Kadaz Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 εχω καλες ddr3 gskill 2400mhz 10cl. Αν τα δωσω και τα δυο, με 50-100ε αλλαζω πλατοφρμα. ειτε ryzen 5 ειτε 6700/7700. το θεμα ειναι αν αξιζει ο κοπος, τα λεφτα ειναι λιγα για το upgrade. Απλα δε νιωθω καλα με το να αγορασω το 2017 z97. Θα δω. Θενξ guys Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spartan117 Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Πιστεύω ότι οι Ryzen αρχίζουν και βγάζουν νόημα γι' αυτούς που είτε θέλουν περισσότερα cores γιατί θα τα χρησιμοποιούν σε επαγγελματικές εφαρμογές, είτε αυτούς που έχουν intel i3/i5/i7 από Ivy και πίσω που μας κρατάνε πίσω οι ddr3 μνήμες και η έλλειψη πολλών thread. Επίσης πρέπει να βγάζει νόημα για οποιονδήποτε έχει i3/i5 και απλά έχει χρήματα και το bug της αναβάθμισης. Δεν νομίζω ότι αξίζει να κανεις upgrade από Haswell+ i7 για gaming κυρίως. Edit: 1500x benches (βασικα μονο Watch Dogs 2 έπεσα θύμα clickbait) https://www.youtube.com/watch?v=qDiBzcfNLHI 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Σήμερα θα βγούν τα benches, φαντάζομαι στις 4. Πάντως δεν νομίζω πως ο 1600 θα κερδίζει απέναντι σε 6700k/7700k τώρα σε games. Αλλα αυτό δεν έχει σημασία γιατί μιλάμε για διαφορετικό price bracket. Λογικά θα φτάνει αρκετά κοντά αν τον κανεις overclock και τον συνδυάσεις με καλές μνήμες. Το σημαντικό συγκριτικό θα είναι i5 vs r5 1600. Αν θεωρήσουμε πως το core scaling ουσιαστικά είναι ανύπαρκτο από ένα σημείο και μετά, ο 1600(X) θα πρέπει να έχει ελάχιστες ή ακόμα και μηδενικές διαφορές με τους R7 για δεδομένες συχνότητες, αυστηρά σε gaming. i5 vs R5 1600 νομίζω είναι εντελώς άτοπη σύγκριση. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spartan117 Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Αν θεωρήσουμε πως το core scaling ουσιαστικά είναι ανύπαρκτο από ένα σημείο και μετά, ο 1600(X) θα πρέπει να έχει ελάχιστες ή ακόμα και μηδενικές διαφορές με τους R7 για δεδομένες συχνότητες, αυστηρά σε gaming. i5 vs R5 1600 νομίζω είναι εντελώς άτοπη σύγκριση. Άτοπη για πιο λόγο; Στα ίδια λεφτά είναι. Αν θες να φτιάξεις ένα σύστημα με τέτοιο budget είσαι μεταξύ i5 7600k και r5 1600. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Matrix7 Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Βάζω spoiler για να μην βγω off ! Αφού έχεις ήδη 4790k δεν αξίζει να δώσεις κιάλλα λεφτά για αλλαγή πλατφόρμας είτε είναι kaby είτε ryzen, έχεις ήδη ένα αρκετά δυνατό τσιπ που σε games είναι ελάχιστα πίσω από skylake και kaby, απλά άλλαξε mobo και θα είσαι gg. Εδώ υπάρχει ακόμη κόσμος που δεν αλλάζει 3770k επειδή ακριβώς εξακολουθεί να τα πάει περίφημα στα παιχνίδια. Εδώ υπάρχει κόσμος που δεν αλλάζει 2500κ,με μία rx 480 είναι super!Θα τν κρατήσω μέχρι να παραδώσει πνεύμα αν δε βρω 3770κ σε λογική τιμή κ μετά βλέπουμε 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lied Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Εδώ υπάρχει κόσμος που δεν αλλάζει 2500κ,με μία rx 480 είναι super!Θα τν κρατήσω μέχρι να παραδώσει πνεύμα αν δε βρω 3770κ σε λογική τιμή κ μετά βλέπουμε Θα συμφωνισω. θα δεις πολυ μεγαλυτερες αλλαγες με μια καρτα. Ριξε τα φραγκα εκει και ας σου κανει throttle o επεξεργαστης. Αργοτερα μπορεις να παρεις ενα καλο κουτι και ενα τροφοδοτικο, μια οθονη ισως στα 1440p εαν σκεφτεσαι για τετοιο upgrade και σε 1-2 χρονακια αλλαζεις CPU-Mobo Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Θα συμφωνισω. θα δεις πολυ μεγαλυτερες αλλαγες με μια καρτα. Ριξε τα φραγκα εκει και ας σου κανει throttle o επεξεργαστης. Αργοτερα μπορεις να παρεις ενα καλο κουτι και ενα τροφοδοτικο, μια οθονη ισως στα 1440p εαν σκεφτεσαι για τετοιο upgrade και σε 1-2 χρονακια αλλαζεις CPU-Mobo Bottleneck ντε τι throttle (το throttle έχει γίνει εφιάλτης με τα όσα είδαμε σε μητρικές am3+ με σάπια vrm) ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lied Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Bottleneck ντε τι throttle (το throttle έχει γίνει εφιάλτης με τα όσα είδαμε σε μητρικές am3+ με σάπια vrm) ! Τροχοπεδη! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Matrix7 Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Θα συμφωνισω. θα δεις πολυ μεγαλυτερες αλλαγες με μια καρτα. Ριξε τα φραγκα εκει και ας σου κανει throttle o επεξεργαστης. Αργοτερα μπορεις να παρεις ενα καλο κουτι και ενα τροφοδοτικο, μια οθονη ισως στα 1440p εαν σκεφτεσαι για τετοιο upgrade και σε 1-2 χρονακια αλλαζεις CPU-Mobo Είναι για δεύτερο σύστημα οπότε δεν σκοπεύω σε κάτι πάνω από 1080p,το συντηρώ με μεταχειρισμένα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PanosYX Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Επειδη το Σ/Κ που περασε λογω της δουλειας δεν μπορεσα να διαβασω το νημα και με ενα γρηγορο ζαπινγκ που εκανα εχουν γραφτει ποσες σελιδες με οτι ναναι ενα πραγμα θα σας πω. Μιας και η συνθεση που εχω σιγα σιγα φευγει, μεσα στη βδομαδα θα περασω απο benchmark όλα τα παιχνιδια που εχω εγκατεστημενα και εχουν benchmark λειτουργια. Με το συστημα μου οπως ειναι τωρα: 3770 @ 4,22 με 12 gb 1600 μνημες και 980Ti. Και ο λογος που θα το κανω αυτο, ειναι πρωτα για μενα, για να δω αν τελικα με την αναβαθμιση θα δω κατι παραπανω, και μετα για εσας εδω και συγκεκριμενα για ορισμενους που πας τα εχουν κανει τσουρεκια με το intel vs ryzen. Στο ryzen συστημα θα δοκιμασω με διαφορους χρονισμους επεξεργαστη και μνημης. Αυτα απο μενα. edit: Ξεχασα να πω οτι εχω 1080p ultrawide οθονη, μια αναλυση που δεν εχω δει ΠΟΥΘΕΝΑ μεχρι στιγμης να μετριεται σε ryzen. Θα δοκιμαζω κει με dsr. Θα λαβω υποψιν μονο τα fps που θα βγαλει το benchmark και τιποτα αλλο. Τα υπολοιπα πιστευω ειναι να εχουμε να ασχολουμαστε... 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kakos84 Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 για τους ryzen λοιπόν η μνήμες πεζή και ρολο αν είναι 3200 Timing 16-18-18-38 Η 3200 Timing 15-15-15-35 ? τι προτείνεται καλύτερα από αυτες τις δυο για να βάλω σε ryzen ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spartan117 Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Στις 4 τα review officially. 9 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cabdik Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Επειδη το Σ/Κ που περασε λογω της δουλειας δεν μπορεσα να διαβασω το νημα και με ενα γρηγορο ζαπινγκ που εκανα εχουν γραφτει ποσες σελιδες με οτι ναναι ενα πραγμα θα σας πω. Μιας και η συνθεση που εχω σιγα σιγα φευγει, μεσα στη βδομαδα θα περασω απο benchmark όλα τα παιχνιδια που εχω εγκατεστημενα και εχουν benchmark λειτουργια. Με το συστημα μου οπως ειναι τωρα: 3770 @ 4,22 με 12 gb 1600 μνημες και 980Ti. Και ο λογος που θα το κανω αυτο, ειναι πρωτα για μενα, για να δω αν τελικα με την αναβαθμιση θα δω κατι παραπανω, και μετα για εσας εδω και συγκεκριμενα για ορισμενους που πας τα εχουν κανει τσουρεκια με το intel vs ryzen. Στο ryzen συστημα θα δοκιμασω με διαφορους χρονισμους επεξεργαστη και μνημης. Αυτα απο μενα. edit: Ξεχασα να πω οτι εχω 1080p 60hz ultrawide οθονη, μια αναλυση που δεν εχω βρει ΠΟΥΘΕΝΑ μεχρι στιγμης να μετριεται σε ryzen. Θα δοκιμαζω κει με dsr. Θα λαψβω υποψιν μονο τα fps που θα βγαλει το benchmark και τιποτα αλλο. Τα υπολοιπα πιστευω ειναι να εχουμε να ασχολουμαστε... πολυ σωστα θα πραξεις και περιμενουμε με ενδιαφερον τα αποτελεσματα σου...! προσεξε ομως. τα benchmarks πρεπει να τα κανεις με 1 ιδια καρτα γραφικων, 2 ιδιο λειτουργικο 3 ιδια παιχνιδια 4 ιδιες ρυθμισεις για να εχεις μια καπως αντικειμενικη βαση...!! EDIT κι επειδη εχεις Uwide μονιτορ, υπολογισε οτι τα benchmark σου, λογικα θα παιζουν αναμεσα σε reviews που εχουν γινει σε 1080p - 1440p, γιατι εχεις πλατος του 1440Ρ αλλα υψος του 1080Ρ...! δεν πειραζει ομως. αρκει να εχεις μια δυνατη καρτα γραφικων που να μπορει να παιξει ανετα 1080+ .... 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PanosYX Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 πολυ σωστα θα πραξεις και περιμενουμε με ενδιαφερον τα αποτελεσματα σου...! προσεξε ομως. τα benchmarks πρεπει να τα κανεις με 1 ιδια καρτα γραφικων, 2 ιδιο λειτουργικο 3 ιδια παιχνιδια 4 ιδιες ρυθμισεις για να εχεις μια καπως αντικειμενικη βαση...!! Εννοειται πως θα γινουν με τους ιδιους παραμετρους που ανεφερες. Ελπιζω σημερα να προλαβω να περασω το creators update και να ξεκινησω τις μετρησεις. Βεβαια τα αποτελεσμτα να τα περιμενετε τελος του μηνα γιατι τοτε μαλλον θα ερθουν τα πραγματα απο Γερμανια. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ultraex2003 Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2017 πολυ σωστα θα πραξεις και περιμενουμε με ενδιαφερον τα αποτελεσματα σου...! προσεξε ομως. τα benchmarks πρεπει να τα κανεις με 1 ιδια καρτα γραφικων, 2 ιδιο λειτουργικο 3 ιδια παιχνιδια 4 ιδιες ρυθμισεις για να εχεις μια καπως αντικειμενικη βαση...!! σωστα και με ingames bench για να βγαζουμε ακρη πχ αυτα εχουν δικα τους bench rise of tomb raider siege deus exe mankind hitman batman arcam night far cry primal metro 2033 ashes of the singularity 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις