Προς το περιεχόμενο

AMD Επεξεργαστές & AM4 socket

kostas_anes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εισαι μεσα στα mosfet και ξερεις την ποιοτητα των τσιπακιων?

Προσγειωθειτε στη πραγματικοτητα για αυτα που γραφετε δεν στεκουν με το κοινο νου

Γελανε και τσιμεντα ...

Με τις ddr5 κλαινε τα τσιμεντα ....

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν το ξερεις αυτο

Σε δυο χρονια ισως και λιγοτερο δεν το εχει σε τιποτα η intel να κατεβασει νεο chipset με ddr5 και τοτε υποχρεωτικα θα ακουλουθησει η AMD

Οποτε πεφτει χοντρο κρεμασμα σε οσους εσκασαν 250 η 300 σε μητρικες 

Υπαρχει ενας χρυσος κανονας

Ποτε μα ποτε δεν κανεις τετοιες προβλεψεις ειδικοτερα οταν προκειται για chipset μητρικων (3-4 χρονια μπροστα), αλλωστε η αξια των μητρικων μετα απο 2 χρονια μπορει να ειναι μηδενικη , μονο οι καρτες γραφικων αντεχουν

Οποτε ειναι η μεγιστη προτεραιοτητα οταν χτιζεις συστημα να κοιτας την καρτα γραφικων με οριζοντα (4 η 5 χρονια μπροστα)

Ναι εννοειται οτι σιγουροι δεν μπορουμε να ημαστε για τιποτα απλα μενω  στα λογια της κυρα Lisas...Αυτη εδωσε πλανο 5τιας κι οχι εγω... Υποθετικα μιλαμε, δεν ειμαστε μεντιουμ και ουτε ειπα οτι ειναι λαθος και οι υπολοιποι συνδιασμοι!

Κι αυτο που λες για ddr5 δεν νομιζω να μην το εχουν προβλεψει αφου το συζηταμε εμεις στο καφενειο αρα κατι εχουν σκεφτει κι αυτοι... Απλα τοτε πιθανο θα βγουν μητρικες που θα υποστηριζουν ddr5 και οι ryzen2 θα εχουν 2πλο...μνημονικο ωστε να παιζουν και στα 2 ταμπλο... Αρα καπου χανεις και καπου κερδιζεις...

Εισαι μεσα στα mosfet και ξερεις την ποιοτητα των τσιπακιων?

Προσγειωθειτε στη πραγματικοτητα γιατι αυτα που γραφετε δεν στεκουν με το κοινο νου

Γελανε και τα τσιμεντα ...

https://www.hardwareluxx.de/community/f12/am4-mainboard-vrm-liste-1155146.html

Γιατί να πάω σε mosfet

PZ0903BK PK618BA 

Τα CSD 87350 είναι καλήτερα 

• Like 2

Αν καλυπτονται μια χαρα απο τις επιδοσεις ,δεν νομιζω να αλλαξουν η συντριπτικη πλειοψηφια,αλλα ακομη και αν θελησουν μερικοι να αλλαξουν,εχει δεσμευτει η AMD οτι για τα επομενα 5 χρονια το σοκετ θα ειναι το ιδιο. B)

Ναι ρε συ απλα εγω μιλαω για τα τρυπακια που ειναι οι περισσοτεροι που μιλαμε εδω μεσα...

• Like 1

bookmarked. μου φαινεται σαν την λιστα των ΑΜ3 μητρικων και των Power phases τους

Υπαρχει και αυτη

https://amp.reddit.com/r/Amd/comments/630gc9/am4_motherboard_tier_list_updated_40217/

• Like 2

Η intel ειναι μισητη και αντιπαθης εταιρια ακομη και σε μενα που ειχα τα τελευταια 6 χρονια intel. Γιατι επαναπαυτηκε στις δαφνες της και δεν σεβαστηκε τον καταναλωτη που την προτιμουσε ,αλλαζοντας καθε χρονο σοκετ με μηδαμινες βελτιωσεις,καννιβαλιζοντας τα ενος μονο χρονου προιοντα της και στερωντας ακομη περισσοτερα χρηματα απο τους πελατες της γιατι προφανως εχαναν γρηγορα την μεταπωλητικη αξια τους. Επισης τα επαιρνε απο τους ασχετους και τεχνολαγνους που της τα εσκαγαν καθε χρονο για αυτο το 2% βελτιωση σαν ηλιθιοι και εξαρτημενοι που ηταν. (Οποιαδηποτε ομοιοτητα με προσωπα που ξερετε ειναι εντελως τυχαια. :devil: )

Οτι εχει καταφυγει σε βρωμικες,μαφιοζικες τακτικες για να βαλει σε δυσκολη θεση,αθεμιτα τον ανταγωνισμο το ξερουν ολοι οσοι διαβαζουν λιγο τα τεχνολογικα νεα τα τελευταια χρονια και εχει καταδικαστει απο την Αμερικανικη δικαιοσυνη για αυτο.

