Προς το περιεχόμενο

AMD Επεξεργαστές & AM4 socket

kostas_anes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κερνάω popcorn για το υπόλοιπο της ημέρας παιδιά.

attachicon.gifPopcorn-13.jpg

Νομίζω δεν τον κάνουν ban για το entertainment value. Τουλάχιστον σιγά-σιγά θα αρχίσουμε να έχουμε Ryzen για να μπορούμε να ποστάρουμε bench/settings/oc etc.

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άστα αυτά, πες μας σε πια φάση βρίσκεσαι μπας και σε βοηθήσουμε:

Ακόμα σε αυτό το υπόδειγμα είσαι;

Εγώ είμαι παρακάτω. Στη φάση που οι τιμές των ανταγωνιστών καταρρέουν από πανικό και βλέπεις στις αγγελίες cpu να ανταλλάσσονται με κτηνοτροφικά προϊόντα.

Anyway, θα δούμε καμιά δοκιμή;

Στα ultra το WD2 γίνεται πολύ βαρύτερο(στη cpu) και χάνεις τα 60 καρέ με ryzen αν το δεις αναλογικά με αυτά που συμβαίνουν σε medium.

Το τρέχω στα 1080p ultra με temporal filtering on και έτσι η μπουκάλα για τα 60 καρέ δεν είναι η gpu. Προφανώς δεν έχεις καθόλου εμπειρία από το game. Δεν σε κατηγορώ για αυτό.

Μην το πας όμως στο multitasking και το cpu usage. Μας νοιάζει το αποτέλεσμα στο game αυτό καθεαυτό.

Εν τω μεταξύ αν επιθυμείτε αλλού να γίνουν συγκρίσεις, πολύ ευχαρίστως.

Kαι ο 7700k στο ultra χανει τα 60 καρε στη λωριδα αυτη που ετρεξες το bench. Whats your point? 

https://www.youtube.com/watch?v=hJJAJ2aSQLI

https://www.youtube.com/watch?v=zfE4UMsKzpc

7700k και τα δυο, ο 1ος 1080 και tf off, ο αλλος 1070 και tf on. Και οι 2 τρωνε μπουκαλα απτη CPU και ειναι κατω απο 60 (με εξαιρεση τα σκηνικα που πλεουν με τη βαρκα στον Ατλαντικο).

To αστειο ειναι οτι δεν διαφωνω γενικα μαζι σου. Ο 7700k σε αρκετα, πιθανον τα περισσοτερα games ειναι μπροστα. Το θεμα ειναι οτι σε real world scenario και οχι σε σκηνοθετημενα benchmark με μια καρτα γραφικων που δεν κοστιζει 800€ + δεν θα δεις διαφορες εκτος και αν εχεις 144hz monitor. Και μιλάω σε σχεση με τον 1600 που κοστιζει 100€ κατω. Μονο που στα υπολοιπα tasks πλην του gaming θα δεις διαφορες, τρομακτικες μαλιστα. Με 100€ φτηνοτερο επεξεργαστη. Σορρυ δηλαδη, αλλα ο 1600 κατουραει τον 7700k. 

• Like 4

Ουσιαστικά είναι ίδιες με τις 3200C14 που είναι στο official QVL list της Asus, ακριβώς το ίδιο memory IC έχουν, απλά είναι binned σε πιο υψηλούς χρονισμούς και καλά. Τις έχουν και άλλοι στο oc.net και δουλεύουν χωρίς θέματα. Αν έχουμε θέματα και με single rank samsung b-die... Έλεος :-D

Κοιτα εγω θελω να δουλεψουν στα 3200 που ειναι και το επισημο oc. Απο εκει και περα αν πανε στα 3600 ειτε με bios update ειναι με manual overclock ειναι καλοδεχουμενο. Να τις αλλαξω με αυτες τοτε; Προσεξε ομως αν δεν δουλεψουν στα 3200 εσενα θα τρεχω  :ph34r:

Κοιτα εγω θελω να δουλεψουν στα 3200 που ειναι και το επισημο oc. Απο εκει και περα αν πανε στα 3600 ειτε με bios update ειναι με manual overclock ειναι καλοδεχουμενο. Να τις αλλαξω με αυτες τοτε; Προσεξε ομως αν δεν δουλεψουν στα 3200 εσενα θα τρεχω  :ph34r:

Εγώ θα σου έλεγα να τις πάρεις, αλλα άμα δεν έχεις θέμα περίμενε να τις δοκιμάσω εγώ πρώτα.

Kαι ο 7700k στο ultra χανει τα 60 καρε στη λωριδα αυτη που ετρεξες το bench. Whats your point? 

https://www.youtube.com/watch?v=hJJAJ2aSQLI

https://www.youtube.com/watch?v=zfE4UMsKzpc

7700k και τα δυο, ο 1ος 1080 και tf off, ο αλλος 1070 και tf on. Και οι 2 τρωνε μπουκαλα απτη CPU και ειναι κατω απο 60 (με εξαιρεση τα σκηνικα που πλεουν με τη βαρκα στον Ατλαντικο).

Με λίγο γρήγορες μνήμες δεν υπάρχει τέτοιο θέμα και το έχω δείξει. Άλλη μία φορά(στα 2800, ούτε καν 3200).

Πέρα από αυτό το να έχεις απόθεμα ισχύος(στη δοκιμή στα medium) είναι σημαντικό και για το μέλλον. Άλλωστε δεν υπάρχει περίπτωση να δεις κάτι πιο πολυνηματικό από αυτό. Για παράλληλες εργασίες σίγουρα είναι καλύτερος ο 1700.

perfrel_cpu.png

civ6_1920_1080_min.png

rottr_1920_1080_min.png

sniperelite4_1920_1080_min.png

styx2_1920_1080_min.png

sw2_1920_1080_min.png

:shock:

Δικές σας εννοώ. Λίγες και καλές και να σπαρταράνε(vid). Γιατί στο νετ βλέπεις διάφορα από μπάρες, τόσο υπέρ όσο και κατά.

Για τον 1600Χ το έχουμε πει ότι είναι άριστο VFM.

E όταν με το καλο τα πάρω τα πράματα θα ποστάρω.

Τι λετε ωρε

Εμενα μου τρεχει το civilization με τον x6 1100

Παω στοιχημα η καρτα θα ειναι καμμια 1060 η 480

Το έχασες το στοίχημα

35vk7h.png

• Like 6

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ θα σου έλεγα να τις πάρεις, αλλα άμα δεν έχεις θέμα περίμενε να τις δοκιμάσω εγώ πρώτα.

Καλα μεχρι τοτε... περιμενω τις FlareX να ερθουν λιγο πιο μετα και θα ειμαι καλυμμενος. Αν στο μελλον δουμε καινουργια πραγματα βλεπουμε. Μπορει ομως να τις εχουν πιο νωρις γιατι και για το κουτι ελεγαν σημερα αλλα το ειχαν δυο μερες πιο νωρις  :-)

edit: Μπορω να παω και σε αυτες https://www.mindfactory.de/product_info.php/16GB-G-Skill-Trident-Z-RGB-DDR4-3200-DIMM-CL14-Dual-Kit_1138166.html αμεσα διαθεσιμες και λογικα εχουν ιδια IC με τις FlareX

Επεξ/σία από PanosYX

Eιτε εχουν, ειτε δεν εχουν, ο 7500 ΔΕΝ χρειαζεται cooler, πως να το κανουμε τωρα δηλαδη. Να του βαλεις με το ζορι cooler για να φερεις την τιμη στα ισα? 

Δεν προτεινω σε κανεναν να παρει 7500, μιας και οι ryzen κανουν πλακα σε κλειδωμενους i5, αλλα οχι και λεμε ανακριβειες τωρα.

Πως να το κάνουμε τώρα που αν ο άλλος θέλει ησυχία το stock cooler θα το πετάξει από το παράθυρο και θα πάρει ένα φυσιολογικό aftermarket...και αυτό με το ζόρι είναι; Σκέψου ότι υπάρχουν άνθρωποι που τους βάζουν σε mini-itx, κλπ. Τι να γίνει τώρα; Άσε και που χωρίς aftermarket cooler ο i5 είναι κοντά στον R5 1500Χ σε τιμή από τον οποίο τρώει τα μούτρα του...εδώ και ο i5 7600 και ο απλός και ο k είναι κατ' εμέ λάθος αγορές σε σχέση με τον 1600...Δεν θεωρώ ότι είναι ανακρίβεια αυτό που σου είπα για τον 7500 αλλά σέβομαι την γνώμη σου. Από εμένα λήγει εδώ. Σε ευχαριστώ για την γόνιμη αντιπαράθεση.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...