Προς το περιεχόμενο

AMD Επεξεργαστές & AM4 socket

kostas_anes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μια απλή υπενθύμιση.

Ο σκοπός ύπαρξης του dx12 είναι πρωτίστως η μείωση του cpu overhead. Για να κάνεις μιας αδύναμη cpu να έχει τα ίδια draw calls με μία πανίσχυρη cpu αφού μετά από μοιρασιά των draw calls σε όλα τα cores η gpu θα είναι στο τέλος η μπουκάλα.

Δηλαδή, η ισοδυναμία ryzen-7700 σε dx12 παιχνίδια δεν σημαίνει απαραίτητα ότι τα δύο cpu είναι ισοδύναμα. Σημαίνει ότι τα draw calls έπαψαν πια να είναι το πρόβλημα. Και στο ROTTR εκεί ακριβώς είναι το πρόβλημα. Μέσα στο game όμως υπάρχουν και άλλα πράγματα που μπορεί να κάνουν τη διαφορά και να είναι άσχετα με graphics API. Π.χ. η τεχνητή νοημοσύνη.

Για να καταλάβει κάποιος μέχρι πόσα draw calls μπορεί να βγάλει μια cpu στο dx12 χωρίς ΠΟΤΕ να σε σταματήσει η gpu υπάρχει ένα ειδικό τεστάκι που μετράει draw calls σε dx12.

Είναι αυτό εδώ: https://www.futuremark.com/pressreleases/compare-directx-12-mantle-and-directx-11-with-3dmark

Μπορεί κάποιος να μας δείξει σύγκριση 7700-6900(λόγω ισοδυναμίας πυρήνων)-ryzen εδώ;

Π.χ. Ας δούμε το guru 3d: http://www.guru3d.com/news-story/quick-test-futuremark-3dmark-v2-3-3663-vulkan-api-overhead-benchmarks.html

Σύγκριση τεχνολογίας καθαρά, με ισοδυναμία πυρήνων. Πέρα από τιμολογιακές πολιτικές, οι οποίες αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη. 5960Χ @ 4,3 vs 1700 @ 4,1

Ο ένας haswell, ο άλλος, θεωρητικά, broadwell Με AMD FURY X κάρτα.

index.php?ct=news&action=file&id=19461

Στο σχολείο της πράσινης έκανες μεταπτυχιακό;

Θέλεις να δεις ανάλυση του 3DMark και κατά πόσο παίζει όπως θα έπρεπε να παίζει;

Όχι αδερφέ δεν παίζουν το ίδιο οι επεξεργαστές, φαίνεται και από το usage.

Μάθε να γράφεις αυτό που βλέπεις και όχι αυτό που θα ήθελες να βλέπεις!!!

Εγώ καταναλωτής είμαι και αυτό που βλέπω είναι ότι όπου έβαλε χέρι ή Nvidia​ και η Intel το αποτέλεσμα μόνο υπέρ μου δεν ήταν.

Εσύ μπορεί να γουστάρεις βέβαια, εγώ όμως και πολλοί άλλοι θέλουμε να παίρνουμε αυτό που πληρώνουμε και να βλέπουμε την τεχνολογία να πηγαίνει μπροστά.

Ότι άλλη πληροφορία θέλεις για DX12 άρχισε το διάβασμα, φιλική συμβουλή!!

• Like 11
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στο σχολείο της πράσινης έκανες μεταπτυχιακό;

Θέλεις να δεις ανάλυση του 3DMark και κατά πόσο παίζει όπως θα έπρεπε να παίζει;

Ότι άλλη πληροφορία θέλεις για DX12 άρχισε το διάβασμα, φιλική συμβουλή!!

Μην μπλέκεις το async, που είναι καθαρά gpu θέμα και αποτελεί απλά ένα από τα πολλά features του dx12(με δυσκολίες στην υλοποίησή του, σε πραγματικά games *) με το cpu overhead.

Έχεις ανάλυση που να λέει ότι το 3dmark θάβει τους amd επεξεργαστές στα draw calls; Δείξ' το.

https://www.pcgamesn.com/microsoft/ubisoft-dx12-performance

Μην μπλέκεις το async, που είναι καθαρά gpu θέμα και αποτελεί απλά ένα από τα πολλά features του dx12(με δυσκολίες στην υλοποίησή του, σε πραγματικά games *) με το cpu overhead.

Έχεις ανάλυση που να λέει ότι το 3dmark θάβει τους amd επεξεργαστές στα draw calls; Δείξ' το.

* https://www.pcgamesn.com/microsoft/ubisoft-dx12-performance

Αγαπητέ μην τα λες έτσι γιατί δεν έχω και μαλλιά να μου πέσουν :(

• Like 2

Εσύ μπορεί να γουστάρεις βέβαια, εγώ όμως και πολλοί άλλοι θέλουμε να παίρνουμε αυτό που πληρώνουμε και να βλέπουμε την τεχνολογία να πηγαίνει μπροστά.

Όχι, εσύ αυτό που θες είναι να κράζεις Intel/Nvidia και ότι σου λέει η AMD να χειροκροτάς. Ελπίζω να είσαι μέτοχος τουλάχιστον γιατί θα έχει και κάποια λογική αυτό που κανεις (και όχι μονο εσύ, όλοι όσοι είναι πράσινοι, κόκκινοι, μπλε, πορτοκαλι, φούξ ή ότι άλλο). Απλή λογική του echo chamber και ότι ποτε δεν με ενδιαφέρει η αλήθεια, μπορείς να το δεις παντού, από θρησκεία, στην πολιτική, σε αθλητικά, μέχρι και σε κάρτες γραφικών και CPU.

• Like 1

Έλα να σκάνε μύτη και οι 4c/8t ryzen να καθαρίσουν το τοπίο από τους υπερκοστολογημένους και κλειδωμένους i3 & i5 !

Κάτι κατοστάρες σε  cpu usage από g4560 & i5 7400 που βγάζουν μάτι!

https://videocardz.com/67773/amd-ryzen-5-1400-gaming-performance-leaked#disqus_thread

• Like 11

Έλα να σκάνε μύτη και οι 4c/8t ryzen να καθαρίσουν το τοπίο από τους υπερκοστολογημένους και κλειδωμένους i3 & i5 !

Κάτι κατοστάρες σε  cpu usage από g4560 & i5 7400 που βγάζουν μάτι!

https://videocardz.com/67773/amd-ryzen-5-1400-gaming-performance-leaked#disqus_thread

Θα είναι αρκετά καλο VFM μόλις στρώσει το memory support και οι drivers. Όσο περνάει ο καιρός πιστεύω οι Ryzen θα δουν σημαντικές βελτιώσεις σε perf, τουλάχιστον σε games.

• Like 2

Γιατί τότε στο Vulkan που πρακτικά κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά (low level API) δεν έχει πρόβλημα η Nvidia με Ryzen?

Αναφέρεσαι στο doom; Γιατί αυτό είναι gpu bound περισσότερο και μπορεί να θάβει τις cpu διαφορές.

Γενικά, αυτό που θέλω να πω είναι το εξής. Τα API δεν είναι κομμένα και ραμμένα για μια συγκεκριμένη cpu αρχιτεκτονική γιατί τότε σε κάθε αλλαγή αρχιτεκτονικής θα παρουσιάζονταν προβλήματα. Γενικά τα cpu είναι μηχανήματα γενικών καθηκόντων.

Να δώσω ένα παράδειγμα. Αν τρέξεις πρόγραμμα του 2017 σε nehalem του 2009 θα πάρεις καλύτερα αποτελέσματα clock to clock σε σχέση με phenom π.χ. των ίδιων πυρήνων και συχνότητας. Αυτό μεταφράζεται σε βελτιστοποίηση του προγράμματος του 2017 πάνω σε αρχιτεκτονική του 2009; Όχι φυσικά. Απλά η nehalem αρχιτεκτονική είναι περισσότερο αποδοτική από την άλλη.

Το γεγονός ότι οι R7 παίρνουν τα πάνω τους(=αποδίδουν νορμάλ) με amd drivers μπορεί απλά να σημαίνει ότι απαιτούν κάποια ιδιαίτερη μεταχείριση από την πλευρά του software. Με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό....

Όχι, εσύ αυτό που θες είναι να κράζεις Intel/Nvidia και ότι σου λέει η AMD να χειροκροτάς. Ελπίζω να είσαι μέτοχος τουλάχιστον γιατί θα έχει και κάποια λογική αυτό που κανεις (και όχι μονο εσύ, όλοι όσοι είναι πράσινοι, κόκκινοι, μπλε, πορτοκαλι, φούξ ή ότι άλλο). Απλή λογική του eco chamber και ότι ποτε δεν με ενδιαφέρει η αλήθεια, μπορείς να το δεις παντού, από θρησκεία, στην πολιτική, σε αθλητικά, μέχρι και σε κάρτες γραφικών και CPU.

Με τσακωσες....

• Like 7

Θα είναι αρκετά καλο VFM μόλις στρώσει το memory support και οι drivers. Όσο περνάει ο καιρός πιστεύω οι Ryzen θα δουν σημαντικές βελτιώσεις σε perf, τουλάχιστον σε games.

Χαλαρά!!!Και με την έλευση των 1600 & 1600Χ η intel θα αρχίσει να ιδρώνει σοβαρά και στην κατηγορία των 250 ευρώ!

• Like 2

Με τσακωσες....

Κοίτα μπορεί να σε κρίνω άδικα, μιας και βλέπω πολλά και διαφορα σε sub-reddit AMD και Nvidia που όλη την ώρα πλακώνονται για το τίποτα. Απλά αυτή η μονόπλευρη κριτική ποτε δεν μου άρεζε.

Και όμως συνέχεια γίνεται από τους άλλους.

Όχι παλικάρι μου, γίνεται συνέχεια μόνο από εσένα και άλλους 2-3ς που σπάτε μπάλες να ανεβάζετε συγκρίσεις με Intel για να βρείτε κάποιο πρόβλημα ή λάθος στην amd και να κάνετε την τρίχα τριχιά, όταν σε αντίθετη μπλέ περίπτωση δεν θα άνοιγε ρουθούνι.

Από όλους τους υπόλοιπους που θέλουν να δουν τι κάνουν οι ryzen και ίσως ενδιαφέρονται να πάρουν κάποια στιγμή στο μέλλον σπάνια ανεβαίνει κάτι, από όσους έχουν πάρει πάλι (2-3 άτομα), βλέπεις μόνο νούμερα από το σύστημα τους...

• Like 12

Παιδια οποιος εχει ryzen αλλα και ορεξη για bootloop  ας μας πει αν ειναι αληθεια και υπαρχει kider εκπληξη RX460 στο τσιπακι! :-)

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...