Προς το περιεχόμενο

AMD Επεξεργαστές & AM4 socket

kostas_anes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 14,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Είναι και άλλοι με θέματα από το aura στο asus rog forum. Έχουν πει ότι θα φτιαχτεί με την επόμενη version.. Ίσως περιμένουν και το καινούργιο agesa..

Ναι ρε αλλα πες κάτι ρε Asus, υπάρχουν άτομα που στείλανε 3-4 kit για RMA! Πειράζει όχι μονο τα XMP προφίλ αλλα και sub-timings και πολλά αλλα, απλά καταστρέφει σιγά σιγά τα SPD δεδομένα.

Edit: Πέρασε SuperPI 32M στα 3466CL14. Ωραία πράματα :D

• Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι πολυ εύκολο για την intel να κόψει και ράψει επεξεργαστές και chipset απο 1151 και x99 platform μιας και εχει αμεση πρόσβαση σε εργοστασια παραγωγης! Κανένας πιστεύω οτι δεν μπορει να το αμφισβητήσει αυτο! Απο την αλλη πλευρα εχουμε την AMD η οποια εριξε τρελο σχεδιασμο σε μια γενια επεξεργαστων η οποία οσο περναει ο καιρος και φτιαξουν τα bios παιζει σε high end μητρικες πρωτης γενιας να δουμε και μνημες με συχνοτητα 3800 να δουλευουν με pc-state oc! Το marketing ομως της εταιριας δουλεψε σωστα ως προς τη χρονικη στιγμη κυκλοφοριας και εφερε την έκπληξη και σε επιδόσεις και τιμολογιακα! Όταν ακούτε οτι το Am4 socket θα κρατησει 3 με 4 χρονια σημαινει οτι οι πρωτοι επεξεργαστες της amd με υποστηριξη ddr5 θα εχουν διπλο imc και θα παιξουν και στο am4 socket!Επισης παιζει στο am4 να δουμε και επεξεργαστες μικροτερης λιθογραφιας! Οσοι εχουν εμπειρια απο am2+ και am3 καταλαβαινουν για τι πραγμα μιλαω!

Δυστυχως για αλλη μια φορα οι κατασκευαστες μητρικων κανουν ζημια στη πλατφόρμα της amd! Δεν μπορω να βλεπω την am3+ gaming aura της asus η οποια κατασκευαστικά και σαν ομορφια μαμαει και δερνει και μετά να βλέπω την b350 plus με δυνατοτητα οc και να είναι ένα αίσχος!

http://www.skroutz.gr/s/11224251/Asus-Prime-B350-Plus.html

Και πιστέψτε με η 970 gaming aura ειναι πιο ακριβή κατασκευαστικά!

http://www.skroutz.gr/s/8254482/Asus-970-Pro-Gaming-Aura.html?keyphrase=970+gaming+aura

Ισως φταιει και η τιμολογηση στα ελληνικα μαγαζια αλλα οι δυο μητρικες ειναι η μερα με τη νυχτα

Εχω την ΑsRock extreme 970 4 τεχνολογιας 2011 Θυμαμαι οτι την ειχα παρει και φτηνα (103 ευρω) 

Εχω παθει πλακα με τις σημερινες μητρικες (κακες εμφανισιακα) που βγαζουν για το AM4

Δεν νοειται να την πληρωνεις και μια περιουσια

Αυτα κανει το HYPE και ο φαινμποισμος δυστυχως και την πληρωνουν ολοι οι υπολοιποι

http://www.e-shop.gr/mitriki-asrock-970-extreme4-retail-p-PER.528614?gclid=Cj0KEQjwioHIBRCes6nP56Ti1IsBEiQAxxb5G84Z2ynOq_jn17ao12GEtXvxYzy4v-IsSfrj86bWNdEaAlyG8P8HAQ

Στο αντιποδα η Intel δινει μαθηματα

http://www.skroutz.gr/s/10788770/Asus-TUF-Z270-Mark-1.html

Πρεπει να καταλαβετε μερικοι , οτι σε μια αγορα ενας ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ-ΨΑΓΜΕΝΟΣ ΧΡΗΣΤΗΣ θα κοιταξει και την παραμικρη λεπτομερια πριν καταληξει 

Εχω την ΑsRock extreme 970 4 τεχνολογιας 2011 Θυμαμαι οτι την ειχα παρει και φτηνα (103 ευρω) 

Εχω παθει πλακα με τις σημερινες μητρικες (κακες εμφανισιακα) που βγαζουν για το AM4

Αυτα κανει το HYPE και ο φαινμποισμος δυστυχως και την πληρωνουν ολοι οι υπολοιποι

http://www.e-shop.gr/mitriki-asrock-970-extreme4-retail-p-PER.528614?gclid=Cj0KEQjwioHIBRCes6nP56Ti1IsBEiQAxxb5G84Z2ynOq_jn17ao12GEtXvxYzy4v-IsSfrj86bWNdEaAlyG8P8HAQ

Πρεπει να καταλαβετε μερικοι , οτι σε μια αγορα ενας ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ-ΨΑΓΜΕΝΟΣ ΧΡΗΣΤΗΣ θα κοιταξει και την παραμικρη λεπτομερια πριν καταληξει 

ειναι σχετικα νωρίς ακομα για ποικιλία στις μητρικές...

εχουμε δρομο ακομα....

το 1151 εχει πολυ καιρο στο κουρμπετι.

το κακο με το ΑΜ4 ειναι οτι τα ''λαμπακια'' ειναι περισσοτερα απ τα χαρακτηριστικά ! 

κακο αυτο αλλα σκεψου οτι π.χ. η asus βγαζει € απο ολες τις πλατφορμες, γιαυτο ειναι ολα καπως μοιρασμένα. 

Μήπως σου βρίσκονται Links για αυτά τα 3 προβλήματα;

Θέλω να γελάσω με το 1ο και να μάθω περισσότερα για τους Zen από τα άλλα 2.

Το intel logo ηταν σε motherboard/Ryzen review αν θυμαμαι καλα στο youtube. Απο bitwit ή level1tech ή Paul's Hardware. Ηταν απο τα πρωτα με το launch. Για τα recovery τα ανέφερε ο Elmor (Asus employee) καπου εδω μεσα

http://www.overclock.net/t/1624603/rog-crosshair-vi-overclocking-thread

Δλδ η όλη ιστορία με τις μνήμες ακόμη δεν έφτιαξε; Κρίμα να μην μπορείς να πάρεις out of the box μνήμες ddr4 και να μην ασχοληθείς. Απλά να κάνουν τη δουλεία. Μεγάλο impact τελικά στο cpu... Δεν το περίμενα αυτό.

Δλδ η όλη ιστορία με τις μνήμες ακόμη δεν έφτιαξε; Κρίμα να μην μπορείς να πάρεις out of the box μνήμες ddr4 και να μην ασχοληθείς. Απλά να κάνουν τη δουλεία. Μεγάλο impact τελικά στο cpu... Δεν το περίμενα αυτό.

Άμα δεν θες ζαλουρες τότε δεν πας σε νέα πλατφόρμα/hardware, πρώτος κανόνας σε οτιδήποτε καινούργιο βγαίνει στο PC. Ακόμα και σε MAC που είναι πιο κλειστό και ελεγχόμενο (για να αποφεύγουν τέτοια πράματα) υπάρχουν διαφορα incompatibilities κάθε φορα που βγαίνει καινούργιο OS.

• Like 4

Βλέπουμε ένα ταλαιπωρημένο 4 θρεντ skylake με 3,5Ghz μέγιστη συχνότητα και απώλεια 30% επιδόσεων από την έλλειψη HT/SMT να πλησιάζει αρκετά έναν 8 θρεντ Ryzen στα 4Ghz. Πέρα από τιμές.

Πω ρε κλαμα που επεσε.

Καταρχας, και απτον 1400 σε stock πισω ειναι. Αλλα, ΑΔΙΑΦΟΡΟ. Ο ενας κλοκαρι, ο αλλος οχι. Να αφησουμε το feature του OC στην ακρη για να σου βγουν εσενα τα κουκια? Και ξαφνικα, ο i5 γινε ταλαιπωρημενος? Και τοτε γιατι πωλειται στην ιδια τιμη με τον αταλαιπωρητο 1400? 

