Προς το περιεχόμενο

AMD Επεξεργαστές & AM4 socket

kostas_anes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Και στα γνωστά δικά μου εδώ...ρε παιδιά κανείς για mini-itx έχει ακούσει τίποτα περισσότερο; Έχω ξεροσταλιάσει εδώ, όλο και περισσότεροι πατάτε την σκανδάλη...και εγώ αναμένω ακόμη τις ρημάδες...κανένα καινούργιο νέο; Κάτι; Έχω αρχίσει και ξενερώνω...ξέρω επεξεργαστή και περιμένω μητρική για να δω και ram...αλλά τίποτα ακόμη... 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατί οχι τις Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4-3200 ? απλα ρωτάω γιατι τελος του μηνα με βλεπω να πατάω και εγω αυτο το ατιμο κουμπί της παραγγελίας

Από το qvl των μνημών της Taichi αυτές είναι και σε λογική τιμή. Για τα 3200 από ότι διάβασα, η Taichi τις έχει άνετα οπότε και τις παράγγειλα.
  • Like 2

Mini-Itx για την ώρα μόνο η biostar (Χ370) η οποία θα κυκλοφορίσει το Μάη. Απορώ γιατί η Biostar που είναι ξεκάθαρα 5η στους κατασκευαστές (last of the pack) δεν πήγε all-in με τα AM4 να ρίξει όλο το βάρος και να έχει έτοιμα μητρικόνια για σπέσιαλ περίσταση, itx/bios πένα/mem support ... τόσο σiγουριά για το ξαναζεστάμενο φαγητό των Ζ270 δηλαδή ;

Τι στο καλό, δεν πρέπει να δικαιολογηθούν κάποιες ακριβοπληρωμένες αγορές (που μάλιστα αναφέρθηκαν στο παρελθόν από κάποιους ως "vfm" -> γελάνε και οι πέτρες εννοείται)

Οταν λες value for money εννοεις performance per dollar οπως φαινεται στο 7ο λεπτο?

Μένει τώρα όσο περνάει ο καιρός και το optimization των ryzen γίνεται καλύτερο να ακούσουμε και από intel fanboys σχόλια του τύπου η amd λαδώνει και λοιπά :-D, θα το δούμε και αυτό το σενάριο να μου το θυμηθείτε :devil:. Τι στο καλό, δεν πρέπει να δικαιολογηθούν κάποιες ακριβοπληρωμένες αγορές (που μάλιστα αναφέρθηκαν στο παρελθόν από κάποιους ως "vfm" -> γελάνε και οι πέτρες εννοείται) ειδικότερα 4c/8t που θέλουν delid και ως επί το πλείστον 1.4v για τα 5 ghz ή σταματάνε στα 4.9 και δεν πάνε καν 5 ; Δεν πρέπει να σωθεί κάπως το όνομα της μπλε τώρα που έπεσε στρίμωγμα ; Πρέπει, μόνο που έχουν να δουν τα μάτια μας ένα κάρο ασυναρτησίες δυστυχώς, έχουν να βρεθούν δικαιολογίες από τα Lidl και η αερολογία θα πάει σύννεφο :-(.

Ρε παιδιά αφού εσείς δεν είστε fanboys της amd,και η amd απότι έχω καταλάβει έχει βγάλει τους καλύτερους επεξεργαστές που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ σε τιμές τελείως χώμα,value for money,που σε 2-3 χρόνια θα πιάσουν τον 7600 στα παιχνίδια (από πάνω το διάβασα????),και που αυτομάτως έφτασε την intel σε απόγνωση-χρεωκοπία καθώς ότι έχει αυτή τη στιγμή στα ράφια είναι ακριβό-απαρχαιωμένο-για ηλίθιους,τι ασχολείστε τώρα μαζί της;Να πάρετε τη νέα σας cpu,να τη χαρείτε!Εγώ προσωπικά που έχω Intel,διαβάζοντας και τα reviews,δεν νιώθω ότι πρέπει να αλλάξω,ούτε ότι πιάστηκα κορόιδο,για gaming και normal χρήση που κάνω βλέπω ότι όλοι οι ryzen είναι από κάτω,αλλά αν έφτιαχνα τώρα σύστημα φυσικά και θα σκεφτόμουν ένα 1600χ.

Διαβάζω το thread και χαίρομαι με τους ryzen αλλά επικρατεί ένα κλίμα του στυλ ο κάτοχος intel είναι ο Εβραίος π μπαίνει σε στρατόπεδο συγκέντρωσης ναζί.

• Like 2

ryze6n.jpg

:D  :D  :D  :D

Ενδιαφερουσα επιλογη μητρικης και επεξεργαστη. Προσωπικα με βαση τους προηγουμενους επεξεργαστες που εχουν κυκλοφορησει στην αγορα(για ryzen γνωριζω)δεν αξιζει να δωσει καποιος περισσοτερα χρηματα σε μητρικη απο επεξεργαστη αλλα εσυ ξερεις.

Οι μνημες ram εχουν rgb φωτισμο ή η ιδεα μου ειναι? :D

Ρε παιδιά αφού εσείς δεν είστε fanboys της amd,και η amd απότι έχω καταλάβει έχει βγάλει τους καλύτερους επεξεργαστές που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ σε τιμές τελείως χώμα,value for money,που σε 2-3 χρόνια θα πιάσουν τον 7600 στα παιχνίδια (από πάνω το διάβασα????),και που αυτομάτως έφτασε την intel σε απόγνωση-χρεωκοπία καθώς ότι έχει αυτή τη στιγμή στα ράφια είναι ακριβό-απαρχαιωμένο-για ηλίθιους,τι ασχολείστε τώρα μαζί της;Να πάρετε τη νέα σας cpu,να τη χαρείτε!Εγώ προσωπικά που έχω Intel,διαβάζοντας και τα reviews,δεν νιώθω ότι πρέπει να αλλάξω,ούτε ότι πιάστηκα κορόιδο,για gaming και normal χρήση που κάνω βλέπω ότι όλοι οι ryzen είναι από κάτω,αλλά αν έφτιαχνα τώρα σύστημα φυσικά και θα σκεφτόμουν ένα 1600χ.

Διαβάζω το thread και χαίρομαι με τους ryzen αλλά επικρατεί ένα κλίμα του στυλ ο κάτοχος intel είναι ο Εβραίος π μπαίνει σε στρατόπεδο συγκέντρωσης ναζί.

Οι ryzen σαν γενικο πακετο ειναι καλοι κακα τα ψεματα. Οσο για το αλλο που γραφεις,παντα η δημοφιλεστερη εταιρεια εχει παραπανω haters ανεξαρτητως τεχνολικου ειδους αυτο ειναι κατι που ισχυει εδω και χρονια.

Βασικά πιστεύω πως είναι όλο το θέμα στημένο.. και οτι δλδ Intel & AMD

έχουν μοιράσει τα χωράφια.. Κανονικά!

και η όλη τριβή και funboyισμός.. είναι να χαμε να λέγαμε

και κέρδος καθαρό για τις εταιρίες (παρότι πιστεύω πως είναι πολύ καλύτερη η AMD σε τιμές και ακούει τους πελάτες της )

γιατί το λέω αυτο...

τι ΔΕΝ έκανε η AMD.

Θα μπορούσε να βγάλει όλη την R5 σειρά  (ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΑΝΕΤΑ... )

σε 6c/12t

με ίδιες ή παρόμοιες τιμές ή και με λίγο αλλαγμένα cache ίσως και ίδιες τιμές.

και να βγάλει την R3 με 4/8 

και όποιος ήθελε πιο light μηχάνημα ας πήγαινε σε APU.

ΑΝ το έκανε αυτό.. θα συζητούσαμε διαφορετικά.. και θα είχε διαλύσει εντελώς

την Intel (για το παρον..) και δεν θα χανε χρήματα.. ίσα ίσα..!

τεσπα.. εγώ πιστέυω πως κάτι τέτοιο συμβαίνει..

και είμαι απογοητευμένος που έβγαλε στην R5 τον 1400 / 1500x σε 4/8.

αφήνοντας παράθυρο.. συγκρίσεων.... παρότι και πάλι μπροστά θα΄ναι σε πωλήσεις η AMD..

αλλά μας αφήνει αδιάφορους.. αυτο. μας ενδιαφέρει πως ΕΚΑΝΕ πίσω ... στο να βγάλει 6/12 με 200 ευρώ και να

βγεί νοκ ουτ η Intel προς το παρον... αφήνοντας έτσι ...να υπάρχει παιχνίδι..

Ενδιαφερουσα επιλογη μητρικης και επεξεργαστη. Προσωπικα με βαση τους προηγουμενους επεξεργαστες που εχουν κυκλοφορησει στην αγορα(για ryzen γνωριζω)δεν αξιζει να δωσει καποιος περισσοτερα χρηματα σε μητρικη απο επεξεργαστη αλλα εσυ ξερεις.

Οι ryzen σαν γενικο πακετο ειναι καλοι κακα τα ψεματα. Οσο για το αλλο που γραφεις,παντα η δημοφιλεστερη εταιρεια εχει παραπανω haters ανεξαρτητως τεχνολικου ειδους αυτο ειναι κατι που ισχυει εδω και χρονια.

Εφόσον οι  6 πυρήνες μου επαρκούν γιατί να πάρω 8 .

Το πλεονέκτημα με την hero είναι ότι δεν χρειάζομαι να πάρω άλλον cooler και μπορώ να χρησιμοποιήσω   τον παλιό που έχω ( am2 ifx-14 ) . 

Η ραμ έχει rgp αλλά είναι πιο φτηνές από τις άλλες :-D   

Αυτο ομως που αλλαζει εδω φιλτατε ειναι οτι με μια καλη μητρικη τωρα,εχεις στανταρ μητρικη για 4-5 χρονια ο,τι και να βγαλει η amd σε cpu-apu αρα γιατι να μην παρει κατι καλο που θα παιξει για τοσον καιρο.... :-)

Ενταξει δικαιολογησαι ομως οπως και πολυς κοσμος γιατι εχουν συνηθισει καθε 1μιση χρονο να αλλαζουν σοκετ οι ....γαλαζοαιματοι αρα δεν σου παει ευκολα στο μυαλο....Κακες συνηθειες.... :-)

• Like 4

ryze6n.jpg

:D  :D  :D  :D

Στη θεση σου θα εκανα τα εξης 

http://www.skroutz.gr/s/11518350/Asrock-AB350-Gaming-K4.html

(-125)

Mνημες 

http://www.skroutz.gr/s/7730092/G-Skill-RipjawsV-16GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C16D-16GVKB.html

(-50)

Με τα 175 ευρω εξικονομηση παιρνεις 1070

250+175 

419 και μενει 6 ευρω  :P

http://www.skroutz.gr/s/9394436/MSI-GeForce-GTX1070-8GB-Aero-OC-GTX-1070-AERO-8G-OC.html

Οι επιδοσεις θα ειναι ετη φωτος καλυτερες σε σχεση με την 480 .....

• Like 1

Βασικά πιστεύω πως είναι όλο το θέμα στημένο.. και οτι δλδ Intel & AMD

έχουν μοιράσει τα χωράφια.. Κανονικά!

και η όλη τριβή και funboyισμός.. είναι να χαμε να λέγαμε

και κέρδος καθαρό για τις εταιρίες (παρότι πιστεύω πως είναι πολύ καλύτερη η AMD σε τιμές και ακούει τους πελάτες της )

γιατί το λέω αυτο...

τι ΔΕΝ έκανε η AMD.

Αυτό που δεν έκανε η AMD, είναι να βγάλει έναν αξιόλογο επεξεργαστή 5-6 χρόνια. Η Intel είχε τόσο αέρα στις πωλήσεις που πρακτικά ούτε αυτή έβγαζε δίνοντας ουσιαστικά "αστείες" αναβαθμίσεις της τάξεως του 5-10% κάθε χρόνο.

αφήνοντας παράθυρο.. συγκρίσεων.... παρότι και πάλι μπροστά θα΄ναι σε πωλήσεις η AMD..

αλλά μας αφήνει αδιάφορους.. αυτο. μας ενδιαφέρει πως ΕΚΑΝΕ πίσω ... στο να βγάλει 6/12 με 200 ευρώ και να

βγεί νοκ ουτ η Intel προς το παρον... αφήνοντας έτσι ...να υπάρχει παιχνίδι..

Δεν θα συμφωνήσω. Καταρχήν η πλειοψηφία των υπολογιστών (https://www.statista.com/statistics/272595/global-shipments-forecast-for-tablets-laptops-and-desktop-pcs/) που πουλιέται εδώ και καιρό είναι laptop όπου εκεί πρακτικά η AMD δεν υπάρχει. Επίσης αναμένουμε λογικά κάποια έκδοση ryzen για laptop. Ένα μεγάλο κομμάτι επίσης των πωλήσεων πάει σε επαγγελματικά desktop (hp, dell etc) όπου και εκεί τα διάφορα συμβόλαια προμήθειας cpu δεν πάει. Το κομμάτι των enthousiast gamer ή επαγγελματιών από το οποίο μπορεί να πάρει (και θα πάρει σίγουρα) η AMD είναι μικρό δυστυχώς.

