benign Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 δηλαδη οι φθηνοτεροι ryzen δεν αξιζουν για gaming επειδη ειναι 4πυρηνοι οπως οι παλιοι I7? Δεν νομιζω ο καινουργιος Ryzen 5 1500x στα παιχνιδια να διαφερει απο τον 5ετιας πλεον i7 3770k ή καταλαβα λαθος? https://www.skroutz.gr/s/11139195/AMD-Ryzen-5-1500X.html Τονιζω τους ryzen επεξεργαστες αυτους μιας και ειναι οι επεξεργαστες σε αυτη την περιοχη τιμης που ενδιαφερουν τους περισσοτερους φανταζομαι. Ο Ryzen 5 1500X ειναι 8 threads cpu και overclockable ,θα φορεσει μητρικη με καινουργιες τεχνολογιες,ειναι πολυ φτηνος για τις επιδοσεις του και καμμια σχεση με την τιμη που πουλιοταν οταν βγηκε o i7 3770. Δεν νομιζω καποιος λογικος αγοραστης να ασχοληθει καν με παλιους μεταχειρισμενους,ξεζουμισμενους και χωρις εγγυηση i5/i7 και σε καμμια περιπτωση με καινουργιους κλειδωμενους i5 με 4 νηματα μονο. Δεν καταλαβα ακριβως ομως τι θελεις να πεις. Τα παιχνίδια δεν είναι το πάν. Και μόνο που η AMD κατάφερε να κάνει obsolete ΟΛΟΥΣ τους i5 απο τον 6600k και κάτω για μένα αξίζει. Και μη μου πείς οτι ο 4690k σου είναι καλύτερος από πχ R5 1600. Η μέρα με τη νύχτα είναι. Μη του το λες ξαφνικα και παθει κριση. θα το γράψω εκτός spoiler γιατί το θεωρώ σημαντικό.. Την ίδια τρελλα έχουμε όλοι εδω μέσα,σχεδόν αρρώστια με το Hardware. Αν καλλιεργήσουμε αυτό που μας ενώνει λοιπόν και είναι δυνατό με ένα ήθος,θα πάμε όλοι μαζί παρακάτω Συμφωνω απολυτα αλλα για να γινει αυτο πρεπει να μαθουν καποιοι ανθρωποι να συζητανε χωρις κατινιστικους χαρακτηρισμους και προσωπικες επιθεσεις,αυτους με τη μια τους βαζω στο ignore list.Δεν εχω χρονο για να διαβαζω σκουπιδια. 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 Ωραια παμε παλι μιας και εχουμε και τις επισημες τιμες του 1500. Εγραψες λοιπον αυτο. Και για gaming, σε λιγο πιο απαιτητικο πλαισιο απο τον μεσο χρηστη,οι i5 και οι παλιοι i7 μπουκωνουν με τους νεους τιτλους,εχουν πλεον πολυ κοντινη ημερομηνια ληξης. Λεω λοιπον εγω. Δεδομενου οτι στην ουσια ο R5 1500x δεν διαφερει πολυ(4core 8 threads)απο τους παλιους i7 οπως ειναι ο 3770κ και 4770κ(5ετιας και 4ετιας αντιστοιχα),αρα και αυτος ειναι με ημερομηνια ληξης? Δεν καταλαβαινω τι ακριβως εννοεις οταν λες''μπουκωνουν'' οι νεοι τιτλοι μιας και ουτως ή αλλως οι περισσοτεροι κλασσικα απο την καρτα γραφικων τραβανε περισσοτερο (και ο i7 7700k που θεωρειται αυτη την στιγμη ο κορυφαιος της αγορας ειναι 4core 8 thread )κατι δεν μου καθεται καλα σε ολα αυτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
benign Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 Ωραια παμε παλι μιας και εχουμε και τις επισημες τιμες του 1500. Εγραψες λοιπον αυτο. Λεω λοιπον εγω. Δεδομενου οτι στην ουσια ο R5 1500x δεν διαφερει πολυ(4core 8 threads)απο τους παλιους i7 οπως ειναι ο 3770κ και 4770κ(5ετιας και 4ετιας αντιστοιχα),αρα και αυτος ειναι με ημερομηνια ληξης? Επομενως αναφερεσαι καθαρα σε επιδοσεις. Οχι δεν εχει ημερομηνια ληξης για ενα entry- level προς μεσαιο μηχανημα που εκτος απο multitasking θα κανει και για gaming. Για ενα μηχανημα απο μεσαιο προς ισχυρο μαζι με gaming,που νομιζω οτι οι περισσοτεροι που συμμετεχουμε ενεργα σε αυτο εδω το νημα ανηκουμε,ενας Ryzen 1600 ειναι το μινιμουμ και θεωρω οτι ενας gamer θα πρεπει να αρχισει τις οικονομιες ωστε στο εγγυς μελλον να μεταβει και σε ενα 1440p monitor. Απο εδω ξεκινα στο 2017,κατα την γνωμη μου το νεο mid-range μηχανημα πλεον γενικα,τουλαχιστον αυτη ειναι η αποψη μου. Για καποιον που εργαζεται,δεν θεωρω το να βρει χρηματα για να αγορασει ενα 1440p monitor,εστω σε ενα εξαμηνο η εναν χρονο, εξωπραγματικο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spartan117 Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 Οι παλιοί i7 έχουν θέμα λόγο ddr3. Οι i5 έχουν όντως θέμα και ρίχνουν μπουκάλι ακόμα και σε GPU όπως η 970 που είχα, και τον έχω overclocked τον i5. Οι i5 vs τον 1600 θα φάνε πολύ ξύλο στα open world games, ο 6600k και ο 7600k παίζει να είναι λίγο καλύτερα, αλλα πάλι σε games που τρώνε CPU cores για πρωινό ο 1600 θα είναι μπροστά, και το πιο σημαντικό θα έχει πιο σταθερά frametimes. Συγκριτικά πιστεύω ο 1600 είναι καλύτερο deal απέναντι στον 7600k απ' ότι είναι ο 1700 απέναντι στον 7700k. 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 Αυτό που θα έπερεπε να κάθεται "καλά" είναι τα -100€ (τουλάχιστον) σε σχέση με 7700Κ, για επιδόσεις κάπου -10/15% (και ίσως να λέω και πολύ). Δεν πρότεινε κανείς στα σοβαρά να πετάξεις όλους τους παραπάνω (37-47-67-77) για να πάρεις τον 1500Χ. Τα ίδια πράγματα (δεν) θα καταφέρεις. Το μόνο που αλλάζει, είναι πόσα θα σου μείνουν στην τσέπη αν στήσεις τώρα μηχάνημα και κυρίως τί αναβάθμιση θα παίρνει το ΑΜ4 σε σχέση με το 7700Intel (δεν ξέρω καν το socket). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
benign Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 Δεν καταλαβαινω τι ακριβως εννοεις οταν λες''μπουκωνουν'' οι νεοι τιτλοι μιας και ουτως ή αλλως οι περισσοτεροι κλασσικα απο την καρτα γραφικων τραβανε περισσοτερο (και ο i7 7700k που θεωρειται αυτη την στιγμη ο κορυφαιος της αγορας ειναι 4core 8 thread )κατι δεν μου καθεται καλα σε ολα αυτα. Εννοω οτι σε μερικα καινουργια games ο Ryzen 1600(X) απενταντι στον i7 7700K χρησιμοποιειται σε λιγοτερο ποσοστο ενω ο i7 7700K ειναι στο 100% που υποδηλωνει οτι αρχιζουν πλεον να ειναι λιγοι οι 4πυρηνοι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 Εννοω οτι σε μερικα καινουργια games ο Ryzen 1600(X) απενταντι στον i7 7700K χρησιμοποιειται σε λιγοτερο ποσοστο ενω ο i7 7700K ειναι στο 100% που υποδηλωνει οτι αρχιζουν πλεον να ειναι λιγοι οι 4πυρηνοι. Η μαζα του κοσμου ειναι με 2πυρηνους και 4πυρηνους(desktop και laptop)παντως αρα εκτος αν θελουν οι εταιρειες να βγαζουν παιχνιδια που να μπορουν να τα τρεξουν(και αρα να τα αγορασουν)λιγοι δεν νομιζω οτι απο τωρα ειναι λιγοι οι 4πυρηνοι http://store.steampowered.com/hwsurvey Επισης εχει αναλυθει απειρες κυριολεκτικα φορες στα αντιστοιχα θεματα των παιδιων η συμπεριφορα των καινουργιων παιχνιδιων και τις περισσοτερες φορες δεν φταιει το υπαρχον hardware.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dantε Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 Τα παιχνίδια δεν είναι το πάν. Και μόνο που η AMD κατάφερε να κάνει obsolete ΟΛΟΥΣ τους i5 απο τον 6600k και κάτω για μένα αξίζει. Και μη μου πείς οτι ο 4690k σου είναι καλύτερος από πχ R5 1600. Η μέρα με τη νύχτα είναι. Αυτο ελειπε να ναι καλυτερος ο 4ετιας επεξεργαστης μου απο εναν επεξεργαστη που κοστιζει παραπανω τωρα που βγηκε. Αλλα μη λεμε και βιαζει,οταν οι διαφορες ειναι ελαχιστες. Μπαινει ο καθενας με το πονο του εδω μεσα. Η amd μονο στο value χτυπαει. Δυστυχως-ευτυχως οι επιδοσεις αλλου ειναι. Ολα τα αλλα ειναι ευσεβεις ποθοι. Μας μπηκε τωρα το καινουργιο τρολλακι να μας πει οτι θα παντρευτουμε επεξεργαστες γιατι κααααποτε θα εκμεταλλευτουν τα 16 threads. Καραμελα που την ακουμε απο οταν βγηκαν και οι fx. Και η πλακα ειναι οτι αυτα τα γραφουν τυπαδες που δε θα παρουν ryzen.Δεν ειδα κανεναν απο αυτους που πηραν να βγαινουν να γραφουν τετοιες αρλουμπες,αντιθετως οι ανθρωποι ειναι πιο προσγειωμενοι γιατι ξερουν τι παιρνουν. Ειπαμε και γω γουσταρω amd που μπηκε στο παιχνιδι αλλα μη το παραξυλωνουμε το πραγμα. Οτι ο αλλος κανει folding,παιζει,καφε κτλ και δε μπορουσε μεχρι τωρα και ο ryzen θα του λυσει τα χερια. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 Αυτό που θα έπερεπε να κάθεται "καλά" είναι τα -100€ (τουλάχιστον) σε σχέση με 7700Κ, για επιδόσεις κάπου -10/15% (και ίσως να λέω και πολύ). Προσωπικα θα περιμενα πρωτα να φτιαξει η διαθεσιμοτητα των ryzen(επεξεργαστων και μητρικων)πριν βγουν ασφαλη συμπερασματα για το κοστος. https://www.skroutz.gr/c/32/cpu-epeksergastes.html?from=most-popular&keyphrase=ryzen Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 To κόστος μάλλον προς τα κάτω θα πάει, από ότι δείχνουν οι "τάσεις". Η διαθεσιμότητα είναι θέμα, αλλά βελτιώνεται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
benign Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 Η μαζα του κοσμου ειναι με 2πυρηνους και 4πυρηνους(desktop και laptop)παντως αρα εκτος αν θελουν οι εταιρειες να βγαζουν παιχνιδια που να μπορουν να τα τρεξουν(και αρα να τα αγορασουν)λιγοι δεν νομιζω οτι απο τωρα ειναι λιγοι οι 4πυρηνοι http://store.steampowered.com/hwsurvey Επισης εχει αναλυθει απειρες κυριολεκτικα φορες στα αντιστοιχα θεματα των παιδιων η συμπεριφορα των καινουργιων παιχνιδιων και τις περισσοτερες φορες δεν φταιει το υπαρχον hardware.. Ειμαστε σε ενα κομβικο σημειο που πρεπει επιτελους να υπαρξει εξελιξη προς τα μπρος. Για να προχωρησουν οι εξελιξεις σε games χρειαζονται περισσοτεροι πυρηνες cpu. Απο την μια υπαρχει αυτο που λες,αλλα απο την αλλη, αν το δουμε απο την πλευρα αυτων που αγοραζουν πιο ακριβα,θα σταματησει καποια στιγμη ο κοσμος να αγοραζει καινουργιο hardware εφοσον θα πηγαινουν χαμενα τα χρηματα τους και δεν θα εχουν αντικρυσμα. Η amd με τους Ryzen δινει την δυνατοτητα στο μεσο χρηστη να κανει αυτη την μεταβαση προς τα πανω σε προσιτες τιμες και στο gaming να εξελιχθει,ενω πριν η intel με τις πανακριβες τιμες της κραταγε τον καταναλωτη και την εξελιξη συναμα πισω. Ετσι το βλεπω εγω. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 Αυτο ελειπε να ναι καλυτερος ο 4ετιας επεξεργαστης μου απο εναν επεξεργαστη που κοστιζει παραπανω τωρα που βγηκε.γιατι κααααποτε θα εκμεταλλευτουν τα 16 threads. Καραμελα που την ακουμε απο οταν βγηκαν και οι fx. Για να λεμε την αληθεια,οσοι γενικα συμμετεχουν τα τελευταια χρονια στα διαφορα(τις περισσοτερες φορες δυστηχως vs)θεματα των επεξεργαστων τα ιδια γραφονταν και τοτε με το παραπανω. Εγω προσωπικα θυμαμαι απο το 2012 να γραφεται το περιβοητο''παρε τον χ 4πυρηνο επεξεργαστη,αλλα στο μελλον ισως να μην φτανει'' και να που εν ετη 2017 παλι τα ιδια γραφονται. Και τοτε ο κοσμος προτεινε αβερτα κουβερτα τους FX που τωρα με το που βγηκαν οι ryzen γαργαρα γινανε,και ξαφνικα ο ανταγωνιστης των ryzen εγινε κυριως οι