Προς το περιεχόμενο

AMD Επεξεργαστές & AM4 socket

kostas_anes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Budget ημερας... 5 ευρω στην ακρη για Ryzen, 25 ευρω supermarket... F*ck it θέλω δίαιτα έτσι και αλλιως, 25 ευρω για Ryzen στην άκρη 5 για super market!

http://www.budget101.com/content.php/1548-Ramen-Noodle-Recipes

Απο το στομα σου και στου Θεου το αυτι, γιατι απο το 1/2c στα 4c μας πηρε μια δεκαετια και ακομα το παλευουμε...

Εχουμε και τις κονσολες εδω και χρονια που pushαρουν 8 πυρηνες και ηδη φαινεται απο πολλα games οτι εχουμε 8 core usage και υψηλο μαλιστα.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχουμε και τις κονσολες εδω και χρονια που pushαρουν 8 πυρηνες και ηδη φαινεται απο πολλα games οτι εχουμε 8 core usage και υψηλο μαλιστα.

To εχω ξαναπει, δεν ειναι οι κονσολες το προβλημα ουτε η λυση. Το να στρωσουν το ποπο τους να γραψουν κωδικα ειναι.

Με οσο optimization και να γινεται στις κονσολες μου ειναι αδυνατο να συλλαβω οτι χρειαζομαστε ενα ryzen 8/16 για να κανει τα ιδια που κανει ο σαπιος jaguar.

Μακαρι βεβαια μπας και δουμε κανα σοβαρο open world κοσμο γεματο ζωη και οχι μονο static στοιχεια.

Συνεχιζω να πιστευω οτι εαν αγορασεις τωρα κατι, αγοραζεις για αυτο που προσφερει τωρα γιατι σε 5 χρονια θα υπαρχει κατι που θα προσφερει το ιδιο ειτε φθηνοτερα ειτε στην ιδια τιμη θα προσφερει περισσοτερα.

• Like 2

To εχω ξαναπει, δεν ειναι οι κονσολες το προβλημα ουτε η λυση. Το να στρωσουν το ποπο τους να γραψουν κωδικα ειναι.

Με οσο optimization και να γινεται στις κονσολες μου ειναι αδυνατο να συλλαβω οτι χρειαζομαστε ενα ryzen 8/16 για να κανει τα ιδια που κανει ο σαπιος jaguar.

Μακαρι βεβαια μπας και δουμε κανα σοβαρο open world κοσμο γεματο ζωη και οχι μονο static στοιχεια.

Συνεχιζω να πιστευω οτι εαν αγορασεις τωρα κατι, αγοραζεις για αυτο που προσφερει τωρα γιατι σε 5 χρονια θα υπαρχει κατι που θα προσφερει το ιδιο ειτε φθηνοτερα ειτε στην ιδια τιμη θα προσφερει περισσοτερα.

WYHsWNmhV4GDvb6S-ZIR41yhfbUqyzZsvrz3dKnjΤο θεμα ειναι το πως θα σου βγαλει αυτα τα 5 χρονια. Με σταθεροτητα η με συνεχή πτωση? Και η πτωση στους 4c θα ειναι πολυ ποιο γρηγορη..

• Like 3

Υπαρχουν πολλα ενδεχομενα ομως, οπως και το οτι ηθελαν πρωτα να δημιουργησουν  μια αναμπουμπουλα, να γινει ο κοσμος ολος "δοκιμαστες", (οπως κανει και η microsoft ) ωστε να βγουν ολα τα bugs πολυ πιο γρηγορα στην επιφανεια και σε 2-3 μηνες που θα βγαλει αυτα που στην ουσια  θα εχουν τις περισσοτερες πωλησεις(mainstream R3,R5) να βγουν κατευθειαν κομπλε(οσο αυτο γινεται) και με φθυνοτερες μητρικες τοτε...  

Βεβαια το αντιστοιχο αντιστροφο σεναριο ειναι οτι επρεπε να τα καθυστερησουν ωστε να βγουν ολα μαζι στην καλυτερη δυνατη κατασταση...(διαλεγουμε και παιρνουμε λοιπον...) :-)

Επειδή έχω ασχοληθεί με software implementation εκεί να δεις bug testing που να μην προλαβαίνεις να τα βρες όλα και να πηγαίνεις σε πελάτη και να γίνεται της πόπης!

Από εκεί και πέρα το πρόβλημα φαίνεται να το έχουν οι μητρικές γιατί οι κατασκευαστές δεν είχαν χρόνο να βγάλουν stable bios! Πρέπει να γίνουν και αλλαγές στα windows! Θα δούμε και υψηλότερους χρονισμούς σε μνήμες ακόμα και σε αυτή τη πλατφόρμα! Δεν έχει περάσει ούτε μία εβδομάδα!

Απλά τώρα η σειρά R7 έχει ξεπουλήσει το πρώτο stock παραγωγής και γιατί έγινε αυτό! Υπήρχαν πάρα πολλοί καταναλωτές που είχαν ξεμείνει με Sandy Bridge, Phenom, FX και ήθελαν να αγοράσουν κάτι εξωτικό σε καλή τιμή που δεν τους πρόσφερε η Intel! H AMD έβγαλε κάτι στο ενδιάμεσο μεταξή 1151 και χ99 και κάλυψε αυτό το κενό! Δεν ήταν μόνο η τιμολογιακή πολιτική της αλλά και τα specs του προϊόντος!

To 2018 που θα κυκλοφορίσει και το PCI Express 4.0 πρώτα στην intel θα δούμε και πιο άμεση ανταπόκριση με Ryzen+ από την AMD! Παίζει και η Vega να είναι pci express 4.0! Δεν ξέρουμε τι θα γίνει απλά η AMD έβγαλε τώρα την πλατφόρμα για να αρχίσουν να λύνονται τα προβλήματα και να αγοράσει ο κόσμος που έχει άμεση ανάγκη για σύστημα κάτι πραγματικά Value for Money!

Ο R7 1700 χωρίς OC ακόμα και με μία A320 μητρική περιοπής που να τον υποστηρίζει για τον μέσο καταναλωτή είναι τρελό value for money για την επόμενη τριετία-πενταετία απλά τώρα έχουν κυκλοφορήσει οι πιο ακριβές μητρικές και οι youtubers έχουν τρελάνει τους enthousiasts με τρελά builds! Θα πέσουν και οι τιμές θα φτιάξουν και οι επεξεργαστές κατασκευαστικά! Θα ανέβουν τα ρολόγια στις μνήμες και θα βγουν και κιτς με AMP! Αν κρίνω από τα vrms στις High End μητρικές παίζει να δούμε και 3600 στις μνήμες με τα σταθερά bios!

Σε ένα τρίμηνο πάντως θα έχουμε μαζί με την Vega πιο ολοκληρωμένη άποψη!

+100

• Like 4

Το θεμα ειναι το πως θα σου βγαλει αυτα τα 5 χρονια. Με σταθεροτητα η με συνεχή πτωση? Και η πτωση στους 4c θα ειναι πολυ ποιο γρηγορη..

Μη βαζουμε τα ιδια γραφηματα που εχει και στο βιντεο. Οσοι ενδιαφερονται για το υποτμημα της συζητησης τα βλεπουν.

Απο το 1995 που πηρα το πρωτο υπολογιστη παντα καθε χρονο το hardware χανει επιδοσεις αφου το software εξελισεται.

Περα απο αυτο εαν ειναι στη 5ετια να εχω καλυτερες (και με ταση μειωσης) επιδοσεις  απο τις αυξανομενες του αντιπαλου δε με χαλαει. Αλλωστε αυτο πληρωσα..

Οπως εγραψα σε διπλανο φοορυμ

ΕΙναι σαν να εισαι 20 χρονων και θες να παρεις αυτοκινητο καλυτερα να παρεις mini van ετσι ωστε σε οριζοντα 15ετιας και εχοντας κανει 13 παιδια (υπολογιζεις και σε 2-3 γεννες με διδυμα/τριδυμα) να εισαι ετοιμος να χαρεις το αυτοκινητο σου.... default_stickouttongue6.gif

• Like 3

Επειδή έχω ασχοληθεί με software implementation εκεί να δεις bug testing που να μην προλαβαίνεις να τα βρες όλα και να πηγαίνεις σε πελάτη και να γίνεται της πόπης!

Από εκεί και πέρα το πρόβλημα φαίνεται να το έχουν οι μητρικές γιατί οι κατασκευαστές δεν είχαν χρόνο να βγάλουν stable bios! Πρέπει να γίνουν και αλλαγές στα windows! Θα δούμε και υψηλότερους χρονισμούς σε μνήμες ακόμα και σε αυτή τη πλατφόρμα! Δεν έχει περάσει ούτε μία εβδομάδα!

Απλά τώρα η σειρά R7 έχει ξεπουλήσει το πρώτο stock παραγωγής και γιατί έγινε αυτό! Υπήρχαν πάρα πολλοί καταναλωτές που είχαν ξεμείνει με Sandy Bridge, Phenom, FX και ήθελαν να αγοράσουν κάτι εξωτικό σε καλή τιμή που δεν τους πρόσφερε η Intel! H AMD έβγαλε κάτι στο ενδιάμεσο μεταξή 1151 και χ99 και κάλυψε αυτό το κενό! Δεν ήταν μόνο η τιμολογιακή πολιτική της αλλά και τα specs του προϊόντος!

To 2018 που θα κυκλοφορίσει και το PCI Express 4.0 πρώτα στην intel θα δούμε και πιο άμεση ανταπόκριση με Ryzen+ από την AMD! Παίζει και η Vega να είναι pci express 4.0! Δεν ξέρουμε τι θα γίνει απλά η AMD έβγαλε τώρα την πλατφόρμα για να αρχίσουν να λύνονται τα προβλήματα και να αγοράσει ο κόσμος που έχει άμεση ανάγκη για σύστημα κάτι πραγματικά Value for Money!

Ο R7 1700 χωρίς OC ακόμα και με μία A320 μητρική περιοπής που να τον υποστηρίζει για τον μέσο καταναλωτή είναι τρελό value for money για την επόμενη τριετία-πενταετία απλά τώρα έχουν κυκλοφορήσει οι πιο ακριβές μητρικές και οι youtubers έχουν τρελάνει τους enthousiasts με τρελά builds! Θα πέσουν και οι τιμές θα φτιάξουν και οι επεξεργαστές κατασκευαστικά! Θα ανέβουν τα ρολόγια στις μνήμες και θα βγουν και κιτς με AMP! Αν κρίνω από τα vrms στις High End μητρικές παίζει να δούμε και 3600 στις μνήμες με τα σταθερά bios!

Σε ένα τρίμηνο πάντως θα έχουμε μαζί με την Vega πιο ολοκληρωμένη άποψη!

+1

Οσον αφορα τις μνημες..διαβαζω απο ατομα που ισχυριζονται πως εχουν εσωτερικη πληροφορηση πως εχουν κανει εσωτερικες δοκιμες και σε 3800.Θα φανει αργοτερα τι ισχυει και κατα ποσο παιζει ρολο κλπ.Ας τα στρωσουν πρωτα ετσι οπως ειναι αρχικα και βλεπουμε.

Υπάρχει κανένα συγκριτικό ανάμεσα 7700κ OC και 1700 OC σε παιχνίδια με όλα τα  προγράμματα να τρέχουν από πίσω .

( eset . oovoo , skype , dropbox κτλ ) ?

Πιστεύω ότι αυτές είναι η πραγματικές συνθήκες  

Για την ιστορια σε πληροφορω οτι εχω phenom II και θα κανω αναβαθμιση συστηματος το καλοκαιρι

Δεν εχει να κανει ουτε με οπαδισμους , ουτε με μαγκιες

Απλα το να επισημανει καποιος τα στραβα δεν ειναι κακο για να δουλεψει καλυτερα ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Και εγω εχω intel... Ποιος ανταγωνισμος να δουλεψει ρε αδερφε??? Που ειμαστε ? Μηπως εχεις μπερδευτει???? Ryzen ειναι το θεμα οχι ryzen vs intel... Eπισης το να επισημενεις μονο τα στραβα αυτοματως σε κανει μη αντικειμενικο.

Αυτο και τελος γιατι δεν εχει νοημα και ενδιαφερον η ολη συζητηση...

Ξανά ρωτάω παρότι το ρώτησε κ άλλος νωρίτερα: υπάρχει περίπτωση να δούμε mini itx am4?

Σαφώς και έχουν ανακοινωθεί και δύο chipset!Google it!!

• Like 1

Μου χαζοαρεσει η ιδεα του mini itx.Δεν εχω φτιαξει ποτε.

Εγω το ζυγιζω πιο πολυ σε χ370 mITX αλλα εχουμε πολυ μελλον ακομα.

Οι μητρικες δεν προλαβαν να κλασουν απο στοκ παγκοσμιως.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...