Προς το περιεχόμενο

AMD Επεξεργαστές & AM4 socket

kostas_anes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

H εκει στην msi τα εχουν χασει η εγώ εχω προβλημα..

https://www.msi.com/Motherboard/support/X370-GAMING-PRO-CARBON.html#down-bios

When Haswell-E CPU Raito over 37 and then system may become instable.

Και την καλοεβλεπα απο αποψη εμφανισης...

Τι νόμιζες τα Φανμποι είναι μόνο Insomnia; :)

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η MSI πετυχε το απιστευτο! Εφτιαξε το πρωτο...transformersocket! :P

Τι λες τώρα?! τι μοντα κάνουν με τα υπόλοιπα 700 κατι pins του haswell?  Περιμένω τώρα Χ99 mobo απο MSI να παίρνει Ryzen, για τα 4 mem channels οχι τίποτα αλλο! :P

• Like 2

Είμαστε large εμείς, δεν έχει σημασία η τιμή, αρκεί να μπορούμε να πούμε ότι ο intel είναι καλύτερος και ας εμείς χρησιμοποιούμε celeron στο σπίτι. :-)

Χεχ έτσι είναι.

Στα @@ μας. :-)

Φτιάχτηκε άλλο θέμα πηγαίνετε εκεί να βγάλετε χολή, ότι η intel είναι καλύτερη.

Και μιας και ανεβαίνει το ipc,

5.png

3770k (2012) ->6700k (2016) :19%

25.png

3770k->6700k :7%

Όλα αυτά τα χρόνια τίποτα δεν ανέβασε η Ιντελ, μόνο τα nm έριχνε για την κατανάλωση και μόνο και μόνο από αυτό ανεβάζει και τα hz, ότι έχει να κάνει με δύναμη στα cores είναι ουσιαστικά μία τρύπα στο νερό, το κακό με αυτό είναι μόνο οι τιμές που πουλάει, και λογικό γιατί δεν είχε ανταγωνισμό ούτε κάποια πίεση απο softweare , κονσολοπαιχνιδα να έχουμε.

Το μόνο που βελτίωσε είναι τις igps μέσα στους επεξεργαστές.

Ένας 7700Κ σε συνεργασία με την igp του κάνει θαύματα σε εφαρμογές.

Αλλά και πάλι οποίος πέρνει τόσο ακριβο επεξεργαστή η έχει η παίρνει και κάρτα γραφικών.

Οπότε η igp είναι άκυρη.

Για μένα οι Ι7 δεν θα έπρεπε να έχουν igp, τους ανεβάζει πολύ το κόστος.

• Like 1

Αλλά και πάλι οποίος πέρνει τόσο ακριβο επεξεργαστή η έχει η παίρνει και κάρτα γραφικών.

Οπότε η igp είναι άκυρη.

Για μένα οι Ι7 δεν θα έπρεπε να έχουν igp, τους ανεβάζει πολύ το κόστος.

Μεγάλη κουβέντα είπες σοφέ γέροντα...

@Apoll Τι θες να πεις μάστορα; Ότι ο 4πύρηνος intel δεν είναι οικονομικός στο rendering ενώ έχει παρόμοια κατανάλωση με τον r7 γιατί κάνει τον διπλάσιο χρόνο. ΠΕΦΤΩ ΑΠ' ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ.

Αλλά ξέχασα τι 4 ώρες rendering τι 8 στο κάτω κάτω χρόνο έχουμε.  /s

Γενίκως είμαι πολύ ικανοποιημένος με την κατανάλωση. Να μην πάρουμε και νέο τροφοδοτικό.

Όχι. Απλά όπως βλέπεις και στο γράφημα, που έχει απόλυτες καταναλώσεις του επεξεργαστή, βλέπει κάποιος ότι ακόμα και οι 4c/8t Intel όπως 6700Κ, 4970Κ, 7700Κ overclocked καίνε περισσότερο ρεύμα από έναν R7 1800X, όταν κάνουν την ίδια εργασία, αλλά αφού χρειάζονται διπλάσιο χρόνο να την εκτελέσουν, καίνε την επιπλέον αυτή ενέργεια για τον διπλάσιο σχεδόν χρόνο επίσης.

• Like 5

Η λογικη τους ειναι πως αν φτιαξεις mini htpc να μην θελεις ξεχωριστη καρτα γραφικων αλλα θα φτιαξεις htpc με i7 και k ???

Ο περισσοτερος κόσμος απ ότι ξέρω έχει φτιάξει τέτοια pcια με amd apus μέχρι τώρα.

Σε τόσο απλή χρηση ότι διποτε φορέσει πάνω από Ι3 έχει βγει εκτώς προϋπολογισμού.

Και μάλιστα όχι με ακριβούς amd apus, πχ ο athlon 5350 απ ότι ξέρω από δικά μου άτομα ήταν η πρώτη τους επιλογή για τέτοια εργαλεία

• Like 5

Ο περισσοτερος κόσμος απ ότι ξέρω έχει φτιάξει τέτοια pcια με amd apus μέχρι τώρα.

Σε τόσο απλή χρηση ότι διποτε φορέσει πάνω από Ι3 έχει βγει εκτώς προϋπολογισμού.

Και μάλιστα όχι με ακριβούς amd apus, πχ ο athlon 5350 απ ότι ξέρω από δικά μου άτομα ήταν η πρώτη τους επιλογή για τέτοια εργαλεία

Εγω θυμαμαι απο εποχη 478 και 775 οι καλες μητρικες δεν ειχαν καρτα γραφικων πανω γιατι σου ελεγε θα φτιαξεις καλο μηχανημα και θα εχεις την on board καρτα;

Τωρα ειναι νεα μοδα ολες οι μητρικες να εχουν vga dvi hdmi d.port

Εγω θελω επεξεργαστες χωρις να εχουν καρτα γραφικων και μητρικες χωρις εξοδους για γραφικα.

Αλλα οπως λεει και η γυναικα μου αν ηξερες να φας αλλος τοσος θα ησουν και ειμαι ηδη 110 κιλα :lol:

• Like 5

power_multi_thread.png

Μια χαρα ειναι! Ενας 8πυρηνος καει 2 βατ παραπανω απο εναν 4πυρηνο στο ιδιο Load!

Αυτό που βλέπουμε είναι κατανάλωση συστήματος; Γιατί σε games ούτε που καταλαβαίνεις αν υπάρχει επεξεργαστής(εν σχέση με encoding π.χ.) Ούτε μία στο δισεκατομμύριο να έχει ο 7700Κ μεγαλύτερη κατανάλωση σε games(154watt) απ'ότι σε prime95(152watt).

Το ρωτάω γιατί και εδώ στο thief οι καταναλώσεις είναι τεράστιες: http://www.insomnia.gr/topic/638548-amd-zen-am4-socket-part-2/page-106?do=findComment&comment=55548866

Αν είναι κατανάλωση συστήματος μάλλον σημαίνει ότι με τον 7700Κ η GPU δουλεύει εντατικότερα. Πράγμα καλό.

Αδελφε, σορρυ αλλα την πεταξες. Συστημα που να καει 150 βατ με τετοιον επεξεργαστη και καρτα γραφικων δεν υπαρχει. Ακομα και 40 βατ tdp να ειχε η καρτα, οι επεξεργαστες φτανουν τουλαχιστον τα 120. Μην βαλω μεσα ραμ, σκληρους, mobo και αλλα....

Επισης, ναι... I'm back to business boyz!

• Like 4

Στην ζωή ότι σπείρεις θερίζεις κιόλας...καλά μας κάνει ο ΠΑΟ...και μακάρι να το πάρει ο Πανιώνιος φυσικά...σε άλλα νέα ποιόν θεωρείτε καλύτερη περίπτωση για gaming και general purpose μηχάνημα τον 1600, τον 1600Χ ή τον 1500Χ; Μου φαίνεται στο τέλος όταν θα έχουν βγει οι mini-itx μητρικές εγώ ακόμη θα παλεύω να βρω άκρη ποιόν από όλους να πάρω...κοντά είμαι, κατασταλαγμένος σχεδόν...1700, 1600Χ, 1600, 1500Χ...σχεδόν το έχω... :-D ...είναι όμως όλοι τους πειρασμός...σεισμός...αι αι αι ααααααα...

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...