Προσφατα,απελυσε 12.000 εργαζομενους ,δειγμα οτι δεν παει καλα οικονομικα,οπως μερικοι νομιζουν και επισης ενδειξη του ποσο υπολογιζει και σεβεται τους εργαζομενους της.

http://time.com/4304632/intel-layoffs-pc-microsoft/

Αντιθετα η AMD εχει καινοτομες τεχνολογιες και σπρωχνει τα πραγματα προς τη σωστη κατευθυνση βγαζοντας αξιολογα προιοντα που υπερκαλυπταν τον μεσο χρηστη και δινοταν σε αρκετα φτηνοτερη τιμη. Τωρα στην παρουσα φαση και δεδομενης της κυριαρχιας της intel μεχρι τωρα στην αγορα,πετυχε ενα θριαμβο παρολες τις αντιξοες συνθηκες της κρισης που σιγουρα επηρεαζουν τον μεσο καταναλωτη και την πιεση που ειχε απο τον ισχυρο αντιπαλο της.

Αυτα σαν απαντηση στον φιλο που αναρωτηθηκε γιατι μερος του κοσμου απεχθανεται την intel. Για μενα καθε σκεπτομενος καταναλωτης που δεν ειναι προβατο,ασχετος η αδιαφορος πλουσιος που δεν τον ενδιαφερει ποσο ακριβο ειναι ενα προιον,γιατι μπορει να διαθεσει οσα θελει για να ικανοποιησει τα τεχνολογικα βιτσια του, σιγουρα δεν συμπαθει την intel.

Κοίτα,συμφωνώ ως προς τις πρακτικές της,αλλά εμένα που είμαι σκεπτόμενος καταναλωτής δεν με πείραξε καθόλου η δήθεν αναβάθμιση.Έχω 5 χρόνια τον ίδιο επεξεργαστή και με εξυπηρετεί ακόμα μια χαρά,όποιος έτρεχε κάθε χρόνο να αλλάξει φταίει ο ίδιος.

Και η Intel είναι μία εταιρεία και κοιτάει τη τσέπη της,το ίδιο και η Amd,σέβεται το καταναλωτή νομίζεις και δίνει σε χαμηλότερες τιμές;Η Intel στην πλήρη και για μεγάλο διάστημα ανυπαρξία ανταγωνισμού βασίστηκε και κάθε χρόνο δίνει μία από τα ίδια,το μονοπώλιο είναι ότι χειρότερο για μας,αλλά είναι εταιρία,αριθμούς βλέπει μόνο.

Τεσπα,το σχόλιό μου δεν ήταν γιατί απεχθάνονται την Intel,εμένα ούτε οι μεν ούτε οι δε με νοιάζουν,εξέφρασα την απορία γιατί τέτοια λυσαλέα υπεράσπιση του ενός ή του άλλου,ενώ και οι δύο,και δεν έχω καμία αμφιβολία γι'αυτό,μας βλέπουν σαν αριθμούς

• Like 4

Κοίτα,συμφωνώ ως προς τις πρακτικές της,αλλά εμένα που είμαι σκεπτόμενος καταναλωτής δεν με πείραξε καθόλου η δήθεν αναβάθμιση.Έχω 5 χρόνια τον ίδιο επεξεργαστή και με εξυπηρετεί ακόμα μια χαρά,όποιος έτρεχε κάθε χρόνο να αλλάξει φταίει ο ίδιος.

Και η Intel είναι μία εταιρεία και κοιτάει τη τσέπη της,το ίδιο και η Amd,σέβεται το καταναλωτή νομίζεις και δίνει σε χαμηλότερες τιμές;Η Intel στην πλήρη και για μεγάλο διάστημα ανυπαρξία ανταγωνισμού βασίστηκε και κάθε χρόνο δίνει μία από τα ίδια,το μονοπώλιο είναι ότι χειρότερο για μας,αλλά είναι εταιρία,αριθμούς βλέπει μόνο.

Τεσπα,το σχόλιό μου δεν ήταν γιατί απεχθάνονται την Intel,εμένα ούτε οι μεν ούτε οι δε με νοιάζουν,εξέφρασα την απορία γιατί τέτοια λυσαλέα υπεράσπιση του ενός ή του άλλου,ενώ και οι δύο,και δεν έχω καμία αμφιβολία γι'αυτό,μας βλέπουν σαν αριθμούς

Δεν εγραψες εσυ πριν κατι παραλογο,αλλα απλα σου απαντησα γιατι υπαρχει μενος κατα της intel. Δεν σημαινει οτι ειχες πει κατι το λαθος η κακο. :) Απλα οσοι υπερασπιζονται την amd εχουν καποιο καταναλωτικο δικιο και λογικη ενω οσοι υπερασπιζονται την intel,ρεπουν προς τον μαζοχισμο.

Κοιτα και εγω intel ειχα τα τελευταια 6 χρονια, αλλα δεν ειμουν ευχαριστημενος απο τις κινησεις της για τους λογους που εγραψα. Αντιθετα σεβομουν τις καινοτομες προσπαθεις της AMD και τις vfm λυσεις της. Δεν σημαινει οτι επειδη για προσωπικους λογους χρειαζομουν παλιοτερα τον επεξεργαστη της intel,οτι θα πρεπει να την ευχαριστω που με αρμεγει.

Και δεν εχω τιποτε εναντιων των μηχανικων της intel που φτιαχνουν καλα προιοντα ,την τιμολογιακη πολιτικη της εταιριας σιχαινομαι.

Ασφαλως και οι 2 εταιριες ειναι και κοιτανε το συμφερον τους και το ιδιο πρεπει  να κανουμε και εμεις.

• Like 5

Ρε παιδιά αφού εσείς δεν είστε fanboys της amd,και η amd απότι έχω καταλάβει έχει βγάλει τους καλύτερους επεξεργαστές που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ σε τιμές τελείως χώμα,value for money,που σε 2-3 χρόνια θα πιάσουν τον 7600 στα παιχνίδια (από πάνω το διάβασα????),και που αυτομάτως έφτασε την intel σε απόγνωση-χρεωκοπία καθώς ότι έχει αυτή τη στιγμή στα ράφια είναι ακριβό-απαρχαιωμένο-για ηλίθιους,τι ασχολείστε τώρα μαζί της;Να πάρετε τη νέα σας cpu,να τη χαρείτε!Εγώ προσωπικά που έχω Intel,διαβάζοντας και τα reviews,δεν νιώθω ότι πρέπει να αλλάξω,ούτε ότι πιάστηκα κορόιδο,για gaming και normal χρήση που κάνω βλέπω ότι όλοι οι ryzen είναι από κάτω,αλλά αν έφτιαχνα τώρα σύστημα φυσικά και θα σκεφτόμουν ένα 1600χ.

Διαβάζω το thread και χαίρομαι με τους ryzen αλλά επικρατεί ένα κλίμα του στυλ ο κάτοχος intel είναι ο Εβραίος π μπαίνει σε στρατόπεδο συγκέντρωσης ναζί.

Μαντεψε που γραφεις.....

Hint: AMD Zen, AM4 socket (part 2)

• Like 2

οσοι υπερασπιζονται την amd εχουν καποιο καταναλωτικο δικιο και λογικη ενω οσοι υπερασπιζονται την intel,ρεπουν προς τον μαζοχισμο.

Σαν καταναλωτες

κανονικα δεν πρεπει να υπερασπιζομαστε καμια εταιρεια. Αυτο ακριβως ειναι που λεγεται φανμποισμος(ή τσαμπα διαφημιση για τις εταιρειες). Και αυτο ισχυει το ιδιο και για την ισχυροτερη εταιρεια και για την πιο αδυναμη.

• Like 1

Σαν καταναλωτες

κανονικα δεν πρεπει να υπερασπιζομαστε καμια εταιρεια. Αυτο ακριβως ειναι που λεγεται φανμποισμος(ή τσαμπα διαφημιση για τις εταιρειες). Και αυτο ισχυει το ιδιο και για την ισχυροτερη εταιρεια και για την πιο αδυναμη.

Συμφωνω αλλα απο την στιγμη που μια απο τις δυο εχει χειροτερη συμπεριφορα τιμολογιακα προς τον πελατη ειναι λογικο να γινεται πιο αντιπαθητικη.

• Like 3

Spoiler

Εγώ δεν καταλαβαίνω τα vs πάντως και από το πρώτο θέμα ακόμη οι γνωστοί/άγνωστοι γέμιζαν με χολή το θέμα :(

Κάτι που τυχαία παρατήρησα είναι ότι πλέον οι χρήστες Intel έκαναν σημαία το AOTS, θα παρακαλούσα πολύ να ψαχτουν λίγο με το συγκεκριμένο γιατί μάλλον είναι αδιαβαστοι (για άλλη μία φορά).

Όχι δεν θα δώσω λινκ ακόμη, μπας και το βρούν μόνοι και όχι δεν το παίζω έξυπνος.

• Like 4

Oι τιμες των δυο εταιριων ειναι ισα βαρκα ισα νερα

Η σειρα Ryzen 5 1500-1600 ειναι μεταξυ 225 - 290 ευρω

Η σειρα i5k 6-7 ειναι μεταξυ 240 - 260 ευρω

Η σειρα Ryzen 7 1700 - 1800X ειναι μεταξυ 360 - 560 ευρω

Η σειρα i7k 6-7 ειναι μεταξυ 340 - 370 ευρω

Και οι δυο εταιρειες προσφερουν καλα προιοντα

Απο κει και περα ο καθεις διαλεγει τις προτεραιοτητες του 

O ΦΑΝΜΠΟΙΣΜΟΣ και οι κατηγοριες (το δικο μου ειναι καλυτερο απο το δικο σου) δεν καταληγουν πουθενα , δειχνουν ΧΑΜΗΛΟ ΝΟΗΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ 

Καλο να σταματησουν ...

Oι τιμες των δυο εταιριων ειναι ισα βαρκα ισα νερα

Η σειρα Ryzen 5 1500-1600 ειναι μεταξυ 225 - 290 ευρω

Η σειρα i5k 6-7 ειναι μεταξυ 240 - 260 ευρω

Η σειρα Ryzen 7 1700 - 1800X ειναι μεταξυ 360 - 560 ευρω

Η σειρα i7k 6-7 ειναι μεταξυ 340 - 370 ευρω

Και οι δυο εταιρειες προσφερουν καλα προιοντα

Απο κει και περα ο καθεις διαλεγει τις προτεραιοτητες του

O ΦΑΝΜΠΟΙΣΜΟΣ και οι κατηγοριες (το δικο μου ειναι καλυτερο απο το δικο σου) δεν καταληγουν πουθενα , δειχνουν ΧΑΜΗΛΟ ΝΟΗΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

Καλο να σταματησουν ...

Περίεργο να αναφέρουμε νοητικό επίπεδο.

1500 4/8 --> Χ

1600 6/12 --> Χ

1700 8/16 --> Χ

Στο Χ βάλε εσύ που είσαι έξυπνος τι αντιστοιχη.

PS συγνώμη αλλά δεν σου έκανα ignore :)

• Like 2

Περίεργο να αναφέρουμε νοητικό επίπεδο.

1500 4/8 --> Χ

1600 6/12 --> Χ

1700 8/16 --> Χ

Στο Χ βάλε εσύ που είσαι έξυπνος τι αντιστοιχη.

PS συγνώμη αλλά δεν σου έκανα ignore :)

R5 1400 --> i5 7400

R5 1500x --> I5 7500 

R5 1600 --> i5 7600

R5 1600x --> i5 7600k

σε μερικους οι τιμες ειναι 1€ διαφορα, αλλα και 20€ να ηταν παλυ δεν υπαρχει σύγκριση, το SMT και τα παραπανω cores των ryzen κανουν την επιλογη τους μονοδρομο......

• Like 1

Η θεωρία συνωμοσίας που κυκλοφορεί εδώ και λίγο καιρό στα φόρα και ισχυρίζεται οτι η Nvidia έχει "κλειδώσει" τους DX12 αλλά και DX11 οδηγούς της για να τρέχουν "καλά" μόνο στους 4πυρηνους της Intel και στον 7700K, βγάζοντας έτσι εκτός συναγωνισμού τους Ryzen αλλά και τους 6/8core της σειράς HEDT στην Intel, φαίνεται ότι επιβεβαιωνεται κάθε μέρα που περνάει. Θα έχει πολύ πλάκα με την κυκλοφορία της Vega σύντομα μιας και δεν θα πάσχει από τέτοια "θεματάκια"...εκτός αν "προλάβει" να τα διορθώσει με κάνα νέο driver λίγο πριν κυκλοφορήσει η νέα ναυαρχίδα της AMD...Πάμε γερά ρε Nvidia!

0oqpbjt.png

Η επιλογή της να ξηλώσει Hardware από τις GPUs της, όπως τον Scheduler και να περάσει την λειτουργια στον Driver θα της γυρίσει μπούμερανγκ πίσω πιστεύοντας ότι με αυτόν τον τρόπο "ελέγχει" τις CPU...

• Like 7

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...