Προς το περιεχόμενο

AMD Επεξεργαστές & AM4 socket

kostas_anes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μπορει οσοι εχουν ακριβους ''Κ'' τελευταιας γενιας i5/i7 να θεωρησουν οτι δεν υπαρχει λογος για αναβαθμιση τωρα και να περιμενουν τις εξελιξεις και απο τις δυο εταιριες στα επομενα ενα-δυο χρονια, αλλα αυτο το ποσοστο ειναι μικρο στους καταναλωτες - main stream gamers που επιζητουν ικανοποιητικες αλλα οχι απολυτες επιδοσεις.

Η μεγαλη πλειοψηφια ειναι ατομα με παλιους κλειδωμενους i5 η ξεπερασμενους σε επιδοσεις i5 ''K''  και για αυτους η αναβαθμιση τωρα ειναι εξαιρετικο vfm δεδομενης τιμης/αποδοσης .

Το πρωτο που γραφεις ναι ισχυει, αλλα στο δευτερο που γραφεις δεν ισχυει ουτε για αστειο.

Με κυρια καρτα(με βαση τα στοιχεια του steam κιολας)την 970 (καρτα των 350-400ευρω),πιστεψε με αλλα οποιος πραγματικα ειχε αναγκη οπως λες αναβαθμιζε οποτε ηθελε επεξεργαστη,ειτε σε ακριβοτερο Intel ειτε ακομα και σε Fx 8350/8370.

Και αυτο γιατι σε συνδιασμο με την Full Hd αναλυση που εξακολουθει να κυριαρχει,οπως και το οτι τα περισσοτερα παιχνιδια(περαν απο console ports)τραβανε περισσοτερο απο την καρτα γραφικων,ισα ισα που γιαυτο δεν τους δινουν το κινητρο της αναβαθμισης.

Το εχω ξαναπει απειρες φορες μην συγκρινουμε τι γραφεται εδω στο insomnia(και γενικα σε τεχνολογικα forum κυριως της Ελλαδας)με την αγορα του εξωτερικου. Ο ξενος αν θελει να αναβαθμισει επεξεργαστη(ή και ολοκληρο το pc)προφανως και θα το κανει πολυ πιο ανετα απο οτι εμεις στην Ελλαδα και εν μερη δεν θα κατσει να σκασει κιολας.

Προφανως και εχει αλλο σκεπτικο(αλλα και φυσικα παραπανω επιλογες/προτασεις λογω μεγαλυτερης αγορας)σε σχεση με την Ελλαδα μας της κρισης και του βασικου μισθου των 500ευρω(αν δεν εχει ηδη πεσει επισημα και παρακατω).

Εμεις στην Ελλαδα τα παραπανω χρηματα του r7 1700x απο τον 1700 προφανως θα τα σκεφτουμε παραπανω απο οτι ο ξενος.

Είδα άτομο από εδώ μέσα που άλλαξε τον i5 4670K για να πάει σε μεταχειρισμένο i7 4770K και τώρα είναι οκ για το BF1 που τον χρειαζόταν. Πάντα υπάρχει και αυτή η λύση. Ειδικά με τους kaby lake, ακόμα και τα κλειδωμένα έχουν καλά ρολόγια.

Εγώ όμως είπα κάτι άλλο.  Με βάση τα στοιχεία του Λάινους "έφτυσαν" τους i5 των 270€ για να πάνε σε i7 των 400€(βάλε ανάλογες τιμές USA). Δηλαδή αρκετοί μπορεί ακόμα και να προσπεράσουν το καλό vfm των 1600Χ και να πάνε σε 7700Κ.

Το ειπε και ο ιδιος οτι οι περισσοτεροι αγοραστες ξοδεψαν μεταξυ 250 και 450ευρω μονο για αγορα επεξεργαστη(η συνολικη αξια του pc βγηκε σχεδον στα 2000) τι να λεμε τωρα.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το πρωτο που γραφεις ναι ισχυει, αλλα στο δευτερο που γραφεις δεν ισχυει ουτε για αστειο.

Με κυρια καρτα(με βαση τα στοιχεια του steam κιολας)την 970 (καρτα των 350-400ευρω),πιστεψε με αλλα οποιος πραγματικα ειχε αναγκη οπως λες αναβαθμιζε οποτε ηθελε επεξεργαστη,ειτε σε ακριβοτερο Intel ειτε ακομα και σε Fx 8350/8370.

Και αυτο γιατι σε συνδιασμο με την Full Hd αναλυση που εξακολουθει να κυριαρχει,οπως και το οτι τα περισσοτερα παιχνιδια(περαν απο console ports)τραβανε περισσοτερο απο την καρτα γραφικων,ισα ισα που γιαυτο δεν τους δινουν το κινητρο της αναβαθμισης.

Το εχω ξαναπει απειρες φορες μην συγκρινουμε τι γραφεται εδω στο insomnia(και γενικα σε τεχνολογικα forum κυριως της Ελλαδας)με την αγορα του εξωτερικου. Ο ξενος αν θελει να αναβαθμισει επεξεργαστη(ή και ολοκληρο το pc)προφανως και θα το κανει πολυ πιο ανετα απο οτι εμεις στην Ελλαδα και εν μερη δεν θα κατσει να σκασει κιολας.

Προφανως και εχει αλλο σκεπτικο(αλλα και φυσικα παραπανω επιλογες/προτασεις λογω μεγαλυτερης αγορας)σε σχεση με την Ελλαδα μας της κρισης και του βασικου μισθου των 500ευρω(αν δεν εχει ηδη πεσει επισημα και παρακατω).

Εμεις στην Ελλαδα τα παραπανω χρηματα του r7 1700x απο τον 1700 προφανως θα τα σκεφτουμε παραπανω απο οτι ο ξενος.

Το ειπε και ο ιδιος οτι οι περισσοτεροι αγοραστες ξοδεψαν μεταξυ 250 και 450ευρω μονο για αγορα επεξεργαστη(η συνολικη αξια του pc βγηκε σχεδον στα 2000) τι να λεμε τωρα.

Δεν αναφερομαι στον 1700 αυτος ειναι επεξεργαστης αλλης κατηγοριας,αλλα στον 1600 και στους υπολοιπους μικροτερους Ryzen οι οποιοι θεωρω οτι ειναι το μινιμουμ πλεον για εναν μεσαιο χρηστη που θελει καλες επιδοσεις αλλα οχι απολυτες και μελλοντικη επενδυση.Πιο κατω το θεωρω entry και σε διαβεβαιωνω οτι με 6 φιλους μου gamers που δεν διαθετουν τεραστια ποσα για υπολογιστες αλλα σε λογικες καταστασεις,εχουν ηδη παραγγειλει Ryzen ενω ειτε εχουν πουλησει τους παλιους i5 η θα τους κρατησουν μονιμα για δευτερο μηχανημα στο σπιτι. Και οι 6 ειναι Ευρωπαιοι,μικρος αριθμος βεβαια,αλλα για μενα αντιπροσωπευτικο δειγμα των διαθεσεων του κοσμου.

• Like 7

με 6 φιλους μου gamers που δεν διαθετουν τεραστια ποσα για υπολογιστες αλλα σε λογικες καταστασεις,εχουν ηδη παραγγειλει Ryzen ενω ειτε εχουν πουλησει τους παλιους i5 η θα τους κρατησουν μονιμα για δευτερο μηχανημα στο σπιτι. Και οι 6 ειναι Ευρωπαιοι,μικρος αριθμος βεβαια,αλλα για μενα αντιπροσωπευτικο δειγμα των διαθεσεων του κοσμου.

Αν και ειναι λιγο γενικο ετσι οπως το γραφεις,προφανως οταν γραφουμε για ξενους εννοουμε και τους Ευρωπαιους. Απο τα υψηλοτερα ποσα καταθεσεων ουτως ή αλλως βρισκονται και στην Ευρωπη. Επισης νομιζω οτι ειναι προφανες οτι οι φθηνοτεροι ryzen απευθυνονται σε μεγαλυτερο κομματι του κοσμου ακριβως λογω αναγκων και χρηματων.

