Προς το περιεχόμενο

AMD Επεξεργαστές & AM4 socket

kostas_anes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Και οι x το θέλουν το ρευματάκι τους για τα 4,1.. Δεν νομίζω ότι τους δουλεύει καποιος εκεί για 24/7 , τα παιδια που εχουν 1800χ από εδώ μπορούν να μας δώσουν καποιες πληροφορίες.

Πάντως θεωρώ για καποιον που σκοπεύει να κλοκάρει τον επεξεργαστη πως ο 1800χ δεν αξίζει τα παραπάνω λεφτα.

Ένας 1700 στα 3800 με 1,3v για  24/7 είναι ότι πρέπει βέβαια η διαφορά στην τιμή του σε σχέση με τον 1700x δεν είναι τόσο μεγάλη ,αλλά από την άλλη παιρνεις και εναν 128gb ssd που λέει ο λόγος και βασικό δεν θες ψύξη...

Επίσης θεωρώ ότι λόγω του chip και τις μηδαμινες ανοχες σε oc δεν υπάρχει λόγος να σκασει κανείς σχεδόν 300 ευρώ για τις τοπ μητρικες αφού πανω κατω όλες στα ιδια mhz σταματάνε ,εκτός και αν απλά το γουσταρει να εχει τοπ κομμάτια.

https://ibb.co/bxGg8v

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 14,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ρε σεις μια χαρά είστε...φανταστείτε εμένα που διαβάζω καθημερινά εδώ για μητρικές που άργησαν 20 μέρες να έρθουν, επεξεργαστές που έκαναν μια βδομάδα παραπάνω κλπ...και εγώ περιμένω mini-itx...χαχαχα...τι να πω εγώ που βλέπω να βγαίνει η άνοιξη για να δω τις πρώτες mobos και αν... :-) ...πάντως και εγώ είμαι περίεργος να δω τι θα κάνουν οι τιμές των R5 μετά τις 11 Απριλίου...ελπίζω να μείνουν εκεί και να μην έχουμε "Houston we have lift off!!!"

ξεχνας τις ψυκτρες που δεν υπαρχουν :D

Επίσης θεωρώ ότι λόγω του chip και τις μηδαμινες ανοχες σε oc δεν υπάρχει λόγος να σκασει κανείς σχεδόν 300 ευρώ για τις τοπ μητρικες αφού πανω κατω όλες στα ιδια mhz σταματάνε ,εκτός και αν απλά το γουσταρει να εχει τοπ κομμάτια.

Θα διαφωνήσω μεχρι ενος σημειου. Οσοο ανεβαινει η τιμη ενος mobo συνηθως τοσο καλυτερα components εχει. Γραφω στα @@ μου το αν εχει 8 ή 28 USB3, αλλα το να εχει καλα components οπως capacitors και inductors ειναι κατι που του δινω προσοχη ακομα κι ας μην κανω overclock.

Ο λογος ειναι οτι αυτα τα parts κανουν degrade over time+temperature. Οποτε οσο καλυτερα ειναι (black caps 10k hours@105oC) ή περισσοτερα (10-14 phase) τοσο καλυτερα θα διαχειρiζοντε τα normal loads, και θα ειναι ποιο κρυα βελτιώνοντας την μακροζωια του motherboard.

• Like 7

Θα διαφωνήσω μεχρι ενος σημειου. Οσοο ανεβαινει η τιμη ενος mobo συνηθως τοσο καλυτερα components εχει. Γραφω στα @@ μου το αν εχει 8 ή 28 USB3, αλλα το να εχει καλα components οπως capacitors και inductors ειναι κατι που του δινω προσοχη ακομα κι ας μην κανω overclock.

Ο λογος ειναι οτι αυτα τα parts κανουν degrade over time+temperature. Οποτε οσο καλυτερα ειναι (black caps 10k hours@105oC) ή περισσοτερα (10-14 phase) τοσο καλυτερα θα διαχειρiζοντε τα normal loads, και θα ειναι ποιο κρυα βελτιώνοντας την μακροζωια του motherboard.

Προσωπικά αν βγουν μητρικές Α320 τύπου gaming με υποστήριξη xfr σε λογικές τιμές θα προτιμήσω να πάρω ένα 1600x και να αφήσω το OC!

• Like 2

Προσωπικά αν βγουν μητρικές με υποστήριξη Α320 τύπου gaming με υποστήριξη xfr σε λογικές τιμές θα προτιμήσω να πάρω ένα 1600x και να αφήσω το OC!

Και εγω η αληθεια ειναι οτι ειμαι αρκετα δυχασμένος αναμεσα σε 1700+ ΟC και 1600Χ. Απο την μια, θα πρεπει να κανω OC τον 1700 στα 3,4-3,6 απο την αλλη με τον 1600Χ χανω stock cooler που θα με βγαλει μεχρι να ερθουν ΑΜ4 compatible coolers αλλα ΚΑΙ 2 πυρηνες που μακροπρόθεσμα θα μετρησουν. Επισης ισως θα πρεπει και με τον 1600Χ  να κανω OC το package voltage εαν δε μπορει να τρεξει τις μνήμες στα 2966Mhz που ειναι must για Ryzen.

• Like 1

Και εγω η αληθεια ειναι οτι ειμαι αρκετα δυχασμένος αναμεσα σε 1700+ ΟC και 1600Χ. Απο την μια, θα πρεπει να κανω OC τον 1700 στα 3,4-3,6 απο την αλλη με τον 1600Χ χανω stock cooler που θα με βγαλει μεχρι να ερθουν ΑΜ4 compatible coolers αλλα ΚΑΙ 2 πυρηνες που μακροπρόθεσμα θα μετρησουν. Επισης ισως θα πρεπει και με τον 1600Χ να κανω OC το package voltage εαν δε μπορει να τρεξει τις μνήμες στα 2966Mhz που ειναι must για Ryzen.

Μία ερώτηση στο Glazos δεν βλάπτει, όσο αφορά τις μνήμες. Παίζει τον 1800Χ με μνήμες στα 3200.

• Like 3

ολα αυτα για τις ακριβες μητρικες και τους πυρηνες μετρανε εαν καποιος κρατησει το ΖΕΝ συστημα που θα φτιαξει τωρα τουλαχιστον μια 5ετια.

Αραγε ποιο ειναι το ποσοστο των ανθρωπων που θα το κανουν αυτο, ωστε ολα τα λεγομενα μας για ακριβες μητρικες και σωστα τεχνικα μερη, να εχουν βαση ?

• Like 1

Μία ερώτηση στο Glazos δεν βλάπτει, όσο αφορά τις μνήμες. Παίζει τον 1800Χ με μνήμες στα 3200.

Απ οσο διαβάζω σημερα με τυπους που εχουν παραπάνω απο εναν Ryzen, ειναι και λιγο silicon lottery ο mem controler του Ryzen ακομα και στο ιδιο Mobo ο ενας με τον αλλο επεξεργαστη μπορει να μη σηκώνουν τα ιδια Mhz στις μνημες, κατι που λυνετε με λιγο voltage control. Οπως ηταν και οι Haswell στο Χ99

ολα αυτα για τις ακριβες μητρικες και τους πυρηνες μετρανε εαν καποιος κρατησει το ΖΕΝ συστημα που θα φτιαξει τωρα τουλαχιστον μια 5ετια.

Αραγε ποιο ειναι το ποσοστο των ανθρωπων που θα το κανουν αυτο, ωστε ολα τα λεγομενα μας για ακριβες μητρικες και σωστα τεχνικα μερη, να εχουν βαση ?

Ειμαι με phenom 955. Οποτε ναι τουλαχιστον εγω αργω αρκετα να αναβαθμησω CPU-mobo. Τωρα καποιος που παιζει στη 2ετια πραγματικα δεν εχει λογο να επενδυσει σε κατι καλυτερο εκτος εαν του χρειάζονται τα extra features.

• Like 2

Η μητρική μετράει αλλά έως ένα σημείο, από εκεί και μετά ξεφεύγει το θέμα.