Το brand name που έχει χτίσει η Intel τις δεκαετίες που έχουν περάσει σε συνδυασμό με την σχεδόν απόλυτη κυριαρχία της τα τελευταία 5 χρόνια δεν αλλάζει εύκολα. Και σίγουρα δεν αλλάζει σε μισό χρόνο. Έχουν τεράστια ταμειακά αποθέματα να προχωρήσουν σε μια άκρως επιθετική εμπορική πολιτική.
Από την άλλη η απουσία ουσιαστικής αναβάθμισης από την πλευρά τους με κάνει σχεδόν σίγουρο ότι έχουν ουσιαστικές αναβαθμίσεις σε cpu στο συρτάρι τους και απλά δεν τις έβγαζαν γιατί δεν είχαν λόγο. Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια αλλά η λογική αυτό λέει.
Η intel σίγουρα βλέπει αυτή την στιγμή που θα κάτσει η μπίλια και αναλόγως θα κάνει την κίνηση της. Η AMD καλώς ή κακώς δεν έχει τα resources στο κομμάτι του cpu development να ανταπεξέλθει. Ακόμα πάντως και αφού γίνει η κίνηση από intel, οι ryzen θα αποτελούν πολύ καλές και αξιόλογες προτάσεις για αρκετό καιρό και σίγουρα όλο αυτό θετικό θα είναι για την τσέπη μας :)

υ.γ. Και η AMD δεν ακούει τις πελάτες της περισσότερο από τους άλλους. Πολυεθνική εταιρεία είναι με στόχο το κέρδος. Και αν έβαζε τιμές μεγαλύτερες της Intel, καλή τύχη να χτυπήσει τον "αδαή" πελάτη που πάει να πάρει έναν υπολογιστή και δεν έχει την όρεξη/διάθεση/γνώση να διαβάσει 100 benchmarks και να δει 50 video στο youtube... Δεν χτυπιέται εμπορικά το αντίπαλο brand name τόσο απλά...

Βλέπω μνήμες με υψηλό C16 και χαμηλές ταχύτητες , αν και απο τι εχουν πει πολλά παιδιά οι Ryzen ανεβαίνουν αρκετά με τις ταχύτητες μνήμες , τι ταχύτητες πιανεται και ποιες μνήμες έχετε οσα παιδιά εχουν πάρει ήδη Ryzen ?

Στη θεση σου θα εκανα τα εξης 

http://www.skroutz.gr/s/11518350/Asrock-AB350-Gaming-K4.html

(-125)

Mνημες 

http://www.skroutz.gr/s/7730092/G-Skill-RipjawsV-16GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C16D-16GVKB.html

(-50)

Με τα 175 ευρω εξικονομηση παιρνεις 1070

250+175 

419 και μενει 6 ευρω  :P

http://www.skroutz.gr/s/9394436/MSI-GeForce-GTX1070-8GB-Aero-OC-GTX-1070-AERO-8G-OC.html

Οι επιδοσεις θα ειναι ετη φωτος καλυτερες σε σχεση με την 480 .....

Ενταξει κι αυτο που λες δεν τελειωνει και ποτε ομως γιατι μπορει ετσι να παει και σε 1700  με την φθηνοτερη μητρικη η΄ και σε 1800 η΄ και αυτο που λες εσυ αλλα το θεμα ειναι οτι στα παιχνιδια ειναι υπερκαλυμμενος με τα 12 νηματα αρα για μενα καλυτερα να εχει μια δυνατη βαση(μητρικη) αφου θα κρατησει συμβατοτητα τοσα χρονια, και με την καρτα γραφικων  δεν τρεχει και τιποτα, αλλαζει σε κανα 2 χρονια σε RX580 η΄ 1070 η΄κατι καλυτερο τεσπα που θα εχει βγει κτλ και παει λεγοντας...Ειναι πολλες οι εναλλακτικες...

Ενταξει κι αυτο που λες δεν τελειωνει και ποτε ομως γιατι μπορει ετσι να παει και σε 1700  με την φθηνοτερη μητρικη η΄ και σε 1800 η΄ και αυτο που λες εσυ αλλα το θεμα ειναι οτι στα παιχνιδια ειναι υπερκαλυμμενος με τα 12 νηματα αρα για μενα καλυτερα να εχει μια δυνατη βαση(μητρικη) αφου θα κρατησει συμβατοτητα τοσα χρονια, και με την καρτα γραφικων  δεν τρεχει και τιποτα, αλλαζει σε κανα 2 χρονια σε RX580 η΄ 1070 η΄κατι καλυτερο τεσπα που θα εχει βγει κτλ και παει λεγοντας...Ειναι πολλες οι εναλλακτικες...

Τα κομματια ειναι αριστα απλα λιγο πιο φτηνα..

To θεμα ειναι να φτιαξεις συστημα 5ετιας απο την στιγμη που αποφασιζεται τετοιας εκτασης αναβαθμιση

Αλλωστε η συστηματικη αναβαθμιση καρτας γραφικων (2 η 3 χρονια) ειναι εξαιρετικα ασυμφορη περισσοτερο και απο τα παιχνιδια της κονσολας 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...