Off Topic: Η παρεξήγηση με τον Spartan117 λύθηκε, κανένα πρόβλημα. :-)

Πιστεύετε για κάποιον που δεν τον ενδιαφέρει το OC ο 1600X δεν αξίζει; Γιατί βλέπω οτι έχει turbo στα 4 Ghz... :huh:

Εγώ που θα κάνω σύστημα mini-itx και δεν θέλω oc στο επεξεργαστή λόγω μικρού κουτιού θεωρώ ότι φυσικά αξίζει...νομίζω ότι οι X αξίζουν γι αυτούς που δεν θέλουν oc...αντίθετα όσοι θα ασχοληθούν με το άθλημα καλύτερα στους 1700 και 1600 και 1400...έτσι το καταλαβαίνω ως τώρα...

Οι r7 είναι για δουλειά και υποτίθεται ότι χτυπάνε 6900Κ. Οι pros δεν φαντάζομαι να είναι πλούσια πιτσιρίκια που θα εμπιστευτούν τον υπάλληλο της τάδε αλυσίδας για να τους στήσει σύστημα. Έχουν εμπειρία και συγκεκριμένες απαιτήσεις. Τις τιμές των 6900Κ τις γνωρίζουμε.

Το πιο ενδιαφέρον από τα βίντεο του Linus πάντως ήταν η προτίμηση του 6700Κ/7700Κ για gaming συστήματα έναντι του φθηνότερου και πιο vfm 6600K/7600Κ. Αυτός που θα στήσει ένα σύστημα για να το κρατήσει χρόνια, αλλάζοντας μόνο κάρτες, δεν διστάζει να χώσει το χέρι λίγο βαθύτερα, αν είναι σίγουρος ότι θα πάρει καλή αντοχή στο χρόνο. Δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι από τους πωλητές ετοίμων συστημάτων έμαθε η gaming κοινότητα(τα "θύματα" που αγοράζουν ίντελ) για τη σημασία των θρεντς; Ή μήπως από τους δυσαρεστημένους κατόχους i5 των φόρα που απαξίωναν σε κάθε ευκαιρία ως ελάχιστες εξαιρέσεις ή κακογραμμένο κώδικα τα multi-threaded games;

Φαντάσου λοιπόν τώρα εσύ τον φανατικό του GTAV που παίζει on-line, δοκιμάζει mods κτλ. να τρώει frame drops(βλέπε δοκιμές από youtubers) με ryzen 1500Χ π.χ. σε maxed out settings. Νομίζεις ότι τότε θα ακούει τα φόρα σαν το ινσόμνια, ή μήπως θα τον "στείλει" και θα πάει για το αμέσως καλύτερο; Νομίζεις ότι θα ακούει τους κατόχους FX που "τρέχουν τα πάντα χωρίς προβλήματα";

Ποιός θα μπορέσει να τον κοροϊδέψει όταν θα βλέπει τα προβλήματα ιδίοις όμασι; Αν φυσικά υπάρχουν.

Γι'αυτό σας λέω, δεν μπορεί το ψέμα να κρατήσει πολύ και στο τέλος φαίνεται στις τιμές.

Μήπως ήθελες να απαντήσεις αλλού φίλτατε; Τι άσχετα μου λες;;; Ποιο ψέμα δεν μπορεί να κρατήσει πολύ; Δεν μπορείς να το χωνέψεις ότι δεν πέφτουν έτσι οι τιμές...έχουν χιλιάδες εργαζόμενους οι εταιρείες...εδώ η amd τόσα χρόνια δεν έριξε τιμές ιδιαίτερα στους fx...παρότι έβλεπε ότι δεν έχει πωλήσεις με το τσουβάλι...τι είναι οι τιμές σαν τα μήλα που πέφτουν από το δέντρο; Έχει επιπτώσεις σε μετοχές, σε πελάτες κλπ...δες τι πατατάρα κάνει η nvidia με την titan x...και τις 1080ti και titan xp...έχει φάει τρελό κράξιμο από παντού...έτσι απαξιώνει μια εταιρεία τα προϊόντα της;;; Δεν τους έχω εντελώς χαζούς εκεί στην Intel...αααα και να μην ξεχάσω...και εγώ "θύμα" με intel είμαι...από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ε...1996 pentium 200mhz, pentium 2, core 2 duo, core 2 quad...ο πρώτος πρώτος δε, άσε...8086... 

• Like 1

Εγώ που θα κάνω σύστημα mini-itx και δεν θέλω oc στο επεξεργαστή λόγω μικρού κουτιού θεωρώ ότι φυσικά αξίζει...νομίζω ότι οι X αξίζουν γι αυτούς που δεν θέλουν oc...αντίθετα όσοι θα ασχοληθούν με το άθλημα καλύτερα στους 1700 και 1600 και 1400...έτσι το καταλαβαίνω ως τώρα...

Με βαση τιμες Msystem πχ(και για τους δυο επεξεργαστες)οχι δεν αξιζει να δωσει καποιος 70 παραπανω ευρω για τον 1700x μονο για τα 400mhz παραπανω. Ειναι χρηματα που μπορουν να δωθουν σε μεγαλυτερο ssd,καλυτερο κουτι/ψυκτρα/σκληρο/μητρικη/παραπανω ram και παει λεγοντας.

https://www.skroutz.gr/c/32/cpu-epeksergastes.html?from=most-popular&keyphrase=amd+ryzen

Μιλαω παντα για την ακριβοτερη σειρα(γιατι η μικροτερη δεν την βλεπω ακομα απο Ελλαδα) και με τις τωρα τιμες.

Με βαση τιμες Msystem πχ(και για τους δυο επεξεργαστες)οχι δεν αξιζει να δωσει καποιος 70 παραπανω ευρω για τον 1700x μονο για τα 400mhz παραπανω. Ειναι χρηματα που μπορουν να δωθουν σε μεγαλυτερο ssd,καλυτερο κουτι/ψυκτρα/σκληρο/μητρικη/παραπανω ram και παει λεγοντας.

https://www.skroutz.gr/c/32/cpu-epeksergastes.html?from=most-popular&keyphrase=amd+ryzen

Μιλαω παντα για την ακριβοτερη σειρα(γιατι η μικροτερη δεν την βλεπω ακομα απο Ελλαδα) και με τις τωρα τιμες.

Ξαναλέω σε mini-itx κουτί που ενδιαφέρεται ο άλλος για ησυχία, θερμοκρασίες φυσιολογικές κλπ, φυσικά και αξίζει να δώσει τα 70 παραπάνω...μην ξεχνάμε ότι με το oc απενεργοποιούνται οποιαδήποτε power management plants υπάρχουν στους Ryzen...εγώ που θέλω την ησυχία μου σε τόσο μικρό κουτί ναι εύκολα αξίζει να δώσω κάποια χρήματα παραπάνω για έναν X. Αν και δεν κοιτάζω τον 1700X αλλά τον 1600X...

• Like 2

Ξαναλέω σε mini-itx κουτί που ενδιαφέρεται ο άλλος για ησυχία, θερμοκρασίες φυσιολογικές κλπ, φυσικά και αξίζει να δώσει τα 70 παραπάνω...μην ξεχνάμε ότι με το oc απενεργοποιούνται οποιαδήποτε power management plants υπάρχουν στους Ryzen...εγώ που θέλω την ησυχία μου σε τόσο μικρό κουτί ναι εύκολα αξίζει να δώσω κάποια χρήματα παραπάνω για έναν X. Αν και δεν κοιτάζω τον 1700X αλλά τον 1600X...

Οταν σε ενδιαφερει η ησυχια αγαπητε θα επενδυσεις σε σωστο/καταλληλο κουτι και ισως αναλογη ψυξη,δεν θα κατσεις να ασχοληθεις με τα παραπανω 400 mhz αν η χρηματικη διαφορα ειναι τοσο μεγαλη.

Το τι τελικα θα αγορασεις εσυ προσωπικα φυσικα ειναι δικη σου επιλογη,αλλα οταν καποιον τον ενδιαφερει η ησυχια αλλες ειναι οι προτεραιοτητες του κανονικα στο pc. Για τους φθηνοτερους 1600x και 1600 δεν μπορω να πω κατι χωρις να γνωριζω τιμες στην Ελλαδα.

Μήπως ήθελες να απαντήσεις αλλού φίλτατε; Τι άσχετα μου λες;;; Ποιο ψέμα δεν μπορεί να κρατήσει πολύ; Δεν μπορείς να το χωνέψεις ότι δεν πέφτουν έτσι οι τιμές...έχουν χιλιάδες εργαζόμενους οι εταιρείες...εδώ η amd τόσα χρόνια δεν έριξε τιμές ιδιαίτερα στους fx...παρότι έβλεπε ότι δεν έχει πωλήσεις με το τσουβάλι...τι είναι οι τιμές σαν τα μήλα που πέφτουν από το δέντρο; Έχει επιπτώσεις σε μετοχές, σε πελάτες κλπ...δες τι πατατάρα κάνει η nvidia με την titan x...και τις 1080ti και titan xp...έχει φάει τρελό κράξιμο από παντού...έτσι απαξιώνει μια εταιρεία τα προϊόντα της;;; Δεν τους έχω εντελώς χαζούς εκεί στην Intel...αααα και να μην ξεχάσω...και εγώ "θύμα" με intel είμαι...από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ε...1996 pentium 200mhz, pentium 2, core 2 duo, core 2 quad...ο πρώτος πρώτος δε, άσε...8086... 

Μπορείς να κατανοήσεις  τι σημαίνει για τις πωλήσεις μια παράλογα υψηλή τιμή, φαντάζομαι. Για προϊόντα που κρίνονται αντικειμενικά. Το απούλητο στοκ να δεις επιπτώσεις που έχει στην τιμή της μετοχής.

Οι τιμές των FX ήταν λογικές βάσει των συνολικών τους επιδόσεων. Άσε που αντιμετώπιζαν υψηλότερο κόστος ανά τρανζίστορ λόγω 32nm και δεν μπορούσαν να ρίξουν άλλο την τιμή.

Η απάντηση της Ιντέλας θα ανακοινωθεί πολύ νωρίτερα φέτος τον Ιούνιο.

Intel’s X299 HEDT Platform with LGA 2066 Socket Codenamed ‘Basin Falls’ – Launch Pushed Forward to Computex 2017 in June

http://wccftech.com/intel-basin-falls-x299-hedt-platform/?utm_source=traqli&utm_medium=email&utm_campaign=115

Τρεχάτε ποδαράκια μου....

Παιδιά αυτήν την ώρα r5 1600 + b350 + 16gb (gaming+multitasking) στα 500 ευρώ απλά σκοτώνει οποιονδήποτε ανταγωνισμό τώρα.....multitasking επιπέδου 6800Κ και μια χαρά gaming ......απλά δε χωρούν λόγια για μένα!

• Like 14

Οταν σε ενδιαφερει η ησυχια αγαπητε θα επενδυσεις σε σωστο/καταλληλο κουτι και ισως αναλογη ψυξη,δεν θα κατσεις να ασχοληθεις με τα παραπανω 400 mhz αν η χρηματικη διαφορα ειναι τοσο μεγαλη.

Το τι τελικα θα αγορασεις εσυ προσωπικα φυσικα ειναι δικη σου επιλογη,αλλα οταν καποιον τον ενδιαφερει η ησυχια αλλες ειναι οι προτεραιοτητες του κανονικα στο pc. Για τους φθηνοτερους 1600x και 1600 δεν μπορω να πω κατι χωρις να γνωριζω τιμες στην Ελλαδα.

Μια χαρά σωστό κουτί σε mini-itx μπορείς να έχεις αγαπητέ, και μια χαρά ψύξη...αν θες λοιπόν και λίγη περισσότερη δύναμη μια χαρά είναι τα +400 mhz για τα 60-70 ευρώ...άλλωστε μην ξεχνάς ότι και στον 1700 αν σε ενδιαφέρει και η ησυχία θα προτιμήσεις after market ψύκτρα...τεσπά προσωπικές επιλογές και απόψεις...μια χαρά όμως μπορείς να έχεις ήσυχο σύστημα και ισχυρό σε μικρό κουτάκι...το πληρώνεις περισσότερο αλλά είναι μια επιλογή που προσωπικά την παίρνω ευχαρίστως...