Εάν κάποιος θέλει να κρατήσει το vfm πάει σε μεσαίες λύσεις χωρίς πολλά μπλιμπλικια πάνω απλά να έχει καλή κατασκευή.

Εγώ εάν τώρα πήγαινα για αγορά θα έπαιρνα μία καλή B350 από την στιγμή που ξέρω ότι δεν πρόκειται να ξανακάνω SLI/CF

• Like 8

μετα απο 7 ετη με τον 955, τον εδωσα πριν 2 ημερες. Τα λεφτα που χρειαζονται για να στησεις ενα gaming υπολογιστη, σε σχεση με τις δυνατοτητες που περνεις, εχουν μειωθει αρκετα σε σχεση με πριν μια 5ετία.

• Like 4

Εγώ είμαι εδώ και 10 χρόνια με τον 9950 και αρχίζουν και φαίνονται. Είμαι και εγώ ανάμεσα στον 1700 1600χ 1600 και 1500 και δεν ξέρω ποιόν να αγοράσω.

1.Άμα πάρω τον 1700 θα τον κρατήσω πάνω από 5 χρόνια.

2.Άμα πάρω τον 1500 θα τον αλλάξω αργότερα με τον Ζεν2.

3. Άμα αγοράσω τον 1600χ θα είναι κάτι ενδιάμεσο

Το σίγουρο είναι ότι η μητρικές που θα βγούνε αργότερα θα είναι πολύ καλύτερες για τους ζεν2. (Ddr4 σε μεγαλύτερες συχνότητες ή και ddr5.)

Συμπέρασμα που βγάζουμε είναι ή αγοράζεις ακριβή μητρική με 1700 για να την κρατήσεις για πολλά χρόνια και αργότερα αγοράζεις ζεν2 με χειρότερες επιδόσεις λόγω παλιάς μητρικής ή αγοράζεις μητρική τον 100-160 € και 1600χ τον αλλάζεις μαζί με μητρική.

1. Περίπτωση 345+260=605 + 350ζεν2=955

2.Περίπτωση160+250=410+410(zen2+motherboard)=820

Πιθανόν να τώρα να σας έβαλα σε σκέψεις. Πάντως εγώ είμαι ακόμα μπερδεμένος.

• Like 5

Εγώ είμαι εδώ και 10 χρόνια με τον 9950 και αρχίζουν και φαίνονται. Είμαι και εγώ ανάμεσα στον 1700 1600χ 1600 και 1500 και δεν ξέρω ποιόν να αγοράσω.

1.Άμα πάρω τον 1700 θα τον κρατήσω πάνω από 5 χρόνια.

2.Άμα πάρω τον 1500 θα τον αλλάξω αργότερα με τον Ζεν2.

3. Άμα αγοράσω τον 1600χ θα είναι κάτι ενδιάμεσο

Το σίγουρο είναι ότι η μητρικές που θα βγούνε αργότερα θα είναι πολύ καλύτερες για τους ζεν2. (Ddr4 σε μεγαλύτερες συχνότητες ή και ddr5.)

Συμπέρασμα που βγάζουμε είναι ή αγοράζεις ακριβή μητρική με 1700 για να την κρατήσεις για πολλά χρόνια και αργότερα αγοράζεις ζεν2 με χειρότερες επιδόσεις λόγω παλιάς μητρικής ή αγοράζεις μητρική τον 100-160 € και 1600χ τον αλλάζεις μαζί με μητρική.

1. Περίπτωση 345+260=605 + 350ζεν2=955

2.Περίπτωση160+250=410+410(zen2+motherboard)=820

Πιθανόν να τώρα να σας έβαλα σε σκέψεις. Πάντως εγώ είμαι ακόμα μπερδεμένος.

Στα ίδια με σένα είμαι και εγώ από πλευράς επεξεργαστών...μπέρδεμα η δουλειά αλλά σκέψου ότι πριν 4-5 μήνες δεν είχες καθόλου επιλογές στις cpus...οπότε γλυκό μπέρδεμα είναι!

• Like 4

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...