Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Web development από web development διαφέρει, μπορεί να σου είναι αρκετός ο 7600. Εάν λ.χ. χρειάζεσαι virtual machines,  τότε το 4c/4t σε περιορίζει – ένα app server ένα db server ένα web server, ουψ…

Εάν χρειάζεσαι να κάνεις compile μεγάλα java projects ή android apps, και πάλι ένας 6c/12t βολεύει. 

^ Και αυτό. Παίζει ρολο με τι project δουλεύεις και για τι πράματα το χρειάζεσαι το PC. Ειδικά σε VMs οι multicore είναι πολύ βολικοί.

• Like 1
Δημοσ.

Xmmm, Για παιχνιδομηχανή τον θές ?

Θα έβαζα μεγαλύτερο ssd 512,

(office & various graphics suits, but still you will want raw photos/videos to be processed on ssd and ssd for scratch disk/temp files)

Επίσης θα απέφευγα τόσο μικρό hdd, μήπως να περιμένεις αν δε θες άμεσα μονο 2TB για να πάρεις 6 άντε 4 ΤΒ?

Τέλος μιας και κάνεις render, σκέψου τον 1070 OC.

Ναι δεν προορίζεται για Workstation αλλά για All Around με έμφαση στα γραφικά. ;)

Δημοσ.

Ναι δεν προορίζεται για Workstation αλλά για All Around με έμφαση στα γραφικά. ;)

Γιατί δεν κοιτάς τον R7 1700 ?

Εγώ ανάμεσα σε 1600χ και 1700, στον δεύτερο θα πήγαινα.

• Like 7
Δημοσ.

Ρεμάλια ετοιμαστείτε.. :P

να δούμε πόσα "απίδια πιάνει ο Σάκος τους"..

(το συνολικό ποσό δεν είναι μικρο σε σχέση με τα Gaming που στήναμε)

attachicon.gifShopping.jpg

O Μ.2 SSD προορίζετε μονο για games ή για OS+ scratchdisk και πολλα αλλα?

Γιατι ρωταω. Εαν ειναι για games εισαι μια χαρα, για πολλες εγγραφες στο δισκο, θα σου προτεινα καποιον m.2 με MLC μνημη. 950Pro ή Corsair MP500 ή OCZ RD 400. Εχουν 3πλασια αντοχη στις εγγραφες(100TBW o evo 350TBW o Corsair) και σταθερες επιδοσεις αντιθετα με τον 960 που βασιζετε σε 13GB SLC cache και μετα 500mb/s

• Like 1
Δημοσ.

60 φραμες πιανει το ματι στο παιχνιδι (τα πραγματικα ειναι 30 και 24 στις ταινιες)

Ουτε τα βασικα δεν εμαθες ακομα και κανεις τον εξυπνο 

Αρλουμπες part 2.

Το ματι δεν βλεπει με frames. Αναλογικη οραση εχεις. Ο εγκεφαλος ειναι που αντιλαμβανεται τα frames, οχι το ματι. Και αυτο με τα 60 ειναι μεγα μυθος. 60 αντιλαμβανεσαι σε οθονη που βγαζει εως 60! Αστα, ουτε τα βασικα δεν εμαθα...

Αλλα που κολλαν αυτα με τις αρλουμπες που ειπες πριν?

Το γεγονος οτι οι προγραμματιστες του ps4 με hardware του 2014 κανουν θαυματα , σημαινει οτι στο πισι επρεπε να βλεπαμε VR γραφικα

Αντι αυτου παιχνιδια σαν το Uncharted 4 βαζουν κατω παιχνιδια του 2017 σε ποιοτητα 

Χρηστες  πρεπει να δωσουν 700 - 800 να στησουν ενα πισι που θα ειναι αμφιβολο αν θα κρατησει 4 χρονια οριζοντα ,δικαιως παραπονιουνται οταν παιζουν τετοιες παιχνιδαρες στις κονσολες

Αλλοι ευχαριστιουνται ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ στις ΤΗΛΕΟΡΑΣΑΡΕΣ  ΤΟΥΣ  ,ΣΤΑ ΗΧΟΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ και αλλοι παιζουν με τα κουβαδακια τους (αριθμους και benchmarks) στα μικροσκοπικα τους μονιτορ να μας αποδειξουν οτι ειναι σουπερ ντουπερ

Αρλουμπες, part 3.

Γιατι ακριβως σε ενα PC που κοστιζει ας πουμε 200-300€ παραπανω απο το ps4 περιμενεις "vr γραφικα" (whatever that means). Η διπλασια αποδοση σε λιγο καλυτερα γραφικα δεν σου κανει? 

Ενα PC των 700-800, σε ΚΟΝΣΟΛΟΣΕΤΤΙΝΓΚΣ κραταει ανετα 6-7-8 χρονια, οχι 4. Οπως ξαναπα, συγκρινεις μπαμιες με μελιτζανες. Το PC για να "κρατησει" θα πρεπει να βγαζει κλειδωμενα 60 στο 1080p, ενω οι κονσολες που στο τελος της ζωης τους παιζουν σε 720-900p και κανουν dive κατω απο 30 ειναι κομπλε?

Τελος, οπως προφανως αντιλαμβανεσαι, και το PC το βαζεις στην τηλεορασα και στο ηχοσυστημα σου. Αυτη τη στιγμη παντως παιζω στο μικροσκοπικο 27αρη monitor μου. 

Όχι δεν αξίζει να πάει από 7600K σε 1600, μην τρελαθούμε κιόλας. Άλλο να πήγαινε κατευθείαν σε 1600 και άλλο να δώσει τον 7600Κ για να πάει σε 1600.

Για workstation? Κατσε ρε μαν, μιλαμε για x2-x3 επιδοσεις. Ειναι σαν να πας απο quad core σε i5 ξερω γω XD

• Like 1
Δημοσ.

Nirides παλικάρι μου, γιατί δεν πας να σπας μπάλες για τα γραφικά στα θέματα για τα γραφικα; :eek:

Μάλλον γιατί εκεί γίνεται σοβαρό moderation και δεν θα κράταγες ούτε 5 λεπτά... :rolleyes:

• Like 3
Δημοσ.

@kogos

Όπως προείπαν και άλλοι (συνάδελφοι; ), στις μέρες μας, αναλόγως και του τι κάνεις, το (web) development είναι εν γένει ιδιαίτερα απαιτητικό σε πόρους (βλέπε VMs, vagrant, docker, kubernetes, Μesos κτλ). Μην κοιτάς καθόλου τι κάνουν/λένε οι gamers. Είναι τελείως διαφορετικά τα use cases. Σε εμάς τα clocks και το IPC παίζουν πολύ μικρότερο ρόλο από τα threads (εκτός και αν κάνεις compile όλη μέρα).

Τον Νοέμβρη αναβάθμισα από Haswell i5 σε 4790k και η μετάβαση από τα 4 στα 8 threads είναι αισθητή. Τα 4 είναι IMHO πάρα πολύ λίγα πλέον. Θεωρώ πως αξίζει να πας τουλάχιστον σε i7.

Το αν θα αλλάξεις και πλατφόρμα είναι άλλη συζήτηση, αλλά προσωπικά αν έστηνα σήμερα μηχάνημα δουλειάς θα πήγαινα δίχως σκέψη σε 1700. Τις οικονομικές πλευρές του θέματος του θέματος, μόνο εσύ μπορείς να τις κρίνεις, αλλά προσωπική μου άποψη είναι ότι στα εργαλεία της δουλειάς δεν κάνεις οικονομία. Ακόμη περισσότερο μάλιστα μιας τα εργαλεία της δουλειάς μας δεν έχουν και μεγάλο κόστος κτήσης (υπολογιστής, οθόνη/οθόνες, καρέκλα, VDSL). That being said και ο 1600 θα είναι μια χαρά και σε κάθε περίπτωση θα είναι αναβάθμιση σε σχέση με i5.

ΥΓ. @nirides κλπ Please stop κονσολο-spam.

• Like 4
Δημοσ.

ΥΓ. @nirides κλπ Please stop κονσολο-spam.

+1000. Για να έκανε το spam στην ενότητα των γραφικών, όπως είπε και ο Nt1g εκεί κάνει κουμάντο ο Ailuros και τέτοια δεν σηκώνει ;).

Δημοσ.

Γιατί δεν κοιτάς τον R7 1700 ?

Εγώ ανάμεσα σε 1600χ και 1700, στον δεύτερο θα πήγαινα.

Περίμενα αρκετα καλυτερο single απο τον 1600x τωρα απ'οτι διαβασα η διαφορα ειναι μικρή,και παιζει να συμφέρει μιας και ειναι μικρή και η χρηματική διαφορα.

Δημοσ.

Και αν δεν σκοπεύεις να κανεις OC βγάζεις και την ψήκτρα γιατί ο 1700 έρχεται με το wraith spire και σώζεις χρήματα (ή τα επενδύεις για 960 pro).

Δημοσ.

O 960pro είναι σίγουρα καλύτερος από evo, θα συμφωνήσω. Αλλά νομίζω ξεκινάει από 512 και όχι 256GB.

MovieMakerGR, δες μήπως και πάρεις τον 960pro για το workstation σου και να χρησιμοποιήσεις οποίο παλιό nvme είχες στo νέο ryzen. (εφόσον το πλανο σου είναι να κρατήσεις το παλιό για wks)

Και ναι γενικά με τον 1700 θα γλιτώσεις για αρχή τα λεφτά του cooler, και σε όποιο rendering θα είσαι μπροστά.

Δημοσ.

Και αν δεν σκοπεύεις να κανεις OC βγάζεις και την ψήκτρα γιατί ο 1700 έρχεται με το wraith spire και σώζεις χρήματα (ή τα επενδύεις για 960 pro).

Εάν δεν σκοπεύεις να κάνεις OC φαντάζομαι ότι σε all around pc o 1600X είναι μάλλον πιο "λογική" αγορά ή έχω άδικο; Ρωτάω γιατί το παλεύω μέσα μου σε ποιόν από τους δύο θα πάω σε mini-itx σύστημα...σίγουρα με aftermarket ψύκτρα για ησυχία...ακόμη άκρη δεν έχω βγάλει τόσο καιρό το σκέφτομαι...βέβαια μέχρι να μας έρθουν οι mini-itx (δώστε στο λαό mini-itx ρε αλήτες!!!) πιστεύω να κατασταλάξω...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...