Προς το περιεχόμενο

AMD Επεξεργαστές & AM4 socket

kostas_anes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 14,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Το καλο με το AM4 πάντως απ' ότι κατάλαβα είναι ότι θα είναι συμβατό με Zen2, οποτε μου φαίνεται καλο upgrade path ένας 1700 τώρα και ένας Zen2 σε 3 χρονια από τώρα και κρατάω μνήμες και mobo.

• Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν και ειναι off-topic,αν ειναι 14nm οπως ακουγεται για intel δυσκολα θα μπορεσει να παιξει πολυ με ανεβασμενες συχνοτητες στον φημολογουμενο 6c/12t,θα 'ναι και ακριβοτερος και η amd το '18 θα χει αλλα μοντελα cpu,apu.

Μου έκαναν εντύπωση τα frametimes των Zen πάντως, είναι πιο σημαντικά από τα ξερά FPS.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό, η έλλειψη stutter για εμενα είναι πιο σημαντική από +10 average fps.

• Like 4

An early version of the May update looks very good. Most DRAM sticks are now able to reach 3200. But please be patient, every time someone asks for an ETA I will delay the release by one day biggrin.gif
http://www.overclock.net/t/1624603/rog-crosshair-vi-overclocking-thread/8620

Απο "Elmor"

Αλλα το διαβασατε πρωτοι απο Lied απο χθες :P

• Like 6

Ρε παιδιά, το αναφέραμε και πιο πριν. Η AMD είχε χρόνο να κάνει optimize τους drivers της για τους Ryzen την ώρα που τους έκανε develop, η Nvidia δεν είχε αυτό το χρόνο. Είναι λογικό να μην έχει αντίστοιχο performance σε κάποια games (γιατί στο 90% των περιπτώσεων στα ίδια είναι). Όπως και με τους Ryzen, δώστε χρόνο και στην Nvidia για optimization, και τα ίδια τα Windows θα πάρουν update για τους Ryzen. Αν δεν έχει φτιάξει σε 3-4 μήνες η κατάσταση θα είμαι από τους πρώτους που θα την κράζουν την NV. Δεν έχουν κανένα όφελος αν δεν τρέχουν οι Nvidia κάρτες το ίδιο καλά στους Ryzen όπως οι κάρτες της AMD, ειδικά που τώρα πολύς κόσμος φτιάχνει/θα φτιάξει PC με Ryzen CPUs. Ας κρατάμε τα conspiracy theories σε λογικά πλαίσια.

Δεν θα διαφωνήσω καθόλου στη λογική σου.

Παραμένει θέμα όμως το γεγονός πως αν τελικά ισχύει, το μισό (και βάλε) handicap των R στα μέχρι τώρα benches είναι ψεύτικο και οφείλεται στην αποκλειστική χρήση nVidia καρτών από τους testers.

Ακόμα χειρότερα, που αν ισχύει ευρύτερα το γράφημα με το Rocket, παίρνουν παραπάνω και οι Intel επεξεργαστές με τις ΑMD κάρτες (ή αλλιώς, η 1060 υπολείπεται αρκετά της 480).

• Like 1

Το καλο με το AM4 πάντως απ' ότι κατάλαβα είναι ότι θα είναι συμβατό με Zen2, οποτε μου φαίνεται καλο upgrade path ένας 1700 τώρα και ένας Zen2 σε 3 χρονια από τώρα και κρατάω μνήμες και mobo.

Μπα, μην ψαρωνεις με τέτοιες υποσχέσεις, όταν θα έρθουν με το καλό μετά από χρόνια οι ryzen 2 μόνο η βάση του επεξεργαστή θα έχει μείνει ίδια.....

Δες τι έχει παίξει μέχρι τώρα όσο αναφορά σε AM2, AM2+, AM3, AM3+....

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που οι επεξεργαστές απλά δούλευαν, αλλά δεν είχαν υποστήριξη 100% απ τα bios και απ τα chipsets....

Χώρια τα λοιπά χαρακτηριστικά που θα έχουν οι καινούριες....

Π.χ. για το am3+ τώρα μας ήρθαν μητρικές με Μ2 βάση για ssd...

Κάτι τέτοιο θα παίζει κ σε καινούριες φουρνιές..

Οπότε προσωπικά κρατάω μικρό καλάθι για το ΑΜ4 και την μελλοντική του υποστήριξη...

Αλλά και για τα λοιπά χαρακτηριστικά του... ( pci-exp v4 κτλπ....)

Παραμένει θέμα όμως το γεγονός πως αν τελικά ισχύει, το μισό (και βάλε) handicap των R στα μέχρι τώρα benches είναι ψεύτικο και οφείλεται στην αποκλειστική χρήση nVidia καρτών από τους testers.

Πρόβλημα είναι και ότι η AMD δεν έχει high-end GPU, οι περισσότεροι reviewers βάζουν πάνω Titan ΧΡ/1080 Ti για να φτάσουν στο μπουκάλι του CPU. Κανεις δεν θα δοκιμάσει τους Ryzen με 480, γιατί πολύ απλά, ακόμα και σε 1080p είναι GPU bound. Άρα μετά ζητάμε όχι μονο να έχει RX480 αλλα και τα test να γίνουν στα 720p, που ναι μεν έχει ένα point, αλλα για τον μέσο χρηστη που διαβάζει reviews θα φανεί περίεργο.

• Like 1

Δεν θα διαφωνήσω καθόλου στη λογική σου.

Ακόμα χειρότερα, που αν ισχύει ευρύτερα το γράφημα με το Rocket, παίρνουν παραπάνω και οι Intel επεξεργαστές με τις ΑMD κάρτες (ή αλλιώς, η 1060 υπολείπεται αρκετά της 480).

Το να έκλεισε τη πόρτα η nvidia στο πιθανό αγοραστικό κοινό των ryzen μου φαίνεται από τραβηγμένο μέχρι να μην πω τι.Αν είναι έτσι θα κλείσει και η Amd τη πόρτα στο αντίπαλο στρατόπεδο και ζήτω που κάηκε τότε,και αυτή κ εμείς

Μπα, μην ψαρωνεις με τέτοιες υποσχέσεις, όταν θα έρθουν με το καλό μετά από χρόνια οι ryzen 2 μόνο η βάση του επεξεργαστή θα έχει μείνει ίδια.....

Δες τι έχει παίξει μέχρι τώρα όσο αναφορά σε AM2, AM2+, AM3, AM3+....

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που οι επεξεργαστές απλά δούλευαν, αλλά δεν είχαν υποστήριξη 100% απ τα bios και απ τα chipsets....

Χώρια τα λοιπά χαρακτηριστικά που θα έχουν οι καινούριες....

Π.χ. για το am3+ τώρα μας ήρθαν μητρικές με Μ2 βάση για ssd...

Κάτι τέτοιο θα παίζει κ σε καινούριες φουρνιές..

Οπότε προσωπικά κρατάω μικρό καλάθι για το ΑΜ4 και την μελλοντική του υποστήριξη...

Αλλά και για τα λοιπά χαρακτηριστικά του... ( pci-exp v4 κτλπ....)

Η AMD είπε θα υποστηρίξει το AM4 4 χρονια, που φαίνεται ένα λογικό πλαίσιο. Δεν με πειράζει να βγάλουν AM4+ που να έχει extra καλούδια, απλά ελπίζω να υποστηριχτεί το AM4 γι' αυτά τα 4 χρονια που είπαν. Δεν θέλω πχ αυτό που κάνει η Intel, έρχεται το 18, βγάζει 6 core που είναι exclusive σε καινούργιο socket και όσοι τα σκάσανε για z270/7700k, "too bad!" 

• Like 1

Γι' αυτό ψήθηκα για 1600.

Εγώ πάλι για 1600X xDD Μικρή διαφορά τα 30 ευρώ μου φαίνεται για τις διαφορές τους (δίχως OC)

https://www.pcgamesn.com/amd/amd-ryzen-5-1600x-review-benchmarks

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...