pirmen56 Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 πολυ σωστα θα πραξεις και περιμενουμε με ενδιαφερον τα αποτελεσματα σου...! προσεξε ομως. τα benchmarks πρεπει να τα κανεις με 1 ιδια καρτα γραφικων, 2 ιδιο λειτουργικο 3 ιδια παιχνιδια 4 ιδιες ρυθμισεις 5 settings που να μην σε κρατάει πίσω η κάρτα 6 cpuz ανοικτό για να φαίνεται το σύστημα και οι ταχύτητες των εξαρτημάτων του 7 afterburner ή άλλο με cpu και gpu usage για να εχεις μια καπως αντικειμενικη βαση...!!, να υπάρχει νόημα και αξιοπιστία. Συμπληρώθηκε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Ο 1600 είναι πολύ καλό vfm. Παρόμοιες επιδόσεις με τον i5 7600k αλλά με πιθανότητα να πηγαίνει καλύτερα στο μέλλον και δυνατότητα λίγο πιο σοβαρής αναβάθμισης. Και οι 4c συμπαθητικοί είναι κυρίως λόγω upgradablity. Από επιδόσεις μου φάνηκαν ψιλοαδιάφοροι σε σχέση με τους κλειδωμένους i5 και εδώ δεν υπάρχουν extra cores να δώσουν σοβαρό boost στο μέλλον. Νομίζω η intel πρέπει να αλλάξει την τιμολογιακή πολιτική της. Δε μπορώ να σκεφτώ ούτε ένα προϊόν της αυτή τη στιγμή, με εξαίρεση τον g4560, που να αξίζει τα λεφτά που ζητάει. Το κακό της όλης ιστορίας είναι ότι ουσιαστικά και πάλι δε γλιτώνουμε $ για αξιοπρεπές καινούργιο σύστημα. Και (προς το παρόν) υπάρχει ένα μεγάλο κενό ανάμεσα στα 65$ του g4560 και τα 180$ του r5 που δεν υπάρχει σοβαρή λύση. Το κενό μάλλον θα το κλείσουν οι r3 και τα APUs. Σε εμένα πάντως φάνηκε πολύ δυνατό το R5 , μακάρι να κλοκαρε καλύτερα, ώστε να έχει κεφάλι και στο gaming. Σε όλα τα άλλα είναι λουκούμι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Οι δοκιμές έγιναν υπό διαφορετικές συνθήκες. Ο ένας(6700) στα ultra 720p και ο άλλος(r7 1700) σε medium 1080p. Για σωστότερη σύγκριση ένα φρέσκο δικό μου vid από 6700 στα 4,5Ghz που φτάνουν οι περισσότεροι και ram 2666. Ίδια ακριβώς settings και τοποθεσία με τον άλλο. Με απόδειξη και στοιχεία συστήματος στο τέλος του vid. https://www.youtube.com/watch?v=iZbk0UDZhZE&feature=youtu.be https://www.youtube.com/watch?v=5KYJZpjetWI Όπως βλέπεις παρά τα μισά cores υπάρχει διαφορά κοντά στα 20 καρέ. Άντε κλείστην με AGESA και BIOS. Για να τελειώνει το ψέμα των μικρών διαφορών που θα μπαλωθούν στο εξάμηνο. Όποιος διαφωνεί ας ανεβάσει κάτι δικό του, υπό τις ίδιες συνθήκες. 15 λεπτά υπόθεση είναι. Από την άλλη, ο 1600Χ μια χαρά αποδίδει και με το ανώτερο encoding του έναντι του 7600Κ αποτελεί μια εξαιρετική εναλλακτική προταση. Είδα όμως και αυτό που προβλημάτισε: http://www.gamersnexus.net/hwreviews/2875-amd-r5-1600x-1500x-review-fading-i5-argument Κοίτα να δεις ρε φίλε με το αβαντάζ του hyperthreading πόσο κοντά είναι ο overclocked 2600K στους 7600K και τους 1600X oced. Μετά από 6 χρόνια !!!!!!! Μίλησε κανένας για αντοχή στο χρόνο και VFM; Μίλησε κανένας για αδίστακτο μονοπώλιο που ξεζουμίζει καταναλωτές; Να σε φτάνουν οι άλλοι μετά από 6 χρόνια σε ελαφρώς λιγότερα χρήματα. Ατιμούτσικο...πάλι μισές αλήθειες, πάλι απομονωμένα στατιστικά! Πήγες και βρήκες το προγραμματιστικό σκουπίδι που πάνω από 4/8 (κι αν...) δεν βλέπει, αλλά αντίθετα ενδιαφέρεται μόνο για συχνότητα. Το cropαρες κιόλας, για να μη φανούν οι διαφορές με τον [email protected] (πρακτικά stock συχνότητα για 24/7...) όπου εκτός από τα +400MHz (κάπου +9%) έχει και την 5%+5%+5%+5%+5% εξέλιξη του τικ-τοκ σε IPC, και τσουπ...να και η διαφορά από εκεί. Στα ίδια είναι με τον 1600(Χ) στα 4.08 (με 600MHz λιγότερα, δλδ...και τους extra πυρήνες να μη χρησιμοποιούνται). Ούτε καν την ακριβή σελίδα δεν έδωσες, να ψάχνουμε με "Αγωνία" να δούμε τη συμφορά που βρήκε τους R. Όχι, μπράβο! Αυτά τα "μαθηματικά", αυτή η "δημιουργική λογιστική" κάποιον μου θυμίζει, να δεις... Κάποιον που έχει καιρό να εμφανιστεί εδώ γύρω, ενώ προ της κυκλοφορίας των R ήταν λαλίστατος και σίγουρος για την αποτυχία τους σε όλα τα επίπεδα. Τουλάχιστον χρησιμοποιείστε τους κύριους λογαριασμούς σας...λίγη τσίπα, πια. Α, και για να μη νομίζεις πως δεν σου απαντάνε επειδή τους τάπωσες, Ignore List σε έχουν όλοι (απολογούμαι που σας τον εμφάνισα). 15 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
strawman Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Οι δοκιμές έγιναν υπό διαφορετικές συνθήκες. Ο ένας(6700) στα ultra 720p και ο άλλος(r7 1700) σε medium 1080p. Για σωστότερη σύγκριση ένα φρέσκο δικό μου vid από 6700 στα 4,5Ghz που φτάνουν οι περισσότεροι και ram 2666. Ίδια ακριβώς settings και τοποθεσία με τον άλλο. Με απόδειξη και στοιχεία συστήματος στο τέλος του vid. Και παλι αδιαφορο ειναι. Στο πιο απαιτητικο παιχνιδι απο θεμα CPU , στο πιο απαιτητικο σημειο του παιχνιδιου εβγαλε 65-80 frames με 60-70% usage. Αυτο το θεωρεις μετριο? Σοβαρα ομως? Το οτι ο 6700k σου εφτυνε αιμα και χτυπαγε 150% usage το παρατηρησες? Θες να το πας αλλη μια δοκιμη την ωρα που streamaris να μου πεις τα frames? To αντιλαμβανεσαι οτι στον 1700 θα μπορουσε αν γουσταρε να βαλει να κανει μεχρι και render στο υπολοιπο 40% του CPU και θα τελειωνε το ιδιο γρηγορα με τον 6700k σου αν εκανε ΜΟΝΟ render? 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
piranhagr Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Οπότε κοιταμε για μνήμες 3200+ και το λιγότερο C15 ? να βγάλω το ποσο για να ξέρω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Κάβουρας Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Διαβάστε την περίληψη του Steve που τους συγκρίνει με τους ι5. Μιλάμε τους πάτησε τους ι5 σε απόδοση/τιμή. Πολύ καλύτεροι στις multi εφαρμογές και καλύτεροι στα frametimes σε games. Ο ίδιος τους προτείνει σε σχεση με τους ι5 λέγοντας ότι μονο ο 7700κ αξίζει παραπάνω για παιχνίδια από τους r5 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PanosYX Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Είναι το ακριβώς ίδιο kit με τις "απλές" Trident Z (F4-3600C16D-16GTZ που είναι στο QVL) απλά έχουν RGB, και τώρα τις έχουν πιο φτηνά από τις απλές. Άντε βγάλε νόημα. Στη λιστα που εχουν στο overclock.net εννοεις; Ειναι σιγουρο οτι θα δουλεψουν να τις αλλαξω αν ειναι... Ειναι σε προσφορα τωρα καποια στιγμη θα τις ανεβασουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ZELOMOTH Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Ατιμούτσικο...πάλι μισές αλήθειες, πάλι απομονωμένα στατιστικά! Πήγες και βρήκες το προγραμματιστικό σκουπίδι που πάνω από 4/8 (κι αν...) δεν βλέπει, αλλά αντίθετα ενδιαφέρεται μόνο για συχνότητα. Το cropαρες κιόλας, για να μη φανούν οι διαφορές με τον [email protected] (πρακτικά stock συχνότητα για 24/7...) όπου εκτός από τα +400MHz (κάπου +9%) έχει και την 5%+5%+5%+5%+5% εξέλιξη του τικ-τοκ σε IPC, και τσουπ...να και η διαφορά από εκεί. Στα ίδια είναι με τον 1600(Χ) στα 4.08 (με 600MHz λιγότερα, δλδ...και τους extra πυρήνες να μη χρησιμοποιούνται). Ούτε καν την ακριβή σελίδα δεν έδωσες, να ψάχνουμε με "Αγωνία" να δούμε τη συμφορά που βρήκε τους R. Όχι, μπράβο! Αυτά τα "μαθηματικά", αυτή η "δημιουργική λογιστική" κάποιον μου θυμίζει, να δεις... Κάποιον που έχει καιρό να εμφανιστεί εδώ γύρω, ενώ προ της κυκλοφορίας των R ήταν λαλίστατος και σίγουρος για την αποτυχία τους σε όλα τα επίπεδα. Τουλάχιστον χρησιμοποιείστε τους κύριους λογαριασμούς σας...λίγη τσίπα, πια. Α, και για να μη νομίζεις πως δεν σου απαντάνε επειδή τους τάπωσες, Ignore List σε έχουν όλοι (απολογούμαι που σας τον εμφάνισα). Αυτος που λες, o kider εκπληξη, ειμαι σιγουρος οτι κλοκαρει ...celeron!!! 7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
benign Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Ατιμούτσικο...πάλι μισές αλήθειες, πάλι απομονωμένα στατιστικά! Πήγες και βρήκες το προγραμματιστικό σκουπίδι που πάνω από 4/8 (κι αν...) δεν βλέπει, αλλά αντίθετα ενδιαφέρεται μόνο για συχνότητα. Το cropαρες κιόλας, για να μη φανούν οι διαφορές με τον [email protected] (πρακτικά stock συχνότητα για 24/7...) όπου εκτός από τα +400MHz (κάπου +9%) έχει και την 5%+5%+5%+5%+5% εξέλιξη του τικ-τοκ σε IPC, και τσουπ...να και η διαφορά από εκεί. Στα ίδια είναι με τον 1600(Χ) στα 4.08 (με 600MHz λιγότερα, δλδ...και τους extra πυρήνες να μη χρησιμοποιούνται). Ούτε καν την ακριβή σελίδα δεν έδωσες, να ψάχνουμε με "Αγωνία" να δούμε τη συμφορά που βρήκε τους R. Όχι, μπράβο! Αυτά τα "μαθηματικά", αυτή η "δημιουργική λογιστική" κάποιον μου θυμίζει, να δεις... Κάποιον που έχει καιρό να εμφανιστεί εδώ γύρω, ενώ προ της κυκλοφορίας των R ήταν λαλίστατος και σίγουρος για την αποτυχία τους σε όλα τα επίπεδα. Τουλάχιστον χρησιμοποιείστε τους κύριους λογαριασμούς σας...λίγη τσίπα, πια. Α, και για να μη νομίζεις πως δεν σου απαντάνε επειδή τους τάπωσες, Ignore List σε έχουν όλοι (απολογούμαι που σας τον εμφάνισα). Apology accepted Petran. Αυτος που λες, o kider εκπληξη, ειμαι σιγουρος οτι κλοκαρει ...celeron!!! Και παιζει παιχνιδια εποχης Καραισκακη που θελουν μονοπυρηνο σε 840 Χ 480 windowed mode. 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Α, και για να μη νομίζεις πως δεν σου απαντάνε επειδή τους τάπωσες, Ignore List σε έχουν όλοι (απολογούμαι που σας τον εμφάνισα). Η παραπληροφόρηση από ένα σημείο και μετά γίνεται ανηθικότητα για τον επισκέπτη/υποψήφιο αγοραστή του φόρουμ. Δεν με ενδιαφέρουν οι οπαδοί το έχω ξαναπεί. Εγώ το ζήτησα να γίνομαι ignore. Το να λες ότι οι ryzen είναι ελαφρώς πίσω όταν αποδεικνύεται ότι ΔΕΝ ισχύει σε πολλούς τίτλους είναι ανήθικο. Είδες(αν το είδες) τη δική μου δοκιμή; Από τους κατόχους ryzen είδες άλλη τόσο τεκμηριωμένη δοκιμή, να φαίνονται ΟΛΑ μέσα σε 2 λεπτά; Τα παιχνίδια που κρόπαρα ήταν το "ειδεχθέστατο" watch dogs 2 που πατάει πάνω σε όσα cores του δώσεις, αρκεί να είναι και λίγο δυνατά. Και το προσκυνημένο από τους amd fans "Ashes of the singularity" που σίγουρα κάνει scale σε πάνω από 4 cores/threads. Είναι ή δεν είναι legitimate εφαρμογές του εμπορίου που βλέπεις τους 2600Κ μετά από 6 χρόνια να σηκώνουν ανάστημα; Ασφαλώς θα υπάρχουν και άλλα που θα χάνουν. Και μάλιστα όχι με τεράστιες διαφορές απ'ότι βλέπουμε. Στο battlefield 1 βλέπεις τον 2600Κ oced να βγάζει 12% λιγότερο από τον 1600Χ oced(105 έναντι 94) στα minimum. 6 χρονών cpu!!!! Και ακόμα δίνει ρέστα. Και μετά σου λένε άλλοι για εκμετάλλευση. Δηλαδή τζάμπα θα δίνονται οι καλές επιδόσεις; Και παλι αδιαφορο ειναι. Στο πιο απαιτητικο παιχνιδι απο θεμα CPU , στο πιο απαιτητικο σημειο του παιχνιδιου εβγαλε 65-80 frames με 60-70% usage. Αυτο το θεωρεις μετριο? Σοβαρα ομως? Το οτι ο 6700k σου εφτυνε αιμα και χτυπαγε 150% usage το παρατηρησες? Θες να το πας αλλη μια δοκιμη την ωρα που streamaris να μου πεις τα frames? To αντιλαμβανεσαι οτι στον 1700 θα μπορουσε αν γουσταρε να βαλει να κανει μεχρι και render στο υπολοιπο 40% του CPU και θα τελειωνε το ιδιο γρηγορα με τον 6700k σου αν εκανε ΜΟΝΟ render? Σου βγάζει 100 καρέ γι'αυτό χτυπάει 100% usage. Αν το έκοβα στα 60 μέσα από το riva tuner θα έβλεπες πολύ λιγότερο cpu usage. Ο άλλος δεν μπορεί να φτάσει αξιοπρέπες frame rate παρά τις ασύλληπτες multitasking δυνατότητες. Πράγμα που σημαίνει ότι καθαρά για gaming ένα είναι το cpu. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MoviemakerGr Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Εγώ θα πω οτι πρέπει να κρατήσουμε το VFM για να έχει και νόημα όλο αυτό, αφού δεν κλοκαρουν ψηλά,και αφού θα υπάρξουν άνθρωποι που δεν τους ενδιαφέρει όλο αυτό, καλό είναι τα builds να αναδείξουν αυτό που προσφέρουν οι Ryzen,στην κατανάλωση την ψύξη,και την οικονομία. Καλή αλλά τσιμπημένη λίγο βλέπω την Gigabyte gaming 3 VFM ίσως είναι Χ370 Κ4 της Asrock (την Msi εγώ την εχω πάντα εκτός πλάνου) (μιλάω με τιμές εξωτερικού,εδώ θα πιάσουμε τα μπάνια για να στρώσουν) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spartan117 Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Στη λιστα που εχουν στο overclock.net εννοεις; Ειναι σιγουρο οτι θα δουλεψουν να τις αλλαξω αν ειναι... Ειναι σε προσφορα τωρα καποια στιγμη θα τις ανεβασουν. Ουσιαστικά είναι ίδιες με τις 3200C14 που είναι στο official QVL list της Asus, ακριβώς το ίδιο memory IC έχουν, απλά είναι binned σε πιο υψηλούς χρονισμούς και καλά. Τις έχουν και άλλοι στο oc.net και δουλεύουν χωρίς θέματα. Αν έχουμε θέματα και με single rank samsung b-die... Έλεος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
strawman Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Σου βγάζει 100 καρέ γι'αυτό χτυπάει 100% usage. Αν το έκοβα στα 60 μέσα από το riva tuner θα έβλεπες πολύ λιγότερο cpu usage. Ο άλλος δεν μπορεί να φτάσει αξιοπρέπες frame rate παρά τις ασύλληπτες multitasking δυνατότητες. Πράγμα που σημαίνει ότι καθαρά για gaming ένα είναι το cpu. Στο αμεσως προηγουμενο μερος του post (που δεν quotara) λες για παραπληροφορηση. Και μετα γραφεις αυτες εδω τις μπαμιες. Δεν ξερω αν απλα με trollaris για να σπαταλαω το χρονο μου η τα εννοεις. Θα δοκιμασω να σου απαντησω, μιας και προσωρινα σου δινω το benefit of the doubt. Παμε ενα repeat. Εχεις καρτα γραφικων την 1060. Τρεχεις το παιχνιδι στο medium και βγαζεις 100frames. Γιατι? Βαλτο στο high / ultra, και πες μου μετα ποιες ειναι οι διαφορες μεταξυ των CPU. Oυτε καν με 1080 δεν θα δεις διαφορες μεταξυ των δυο CPU. Εκτος και αν βεβαια παρεις μια 1080 να παιζεις σε medium, οποτε πασο. Αρα, απτο post σου καταληγουμε σε 2 συμπερασματα. Η 1080 δεν βγαζει αξιοπρεπη framerates (μιας και δεν βγαζει πανω απο 80 σε ultra), αρα καθαρα για gaming 2 ειναι οι καρτες γραφικων, 1080ti σε SLI. Σωστα? Για να κανει καθαρο gaming καποιος θελει 100 frames λοιπον και τα 80 στο πιο βαρυ game στο πιο βαρυ σημειο ειναι αναξιοπρεπες!!! Ειπε ο τυπος, με την 1060. Εν το μεταξυ, κοβω τον πισινο μου οτι περα απο τα bench, δεν παιζεις το παιχνιδι σε medium για να βγαζεις 100 frames, αλλα σε πολυ υψηλοτερα settings και βγαζεις πολυ λιγοτερα frames. Ξερεις, αυτα τα αναξιοπρεπη που βγαζει και ο ryzen. Εγω ξερω οτι με μια 1080, ειτε Ryzen ειχα ειτε i7, το παιχνιδι θα το παιζα στο ultra και θα ειχα ακριβως τις ιδιες επιδοσεις. End of story. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Στα ultra το WD2 γίνεται πολύ βαρύτερο(στη cpu) και χάνεις τα 60 καρέ με ryzen αν το δεις αναλογικά με αυτά που συμβαίνουν σε medium. Το τρέχω στα 1080p ultra με temporal filtering on και έτσι η μπουκάλα για τα 60 καρέ δεν είναι η gpu. Προφανώς δεν έχεις καθόλου εμπειρία από το game. Δεν σε κατηγορώ για αυτό. Μην το πας όμως στο multitasking και το cpu usage. Μας νοιάζει το αποτέλεσμα στο game αυτό καθεαυτό. Εν τω μεταξύ αν επιθυμείτε αλλού να γίνουν συγκρίσεις, πολύ ευχαρίστως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spartan117 Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 ... Άστα αυτά, πες μας σε πια φάση βρίσκεσαι μπας και σε βοηθήσουμε: 11 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις