ZELOMOTH Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Και καποιες απο τις μετρησεις σταθερα απο τα βιντεακια που εχουμε δει ηδη... Αλλα το καλυτερο ειναι οπως ξανα ειπα το cpu usage το οποιο δειχνει οτι εχουν διαρκεια και μελλον τα ryzenονια αφου εχουν ακομα περιθωριο για να τερματισουν ... Και μιλαω για τα "μικρα" 1400 κτλ γιατι τα μεγαλυτερα θα εχουν ακομα πιο πολυ άπλα... https://www.kotaku.com.au/2017/04/heres-some-early-benchmarks-with-the-ryzen-5-1400-cpu/ 1
Καϊάφας Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Μπααα δε βλεπω τις DDR5 ουτε απο Intel μεχρι το 2019 "JEDEC announced it will be finalizing the DDR5 standard sometime in 2018" https://www.jedec.org/news/pressreleases/jedec-ddr5-nvdimm-p-standards-under-development Εαν οοοολα πανε τελεια θα δουμε το 19 DDR5, αλλα προβλεπω και την Intel και την AMD να βαζουν το 2020 DDR5, γιατι θελει αλλαγη socket. Φανταζομαι να θελουν και οι 2 να κρατησουν τις πλατφορμες τους μια 3ετια ως ηθηστε. PS Μη τα ανεβασεις ολα με τη μια, μετα δε θα ξερεις τι φταιει. Bios-Ram-Windows-CPU OC-Software ειναι πολλοι οι παραγοντες Εγω θα το παω συστημα 2-2-3-5. 2 Μερες τα παντα stock setup των windows, benchmarks και burnin για να θεσω μια βαση συκρισης και αν ειναι να παρω κατι στο χερι DOA να γινει τοτε. Study των drivers γιατι τα win εχουν μια ταση να κανουν overwrite τα latest chipset drivers.... +Gaming 2 Μερες Ram OC bench και gaming με AIDA64 ανοιχτο και προσοχη στα WHEA errors. 3 Μερες Για CPU OC burnin-bench-gaming-repeat. Ταβανι εχω τα 1,35V vcore το πολυ Target 3,7-3,8max 5 Μερες Πριν μπει στο κουτι η mobo γιατι... PC ειναι, σιγα μην παει τιποτα συμφωνα με το προγραμμα Ολο και καποια μαλακια θα γινει. Σωστό σε βρίσκω, τα 3.7 ειναι η χρυσή τομή σε επιδόσεις, θερμοκρασία και χαμηλή κατανάλωση. 2
greg4 Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Ο ryzen 1400 σε τι τιμή θα πωλείτε περίπου? Διάβασα για 170$ στην Αμερική, άρα σίγουρα πιο πάνω από εδώ. Ο ι5 7400 είναι στα 178 ευρώ. Προς ώρας επίσης φαίνεται πίσω από 15 έως 2 fps. Ναι δεν είναι optimized κλπ, θα γίνει? Υπάρχει η δυνατότητα / τεχνολογία / διάθεση από developers κλπ ώστε να υπάρχει μεγαλύτερο cpu usage? Και τελος πάντως θα είναι αυτό δυνατό? Γιατί το 62% cpu usage δεν μου λέω πολλά προς ώρας. Πόσες φορές βλέπω cpu - gpu να κάθονται στα 40-60% στο δικό μου pc? Δηλαδή να περιμένω ότι αύριο - μεθαύριο θα πάμε στο 100%? Επίσης, για να υπάρξει το κατάλληλο effort των developers ώστε να γίνονται optimization για AMD, πρέπει να υπάρχει η κατάλληλη βάση χρηστών. Και αυτό μάλλον θα αργήσει να γίνει προς ώρας. Προσπαθώ να καταλάβω το Hype....
piranhagr Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Στις GSkill Trident 16GB που το εψαξα , οι 3000 CL14, οι 3200 CL14 και οι 3600 CL16 είναι οι ίδιες μνήμες ΑΚΡΙΒΩΣ με διαφορετικό XMP profile οπότε πάρτε το φθηνότερο, στα 1,35V παιζουν οι παραπάνω μνήμες σε όλες αυτές τις συχνότητες/timings. Με βάση αυτά που διάβασα! Δεν τα έχω δοκιμάσει (ακόμα) ο ίδιος π.χ. αυτες εδώ G.Skill TridentZ RGB 16GB DDR4-3000MHz (F4-3000C16D-16GTZR) ;
Spartan117 Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 π.χ. αυτες εδώ G.Skill TridentZ RGB 16GB DDR4-3000MHz (F4-3000C16D-16GTZR) ; Αυτές είναι CL16 άρα πιθανό να έχουν Hynix και όχι Samsung. CL14 για 3000/3200 και CL16 για 3600 είναι Samsung αν θυμάμαι καλά, αν και δεν είμαι σίγουρος για τις 3000.
piranhagr Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Αυτές είναι CL16 άρα πιθανό να έχουν Hynix και όχι Samsung. CL14 για 3000/3200 και CL16 για 3600 είναι Samsung αν θυμάμαι καλά, αν και δεν είμαι σίγουρος για τις 3000. Δώστε κανα μοντέλο !!! Κοίτα που το σκέφτομαι για 1700 !!!!
ZELOMOTH Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Ο ryzen 1400 σε τι τιμή θα πωλείτε περίπου? Διάβασα για 170$ στην Αμερική, άρα σίγουρα πιο πάνω από εδώ. Ο ι5 7400 είναι στα 178 ευρώ. Προς ώρας επίσης φαίνεται πίσω από 15 έως 2 fps. Ναι δεν είναι optimized κλπ, θα γίνει? Υπάρχει η δυνατότητα / τεχνολογία / διάθεση από developers κλπ ώστε να υπάρχει μεγαλύτερο cpu usage? Και τελος πάντως θα είναι αυτό δυνατό? Γιατί το 62% cpu usage δεν μου λέω πολλά προς ώρας. Πόσες φορές βλέπω cpu - gpu να κάθονται στα 40-60% στο δικό μου pc? Δηλαδή να περιμένω ότι αύριο - μεθαύριο θα πάμε στο 100%? Επίσης, για να υπάρξει το κατάλληλο effort των developers ώστε να γίνονται optimization για AMD, πρέπει να υπάρχει η κατάλληλη βάση χρηστών. Και αυτό μάλλον θα αργήσει να γίνει προς ώρας. Προσπαθώ να καταλάβω το Hype.... Στο eshop ειναι στα 199 ευρω αρα οταν βγουν στα σκρουτζεικα μπορει να τον δεις και 190(υποθετω...) Σε αυτο με το cpu usage ρε συ παρε το απλα.... Οταν ο g4560 σε παιχνιδια του 2016 κτλ βλεπεις να κολλαει στο 100%, πως λες να ανταπεξελθει σε παιχνιδια του 2018? Ενω οταν ο αλλος παιζει 20-30-40% λιγοτερο, τοτε σημαινει οτι εχει περιθωρια μεχρι να μπουκαλιαστει.... Κι εννοειται οτι θα υπαρξουν και αλλες βελτιωσεις λογικα... Και οι Ryzen 2ης γενιας λογικα θα ειναι μια ομορφια... Τωρα τι να σου πω, αν σε πειραζει που ο ι5 παιζει σε καποια σημεια με 5-15 frames παρα πανω, ε παρε αυτον τοτε... Ζυγαρια ειναι... Η΄παιρνεις αυτον που ζοριζεται περισσοτερο και βγαζει λιγα παρα πανω frames και δεν ξερεις ποσο μελλον εχει...Η΄παιρνεις αυτον με τα λιγο λιγοτερα frames(προς το παρον γιατι ακομα διορθωνονται) αλλα με σιγουρα περισσοτερο μελλον... Τωρα τα 10-15 ευρω διαφορα δεν νομιζω να ειναι καν αξιο αναφορας... 1
Lied Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Δώστε κανα μοντέλο !!! Κοίτα που το σκέφτομαι για 1700 !!!! http://www.overclock.net/t/1624603/rog-crosshair-vi-overclocking-thread Κοιτα στην πρωτη σελιδα RAM OC collection για να δεις μοντελο μνημης που το εχουν φτασει και εαν εχουν χρησιμοποιησει BLCK OC ή εχει παει εκει φυσικα. Οσοι ξερουν αναγραφουν και το μοντελο της μνημης και τι φοραει (hynix/micron/samsung) 4
piranhagr Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 http://www.overclock.net/t/1624603/rog-crosshair-vi-overclocking-thread Κοιτα στην πρωτη σελιδα RAM OC collection για να δεις μοντελο μνημης που το εχουν φτασει και εαν εχουν χρησιμοποιησει BLCK OC ή εχει παει εκει φυσικα. Οσοι ξερουν αναγραφουν και το μοντελο της μνημης και τι φοραει (hynix/micron/samsung) "Recommended DRAM configuration at the moment is 2x8GB Samsung B-die based DIMMs which will yield the best performance (3300-3466 CL14 24/7) and least issues. Worst configuration is dual-rank 2x16GB, especially Hynix-based DRAM (4xSR is best at the moment if you need 32GB and high speed). The C6H is the only board able to run higher than 2666 on configurations other than 2xSR. See the XOC guide for further details." Ωραια θα κοιτάξω για τιμές ! Edited: Φωτιά οι τιμούλες !!!! πχ G.Skill RipjawsV 16GB DDR4-3200MHz 205,99€
Lied Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 "Recommended DRAM configuration at the moment is 2x8GB Samsung B-die based DIMMs which will yield the best performance (3300-3466 CL14 24/7) and least issues. Worst configuration is dual-rank 2x16GB, especially Hynix-based DRAM (4xSR is best at the moment if you need 32GB and high speed). The C6H is the only board able to run higher than 2666 on configurations other than 2xSR. See the XOC guide for further details." Ωραια θα κοιτάξω για τιμές ! Εχει και ποιο κατω λιστα. με ακριβως μοντελα, copy paste skroutz. Προσοχη στις CMK της Corsair, εχουν διαφορα chip αναλογα με το version. Samsung B εχουν αυτες με version v4.31 οι v5.39 μου εχουν hynix δυστηχως Επισης! Τα Bios με το Agesa update της AMD που βελτιωνει τη ταχυτητα των μνημων δεν εχουν κυκλοφορησει ακομα οποτε θα εχουμε αλλαγες προς το καλυτερο στη συμβατοτητα με τις μνημες. We will soon be distributing AGESA point release 1.0.0.4 to our motherboard partners. We expect BIOSes based on this AGESA to start hitting the public in early April, though specific dates will depend on the schedules and QA practices of your motherboard vendor. BIOSes based on this new code will have four important improvements for you We have reduced DRAM latency by approximately 6ns. This can result in higher performance for latency-sensitive applications. https://community.amd.com/community/gaming/blog/2017/03/30/amd-ryzen-community-update-2
fallen4ngel Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Σήμερα μιας και δεν έχω διάθεση, μπορεί κάποιος από τους επιστήμονες εδώ μέσα να μου βρει E die Samsung με κατασκευή μέσα στο 2016; Γράφουν όλοι b die και νομίζουν ότι έπιασαν τον παπα από τα .... και ότι είναι κουλ. Έλεος ποιά με την ασχετοσυνη!!!! Ή ξέρεις και προτείνεις ή δεν ξέρεις και δεν γράφεις, εκτός και αν όλοι όσοι γράφουν παίζουν με άζωτο ξέρω γω. Εγώ θα πάρω A Team die cryptonite edition γιατί είμαι pro. 2
kostas_anes Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Eπειδη δεν το επιασα με τις RAM ακομα τι παιζει, μπορει καποιος να μου εξηγησει?Ας πουμε αυτες που εχω βαλει στο ματι, δεν ειναι καλες επειδη εχουνε chip απο την Hynix? Τι κανει την Samsung ανωτερη?
Spartan117 Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Σήμερα μιας και δεν έχω διάθεση, μπορεί κάποιος από τους επιστήμονες εδώ μέσα να μου βρει E die Samsung με κατασκευή μέσα στο 2016; Γράφουν όλοι b die και νομίζουν ότι έπιασαν τον παπα από τα .... και ότι είναι κουλ. Έλεος ποιά με την ασχετοσυνη!!!! Ή ξέρεις και προτείνεις ή δεν ξέρεις και δεν γράφεις, εκτός και αν όλοι όσοι γράφουν παίζουν με άζωτο ξέρω γω. Εγώ θα πάρω A Team die cryptonite edition γιατί είμαι pro. Υπάρχει πρόβλημα πάντως και όλοι όσοι έχουν b-die samsung kit φτάνουν πιο υψηλούς χρονισμούς, που σημαίνει καλύτερο performance. Η διαφορα είναι 40 ευρώ και μιας και δεν φτιάχνω καινούργιο σύστημα κάθε 2 μήνες νομίζω πως αξίζει να κάνω μια ερευνα πριν αγοράσω, ειδικά σε μια νέα αρχιτεκτονική όπως οι Ryzen. Eπειδη δεν το επιασα με τις RAM ακομα τι παιζει, μπορει καποιος να μου εξηγησει? Ας πουμε αυτες που εχω βαλει στο ματι, δεν ειναι καλες επειδη εχουνε chip απο την Hynix? Τι κανει την Samsung ανωτερη? Θα μπορείς να κανεις την δουλειά σου πιθανότατα απλά πάνω από 2400-2666 πολύ δύσκολα απ' ότι διαβάζω τουλάχιστον. Αυτό μπορεί να διορθωθεί και με bios update μελλοντικά οποτε μπορείς άμα θες να το ρισκάρεις. 1
dimoskoutr Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Δώστε φώτα και σε εμάς τους εντελώς άσχετους ρε παίδες με τις ram...ποιες προτείνονται για να παίξουν στα 3000; Μιλάω για 2 στικάκια σύνολο 16gb, μιας και σε mini-itx μόνο 2 βάζεις...Δεν το έχουμε όλοι με τις ram οπότε δώστε γνώση...
Lied Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Δώστε φώτα και σε εμάς τους εντελώς άσχετους ρε παίδες με τις ram...ποιες προτείνονται για να παίξουν στα 3000; Μιλάω για 2 στικάκια σύνολο 16gb, μιας και σε mini-itx μόνο 2 βάζεις...Δεν το έχουμε όλοι με τις ram οπότε δώστε γνώση... Επισυνάπτω ενα excel για το που εχουν φτασει τις μνημες στη C6H. Προφανως αγνοείστε αποτελεσματα με bclk πανω απο 100 γιατι αυτο ειναι πολυπλοκο overclocking. Βρειτε ενα μοντελο που βγαζει τις ταχυτητες που θελετε επαναλαμβανομενα και ειστε κομπλε. Τα timings εαν ειναι ιδια με το CL της μνημης δε θα θελουν πειραγμα ουτε αυτα. Απο εκει και περα οποιος δε θελει καν να ακουμπησει πανω απο μια ρυθμηση στο Bios, ας παρει κατι απο εδω και αναμονη για Bios που θα τις δουλευουν οπως δουλευει το XMP. Ηδη καποιες δουλευουν με μια αλλαγη στο αντιστοιχο XMP που τα mobos το εχουν σαν A-XMP ή DOCP Ryzen Ram with C6H.zip 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις