Προς το περιεχόμενο

AMD Επεξεργαστές & AM4 socket

kostas_anes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το γεγονός ότι οι R7 παίρνουν τα πάνω τους(=αποδίδουν νορμάλ) με amd drivers μπορεί απλά να σημαίνει ότι απαιτούν κάποια ιδιαίτερη μεταχείριση από την πλευρά του software. Με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό....

Αυτό θέλουν και οι Intel CPUs, την ίδια φάση θα έβλεπες in reverse αν οι Ryzen ήταν 8 χρονια στην αγορά και ξαφνικά έβγαζε νέα αρχιτεκτονική η Intel. Θέλει κάποιο καιρό μέχρι να στρώσει το support. Ο πιο εύκολος τρόπος να δεις αυτό που λέω είναι στις κονσόλες, που είναι καινούργιο hardware, δες τι βγαίνει τον πρώτο μηνα και τι βγαίνει μετά από 3 χρονια στο ίδιο μηχάνημα. Το τεχνολογικό know-how για μια καινούργια αρχιτεκτονική παίρνει λίγο καιρό για να δημιουργηθεί.

Η AMD προφανώς ήξερε τι έκανε με τους Ryzen και έξυπνα έκανε optimize τους GPU drivers πριν τους βγάλει. Δεν υπάρχει κανένας λόγος που η Nvidia να μην μπορεί να κάνει το ίδιο με τους πόρους που έχει και αν δεν το κάνει θα είναι εις βάρος της.
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 14,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Κοίτα μπορεί να σε κρίνω άδικα, μιας και βλέπω πολλά και διαφορα σε sub-reddit AMD και Nvidia που όλη την ώρα πλακώνονται για το τίποτα. Απλά αυτή η μονόπλευρη κριτική ποτε δεν μου άρεζε.

Δεν μπορω ισως να αποδειξω κατι αλλα μιας και ειμαστε στο θεμα επεξεργαστων οριστε:

Μπορεις να δεις τι ειχα και τι εχω, εκτος και αν εχω κρυφα κανα FX να παιζω  :-)

• Like 4

Μπορεις να δεις τι ειχα και τι εχω, εκτος και αν εχω κρυφα κανα FX να παιζω  :-)

E κοίτα να φτιάξεις ένα AMD σύστημα τώρα μιας και τα έσταξες στην Intel. Εγώ δεν είχα ποτε AMD επεξεργαστή αλλα μου φαίνεται καλύτερο value ο 1700 από τον 7700k και γι' αυτό προτιμώ τον 1700.

• Like 6

Παιδια οποιος εχει ryzen αλλα και ορεξη για bootloop  ας μας πει αν ειναι αληθεια και υπαρχει kider εκπληξη RX460 στο τσιπακι! :-)

Πρωταπριλιάτικο μου φαίνεται εμένα :P

• Like 3

E κοίτα να φτιάξεις ένα AMD σύστημα τώρα μιας και τα έσταξες στην Intel. Εγώ δεν είχα ποτε AMD επεξεργαστή αλλα μου φαίνεται καλύτερο value ο 1700 από τον 7700k και γι' αυτό προτιμώ τον 1700.

Το εχω πει, αν εκαναν ενα OC εστω 4500 θα το ειχα κανει. Ειναι το μοναδικο σημειο που βγαζω κοκκινη καρτα αλλα ειναι και αποτρεπτικο  για εμενα τουλαχιστον.

Β350 + 1700 best VFM για την ωρα, μεχρι της 12 του μηνα τελος παντων  :P

• Like 5

http://www.cnbc.com/2017/03/20/buy-amd-because-the-new-ryzen-chip-will-take-market-share-from-intel-jefferies-says.html

Ξένη επενδυτική τράπεζα προτείνει την αγορά amd μετοχών γιατί προβλέπει να παίρνει μερίδιο από την ίντελ.

Για να λέμε την αλήθεια, αφού με τους fx είχαν μερίδιο κοντά στο 22%(βάσει steam), λογικό είναι να πιάσουν ένα 30%+ με τους ryzen.

Μα γιατί το λες αυτό; Εγώ το δοκίμασα σε 1800Χ και βρήκα μέσα Vega RX490 crossfire

Να μου δωσεις την μια γιατι εγω δεν βρηκα καμια μεσα αρα μαλλον η δικια μου θα ειναι και μπηκε διπλη εκει! Σαν να λεμε πιασε μια διπλη! :-D

ΥΓ.

Τωρα που το ξανα σκεφτομαι.... Pirmen πες αληθεια.... Λογο της ημερας...και του μηνα  δεν τα γραφεις ολα αυτα? :P

• Like 9

Δείτε εδώ περίεργα πράγματα στο AOTS με savegame benchmark στα 8 CORE Vs 4 Core (7700K / 1500X) σαν το game να κάνει scaling-down μόνο του τα γραφικά στα 4C. Ερώτηση για όσους άλλαξαν από FX σε Ryzen στο SuperPI η διαφορά στα ίδια ρολόγια πόση είναι ;

• Like 3

Μιας και μιλάμε για non gaming cpu(το οποίο παραδόξως αγοράζεται από μη επαγγελματίες για να πορώνονται με cinebench), πρέπει να καταλάβουμε ότι το 3d rendering και το encoding δεν είναι οι μοναδικές επαγγελματικές εφαρμογές στον πλανήτη. Υπάρχουν ένα κάρο άλλες, που για διάφορους λόγους, τρέχουν σε ένα ή λίγα θρεντ για τις περισσότερες λειτουργίες τους(π.χ. Autocad, photoshop).

Ιδιαίτερα το κομμάτι που ο επαγγελματίας απαιτεί real-time επιδόσεις. Γιατί το encoding, ας πούμε, γίνεται στο τέλος, όταν πας για διάλειμμα, ύπνο κτλ. αφού πρώτα έχουν περαστεί όλα τα φίλτρα, τα εφέ, τα transitions κτλ. Όταν κάνεις preview τη δουλειά σου REAL-TIME, χωρίς δυνατότητα να φύγεις από το pc, τρέχουν ένας συν κάτι ψιλά πυρήνες.

"Γιατί το encoding, ας πούμε, γίνεται στο τέλος, όταν πας για διάλειμμα, ύπνο κτλ. "

Έχω δώσει ρέστα στον συμπερασματικό και αμέροληπτο λόγο σου ρε φίλε,

πάραυτα.. διάλειμμα θεωρείται ο καφές.. άντε ο ύπνος(που λες) κι ένα ντουζάκι να φρεσκαριστείς..(για τέτοιες εργασίες στο PC)

όχι όμως διακοπές για το Πάσχα.

- ειδάλλως μια χαρά είναι κι ένας διπύρηνος i3 ... 180 ευρουλάκια (για ένα δυνατό i3)

κι όταν έρθει η ώρα του Encoding 

-> κλείνεις τις καλοκαιρινές διακοπές σου στο Bali κι είσαι κομπλέ !

και εν πάσει περιπτώση αφού δεν χαλιεσαι και πολύ λοιπόν άρα για το τι επεξεργαστή θα αγοράσεις...

μιας κι έχεις άπειρο χρόνο .... θα γυρίσεις και τον κόσμο...

Ryzen.. & αηδίες...τώρα... LoL

• Like 10

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ερχονται.... :-)

https://videocardz.com/67773/amd-ryzen-5-1400-gaming-performance-leaked

Λιγα frames παρα πανω για τον 7400 αλλα σε καποια οπως tomb rider ειναι μποροστα ο 1400! Αλλα το cpu usage νομιζω οτι ειναι το πιο ωραιο ... Το οποιο στην ουσια δειχνει οτι ι5 και ι3(ηδη) σε λιγο καιρο(σε πιο νεα παιχνιδια δηλαδη) θα αρχισουν τα μπουκαλακια ενω ο 1400 εχει μελλον... :-) Και δεν εχουν δειξει ακομα το 100% oi ryzen και θα παρουν κι αλλο ακομα με την 2η εκδοση τους...(Ryzen+)..

Ε ρε κατι αρνια που θα ψησει η κυρα Lisa! :P

Επεξ/σία από ZELOMOTH
  • Like 5

Δείτε εδώ περίεργα πράγματα στο AOTS με savegame benchmark στα 8 CORE Vs 4 Core (7700K / 1500X) σαν το game να κάνει scaling-down μόνο του τα γραφικά στα 4C. Ερώτηση για όσους άλλαξαν από FX σε Ryzen στο SuperPI η διαφορά στα ίδια ρολόγια πόση είναι ;

Σε 10 μερες θα σου πω. Εαν οταν λες FX εννωεις τον 955 phenom2 που εχω και εγω στα 3,6. Εαν λες κανα 6300 ή 8350 δυστυχώς δεν θα εχω ιδεα.

Βρήκα κάτι αρχαία bench Phenom II στα 3.9GHz θέλει 18.5 sec ενώ ο FX6300 μου στα 4.4GHz πάνω στην 78LMT-USB3 θέλει 20.7sec για το 1M στο Super Pi 1.90 ... οπότε ο Ryzen θα κάνει 10~11sec  :ph34r: 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...