Στην τελικη, μονος σου τα λες. Στην ιδια τιμη που παιρνεις 8threads απο AMD, η Intel σου πουλαει ταλαιπωρο επεξεργαστη. Nough said.

• Like 10

Εγώ το μονο που είμαι περίεργος να δω είναι αν θα πάνε να βγάλουν 6 core χωρίς να κάνουν solder IHS. Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι αν κάνουν κάτι τέτοιο. Ήδη οι Kaby είναι μικρές τοστιέρες αν δεν κάτσεις να ασχοληθείς με delid. Τουλάχιστον το κάνανε εύκολο τώρα με τα kit, εγώ με κοπίδι την έκανα την δουλειά (ευτυχώς πρόσεξα και βγήκε άψογο).

5 ωρες με χαλαρη χρηση, ακομα με τις stock ρυθμισεις στο bios (1002). Ωραια πραγματα  B)

Αυτή η θερμοκρασία είναι με stock cooler ή after market? Εγώ με stock cooler σε r7 1700 έχω από 28°C έως 34°C, όχι σε idle αλλά με χαλαρή δουλειά γραφείου 12ωρο, όχι παιχνίδια και ανωμαλίες :)... χωρίς oc φυσικά.

Επίσης, πως αλλάζω την γλώσσα στο ryzen master, γνωρίζει κανείς? Το θέλω Αγγλικά και έχει μπει Ελληνικά από μόνο του.

Τι είχε η ASROCK 970 Extreme 4 δηλαδή που δεν έχουν οι AM4 μητρικές ?

4+1 κύκλωμα τροφοδοσίας ειχε, με αισθητήρα να κάνει throttle λόγω vrm με μία μικρή ψυκτρουλα.

-6x sata III είχε

-Εξωτερικό controller για USB 3.0

-Και το μόνο θετικό της ήταν το 2x8 pci-e v2.0

σε σχέση με το 1χ16 & 1χ4 των άλλων 970 ...

Σιγά την μητρική .... δηλαδή ...

Θες να πεις κάτι με όλο αυτό?

Οι Am4 είναι σαφώς ανώτερες στα 100€ . Καλύτερο vrm και λειτουργίες από το soc.

Τώρα αν δεν σου αρέσουν εσένα εμφανισιακά, είναι θέμα γούστου.

• Like 6

Αυτή η θερμοκρασία είναι με stock cooler ή after market? Εγώ με stock cooler σε r7 1700 έχω από 28°C έως 34°C, όχι σε idle αλλά με χαλαρή δουλειά γραφείου 12ωρο, όχι παιχνίδια και ανωμαλίες :)... χωρίς oc φυσικά.

Επίσης, πως αλλάζω την γλώσσα στο ryzen master, γνωρίζει κανείς? Το θέλω Αγγλικά και έχει μπει Ελληνικά από μόνο του.

Με την Corsair H115i ειναι. Ανεμιστηρες στη χαμηλη ταχυτητα και η αντλια το ιδιο. Επισης εβαλα παστα Artic MX4 η οποια παιζει και αυτη ρολο  :-)

• Like 1

Το soc voltage πάντως βοηθάει σημαντικά στο stability dram με σφιχτά timings. Το έχω βάλει σε LLC1 1.2v και σε load τραβάει 1.18, οι μνήμες στα 3466CL14 φαίνονται υπερβολικά stable και μάλλον εδώ θα κάτσω μέχρι το update του Μαίου.

Με την Corsair H115i ειναι. Ανεμιστηρες στη χαμηλη ταχυτητα και η αντλια το ιδιο. Επισης εβαλα παστα Artic MX4 η οποια παιζει και αυτη ρολο   :-)

Δεν τραβάνε πολύ ρεύμα οι Ryzen οποτε έχεις τρελό headroom με την Η115i, θα σου έλεγα να δεις που φτάνεις με 1.40 vcore και LLC1. Πάνω από 50 δύσκολα θα χτυπήσεις.
  • Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...