glazos Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Μπορεί κάποιος να μου υποδείξει κάποιο review που δείχνει τους ryzen να κάνουν scale με μνήμη πάνω από 2400; Ρωτάω γιατί στο computerbase.de βλέπω ότι οι διαφορές μετά τα 2400 είναι αμελητέες http://www.overclock.net/t/1624603/rog-crosshair-vi-overclocking-thread 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Αρχισαμε παλι με τον 7700k? Και πανω που ελεγα οτι μπηκε το νημα σε μια σειρα... 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Ειδικά το geekbench, για λόγους που δεν καταννοώ, έχει τεράστια εξάρτηση από ram speed και σε intel. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Whitefanged Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 (επεξεργασμένο) Μπορεί κάποιος να μου υποδείξει κάποιο review που δείχνει τους ryzen να κάνουν scale με μνήμη πάνω από 2400; Ρωτάω γιατί στο computerbase.de βλέπω ότι οι διαφορές μετά τα 2400 είναι αμελητέες RYZEN δεν έχω. Αυτό που συμπεραίνω είναι ότι πολυπύρηνοι επεξεργαστές έχουν χαμηλότερα avg αλλά σταθερά(ότερα) min άρα επωφελούνται περισσότερο από αύξηση της συχνότητας του πυρήνα. Μη πολυπύρηνοι (4C) επεξεργαστές επωφελούνται από την αύξηση της συχνότητας της ram κυρίως στα low min fps και πολύ λιγότερο στα avg. Δεν ξέρω τι ακριβώς μετράνε στο computerbase, αλλά με λίγα λόγια αν έχεις αρκετούς πυρήνες με καλό single thread performance, δεν σε κόφτει καθόλου η ταχύτητα της ram. edit: για gaming Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2017 από Whitefanged 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
talos_2002 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Απλώς για να υπάρχει εάν το αναζητήσει κανείς: AMD Ryzen 7 1700X Processor - Media Reviewer’s Guide v1.2Μου άρεσαν οι μετρήσεις της cache. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DRelectric2 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 άμα τους κάνετε Summon κάθε τόσο... θα΄ρθουν να μας πουν πόσο γαμάτος είναι ο 7700k.. lol άρα μην παραπονιέστε :Ρ ---------------------------------------- ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΝΩ και μια Ερώτηση... και συγχωρέστε με αν το αναφέρατε... κάπου.. αλλά δεν τα προλαβαίνω όλα.. (ελπίζοντας επισης να μοιράζομαι και μ'άλλους την απορία για να βοηθήσει περισσότερο η ερώτησή μου) Λένε πως θα κόψουν τα updates σε 7/8.1 στους RYZEN... Γνωρίζω πως παίρνουν 7 οι Ryzen.. ισχύει το ίδιο και σε win8.1 χωρίς να'χουμε προβλήματα ? δλδ γίνεται install των 8.1 κανονικά και λειτουργούν κανονικά χάνουμε instructions.. και ποια.. με τι επιπτώσεις...? Αν έχετε και κάποιο link δώστε σας παρακαλώ : με βαρύτητα στα 8.1 η ερώτηση μου και με την έννοια οτι δεν μ'απασχολεί αν δεν θα υποστηρίξει περαιτέρω η mic. με updates.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Millennium Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 HWMonitor for Ryzen http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html#version-history 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Καϊάφας Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Δεν είναι νορμαλ να παίρνεις σημαντικό boost στο CB(σχεδόν καθόλου θα έλεγα), μιας και το ανέφερες, από ταχύτερες μνήμες. Γιατί τα προγράμματα αυτά όπως είπα δουλεύουν με cache περισσότερο(έχουν καλοδουλεμένο κώδικα). Είναι πάντως γνωστό ότι η ταχύτητα επικοινωνίας των δύο ccx στους ryzen εξαρτάται από την ταχύτητα της μνήμης. Δεν υπάρχει τέτοιο σχεδιαστικό θέμα με τους intel. Το αν οι intel υπερτερούν ή όχι σε cache prefetching δεν το ξέρω. Όταν όμως συμβαίνει κάτι τέτοιο φαίνεται από το βαθμό εξάρτησης των επιδόσεων από την ταχύτητα της μνήμης. Τίποτα δεν είναι γνωστό μιας και δεν υπάρχουν στοιχειά από την AMD μεχρι στιγμής και δεν γνωρίζεις απολύτως τίποτα προσωπικά για το θέμα αυτό απλά αναμασάς και διαδίδεις θεωρίες συνωμοσίας από το ίντερνετ που έχουν γραφτεί σε διάφορα sites, προσωπική εκτίμηση μου, είσαι χαμηλού επιπέδου Intel troll και πρέπει να προσπαθήσεις περισσότερο για να γίνεις ποιο πιστευτός. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cabdik Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Το συγκριτικο το εβαλα κυριως για την ΤΙΜΗ για να αποδειξω οτι με τα μισα λεφτα ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ Τον επεξεργαστη τον αγοραζουμε με βαση τη σχεση αποδοση τιμη (τουλαχιστον η συντπριπτικη πλειοψηφια) που ενδιαφερeται για παιχνιδια και απλες εργασιες desktop Δεν μπορεις να μιλας για συμφερουσα αγορα οταν δινεις 400 και 500 ευρω για GAMING CPU και απο την αλλη να εχεις VGA 200 ευρω Ειναι ολιγον ανοητο διοτι το αντιθετο εχει πολυ καλυτερο αποτελεσμα Ως εκ τουτου περιμενετε την σειρα 1400 - 1500 για βγαλετε τα τελικα σας συμπερασματα 1. η συγκριση που κανεις και που δειχνεις με ενα τυχαιο βιντεο απο Youtube, ειναι μηλα vs πορτοκαλια, που λεει κι ο φιλος πιο πισω...!! οι R7 δειχνουν οτι στοχευουν στο high κομματι της αγορας. δλδ απο i7 και πανω...!!! αρα η συγκριση με i5 δεν εχει νοημα. ειδικα απο αποψη τιμης οπως λες, ειναι το ιδιο με το να συγκρινεις τον i7-6800 με τον ι5-7/6600Κ...!!!! 2. αν θες να συγκρινεις το VFM των ι5, θα πρεπει να περιμενεις λιγο, μεχρι να ερθουν οι R5. αυτοι ειναι πιο σωστη συγκριση....!! και μετα συζηταμε και για το VFM της πλατφορμας..!! 3 οταν λες και υπογραμμιζεις οτι "κανεις την δουλεια σου", ποια δουλεια εννοεις? το gaming? αυτη δεν ειναι ΔΟΥΛΕΙΑ, ειναι χομπυ-ευχαριστηση, για τους περισσοτερους. και αυτη τη "δουλεια" την κανεις ανετα με εναν καλουτσικο επεξεργαστη και μια πολυ καλη καρτα γραφικων. δεν χρειαζεσαι (ακομα τουλαχιστον) 8-10-12-16-32 πυρηνες....!!!! αρα..οι R7 ειναι υπερβολικοι για gaming PC..!! 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Angelcrow Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Δεν είναι νορμαλ να παίρνεις σημαντικό boost στο CB(σχεδόν καθόλου θα έλεγα), μιας και το ανέφερες, από ταχύτερες μνήμες. Γιατί τα προγράμματα αυτά όπως είπα δουλεύουν με cache περισσότερο(έχουν καλοδουλεμένο κώδικα). Είναι πάντως γνωστό ότι η ταχύτητα επικοινωνίας των δύο ccx στους ryzen εξαρτάται από την ταχύτητα της μνήμης. Δεν υπάρχει τέτοιο σχεδιαστικό θέμα με τους intel. Το αν οι intel υπερτερούν ή όχι σε cache prefetching δεν το ξέρω. Όταν όμως συμβαίνει κάτι τέτοιο φαίνεται από το βαθμό εξάρτησης των επιδόσεων από την ταχύτητα της μνήμης. Αυτο που δεν καταλαβαινετε μερικοι ειναι οτι αυτη η εξαρτηση του imc απο το χρονισμο της μνημης και κατα συναιπεια τις καλυτερες επιδοσεις σε σε υψηλοτερους χρονισμους με χειροτερο cas ειναι μια προσεγγιση που εκμεταλλευεται την τεχνολογια των μνημων τωρα και μελλοντικα πχ ddr5, hbm2 κτλ! Οσο θα αυξανονται οι χρονισμοι στις υποστηριζομενες μνημες στα επομενα χρονια θα αυξανονται λογικα και οι επιδοσεις στον επεξεργαστη χωρις την αναγκη δραματικης αυξησης των ρολογιων! Αυτοι οι επεξεργαστες ειναι ξεκλειδωτοι για αυτο ακριβως το λογο οχι για να ανεβασουν ρολογια σε mhz! More cores and more memory bandwidth! Αυτη ειναι η φιλοσοφια σχεδιασμου των επεξεργαστων και θα το δουμε πως δουλευει καλυτερα σε ddr5, hbm2... Απλα ειναι τα πρωτα τσιπ που βγηκαν. Πιστευω οτι μελλοντικα θα δουμε το xfr και sense mi να αλλαζουν αυτοματα το bandwidth των μνημων βαση χρησης του συστηματος και να διατηρει πολυ χαμηλη καταναλωση σε idle και μαγικες επιδοσεις σε full load! Και ολα αυτα αυτοματα χωρις ο χρηστης να κανει oc οπως το γνωριζουμε σημερα! Δεν ξερω αν τεχνολογικα ειναι εφικτο με τη παρουσα τεχνολογια αλλα αυτο εχω καταλαβει εγω! Αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος! 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DOR1K1N Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Η Biostar Χ370GT7 εχει υπέροχη τιμή. Κρίμα που δεν υπαρχει ουτε ενα review.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Ειδικά το geekbench, για λόγους που δεν καταννοώ, έχει τεράστια εξάρτηση από ram speed και σε intel. Αφου μετραει και ταχυτητα μνημων μεσα στο ολο σκορ πως να μην εχει εξαρτηση ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tmjuju Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Η AMD είχε πει ότι η υποστήριξη ECC υπάρχει στα Ryzen αλλά εξαρτάται από τους κατασκευαστές μητρικών. Κάποιες μνήμες στην λίστα ραμ των μητρικών της Biostar αλλά και της Gigabyte (δεν κοίταξα αλλού), αναφέρουν υποστήριξη ECC. Γνωριζει κανείς κάτι παραπάνω; Μήπως έχεις λινκ ή θυμάσαι πού είναι αυτό; Κανείς ως τώρα δεν έχει αξιοποιήσει ECC σε AM4. Εάν γίνει θα το μάθουμε, και ναι θα θέλει συγκεκριμένη mobo. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnychliaras Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 πηρα ραιζεν 7 1700 και δισκο 1 τερρα 8 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
The__Blade Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Ποστάρω πάλι μήπως δώσει κανένας ακόμα γνώμη. Ψάχνω μητρική b350 με καλό o/c στις μνήμες σε Micro-ATX. Δεν με νοιάζει αν είναι διαθέσιμη τώρα Ελλάδα. αν ξέρετε κανένα καλό thread Ελλάδα ή εξωτερικό που συζητούν αυτό το θέμα δώστε link Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις