλο ένα dimm κάποια φάση την άλλη βδομάδα.. ίσως η τύχη μου να αλλάξει με 2 dimm.

και ένα συμπλήρωμα. η gigabyte ab350 gaming 3 εμένα ήρθε με bios f5 έκανα την πρώτη φορά το update σε f6 μεσο του @bios μέσα από τα windows πράμα που έκανε fail οπότε update μόνο από το ezbios με στικακι

Εφιαλτης στον δρομο με τις μνημες εχει καταντησει η δουλεια... :P

δε λες τίποτα..

ακόμα ένα συμπλήρωμα, στο bios οι θερμοκρασίες πρέπει να είναι 20c παραπάνω από της πραγματικές γιατί σε idle είναι στους 50c ενώ με το f5 bios ήταν στα 30c. 

Μόλις βρήκα στο QVL της msi Mortar Corsair

CMK16GX4M2B3200C16W DDR4 3200

3200

Corsair

CMK16GX4M2B3200C16R DDR4 3200

3200

Εμένα δεν έχουν ούτε w ούτε R στοι τέλος :wacko:

Edit μάλλον αναφέρεται στο Χρώμα r-red , w-white.

Το μαύρο δεν το έχουν, πλάκα μας κάνουν?

Edit 2

τις έχουν δηλωμένες σαν samsung...

• Like 1

Ποιό Rev. έχεις The_Blade

Οι 4.XX της Corsair πρέπει να 'ναι Samsung και οι 5.xx Hynix. Σχεδόν όλες οι 3400+ Gskill/Corsair/Patriot/Geil 8GB/16GB... είναι samsung b-die πλέον αλλά το πιο αστείο απο όλα είναι κάτι που διάβασα σ'ενα μνημοφόρουμ ... οι κατασκευαστές λένε οι Samsung DDR4 είναι οι φτηνότερες κλοκάρουν καλύτερα και στα πιο καλά timings ... όπως και οι GDDR5 (GTX1070 micron vs samsung) Πλέον οι ryzen πάνε ικανοποιητικά και με Hynix 2933/3200, μέχρι και ΟΕΜ Crucial 2133 8GB Dimm Dual-rank με OC πιάνει 2667~2933 με 1.45V :-D

είμαι πολύ σταθερός με αυτά τα settings και χαμηλά voltages.. θα κατεβάσω λίγο τα ρολόγια στη cpu γιατί είμαι ακόμα με το μαμά cooler αλλά μόλις μπει και η υδροψυξη θα προσπαθήσω για το 4. 

2mzlan7.jpg

• Like 14

ειμαι στα high 30s idle, και ακουμπαω τα 60c σε full load.

Πολύ καλά για stock cooler. Βεβαια δεν μπορείς να βάλεις 1.4+ vcore αλλα μέχρι 1.3 πρέπει να είναι μια χαρά.

• Like 4

Στείλε ένα mail στην μαμά εταιρία να σου πει τι κάπνιζαν την ώρα που έβγαζαν το qvl ...

Λογικά περιμένεις το επόμενο update σε bios....

νταξει θα πηδηχτω απο το παραθυρο

μολις παρατηρησα οτι στο qvl list, εχει 2 φορες τις ιδιες μνημες!!!

τη μια τις εχει ως ικανες προς 2666 και την αλλη ως 2133...

για τώρα είναι οκ. δεν έχει νόημα να τον σκίσω με το στοκ.

καμιά πρόταση για all in one watercooler μέχρι 70+- εουρος?

Σε αυτά τα λεφτά θα σου πρότεινα να δεις αυτό αντί για all-in-one: http://noctua.at/en/products/cpu-cooler-retail/nh-u12s-se-am4

• Like 3

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...