Προς το περιεχόμενο

AMD Επεξεργαστές & AM4 socket

kostas_anes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η θεωρία συνωμοσίας που κυκλοφορεί εδώ και λίγο καιρό στα φόρα και ισχυρίζεται οτι η Nvidia έχει "κλειδώσει" τους DX12 αλλά και DX11 οδηγούς της για να τρέχουν "καλά" μόνο στους 4πυρηνους της Intel και στον 7700K, βγάζοντας έτσι εκτός συναγωνισμού τους Ryzen αλλά και τους 6/8core της σειράς HEDT στην Intel, φαίνεται ότι επιβεβαιωνεται κάθε μέρα που περνάει. Θα έχει πολύ πλάκα με την κυκλοφορία της Vega σύντομα μιας και δεν θα πάσχει από τέτοια "θεματάκια"...εκτός αν "προλάβει" να τα διορθώσει με κάνα νέο driver λίγο πριν κυκλοφορήσει η νέα ναυαρχίδα της AMD...Πάμε γερά ρε Nvidia!

0oqpbjt.png

Η επιλογή της να ξηλώσει Hardware από τις GPUs της, όπως τον Scheduler και να περάσει την λειτουργια στον Driver θα της γυρίσει μπούμερανγκ πίσω πιστεύοντας ότι με αυτόν τον τρόπο "ελέγχει" τις CPU...

https://www.youtube.com/watch?v=nIoZB-cnjc0

http://www.anandtech.com/show/11244/the-amd-ryzen-5-1600x-vs-core-i5-review-twelve-threads-vs-four

Ολο το αρθρο εδω, η Nvidia εχει σοβαρο προβλημα με τους drivers της σε Ryzen. Εκτος εαν η FuryX ειναι 30% γρηγοροτερη απο την 1080 και η 480 40% πανω απο την 1060. Και οχι δεν ειναι θεμα threading γιατι στους 6/8πυρηνους της Intel δεν υπαρχει τετοιο loss. Ειναι θεμα κωδικα ο οποιος ειναι πολυ "παντρεμενος" με τους Intel.

Αν αποδειχτεί τελικά αυτό (γιατί είναι πάρα πολύ χοντρό, ακόμα και για την nVidia), αυτόματα χάνουν την αξία τους όλα τα game bench που έχουμε δει για τους R μέχρι τώρα, ανάλογα και την έκταση που συμβαίνει αυτό (2-3-5%, ακόμα και 10% διαφορές, "χωνεύονται". Παραπάνω, βρωμάει).

Το γιατί, δεν θέλει πολύ κλικ-κλικ και το έχει ήδη επισημάνει σε ένα video κάποιες σελίδες πίσω ένας κύριος με περίεργη προφορά.

Δεν έχει μερικές FuryX να στέλνει πακέτo με τους R στους reviewers η AMD?

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε παιδιά, το αναφέραμε και πιο πριν. Η AMD είχε χρόνο να κάνει optimize τους drivers της για τους Ryzen την ώρα που τους έκανε develop, η Nvidia δεν είχε αυτό το χρόνο. Είναι λογικό να μην έχει αντίστοιχο performance σε κάποια games (γιατί στο 90% των περιπτώσεων στα ίδια είναι). Όπως και με τους Ryzen, δώστε χρόνο και στην Nvidia για optimization, και τα ίδια τα Windows θα πάρουν update για τους Ryzen. Αν δεν έχει φτιάξει σε 3-4 μήνες η κατάσταση θα είμαι από τους πρώτους που θα την κράζουν την NV. Δεν έχουν κανένα όφελος αν δεν τρέχουν οι Nvidia κάρτες το ίδιο καλά στους Ryzen όπως οι κάρτες της AMD, ειδικά που τώρα πολύς κόσμος φτιάχνει/θα φτιάξει PC με Ryzen CPUs. Ας κρατάμε τα conspiracy theories σε λογικά πλαίσια.

• Like 3

Αν αποδειχτεί τελικά αυτό (γιατί είναι πάρα πολύ χοντρό, ακόμα και για την nVidia), αυτόματα χάνουν την αξία τους όλα τα game bench που έχουμε δει για τους R μέχρι τώρα, ανάλογα και την έκταση που συμβαίνει αυτό (2-3-5%, ακόμα και 10% διαφορές, "χωνεύονται". Παραπάνω, βρωμάει).

Το γιατί, δεν θέλει πολύ κλικ-κλικ και το έχει ήδη επισημάνει σε ένα video κάποιες σελίδες πίσω ένας κύριος με περίεργη προφορά.

όλα καλά μόνο στο boldaρισμένο μου τα χάλασες.

Μιλάμε για τους ίδιους που:

• ονόμασαν τα 3,5 GB της 970 Feature
  • κλειδώνουν τα physx ώστε να τρέχουν μόνο σε ένα CPU  core κλπ..
  • εκαναν πάρτι με διάφορους Developers εισάγοντας tesselation σε αθέατες επιφάνειες για όσο η AMD είχε πρόβλημα στο συγκεκριμένο κομμάτι
  • πουλάνε τις πρώτες κάρτες κάθε φουρνιάς με καπέλο σαν founders edition (χωρίς αυτές να έχουν κανένα πλεονέκτημα) just because they can
  • κλπ κλπ κλπ

:-D

• Like 9

Σαφώς και δεν έχουν κανένα όφελος να μην τρέχουν σωστά οι gpu τους με τους Ryzen...Θεωρώ ότι είναι πολύ μεγάλο όνομα για να προβεί σε τέτοιο ατόπημα...λογικά χρόνο χρειάζεται...αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι αν ξαφνικά αρχίσουν να πηγαίνουν πολύ καλύτερα οι nvidia κοντά στην κυκλοφορία των vega τότε θα μου φανεί ύποπτο...Δώστε μου ρόλο στον R5 1400 γιατί δυσκολεύομαι να καταλάβω...πολύ χαμηλά ρολόγια...αυτοί που θέλουν 4c/8t και θα κάνουν OC; Ενώ αυτοί που δεν θα κάνουν πηγαίνουν στον 1500; Γενικά το έχω μπερδεμένο λιγάκι...  :-)  :-D  :blink:

Αυτό το καπέλο με τις founders το σταματήσανε με τις Ti άρα δεν νομίζω να το ξαναδούμε. Και για τα physx και gameworks, έχει κανένα μηνα που τα κάνανε open source, οποτε οποιος θέλει κάνει optimize τον κώδικα για το game του.

Δώστε μου ρόλο στον R5 1400 γιατί δυσκολεύομαι να καταλάβω...πολύ χαμηλά ρολόγια...

Απλά για το χαμηλότερο budget PC. Τελικά ο 1500x αξίζει παραπάνω.

Δεν φταινε οι engineers της Nvidia,το μουτρο το αφεντικο τους παιρνει αυτες τις αποφασεις.Ο oπoιος εχει μισος και κομπλεξ για την AMD απο τοτε που δουλευε για αυτη,στο παρελθον. :P

https://en.wikipedia.org/wiki/Jensen_Huang

Career

After college he was Director of Coreware at LSI Logic and a microprocessor designer at Advanced Micro Devices, Inc. (AMD).[8] On his 30th birthday in 1993,[9] Huang co-founded Nvidia and is currently the CEO and President.

• Like 2

Δεν φταινε οι engineers της Nvidia,το μουτρο το αφεντικο τους παιρνει αυτες τις αποφασεις.Ο oπoιος εχει μισος και κομπλεξ για την AMD απο τοτε που δουλευε για αυτη,στο παρελθον. :P

Σαν τον Μουρίνιο και την Barcelona δηλαδή? :-D

• Like 1

Matrix7 ζητώ συγγνώμη αν φάνηκε μονόπλευρο το σχόλιό μου, ωστόσο δεν αποσκοπούσε σε κάτι τέτοιο και κακώς που δεν το τόνισα. Έχω ξεκαθαρίσει τουλάχιστον εγώ πως τσιράκι εταιρείας δεν θα γίνω για κανένα λόγο, κοιτάω τι καλύτερο προσφέρει η x εταιρεία στο y ποσό που δίνω και δεν έχω κανένα θέμα να επιλέξω intel αν έχει κάτι καλύτερο, αυτό θέλω να το ξεκαθαρίσω προς αποφυγήν παρεξηγήσεων. Με κάλυψε ο benign και τον ευχαριστώ μιας και με γλύτωσε από σεντόνι επεξηγηματικού χαρακτήρος :D. Ουσιαστικά αναφέρθηκα ως εξής επειδή απλά αυτό το φαινόμενο παρατηρούσα ως επί το πλείστον ακόμη και σε ξένα φόρουμ, όταν δηλαδή η amd ήταν μπροστά σε κάτι με τα τσιπ της αμέσως έπεφτε χαντάκωμα από intel users όταν έβλεπαν το πολύ ακριβό τσιπ τους να χάνει σε 1 πράγμα από 5 ενώ ο intel ήταν ήδη μπροστά στα άλλα 4 ας πούμε. Το ίδιο γινόταν και επί athlon 64 όπου η amd είχε καθαρά το πάνω χέρι, βέβαια τότε είχε και τιμές intel και όχι τιμές χώμα όπως τώρα, τότε είχε το μαχαίρι αλλά και το πεπόνι και κοπάναγε τιμές, κανείς δεν το αρνήθηκε άλλωστε.

Δεν είναι σε καμία περίπτωση "εβραίος" όπως λες όποιος έχει intel, αυτό έλειπε να κατακρίνουμε κάποιον για το τι πήρε και επίσης δεν υπάρχει λόγος κάποιος αν έχει ήδη ένα δυνατό intel τσιπ να το αλλάξει με ryzen, σε καμία περίπτωση δεν θα προέβαινα στο να επιβάλλω σε κάποιον αγορά ryzen με το έτσι θέλω μιας και δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Ορισμένοι στο προηγούμενο thread που έκλεισε ξεκίνησαν ξαφνικά ένα αναζωπυρωτικό κλίμα ότι ο 7700k είναι vfm gaming τσιπ και άλλα τέτοια, ναι κοπανάει ryzen στα παιχνίδια με μια ελάχιστη διαφορά και κανείς δεν το αρνήθηκε, αλλά vfm εν έτει 2017 δεν είναι ο 7700k. Ελπίζω να ξεκαθάρισα ορισμένα πράγματα, αν κάτι μου διέφυγε τότε πολύ ευχαρίστως διατίθεμαι να το ξεκαθαρίσω. . Και για να μην ξεχνιόμαστε όσο καλά vfm και να είναι οι ryzen κανείς δεν αρνήθηκε πως σε αρκετά games και benchmarks τρώνε κοπάνημα από intel, το πέρασμα του χρόνου θα δείξει κατά πόσο το optimization θα κλείσει την ψαλίδα και πόσο καλά θα πατήσει ο κώδικας των παιχνιδιών και των benchmarks στους ryzen. Αυτά τα "ολίγα" που μόνο ολίγα δεν είναι, πάντα φιλικά προς αποφυγήν παρεξηγήσεων :).

• Like 9

Matrix7 ζητώ συγγνώμη αν φάνηκε μονόπλευρο το σχόλιό μου, ωστόσο δεν αποσκοπούσε σε κάτι τέτοιο και κακώς που δεν το τόνισα. Έχω ξεκαθαρίσει τουλάχιστον εγώ πως τσιράκι εταιρείας δεν θα γίνω για κανένα λόγο, κοιτάω τι καλύτερο προσφέρει η x εταιρεία στο y ποσό που δίνω και δεν έχω κανένα θέμα να επιλέξω intel αν έχει κάτι καλύτερο, αυτό θέλω να το ξεκαθαρίσω προς αποφυγήν παρεξηγήσεων. Με κάλυψε ο benign και τον ευχαριστώ μιας και με γλύτωσε από σεντόνι επεξηγηματικού χαρακτήρος :D. Ουσιαστικά αναφέρθηκα ως εξής επειδή απλά αυτό το φαινόμενο παρατηρούσα ως επί το πλείστον ακόμη και σε ξένα φόρουμ, όταν δηλαδή η amd ήταν μπροστά σε κάτι με τα τσιπ της αμέσως έπεφτε χαντάκωμα από intel users όταν έβλεπαν το πολύ ακριβό τσιπ τους να χάνει σε 1 πράγμα από 5 ενώ ο intel ήταν ήδη μπροστά στα άλλα 4 ας πούμε. Το ίδιο γινόταν και επί athlon 64 όπου η amd είχε καθαρά το πάνω χέρι, βέβαια τότε είχε και τιμές intel και όχι τιμές χώμα όπως τώρα, τότε είχε το μαχαίρι αλλά και το πεπόνι και κοπάναγε τιμές, κανείς δεν το αρνήθηκε άλλωστε.

Δεν είναι σε καμία περίπτωση "εβραίος" όπως λες όποιος έχει intel, αυτό έλειπε να κατακρίνουμε κάποιον για το τι πήρε και επίσης δεν υπάρχει λόγος κάποιος αν έχει ήδη ένα δυνατό intel τσιπ να το αλλάξει με ryzen, σε καμία περίπτωση δεν θα προέβαινα στο να επιβάλλω σε κάποιον αγορά ryzen με το έτσι θέλω μιας και δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Ορισμένοι στο προηγούμενο thread που έκλεισε ξεκίνησαν ξαφνικά ένα αναζωπυρωτικό κλίμα ότι ο 7700k είναι vfm gaming τσιπ και άλλα τέτοια, ναι κοπανάει ryzen στα παιχνίδια με μια ελάχιστη διαφορά και κανείς δεν το αρνήθηκε, αλλά vfm εν έτει 2017 δεν είναι ο 7700k. Ελπίζω να ξεκαθάρισα ορισμένα πράγματα, αν κάτι μου διέφυγε τότε πολύ ευχαρίστως διατίθεμαι να το ξεκαθαρίσω. . Και για να μην ξεχνιόμαστε όσο καλά vfm και να είναι οι ryzen κανείς δεν αρνήθηκε πως σε αρκετά games και benchmarks τρώνε κοπάνημα από intel, το πέρασμα του χρόνου θα δείξει κατά πόσο το optimization θα κλείσει την ψαλίδα και πόσο καλά θα πατήσει ο κώδικας των παιχνιδιών και των benchmarks στους ryzen. Αυτά τα "ολίγα" που μόνο ολίγα δεν είναι, πάντα φιλικά προς αποφυγήν παρεξηγήσεων :).

Το ξέρω φίλε μου,αφορμή έλαβα από το σχόλιό απλά για να εκφράσω την άποψή μου ουσιαστικά για όσους κρίνουν αν ένα τσιπ είναι καλό όχι με βάση τη τιμή του(εγώ 6700κ έχω αλλά σε καμία περίπτωση στα χρήματα που ζητάει η Intel) και αυτά που προσφέρει αλλά αν είναι ή στη πορεία μπορεί να γίνει καλύτερο από τις προτάσεις του άλλου στρατοπέδου.

Άλλωστε έχω διαβάσει κ προηγούμενα σχόλιά σου και καταλαβαίνω ποιός θέλει να ανάβει φυτιλιές,όποιος φτιάχνει σύστημα τώρα κ δεν σκεφτεί και τις προτάσεις Amd είναι απλά κολλημένος,και όσοι αισθάνονται πως πήραν ένα υπερκοστολογημένο προϊόν δυστυχώς δεν είχαν επιλογή αν δεν ήθελαν να ψαχτούν στα μεταχειρισμένα,να περίμεναν 10 χρόνια πότε θα γίνει ανταγωνιστική η Amd?Το να μειώνουν την Amd για να δικαιολογήσουν μία αγορά δεν θα αλλάξει κάτι.

Εύχομαι πραγματικά να πάνε καλά οι Ryzen και να μην επικρατήσει πάλι μονωπόλιο για άλλο τόσο καιρό,όποιος δεν θέλει να δει ότι αυτό είναι υπέρ του λυπάμαι.

Υγ.Νομίζω ο f4llenangel το έγραψε,κοίτα σε πιο thread γράφεις!

• Like 5

Έπρεπε να είναι 6c/12t ο 7700Κ και κάτι τέτοιο περιμένω του χρόνου από Intel, για να δούμε..Για την ώρα έχει R5 1600.

Αυτό που περιμένω από την intel το 18 είναι ξεκλείδωτα 4 core με HT στο low end and εκεί που είναι ο 7700k έναν 6 core/12 thread. Αυτό το party με 4 core locked χωρίς HT στα 250 ευρώ τέρμα.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...