Intel. Και εγω σε 2 γνωστους μου που ρωτανε για νεο pc ryzen 1400 ή 1600 εχω προτεινει αλλα ειπαμε και λιγο αντικειμενικοτητα δεν βλαπτει. Για να προχωρησουν οι εξελιξεις σε games χρειαζονται περισσοτεροι πυρηνες cpu. Η πραγματικοτητα αγαπητε επειδη εισαι λαθος σε αυτο,ειναι οτι οι περισσοτεροι δημιουργοι παιχνιδιων το pc το εχουν τελευταιο, γιατι πολυ απλα οι πωλησεις στις κονσολες ειναι πολλαπλασιες απο αυτες του Pc στα περισσοτερα παιχνιδια. Γιαυτο και δεν υπαρχει πληρης υποστηριξη των ultrawide monitor παντου,γιαυτο και εχουμε παιχνιδια που χρειαζονται patch στο patch για να φτιαξουν και απο εκει προηλθε και ο ορος console port. Οτι παιρνει ο αλλος την εκδοση του παιχνιδιου της κονσολας και καταβαλει ελαχιστη προσπαθεια στο να αξιοποιησει το υπαρχον hardware. Δεν ισχυει φυσικα για ολα τα παιχνιδια αυτο,αλλα για τα περισσοτερα σε γενικες γραμμες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
benign Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 Για να λεμε την αληθεια,οσοι γενικα συμμετεχουν τα τελευταια χρονια στα διαφορα(τις περισσοτερες φορες δυστηχως vs)θεματα των επεξεργαστων τα ιδια γραφονταν και τοτε με το παραπανω. Εγω προσωπικα θυμαμαι απο το 2012 να γραφεται το περιβοητο''παρε τον χ 4πυρηνο επεξεργαστη,αλλα στο μελλον ισως να μην φτανει'' και να που εν ετη 2017 παλι τα ιδια γραφονται. Και τοτε ο κοσμος προτεινε αβερτα κουβερτα τους FX που τωρα με το που βγηκαν οι ryzen γαργαρα γινανε,και ξαφνικα ο ανταγωνιστης των ryzen εγινε κυριως οι Intel. Και εγω σε 2 γνωστους μου που ρωτανε για νεο pc ryzen 1400 ή 1600 εχω προτεινει αλλα ειπαμε και λιγο αντικειμενικοτητα δεν βλαπτει. Εμενα σαν καταναλωτη,με ενδιαφερει η intel που σαν μεγαλυτερη εταιρια στην αγορα μεχρι τωρα καθοριζει τις τιμες,να φαει τα μουτρα της,να πεσουν οι πωλησεις της στα ταρταρα,για να αναγκαστει να προσφερει καλυτερες επιδοσεις σε φτηνοτερες τιμες.Ειναι λαθος το σκεπτικο μου? Μιλαμε για μια εταιρια που αρμεγε τον κοσμο ασχρα απο γενια σε γενια και που ο τελευταιος πραγματικα vfm επξεργαστης της ηταν ο i5 2500K to 2011! Νομιζω ειμαι αντικειμενικος. 7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Matrix7 Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 Οι παλιοί i7 έχουν θέμα λόγο ddr3. Οι i5 έχουν όντως θέμα και ρίχνουν μπουκάλι ακόμα και σε GPU όπως η 970 που είχα, και τον έχω overclocked τον i5. Οι i5 vs τον 1600 θα φάνε πολύ ξύλο στα open world games, ο 6600k και ο 7600k παίζει να είναι λίγο καλύτερα, αλλα πάλι σε games που τρώνε CPU cores για πρωινό ο 1600 θα είναι μπροστά, και το πιο σημαντικό θα έχει πιο σταθερά frametimes. Συγκριτικά πιστεύω ο 1600 είναι καλύτερο deal απέναντι στον 7600k απ' ότι είναι ο 1700 απέναντι στον 7700k. Spartan117 με ποιόν i5 αν επιτρέπεται?Γιατί κ εγώ έχω τον 2500κ αλλά δεν είχα δει κάτι περίεργο,ούτε με 970 ούτε με rx480,σε 1080p ωστόσο.100% χρήση είχα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spartan117 Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2017 Spartan117 με ποιόν i5 αν επιτρέπεται?Γιατί κ εγώ έχω τον 2500κ αλλά δεν είχα δει κάτι περίεργο,ούτε με 970 ούτε με rx480,σε 1080p ωστόσο.100% χρήση είχα 3570k @ 4.4Ghz Το Watch Dogs 2 έτρωγε βούτες στα 50 fps, καθαρό CPU μπουκάλι. Μπουκάλι έτρωγε και στο RoTR και σε αλλα games. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις