Προς το περιεχόμενο

AMD Επεξεργαστές & AM4 socket

kostas_anes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καταφερα να βγαλω το πρωτο instability. Με πληρη αποσυνδεση τροφοδοτικου η χαζουλα η mobo ενω κραταει τις ρυθμισεις, παει να bootαρει της Ram με 3200 αλλα με 1.2volts και κρεμαει.

Λυση
Safe Boot(το κουμπι του mobo)
F1 for Bios
F10 για save χωρις να αλλαξω τιποτα
Ολα καλα.

Υπαρχει κανενα request για οτιδηποτε? 
http://valid.x86.fr/lu95nd

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 14,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

αν παμε σε ryzen+ το μονο σιγουρο ειναι οτι θα  αλλαξουν και το ονομα, π.χ. 2800Χ κτλπ.....

σε αυτο το σεναριο περισσοτερο με απασχολει η μητρικη παρα οι βελτιωσεις του επεξεργαστη, γιατι ας πουμε οτι τις mobos τις εχουμε...τι θα γινει μετα ?

το αναφερω γιατι ακομα παλευουν με τα bios μερικοι....

εκτως και αν στρωσουν τους επεξεργαστες σε τετοιο επιπεδο που θα ειναι μονο: βγαζω ryzen - βαζω ryzen+ και απλα ολα οκ...

στα επί του παροντος!

θα ανεβασει κανενας κανενα τεστακι απο τον ryzen του να δουμε τι παιζει ?

Όπως από bulldozer έβαζες VISHERA στις AM3+ με ένα UPDATE  του AGESA CODE , έτσι θα είναι και τώρα από ZEN σε ZEN+ , ZEN ++  κ.λ.π.

• Like 2

Στον FX@Win 7, ακριβώς το αντίθετο, όμως!

Μέρα με τη νύχτα οι επιδόσεις υπέρ των AMD οδηγών, τόσο σε SATA όσο και σε USB.

Στα 10ρια (με ακριβώς το ίδιο σύστημα), άκρη δεν μπορώ να βγάλω.

Στην αρχική release, καλύτεροι οι ΑΜD. Στην RS1, ίσα βάρκα-ίσα πανιά, αν και από ένα σημείο και μετά έγινε αδύνατο να εγκαταστήσω τους AMD και κατά περίπτωση μόνο κατάφερνα οτιδήποτε.

Από τις Insider της RS2, μόνο με Microsoft, οπότε δεν μπορώ να πω με σιγουριά τί γίνεται (νομίζω οι SATA είναι εντάξει ,αλλά οι USB3 χάνουν εμφανώς...max 80MB/s στον ίδιο δίσκο και στο ίδιο στικάκι που έπιαναν >100).

Για το νέο chipset, δεν είμαι σίγουρος τί ισχύει ακόμα.

Στα windows 10 προσωπικά έχω πολύ χειρότερα νούμερα σε USB III και SATA III  controllers , είτε μιλάμε για στικάκια είτε για SSDs αντίστοιχα. 

Όσο και να το έχω ψάξει , που δεν το έψαξα πολύ, άκρη δεν βρήκα. Όλα αυτά χωρίς εξτρά οδηγούς από amd στα 10άρια.

• Like 1

Καταφερα να βγαλω το πρωτο instability. Με πληρη αποσυνδεση τροφοδοτικου η χαζουλα η mobo ενω κραταει τις ρυθμισεις, παει να bootαρει της Ram με 3200 αλλα με 1.2volts και κρεμαει.

Λυση

Safe Boot(το κουμπι του mobo)

F1 for Bios

F10 για save χωρις να αλλαξω τιποτα

Ολα καλα.

Υπαρχει κανενα request για οτιδηποτε? 

http://valid.x86.fr/lu95nd

Φιλε Lied τετοια βοηθητικα στοιχεια απο δω και περα καλυτερα οπως ειπωθηκε και παρα πανω ριξε τα εδω!

Φρεσκαδουρα και με΄γεια μας! :-)

http://www.insomnia.gr/topic/642082-am4-motherboards-%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/

Όπως από bulldozer έβαζες VISHERA στις AM3+ με ένα UPDATE του AGESA CODE , έτσι θα είναι και τώρα από ZEN σε ZEN+ , ZEN ++ κ.λ.π.

Κάπως έτσι πιστεύω κ γω πως θα έχουν τα πράγματα στο μέλλον....

Αν και τα γραφήματα της amd για τις σχετικές ειδήσεις ανα γενιά αλλά έλεγαν...

Αν μπορείς, όταν ανοίξεις τον 1700 θέλω να μας πεις αν στο κουτί έχει usb rgb cable ή μόνο το 4-pin

μονο το 4pin ειχε...

παιδια εχω ενα θεμα

δε μπορω με τιποτα να ρυθμισω τις μνημες σε οτιδηποτε παραπανω απο 2133

προφανως εχω το τελευταιο bios και στο QVL τις μνημες τις εχει να τρεχουν τεσταρισμενες στα 2666.

ειναι οι F4-3000c15d-32gvr

Παιδιά Καλησπέρα! 
Εδώ και 2 μέρες έχω στήσει ένα σύστημα με μητρική Asrock HDS B150-M. Επειδή σήμερα πήρα το πληκτρολογίο και προσπάθησα να κάνω setup το bios αλλά τελικά τα βρήκα σκούρα διότι δεν έχω ξανακάνει κάτι τόσο από την αρχή πέρα απο διάφορα formats σε διάφορους υπολογιστές. Θα ήταν πολύ χρήσιμο να με βοηθείσετε λέγονταςμου ποιά βήματα να ακολουθήσω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Να συμπληρώσω ότι είναι η πρώτη χρήση της, και πως έχω το CD που βρισκόταν στο κουτί όταν την αγόρασα. 

Παιδιά Καλησπέρα! 

Εδώ και 2 μέρες έχω στήσει ένα σύστημα με μητρική Asrock HDS B150-M. Επειδή σήμερα πήρα το πληκτρολογίο και προσπάθησα να κάνω setup το bios αλλά τελικά τα βρήκα σκούρα διότι δεν έχω ξανακάνει κάτι τόσο από την αρχή πέρα απο διάφορα formats σε διάφορους υπολογιστές. Θα ήταν πολύ χρήσιμο να με βοηθείσετε λέγονταςμου ποιά βήματα να ακολουθήσω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Να συμπληρώσω ότι είναι η πρώτη χρήση της, και πως έχω το CD που βρισκόταν στο κουτί όταν την αγόρασα. 

Λάθος τοπικ όμως :P 

• Like 9

ναι ειναι δυνατοs ο 4790Κ, και ο ι5 4690Κ ακομα, σε single thread IPC φαντασου στα 4.7GHz χανω μονο απο Kaby Lake 7700k κοντα στα 5 και ryzen 1800x στα 4+.... κατι Intel Broadwell-E 6πυρηνα 6850k , 6900κ τα τρωω λαχανο σε IPC..... 

Ναι, ο 1800x σκοτωνει σε multithreaded οποιοδηποτε i7 (συμπεριλαμβανομενου του 4790k), αλλα ρε συ, αν δεν κανεις βαρυ rendering κλπες εργασιες δεν εχει νοημα η μεταβαση. Ο 4790k σου βγαζει 5ετια ανετα. Τωρα αν καταφερεις και τον δωσεις σε ικανοποιητικη τιμη σαν μεταχειρισμενο, τοτε ναι. 

• Like 1

Παιδιά Καλησπέρα! 

Εμεις οι AMD funs ημαστε γαμω τα παιδια οποτε παρε ενα guide για Sky/Kabylake overclocking

http://www.tweaktown.com/guides/7481/tweaktowns-ultimate-intel-skylake-overclocking-guide/index.html

Εχει διαβασμα η κατασταση να ξερεις!

Εαν δε θες να κανεις OC και απλα θες να αλλαξεις τα boot Priorities για να κανεις install τα windows μην ασχοληθεις καν με το Bios, δες αν θα δει το CD για boot και αν οχι, δες στο manual σου ποιο κουμπι πρεπει να πατησεις οταν ξεκινα ο υπολογιστης για να δεις τις επιλογες Boot.

• Like 6

παιδια εχω ενα θεμα

δε μπορω με τιποτα να ρυθμισω τις μνημες σε οτιδηποτε παραπανω απο 2133

προφανως εχω το τελευταιο bios και στο QVL τις μνημες τις εχει να τρεχουν τεσταρισμενες στα 2666.

ειναι οι F4-3000c15d-32gvr

Με DOCP ή manual ; Δοκίμασε με 1 DIMM 2133 -> 2400 και πάλεψε με SoC Voltage / Timings, κανονικά έπρεπε να 'σαι 2933 με λίγο tweak.

Δοκίμασε manual voltage στην μνήμη 1.35V + 2400

*Μπορεί κάποιος να ποστάρει σκορ Cinebench R15 στα 4.1 GHz σε Single Thread me 3200 DDR4+Agesa 1004 ; Βλέπουμε σε κάτι review 154-157 ST σκορ με (1600X) που δεν έχει λογική εκτός αν σαν νουμπάδες οι reviewer άφησαν balanced το power profile. :-)

Ρίξτε μια ματιά οι έχοντες ryzen , σε αυτά τα video :

https://youtu.be/gTwSNPMSjaU

https://youtu.be/GeO5W1a-B_I

Νομίζω πως το balanced mode , δίνει καλύτερο spread , τουλάχιστον σε αυτό το game. 

Εστιάστε στο high perfomance , όπου φαίνεται να δουλεύει περισσότερο ως 4πύρηνος με τον CPU1 core να είναι πλησίον του 100%, δίνοντας μπουκάλι στην 1080 η οποία πέφτει στο usage της κάτω από 90% σε μερικά σημεία. 

Στο balanced, δείχνει σαν 6πύρηνος, κατανέμοντας πιο ομαλά το φορτίο. Δεν έχει φοβερή διαφορά σε frames αλλά με πιο δυνατή GPU ίσως να φαινόταν αυτό περισσότερο.

Σε 4Κ σίγουρα θα είναι GPU bound. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...