Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στην ουσια πρεπει να ξεχωρισουμε το "μπατζετ"(πραγματικοτητα) απο το "θα΄θελα"(ονειρα)...Παντως γενικα εξαρταται απο την χρηση που θελει να κανει ο καθενας και τις απαιτησεις του...

Και η αληθεια ειναι οτι θα ρολαρουν τα παντα ολα οταν θα δουμε και R3 αλλα και μητρικες με 60-70 ευρω...  Τωρα ετσι που ειναι οι μητρικες αλλα και οι μνημες, ειναι τσουχτερα δεν το συζηταμε...

• Like 1
Δημοσ.

Το πάτησα και πόνεσε το χέρι μου

Μολις εβαλες κι εσυ ενα λιθαρακι στην βιλα που ετοιμαζει η κυρα Lisa στην Καραϊβικη....! :P

• Like 15
Δημοσ.

Χαλάλι στο λιζακι ...

Ε ναι.... Εχει αναγκη ενα μερος ησυχο για ξεκουραση.... Και θα εχει κιολας και δωματιο ψυχαγωγιας για τον γιο της και θα του εχει εκει μεσα desktop με 7700K για να παιζει τα παιχνιδια του!!!Χαχαχα! Αυτα ειναι τα καλυτερα! :P :D :lol: :X

• Like 9
Δημοσ.

Δεν ξέρω τι value for money λέτε εσείς όσο και καλούς επεξεργαστές να αγοράσουμε...Δεν πάει να βγει όσο πιο value for money o Ryzen+++ ή να φιλότιμιθεί που λένε η Intel να βγάλει κάτι καινούργιο. Η αλήθεια είναι μία...Αν οι gaming developers δεν φιλοτιμηθούν να γράψουν κανα κώδικα της περιοπής που να τρέχει αξιοπρεπώς multiplayer σε 1080p με επεξεργαστές των 100 ευρώ και κάρτες γραφικών των 150 ευρώ το pc gaming δεν είναι value for money μπροστά σε μία κονσόλα των 400 ευρώ! 

Και να φανταστω θα καταφυγεις στην κλασσικη συγκριση στραγαλια - πορτοκαλια για να μας πεις οτι η κονσολα τρεχει αξιοπρεπως multiplayer σε 1080p. 

Αληθεια, ξερεις κανενα παιχνιδι που να ΜΗΝ τρεχει multiplayer σε επεξεργαστη των 100 και σε καρτα των 150 με 30 frames, οσα δηλαδη και η κονσολα? 

Dota 2 / CS go / LOL minimum εχουν τα 80 στον 5ετιας 8350 μου. 

Αν το παμε και στα πιο βαρια, κοτζαμ bf1 στο τσακιρ κεφι παιζει να κανει κανα drop στο 35-40. Αυτο ειναι το absolute minimum. Σε κατι g4560 του 60€ πιθανον να παει και καλυτερα.

Αληθεια, στην κονσολα που παει αξιοπρεπως τι minimums εχει? 

Εδω ομως ειμαστε πιο απαιτητικοι και δεν επιδιωκουμε το 30 minimum σε medium settings αλλα το 60 σε high / ultra. Περιμενω τωρα να καταφυγεις στη συγκριση μηλα - πορτοκαλια. 3,2,1, GO

Δε διαφωνούμε πάντως! Απλα πιστεύω ότι το PC Gaming έχει αρχίσει να χάνει αισθητά το Value for Money!

Aισθανεσαι λαθος. Αν θες να το συγκρινεις σε VFM με κονσολα τοτε συγκρινε το και σε αντιστοιχα settings, αλλιως κανεις μηλια - στραγαλια. 30 fps επιανα με τον phenom II του 2008. Αν ηθελα να παιζω με κονσολοsettings και κονσολοεπιδοσεις τοτε ακομα αυτον θα κραταγα, οσο ο κονσολας θα πηγαινε απο ps3 σε ps4 και σε ps4 pro. 

ps1. Μολις ενημερωθηκα οτι το bf1 στο xbone παιζει απο 720 εως 900p απο 30 εως 45 frames. Παω να ξεσκονισω τον phenom μου λοιπον...

• Like 5
Δημοσ.

Με 180 έχω έναν 1400 μέσα σε 10 λεπτά. Να το πράξω;

Βρίσκεις χρησιμότητα έναντι του 1500X;;; Εγώ νομίζω ότι ο 1500 είναι πιο vfm για + 30-35 ευρώ...πάντως εκεί στα 180 αν λέγαμε πριν 5-6 μήνες ότι θα σου πουλήσουν 4c/8t θα τον έπαιρνες χωρίς πολλά πολλά και θα έλεγες και ευχαριστώ...όλοι μας...και που να σκάσουν μύτη τα R3...θα γίνει της κακομοίρας...αν και έχω μια κρυφή ελπίδα και από την άλλη μεριά μπας και ενοποιήσει η intelα τις δύο πλατφόρμες της και δούμε τίποτα της προκοπής και από εκεί Ιούνη μεριά...όχι τα αψυχολόγητα i5 4c/4t και i7 4c/8t που λέει θα βγάλει στην Χ299...

