Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

''ποιόν θεωρείτε καλύτερη περίπτωση για gaming και general purpose μηχάνημα τον 1600, τον 1600Χ ή τον 1500Χ; ''

1600X...

• Like 3
Δημοσ.

Εγω λεω οτι ειναι νωρις κατσε να δουμε τους επεξεργαστες και φυσικα τις μητρικες δηλαδη κατα τα μεσα Μαϊου.

Δημοσ.

Τα γράφω και πιο πάνω, ο 1600Χ είναι αυτό που θα θέλαμε (εμείς οι fanboyδες) να είναι ο 7700Κ.

Ο 1700 είναι ένας πολύ φτηνός productivity cpu με αξιώσεις για gaming λόγω oc, αλλά oc...

Είναι πολύ διαφορετικοί cpu άσχετα που βρίσκονται στο ίδιο price range.

Για τους υπόλοιπους mainstream cpu κάτω από τον 1600Χ, ότι δίνεις παίρνεις.

Με δεδομένη την τιμή πάτωμα των 6πύρηνων δεν θα πήγαινα σε 4πύρηνο για κανένα λόγο.

Ο Καπίνο πολυτιμότερος παίχτης του Ολυμπιακού...

Δεν έκανε το διπλό η Πανιωνάρα να μας μουρλάνει όλους!

• Like 3
Δημοσ.

Γιατί όχι τον 1600 με μία αξιολογότατη ψύκτρα των 40-50 ευρώ; Ή και με την δική του...εξάλλου όπως είδαμε στις πρωτες δοκιμές η μαμά του 1700 τον ψύχει άνετα...ο 1600 είναι ομοίως 65w tdp...ο 1600X στα 95W...σε εμένα που έχω Thermaltake core v1 κουτάκι το ίδιο ο 1600X πάλι ο προτεινόμενος; Και πως τον ψύχεις με αέρα; ψύκτρα μέχρι 140mm ύψος παίρνει το μικρό μου...ουφ...επιλογές... :-D

Δημοσ.

Η διαφορά του 1600 με τον 1600Χ αποτυπώνεται στην τιμή αγοράς, άρα ότι πάρεις μέσα είσαι :)

Αφού κοιτάς για mitx (αν κατάλαβα καλά) σίγουρα τα 65w είναι δελεαστικά.

• Like 1
Δημοσ.

Η διαφορά του 1600 με τον 1600Χ αποτυπώνεται στην τιμή αγοράς, άρα ότι πάρεις μέσα είσαι :)

Αφού κοιτάς για mitx (αν κατάλαβα καλά) σίγουρα τα 65w είναι δελεαστικά.

Αυτό με την τιμή αγοράς δεν το έπιασα και συγνώμη κιόλας αλλά κεφάλι καζάνι από δουλειά...εννοώ ας πούμε με ψύκτρα καλή για το κουτάκι μου, π.χ. https://www.skroutz.gr/s/5997156/Noctua-NH-D9L.html δεν είναι καλύτερη αγορά ένας 1600 ώστε να φάει και λίγο OC να περάσει λίγο πάνω από 1600Χ παρά ο 1600X που αμφιβάλω αν θα μπορέσω να του κάνω καθόλου OC με τέτοια ψύκτρα σε τέτοιο μικρό κουτάκι;;; Εκτός αν χάνω κάτι σχετικά με τις ψύκτρες που μπορώ να βάλω ή με την καλύτερη ψύκτρα για το κουτάκι μου...

Δημοσ.

Όχι έχει περιορισμό στις μνήμες,δηλαδή δεν υποστηρίζει δύο dimm,χαμηλά 2400-2666 δεν θυμάμαι,μόνο με ένα dimm φτάνει 2666 νομίζω,τα γράφει στο site.πιστευω η asrock b350 είναι καλύτερη,και μετά asus prime x370,crosshair,κλπ ανάλογα το βαλαντιο.

Είσαι σίγουρος για αυτό?

Γιατί εδώ

αναφέρονται πολλές μνήμες και με 3200, και σε πολλά dimm

Δημοσ.

Αυτό με την τιμή αγοράς δεν το έπιασα και συγνώμη κιόλας αλλά κεφάλι καζάνι από δουλειά..

O 1600X είναι 11% ταχύτερος και 13% ακριβότερος (msrp), άρα ότι δίνεις παίρνεις.

εννοώ ας πούμε με ψύκτρα καλή για το κουτάκι μου, π.χ. https://www.skroutz.gr/s/5997156/Noctua-NH-D9L.html δεν είναι καλύτερη αγορά ένας 1600 ώστε να φάει και λίγο OC να περάσει λίγο πάνω από 1600Χ παρά ο 1600X που αμφιβάλω αν θα μπορέσω να του κάνω καθόλου OC με τέτοια ψύκτρα σε τέτοιο μικρό κουτάκι;;; Εκτός αν χάνω κάτι σχετικά με τις ψύκτρες που μπορώ να βάλω ή με την καλύτερη ψύκτρα για το κουτάκι μου...

Φίλε μου μην μπερδεύεσαι. Δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά που έλεγε κι ο μπουλούκος πριν χρεωκοπήσουμε.

Το σενάριο να πληρώσεις 1600, να πάρεις μέσω oc επιδόσεις Χ ενώ παράλληλα έχεις χαμηλή κατανάλωση είναι πολύ σπάνιο.

Δηλαδή υπάρχει η πιθανότητα

α) να μην πιάσεις ποτέ τα 4,0 4,1 του 1600Χ πόσω μάλλον παραπάνω (4,2-4,3 εντελώς απίθανο για 24/7)

β) να πιάσεις τα 4,0 4,1 με μεγαλύτερη τάση από 1600Χ άρα χειρότερα thermals (το πιθανότερο σενάριο)

γ) να πιάσεις τα 4,0 4,1 με ίση ή μικρότερη τάση από 1600Χ συγχαρητήρια μόλις έκλεψες την AMD.

• Like 1
Δημοσ.

Οταν θα δεις χαζουλη οτι στην τιμη του xeon 32/64  θα παιρνεις κανα 2 naples και δωρο τις μνημες τη μητρικη και καμια ψυκτρα στο τσακιρ κεφι, ξανα ελα να χαρεις....  Να υποθεσω οτι περιμενες πως και πως να βγει γιατι τον εχεις μεγαλη αναγκη ε???Το καλο ειναι οτι δινεις μια ευχαριστη νοτα  στο νημα! :-D Κάνεις πολυ κοσμο να χαμογελαει και να ξεχναει για λιγο τα προβληματα του... Μολις βλεπει τα δικα σου...! :P Υπαρχουν και χειροτερα που λεμε...... Λοιπον συνεχισε να δινεις ελπιδα....!

• Like 15
Δημοσ.

O 1600X είναι 11% ταχύτερος και 13% ακριβότερος (msrp), άρα ότι δίνεις παίρνεις.

Φίλε μου μην μπερδεύεσαι. Δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά που έλεγε κι ο μπουλούκος πριν χρεωκοπήσουμε.

Το σενάριο να πληρώσεις 1600, να πάρεις μέσω oc επιδόσεις Χ ενώ παράλληλα έχεις χαμηλή κατανάλωση είναι πολύ σπάνιο.

Δηλαδή υπάρχει η πιθανότητα

α) να μην πιάσεις ποτέ τα 4,0 4,1 του 1600Χ πόσω μάλλον παραπάνω (4,2-4,3 εντελώς απίθανο για 24/7)

β) να πιάσεις τα 4,0 4,1 με μεγαλύτερη τάση από 1600Χ άρα χειρότερα thermals (το πιθανότερο σενάριο)

γ) να πιάσεις τα 4,0 4,1 με ίση ή μικρότερη τάση από 1600Χ συγχαρητήρια μόλις έκλεψες την AMD.

Τον 1600Χ θεωρείς ότι μπορώ να τον ψύξω με αέρα στο κουτάκι μου; Και ας μην του κάνω OC...σε ρωτάω γιατί καταλαβαίνω ότι έχεις δίκιο σε αυτά που λες...οπότε θα ήθελα τις παραπάνω επιδόσεις του 1600X stock αρκεί να ψύχεται σωστά...

Δημοσ.

O 1600 με το μαμά cooler θα πάει άνετα 3.9GHz σε όλα τα Core ενώ ο 1600Χ φτάνει μέχρι 4.1GHz σε single Core. Και ξεχνάτε ότι ο 1600Χ δεν έχει Cooler.

Προσωπικά ο 1600 αν τον πας στα 3.9 με 4.0GHz και ανεβάσεις τις μνήμες στα 3000MHz τότε θα είναι το καλύτερο Gaming CPU σε απόδοση προς τιμή.

• Like 3
Δημοσ.

Τον 1600Χ θεωρείς ότι μπορώ να τον ψύξω με αέρα στο κουτάκι μου; Και ας μην του κάνω OC...σε ρωτάω γιατί καταλαβαίνω ότι έχεις δίκιο σε αυτά που λες...οπότε θα ήθελα τις παραπάνω επιδόσεις του 1600X stock αρκεί να ψύχεται σωστά...

Τα 95 watt ειναι ευκολα να ψυχθουν ειδικα με την ψυκτρα που αναγραφεις. Και φαντάσου οτι πολυ δύσκολα να ειναι για μεγάλα χρονικά διαστήματα στα 95. Ακομα και σε απαιτητικό gaming θα εισαι δροσερός ΕΑΝ εισαι και αεράτος, κοινώς να εχεις ενα υποτυπώδες airflow στο κουτι και οχι καμια 295x2 GPU κάτω απο τον επεξεργαστή να τον ψήνει.

• Like 1
Δημοσ.

Τον 1600Χ θεωρείς ότι μπορώ να τον ψύξω με αέρα στο κουτάκι μου; Και ας μην του κάνω OC...

Δεν θα το κάνεις oc ;) ούτως ή άλλως.

Ο 1600Χ πιάνει 4,1 που είναι το ταβάνι για 24/7 για benching μπορεί και παραπάνω...

Πιστεύω ότι δεν θα έχεις κανένα θέμα να τον ψύξεις.

Στην τελική αν η διάταξη ψύξης που έχεις μπορεί να ανταπεξέλθει στα 65w θα μπορεί και για καμιά 30αριά παραπάνω...

Να πούμε ότι τον Αύγουστο μπορεί να throttlάρει καμιά 100mhz έτσι για να είμαστε μέσα? Μέχρι εκεί το πολύ πολύ...

edit

είδα το post του aten ra

αν δεν έχεις ψύκτρα εννοείται ότι η επιλογή γέρνει υπέρ του 1600.

αν την έχεις ήδη αγορασμένη άρα η spire δεν σε αφορά, τότε σκέψου τα παραπάνω

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...