• Like 1

Κανονικα μετα τις φετινες αγορες που θα κανω σε Ryzen, υπολογιζω προς τα Χριστουγεννα, θα παω για 1440p Free Sync οθονη και θα προτεινα σε οσους μπορουν να ακολουθησουν,οτιδηποτε κατω απο αυτο δεν εχει νοημα πλεον για gamers. Θα ζητησω γνωμη τοτε απο τον Millenium που τον στεναχωρησα αδικως πριν ενα χρονο με καποια ηλιθιοτητα που του ειχα πει. Συγνωμη Mill  για τοτε. :)

Δεν τρεχει κατι,μη το συζητας.Οποτε θες ρωτα και το κοιταμε  :)

• Like 2

Εχουν βγει ολοι οι ryzen στην Ελληνικη αγορα?Αν οχι ,τοτε τι κουβεντα περιμενεις να γινει παραπανω,περαν των 3 μοντελων που υπαρχουν ηδη?

Επισης οι χαρακτηρισμοι που ακριβως βοηθανε(εκτος του οτι δεν επιτρεπονται)?Ποιος ειπε οτι το να περιγραφεις την αγορα που απευθυνονται οι εν λογω επεξεργαστες και τον ανταγωνισμο που θα βρει εν οψη,θεωρειται off topic? Το οτι δεν γνωριζεις/καταλαβαινεις τι θα πει ερευνα αγορας δεν σημαινει οτι πρεπει να βριζεις ολους τους αλλους,αρα παρακαλω πολυ λιγο προσοχη στο τι γραφεται,ειδικα απο νεα μελη στο forum.

Κανονικα μετα τις φετινες αγορες που θα κανω σε Ryzen, υπολογιζω προς τα Χριστουγεννα, θα παω για 1440p Free Sync οθονη και θα προτεινα σε οσους μπορουν να ακολουθησουν,οτιδηποτε κατω απο αυτο δεν εχει νοημα πλεον για gamers.

Σιγουρα ειναι γεναια μεταβαση η παραπανω και αν εχεις το hardware ειναι καλη επενδυση

αλλα δεν συμφωνω καθολου με την τελευταια φραση γιατι δυστηχως η πραγματικοτητα αλλα μας δειχνει αλλα αυτο ειναι κουβεντα για αλλο θεμα.

Ειδες πουθενα να εγραψε κανεις οτι αξιζει να δωσει καποιος περισσοτερα χρηματα στον επεξεργαστη απο την καρτα γραφικων για παιχνιδια? Οι χαρακτηρισμοι λοιπον που κολλανε,ειδικα μιας και ειμαστε σε θεμα γενικης κουβεντας για τους ryzen?

Ακομα και στα video που ανεβασα ειδες τι καρτες γραφικων επαιρνε ο κοσμος?Ειδες μηπως να επαιρνε ryzen 7(τιμολογιακα)intel επεξεργαστη και καρτα γραφικων των 150ευρω?

Κυριολεκτικα οτι να ναι το παραπανω σου σχολιο.

Κατα κορον γραφανε εδω μεσα ...

Για 1700 - 1700x  πακετο με  480 η 1060 καρτα γραφικων 

Δηλαδη CPU 380 - 440 και VGA 230-240 

Οταν τονιζα οτι αυτη η αναλογια πρεπει να ειναι απο την ΑΝΑΠΟΔΗ μου την λεγατε και απο πανω

1500 -> 220 

1070 -> 410 

630

1800X -> 550 

480 -> 240 

790

1700X -> 440

480 -> 240

680

1700 -> 380

480 -> 240

620

1 πρωτη επιλογη ειναι ΦΤΗΝΟΤΕΡΗ και σαφως εχει μακραν τις καλυτερες επιδοσεις στο gaming

Καταλαβες τωρα γιατι η σειρα R7 που την εκθειαζετε ολοι εδω μεσα ΩΣ VFM ειναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΥΜΦΟΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ 

Καταλαβες εσυ και οι υπολοιποι το ποσο αχρηστο ειναι λοιπον να αναλωνεστε σε ΑΝΟΥΣΙΑ flame wars στο να υποστηριζετε ΑΚΡΙΒΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΩΝ ειτε INTEL ειτε AMD 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...