Δημοσ.

Με 180 έχω έναν 1400 μέσα σε 10 λεπτά. Να το πράξω;

Αν προλαβαινεις μετα σε αλλα 10 λεπτα να τον ακυρωσεις επειδη θα ηθελες καλυτερα 6c/12t τοτε καντο! :-D

• Like 5
Δημοσ.

Πατάει σε όσα cores, αρκεί να είναι και λίγο δυνατά?

Σοβαρά?

Οπότε ο 1700(Χ)-1800 στην ίδια συχνότητα με τον 1600(Χ) είναι +33%

Γιατί κάτι τέτοιο δεν φαίνεται στο γράφημα (έτσι που είναι μπάχαλο, βέβαια με διαφορετικές συχνότητες-μνήμες κλπ, άντε βγάλε σοβαρά συμπεράσματα).

Ένα +20% με το ζόρι, με 180MHz λιγότερα, αλλά 266MHz παραπάνω στις μνήμες (πανάθεμά τους, να μας πουν πως το έκαναν).

Ο 1700Χ@3.9, με τον 1700Χ "σκέτο" (να τουρμπίζει όλος στα 3.8? δύσκολο...) με +2.5% πάνω παίρνει +7%...οπότε "παίζει" το turbo.

To ΑοΤS?

Δεν πρόσεξες ότι το γράφημα που παραθέτει(ς) είναι το "παλιό"? Ποιό παλιό? Το παλιό που έθαβε όλους τους R? Το παλιό που πήρε το Patch και ξέχασαν να το αναφέρουν? To Escalation "δεν πρόλαβαν"... Επίσης ξαφνικά στο Escalation έχουν τον 1700Χ λίγο πιο πάνω από ότι στο "παλιό", αλλά με τις μνήμες@3200 αντί @3466, όταν οι ίδιοι λένε πως το mem o/c δίνει πολύ.

Μια χαρά "διαλεγμένα" benches για να δημιουργήσει σύγχυση.

Όσο για τον SB...μπράβο, και το εννοώ.

Βέβαια, το ίδιο λένε χρήστες του από την 1η μέρα! Αυτό ακριβώς λένε: Δώσε του πόνο στο oc, μια καλή GPU, και μέχρι και 2016 δεν κολώνει πουθενά σε gaming.

2017 τα δείχνει τα χρόνια του, όπου το s/w το "σηκώνει".

Μην τρελαθούμε, μόνο! Όταν γράφαμε για τους FX@full oc (άνετο), τρώγαμε κράξιμο για "κατανάλωση", για "stock vs stock", για θερμοκρασίες κλπ.

Όταν ακόμα λέμε πως σε 1440 gaming (πχ) δώσε του μια 1070-80 (ίσως και ti) και δεν μασάει, δεν κόβει, δεν "μπουκαλιάζει", κάτι μουγκρητά ακούγαμε. Τώρα, ξαφνικά, τον SB στα κόκκινα και όλα καλά!

Πες μου τώρα ότι ο SB τα έχει αυτά άνετα με τη μαμά ψύκτρα, ότι δεν λειτουργεί στους "κόφτες" και  ότι έχει και αέρα για οτιδήποτε άλλο...

Γιατί οι R5-7, έχουν...πολύ.

Ναι, κακώς συμπεριέλαβαν τα αποτελέσματα προ του patch στο AOTS. Μπερδεύτηκα και γω. Στο μετά μπορούμε να υποθέσουμε με ασφάλεια ότι 7600Κ=2600Κ, αλλά και πάλι λείπει ο 1600Χ για να βγει συμπέρασμα.

Σχετικά με το wd2 υπάρχει πλειάδα δοκιμών στο tube με 5820Κ και πάνω που δείχνει ότι τα cores μετράνε πολύ. Δεν βλέπεις διπλασιασμό επιδόσεων π.χ. με αντίστοιχη αύξηση των cores, αλλά ένα 30% το βλέπεις. Και κάποιος από δω μέσα με 6800Κ πόσταρε σκριν με πολύ υψηλό cpu usage. H συχνότητα δίνει όσο δίνει σε όλα τα games από τη δική μου εμπειρία.

Η επιλογή της να ξηλώσει Hardware από τις GPUs της, όπως τον Scheduler και να περάσει την λειτουργια στον Driver θα της γυρίσει μπούμερανγκ πίσω πιστεύοντας ότι με αυτόν τον τρόπο "ελέγχει" τις CPU...

youtube.com/watch?v=nIoZB-cnjc0

Η nvidia βρήκε τον τρόπο, που χαρακτηρίζεται ως προγραμματιστικό θαύμα μάλιστα(στο σχετικό βίντεο), να μοιράζει σε πολλά cores την προετοιμασία των draw calls παρακάμπτοντας εντελώς το dx11 optimization των devs. Γι αυτό και παρά το γεγονός ότι επιβαρύνουν περισσότερο τη cpu(με τον software scheduler) έχουν μικρότερο cpu overhead από τις amd κάρτες.Θα περίμενε κανείς με τον περισσότερο φόρτο οι ryzen να ωφελούνται και βλέπουμε ακριβώς το αντίθετο.

Αν σκεφτεί κανείς ότι με το tile based rasterization(και το "λάδωμα") η nvidia έχει εξασφαλίσει κυριαρχία για το high end κομμάτι, μπορείς να πεις ότι έχουν κάποια μορφή εξουσίας στο ποιά cpu θα σπρώξουν.  

Η nvidia, όπως και η intel, πάντοτε πόνταρε στο σήμερα και το εφικτό(dx11), ενώ η amd στο μέλλον(όπως λέει και ο συναχωμένος στο βίντεο). Με αποτέλεσμα κάθε φορά που το μέλλον(βλέπε dx12 και τις δυσκολίες του) δεν εξελισσόταν βάσει σχεδίων να βγαίνουν μπροστά όλες αδυναμίες(hardware schedulers να σπαταλούν τρανζίστορ στο 98% των games) και να ξεφουσκώνει το hype. 

Τεσπα,το σχόλιό μου δεν ήταν γιατί απεχθάνονται την Intel,εμένα ούτε οι μεν ούτε οι δε με νοιάζουν,εξέφρασα την απορία γιατί τέτοια λυσαλέα υπεράσπιση του ενός ή του άλλου,ενώ και οι δύο,και δεν έχω καμία αμφιβολία γι'αυτό,μας βλέπουν σαν αριθμούς

Παραδοσιακά ο ισχυρός εισπράττει αντιπάθεια και φθόνο, ενώ ο αδύναμος συμπόνοια και υποστήριξη. Μερικοί ταυτίζονται κιόλας με τον αδύναμο ευκολότερα.

Εγώ δεν έχω δει ποτέ αυτές τις εταιρείες να προσφέρουν κάτι συντριπτικά καλύτερο η μία από την άλλη σε καλύτερη τιμή. Απλά διαφορετικό μίγμα value. Ο ένας games περισσότερο, ο άλλος multitasking περισσότερο. Κανένας και τα δύο και φθηνά. Είναι ολιγοπωλιακή αγορά και ο πόλεμος τιμών είναι μη συμφέρουσα τακτική. Για ποιόν πόλεμο τιμών άλλωστε να μιλήσουμε, όταν τα οικονομικά των δύο εταιρειών είναι η μέρα με τη νύχτα. Αυτά παραβλέπονται για συναισθηματικούς λόγους.

------------------------------------------------------------------------

Στα νέα μας. Κάποια ίνφο σχετικά με πωλήσεις:

Best selling cpus μέχρι στιγμής.

https://www.amazon.com/Best-Sellers-Computers-Accessories-Computer-CPU-Processors/zgbs/pc/229189

Best seller βάσει παραγγελιών τελευταίων τριάντα ημερών(φίλτρο "am meisten gekauft"):

https://www.computeruniverse.net/groups/30000092/prozessoren.asp

72 παραγγελίες ο 1700 και 64 ο 7700Κ.

Αυτό πρέπει να το ξαναδούμε τέλος του μήνα με τους 1600Χ.

Δημοσ.

Περίεργο να αναφέρουμε νοητικό επίπεδο.

1500 4/8 --> Χ

1600 6/12 --> Χ

1700 8/16 --> Χ

Στο Χ βάλε εσύ που είσαι έξυπνος τι αντιστοιχη.

PS συγνώμη αλλά δεν σου έκανα ignore :)

Ισχυει αυτο που εχω πει απο την αρχη

Αναλογως τι αναγκες εχει 

Αν θελει καποιος να συνδιασει workstation και gaming θα παρει ryzen

Τωρα καποιος μπορει να θελει Gaming και νομιζει οτι ο Intel τον καλυπτει επειδη αυτον θα παρει

Μπορει καποιος να παρει Ryzen μονο για gaming , αλλος να παρει intel για desktop λογου χαριν 

Δεν μπορουμε να του κανουμε κουμαντο στο πορτοφολι του, ουτε να κατακρινουμε την αποψη του

Οσο για τους προγραμματιστες δεν τους εχω καμμια εμπιστοσυνη , στις κονσολες κανουν θαυματα με τα exclusives (ps4) και στο πισι στελνουν τον κοσμο για αναβαθμιση συχνα πυκνα 

Τα τελευταια παιχνιδια της Ubisoft ειναι για φτυσιμο ...

Δεν ξέρω τι value for money λέτε εσείς όσο και καλούς επεξεργαστές να αγοράσουμε...Δεν πάει να βγει όσο πιο value for money o Ryzen+++ ή να φιλότιμιθεί που λένε η Intel να βγάλει κάτι καινούργιο. Η αλήθεια είναι μία...Αν οι gaming developers δεν φιλοτιμηθούν να γράψουν κανα κώδικα της περιοπής που να τρέχει αξιοπρεπώς multiplayer σε 1080p με επεξεργαστές των 100 ευρώ και κάρτες γραφικών των 150 ευρώ το pc gaming δεν είναι value for money μπροστά σε μία κονσόλα των 400 ευρώ! Κάποτε είχες ένα pc και το μόνο που αγόραζες για παίξεις ένα παιχνίδι ήταν κάρτα γραφικών! Μετά αρχίσανε και να σπρώχνουν και τα ποιοτικά τροφοδοτικά με τα 80+,bronze, gold κτλ γιατί οι κάρτες γραφικών έκαιγαν το κ@λ@ τους σε ρεύμα!

Από την άλλη πλευρά εμείς που κατά καιρούς προτείνουμε καμια αγορά σε κάποιον που δεν ξέρει από gaming pc πάμε και του προτείνουμε phanteks enthoo pro με τη μία λές και ένα ταπεινό aerocool qs 240 δεν κάνει ένα cooleramster n200 δεν είναι πιο αποδοτικά μιας και έχουν απίστευτη δυνατότητα για airflow και καλό cable management με ένα modular τροφοδοτικό!

Φυσικά όλοι έχουμε πάθει την τρέλα με τα rgb fans και led strips και temper glass windows λες και ξοδεύοντας στο pc χαιμαλιά θα είναι πιο γρήγορο...όχι δεν θα είναι απλά πρέπει και το καμάρι μας να είναι και trendy και φωτεινό λες και είναι αυτό που κάνει τη διαφορά!

Δεν τα λέω μόνο για εσάς αλλά και για εμένα που κατά καιρούς έχω κάνει κάτι απίστευτα αψυχολόγητες αγορές!

Από το 2007 μέχρι και σήμερα 2017 δεν έχω ξοδέψει πάνω από 250 ευρώ σε επεξεργαστές και άλλα 250 ευρώ σε gpu και όλα τα παιχνίδια που ήθελα να παίξω σε 720p και 1080p τα έχω καταφέρει μια χαρά!

Ακούω στο internet πόσο value for money επεξεργαστής είναι ο 1600χ για gamers με μία B350 μητρική! Π@Π@ΡΙ@! H AMD έφερε το value for money στους επεξεργαστές σε σύγκριση με τους Intel αλλά όχι γενικότερα! Οι μητρικές πάντως του AM4 δεν είναι value for money και σε αυτο επιμένω ακόμα!

Δεν ξέρω αν συμφωνείτε ή διαφωνείτε αλλά ας κρατήσουμε και λίγο μια ψυχρή λογική στο value for money για pc gaming! Ο I3 μια χαρά value for money ήταν για μηχάνημα των 600 ευρώ πριν κυκλοφορήσουν oi ryzen R5 !Πλέον ο g4650 μια χαρά value for money είναι μέχρι να βγει αντίστοιχως ryzen! Ο Ahtlon 860 μια χαρά value for money ήταν πριν τις DDR4! Το Value for money αλλάζει συνεχώς από μέρα σε μέρα και εβδομάδα σε εβδομάδα!!! Δεν μπορώ να καταλάβω τις κριτικές μερικών εδώ μέσα για μηχανήματα που προτάθηκαν σε ανθρώπους σε μια παρελθοντική χρονική στιγμή που δεν ίσχυαν όλα όσα ισχύουν σήμερα...ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΕΚΤΩΣ ΧΡΟΝΟΥ!

Τα σέβη μου!

Αν το παρουμε με την λογικη (κονσολα) - (pc) τιποτα δεν ειναι VFM στο πισι

Δεν μπορει να συζηταμε για επεξεργαστες που εχουν την διπλασια η την ιδια τιμη με ενα ολοκληρο ps4 και να μην μπορουν να αποδωσουν (σχημα λογου) οτι το ps4 με hadware που μπορει να φτανει την τριπλασια τιμη του

Ωρες ωρες σε κανει να απορεις ως ποτε θα ανεχεσαι την κοροιδια του PC GAMING (εταιρειες)

Aναρωτιεμαι τι hardware θα ετρεχε τουτο στο πισι

https://www.youtube.com/watch?v=d5nfXqffvyc

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...