Πέτρος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Γεμιστά με φέτα; Πρέπει να τα δοκιμάσω. Πες απλά ότι αστειεύεσαι! Δεν μπορεί να το εννοείς αυτό, δεν γίνεται! Όχι γεμιστά Παπαδοπούλου, ε! Το συγκριτικο το εβαλα κυριως για την ΤΙΜΗ για να αποδειξω οτι με τα μισα λεφτα ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ Τον επεξεργαστη τον αγοραζουμε με βαση τη σχεση αποδοση τιμη (τουλαχιστον η συντπριπτικη πλειοψηφια) που ενδιαφερeται για παιχνιδια και απλες εργασιες desktop Δεν μπορεις να μιλας για συμφερουσα αγορα οταν δινεις 400 και 500 ευρω για GAMING CPU και απο την αλλη να εχεις VGA 200 ευρω Ειναι ολιγον ανοητο διοτι το αντιθετο εχει πολυ καλυτερο αποτελεσμα Ως εκ τουτου περιμενετε την σειρα 1400 - 1500 για βγαλετε τα τελικα σας συμπερασματα Ας απαντήσω καλοπροαίρετα... Βρε άνθρωπε, θα πας να σκάσεις 600-700€ για νέα ΑΜ4 πλατφόρμα όταν η αποκλειστική σου ασχολία είναι 1080p gaming? Γιατί? Από την 1η μέρα που βγήκαν οι "μεγάλοι" R, αυτό δεν φωνάζουμε? Δεν είναι για (αποκλειστικό) πίου-πίου αυτοί οι επεξεργαστές. Η μεγάλη-μπλε-σίγουρη οικογένεια λύσσαξε να συγκρίνει με τον 7700Κ, ακριβώς για να παρασύρει τη "συζήτηση" στο gaming και να την εκτροχιάσει εντελώς, όπως με μεγάλη επιτυχία έκανε, τελικά. 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
talos_2002 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Έχω την εντύπωση πως το γενικό νόημα του συγκεκριμένου "συγκριτικού" ήταν: Γιατί να δώσεις 350€+ για R +DDR4 +MoBo αν έχεις μια κάρτα 300€ και παίζεις σε 1080, όταν ο 6600Κ των 250€ πιάνει το 90% της απόδοσής του? Ναι, υπάρχει μια διαφορά στο κόστος των δύο υπολογιστών. Δεν νομίζω ότι είναι 100€, καθώς υπάρχει και το κόστος της αγοράς ψήκτρας για τα Ίντελ σειράς Κ. Πιο κοντά στα 60-70 ίσως. Όχι ιδιαιτέρως σημαντική, αναλογιζόμενοι το μεγάλο πλεονέκτιμα επιδόσεων στις εφαρμογές που αξιοποιούν πολλούς πυρήνες (και οι gamers κάνουν και μη gaming χρήση του η/υ τους), αλλά και στην μακροβιότητα ενός πολυπύρηνου υπολογιστή, αφού κάρτα αλλάζεις ευκολότερα και συχνότερα ως gamer. ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ ΡΕ! Γίνεσαι αδίστακτος. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Whitefanged Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Ως εκ τουτου περιμενετε την σειρα 1400 - 1500 για βγαλετε τα τελικα σας συμπερασματα Γιατί ο 1600Χ, 1600 δεν σου κάνει? pirmen εσύ? 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ZELOMOTH Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Πες απλά ότι αστειεύεσαι! Δεν μπορεί να το εννοείς αυτό, δεν γίνεται! Όχι γεμιστά Παπαδοπούλου, ε! Ας απαντήσω καλοπροαίρετα... Βρε άνθρωπε, θα πας να σκάσεις 600-700€ για νέα ΑΜ4 πλατφόρμα όταν η αποκλειστική σου ασχολία είναι 1080p gaming? Γιατί? Από την 1η μέρα που βγήκαν οι "μεγάλοι" R, αυτό δεν φωνάζουμε? Δεν είναι για (αποκλειστικό) πίου-πίου αυτοί οι επεξεργαστές. Η μεγάλη-μπλε-σίγουρη οικογένεια λύσσαξε να συγκρίνει με τον 7700Κ, ακριβώς για να παρασύρει τη "συζήτηση" στο gaming και να την εκτροχιάσει εντελώς, όπως με μεγάλη επιτυχία έκανε, τελικά. Πες τα και μαλλιασε η γλωσσα μας να λεμε τα ιδια και τα ιδια ανα 5 σελιδες... Αφου στο τελος τα best sellers θα ειναι ο g4560 , οι R3 και λιγο οι R5 ! Και ολοι θα δηλωνουν και gamers!!! :P 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Kαι ενα συγκριτικο στην χαμηλοτερη κατηγορια https://www.youtube.com/watch?v=RBbJtOPUVcU ξεχαστε τα frames και προσεξτε την θερμικη αποδοση των επεξεργαστων στο δευτερο Video Οι δοκιμές αυτού του ανθρώπου είναι αμφιβόλου ποιότητας, το λιγότερο. Αποκλείεται να αποδίδει ένας 7600Κ τέζα και μια GTX 1070 τόσο χάλια όσο φαίνεται στα βίντεό του. Για του λόγου του αληθές ορίστε μια δική μου δοκιμή με 1060 στα 1080p ULTRA, default FOV, στο Far Cry primal, που ανέβασα πριν αρκετό καιρό. Είναι δυνατόν να χάνει τα 60 καρέ με 1070 όταν η 1060-χωρίς το shadowplay-τα κρατάει. Και να βλέπεις τη gpu να υπολειτουργεί τόσο; https://www.youtube.com/watch?v=uCKnOYko8PM BTW, η χαμηλή αξιοποίηση των ryzen δεν οφείλεται σε ιντελάδικο κώδικα. Απλά τα games δεν αξιοποιούν τα πολλά cores που έχει ο ryzen και έτσι φαίνεται χαμηλό συνολικό utilization. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
glazos Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 1700 vs 7/600k μήλα vs πορτοκάλια μελαχρινές vs ξανθιές burger vs σουβλάκια discovery vs golf gti μεζονέτα με κήπο vs loft στο μανχάταν φρέσκα φρούτα με ζάχαρη κ κανέλα vs παγωτό παπουτσάκια vs γεμιστά ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ ΡΕ! ^^ (νιώθω ότι έχω συνεισφέρει πάρα πολλά σε αυτό το νήμα) Βραδυνές λιγούρες??? 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nirides Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Πες απλά ότι αστειεύεσαι! Δεν μπορεί να το εννοείς αυτό, δεν γίνεται! Όχι γεμιστά Παπαδοπούλου, ε! Ας απαντήσω καλοπροαίρετα... Βρε άνθρωπε, θα πας να σκάσεις 600-700€ για νέα ΑΜ4 πλατφόρμα όταν η αποκλειστική σου ασχολία είναι 1080p gaming? Γιατί? Από την 1η μέρα που βγήκαν οι "μεγάλοι" R, αυτό δεν φωνάζουμε? Δεν είναι για (αποκλειστικό) πίου-πίου αυτοί οι επεξεργαστές. Η μεγάλη-μπλε-σίγουρη οικογένεια λύσσαξε να συγκρίνει με τον 7700Κ, ακριβώς για να παρασύρει τη "συζήτηση" στο gaming και να την εκτροχιάσει εντελώς, όπως με μεγάλη επιτυχία έκανε, τελικά. Γινεται οτι γινεται ... Γιατι το μισο νημα εχει αναλωθει σε ΠΑΠΑΓΑΛΙΑ ΑΝΟΥΣΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΡΩΝ που δεν ενδιαφερουν τους περισσοτερους , ουτε φυσικα τα συγκριτικα για το ποιος θα φτασει τα 300 Frames πρωτος (Θελει bios update ,θελει ακριβες μνημες , θελει OC , θελει το δεινα o Ryzen για κερδισει την intel κλπ κλπ ΚΟΙΝΩΣ ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΑ ΓΥΦΤΙΚΑ , λες και εχουμε να κανουμε με ποδοσφαιρικες ομαδες σε τελικο champions league Ο ΜΕΣΟΣ χρηστης θελει 60αρια στα παιχνιδια του σταθερα χωρις bottleneck , να δουλευει με ταχυτητα καθε χρησιμη γιαυτον εφαρμογη στο desktop του Αυτα μπορουν να γινουν με ενα επεξεργαστη αξιας 200-250 και ας λεγεται και ΚΟΛΟΠΕΤΙΝΙΤΣΑ Ο φαινομποισμος δεν ειναι καλο πραγμα διοτι θυμιζει τον χουλιγκανισμο των ομαδων Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Whitefanged Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Βραδυνές λιγούρες??? ...... άστα... μου λέει ότι έχω γίνει σαν μπετονιέρα από τότε που παντρευτήκαμε και παρόλο που η πεθερούλα μου έστειλε κότσι στο φούρνο εγώ την έβγαλα με αγγουροντομάτα σκέτη. true story. απ τη πείνα μπαίνω στο bios και ζαλίζομαι. 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ZELOMOTH Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Οι δοκιμές αυτού του ανθρώπου είναι αμφιβόλου ποιότητας, το λιγότερο. Αποκλείεται να αποδίδει ένας 7600Κ τέζα και μια GTX 1070 τόσο χάλια όσο φαίνεται στα βίντεό του. Για του λόγου του αληθές ορίστε μια δική μου δοκιμή με 1060 στα 1080p ULTRA, default FOV, στο Far Cry primal, που ανέβασα πριν αρκετό καιρό. Είναι δυνατόν να χάνει τα 60 καρέ με 1070 όταν η 1060-χωρίς το shadowplay-τα κρατάει. Και να βλέπεις τη gpu να υπολειτουργεί τόσο; https://www.youtube.com/watch?v=uCKnOYko8PM BTW, η χαμηλή αξιοποίηση των ryzen δεν οφείλεται σε ιντελάδικο κώδικα. Απλά τα games δεν αξιοποιούν τα πολλά cores που έχει ο ryzen και έτσι φαίνεται χαμηλό συνολικό utilization. Εμ αυτο ειναι το θεμα ρε pirmen! Οταν θα ερθει η ωρα να τα αξιοποιει ολα ο ryzen και να φτανει 70-80-90 % αυτοματως θα εχει και τα 2πλασια frames απο καθε 7700Κ! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
glazos Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 ...... άστα... μου λέει ότι έχω γίνει σαν μπετονιέρα από τότε που παντρευτήκαμε και παρόλο που η πεθερούλα μου έστειλε κότσι στο φούρνο εγώ την έβγαλα με αγγουροντομάτα σκέτη. true story. απ τη πείνα μπαίνω στο bios και ζαλίζομαι. Αυτό φίλε μου είναι ενδοοικογενειακή βία... Σε νιώθω όμως να ξέρεις είμαι σε δίαιτα και τρώω γιαούρτια και ντομάτες .. Και εγώ βέβαια ζαλίζομαι στα BIOS αλλά συνήθως είναι ή γιατί νυστάζω ή γιατί τα bugs βγάζουν μάτι ... 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Whitefanged Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Γινεται οτι γινεται ... Γιατι το μισο νημα εχει αναλωθει σε ΠΑΠΑΓΑΛΙΑ ΑΝΟΥΣΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΡΩΝ που δεν ενδιαφερουν τους περισσοτερους , ουτε φυσικα τα συγκριτικα για το ποιος θα φτασει τα 300 Frames πρωτος (Θελει bios update ,θελει ακριβες μνημες , θελει OC , θελει το δεινα o Ryzen για κερδισει την intel κλπ κλπ ΚΟΙΝΩΣ ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΑ ΓΥΦΤΙΚΑ , λες και εχουμε να κανουμε με ποδοσφαιρικες ομαδες σε τελικο champions league Ο ΜΕΣΟΣ χρηστης θελει 60αρια στα παιχνιδια του σταθερα χωρις bottleneck , να δουλευει με ταχυτητα καθε χρησιμη γιαυτον εφαρμογη στο desktop του Αυτα μπορουν να γινουν με ενα επεξεργαστη αξιας 200-250 και ας λεγεται και ΚΟΛΟΠΕΤΙΝΙΤΣΑ Ο φαινομποισμος δεν ειναι καλο πραγμα διοτι θυμιζει τον χουλιγκανισμο των ομαδων Θα το γράψω 1055+2 φορές. Ο 1700 είναι πολυπύρηνος επεγεργαστής, χαμηλά χρονισμένος (χωρίς oc) με σχετικά υψηλό κόστος κτήσης. λόγω των παραπάνω ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ GAMERS. Οι i5 (4th, 5th, 6th, 7th gen) είναι ΗΤΑΝ πριν τους 1600(Χ) η ιδανική επιλογή για gamers. ΚΑΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ? η να γυρίσουμε κάνα βιντεάκι με τον e2 του θείου μου σε gaming για να αλλάξετε νήμα? pirmen εσύ? 7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Απ οσο διαβάζω σημερα με τυπους που εχουν παραπάνω απο εναν Ryzen, ειναι και λιγο silicon lottery ο mem controler του Ryzen ακομα και στο ιδιο Mobo ο ενας με τον αλλο επεξεργαστη μπορει να μη σηκώνουν τα ιδια Mhz στις μνημες, κατι που λυνετε με λιγο voltage control. Ένα πράγμα είναι σίγουρο. Το απόλυτα ασφαλές και stable ρολόι είναι στα 2133 και το XMP ξέρουμε ότι κάνει αυτόματο oc και overvoltage. Πράγμα που σημαίνει ότι πιθανόν να βγαίνεις εκτός των προδιαγραφών ασφαλείας, ανάλογα με τις μνήμες που θα βάλεις. Όταν ανακοινωθούν βέβαια αυτές οι προδιαγραφές, γιατί στο σάιτ της AMD δεν δίνουν στοιχεία ούτε για την ακριβή ταχύτητα των μνημών που υποστηρίζουν με απολυτο stability(κάποιο εύρος δηλαδή) ούτε για την ασφαλή τάση/ρεύματα του imc. Δεν ξέρω αν έχει βρει κανένας άλλος επίσημο datasheet, σαν αυτό που βγαίνει για κάθε ίντελ μοντέλο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teo20net Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Το οποίο μας λέει ότι? 8/16 vs 4...χωρίς λεπτομέρειες για σύστημα ψύξης ή οτιδήποτε? Με γνωστό bug στα Ryzen BIOSs που δίνει ένα + έως και 15-20οC και δεν ξέρουμε ακόμα σε πόσες και ποιές μητρικές το έχουν διορθώσει? Με τους R να καααααθονται, btw, σε όλα τα συγκριτικά. Οι +20 βαθμοί offset είναι μόνο στους 1700x και 1800x. Ο 1700 δείχνει κανονικά temps. Και δεν νομίζω ότι είναι bug αλλα έτσι σχεδιασμένοι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fallen4ngel Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Εμ αυτο ειναι το θεμα ρε pirmen! Οταν θα ερθει η ωρα να τα αξιοποιει ολα ο ryzen και να φτανει 70-80-90 % αυτοματως θα εχει και τα 2πλασια frames απο καθε 7700Κ! Αν φτάσει 90% 8/16 τότε μάλλον θα έχει φτάσει να έχουμε 16/32 για gaming. Βλέπουμε τα core τι χρήση κάνουν ΟΧΙ το σύνολο, εάν όλα τα cores έχουν 20-30% ΟΛΑ όμως πάει να πει ότι το παιχνίδι μία χαρά γραμμένο είναι και απλά τερμάτισε η GPU, αν βλέπουμε cores να κάθονταιιιιιιι ε κάποιος δεν είχε όρεξη να γράψει κώδικα. Συμπέρασμα, κάνετε λάθος και οι δύο αλλά ταυτόχρονα έχετε και δίκαιο 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ZELOMOTH Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Αν φτάσει 90% 8/16 τότε μάλλον θα έχει φτάσει να έχουμε 16/32 για gaming. Βλέπουμε τα core τι χρήση κάνουν ΟΧΙ το σύνολο, εάν όλα τα cores έχουν 20-30% ΟΛΑ όμως πάει να πει ότι το παιχνίδι μία χαρά γραμμένο είναι και απλά τερμάτισε η GPU, αν βλέπουμε cores να κάθονταιιιιιιι ε κάποιος δεν είχε όρεξη να γράψει κώδικα. Συμπέρασμα, κάνετε λάθος και οι δύο αλλά ταυτόχρονα έχετε και δίκαιο Ναι μωρε οκ απλα στην ουσια πιασαμε τα 2 ακρα ο καθενας...Απλα μου την σπαει οταν καποιος δεν βλεπει ολες τις πλευρες και μετα ζοχαδιαζομαι και παω κι εγω στο αλλο ακρο...Το νοημα παντως βγηκε νομιζω... 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις