ALLisCHAOS Δημοσ. 5 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2017 Aloha σας! Φτιάχνω ενα rest API το τελευταίο καιρό που έχει να κάνει με geolocations, πχ: Δώσε μου όλα τα μουσεία στη Θεσσαλονίκη--> ενα request που περιλαβάνει κάτι τετοιο /museum?location="Thessaloniki" Τετοια query λοιπόν κάνε ο χρήστης μέσα απο μια εφαρμογή, η οποία έχει ένα editText που δίνει το όνομα της πόλης/περιοχής που θελει και πατάει search. Και τώρα ερχόμαστε στο πρόβλημα. Εάν ο χρήστης δώσει σαν όνομα "Thessaloniki" αυτό θα παίξει μια χαρά, αν δώσει όμως "Θεσσαλονίκη" αυτό δε θα παίξει. Τι λύση θα μπορούσε να υπάρξει για αυτό? Αυτά που σκεφτηκα αλλά δε κάνουν τελικά είναι: να βγάλω το ονομα του location και να πάιξω μονο με coordinates. Αλλά δε με βολεύουν γιατί δε θα παίζει μόνο για πόλεις αυτό αλλά κ για περιοχές, πχ location="kalamaria" Kαι αντε βρες τα όρια για κάθε περιοχή.... Κατι άλλο μετά, να κάνω ένα χαζό translate/mapping απο ελληνικά σε αγγλικά για κάθε γράμμα αλλα κ πάλι βγαίνουν άλλα προβλήματα: καλαμπάκα->kalampaka->kalaBaka Στη τελική το κλειδώνω να πέρνει μόνο ένα, αλλά γενικά μου φάνηκε κ ενδιάφερον σαν πρόβλημα
Predatorkill Δημοσ. 5 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2017 Γιατι δεν κανεις validate το πεδιο και να ζητας ελληνικα ή λατινικα; Με ενα auto complete θα βοηθησεις τον χρηστη να το γραψει σωστα (αλλα να αποδεχεσαι μονο αυτα που δινει το autocomplete). Το να κανεις transliteration ειναι λιγο μανικακι.
ALLisCHAOS Δημοσ. 5 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2017 Το θέμα προέρχεται απο το autocomplete Χρησιμοποιώ το Places API της google, το οποίο είτε πας να γράψεις θεσσαλονίκη είτε thessaloniki θα στο εμφανίσει. Μια λύση θα ήταν όντως αν διάλλεγε τα αγγλικά να τον έκοβα μετά λέγοντας του ότι επιτρέπονται μόνο ελληνικά. Aπο την άλλη δε μ αρέσει να βάλω greek words στο url: /museum?location="Θεσσαλονίκη" :/
iceblade Δημοσ. 5 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2017 Aloha σας! Φτιάχνω ενα rest API το τελευταίο καιρό που έχει να κάνει με geolocations, πχ: Δώσε μου όλα τα μουσεία στη Θεσσαλονίκη--> ενα request που περιλαβάνει κάτι τετοιο /museum?location="Thessaloniki" Τετοια query λοιπόν κάνε ο χρήστης μέσα απο μια εφαρμογή, η οποία έχει ένα editText που δίνει το όνομα της πόλης/περιοχής που θελει και πατάει search. Και τώρα ερχόμαστε στο πρόβλημα. Εάν ο χρήστης δώσει σαν όνομα "Thessaloniki" αυτό θα παίξει μια χαρά, αν δώσει όμως "Θεσσαλονίκη" αυτό δε θα παίξει. Τι λύση θα μπορούσε να υπάρξει για αυτό? Αυτά που σκεφτηκα αλλά δε κάνουν τελικά είναι: να βγάλω το ονομα του location και να πάιξω μονο με coordinates. Αλλά δε με βολεύουν γιατί δε θα παίζει μόνο για πόλεις αυτό αλλά κ για περιοχές, πχ location="kalamaria" Kαι αντε βρες τα όρια για κάθε περιοχή.... Κατι άλλο μετά, να κάνω ένα χαζό translate/mapping απο ελληνικά σε αγγλικά για κάθε γράμμα αλλα κ πάλι βγαίνουν άλλα προβλήματα: καλαμπάκα->kalampaka->kalaBaka Στη τελική το κλειδώνω να πέρνει μόνο ένα, αλλά γενικά μου φάνηκε κ ενδιάφερον σαν πρόβλημα Για ποιο λόγο δε θα παίξει; Το Geocoding της Google νομίζω λειτουργεί σωστά είτε του δώσεις "Thessaloniki" είτε "Θεσσαλονίκη"
Predatorkill Δημοσ. 5 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2017 @iceblade Το προβλημα ειναι στα parameters του url που κανουν query στο back end. Γιατι δε το κανεις με ajax να τελειωνεις; θα πρεπει να κανεις geocode στο backend ομως αναλογα το autocomplete. Edit: το autocomplete σου επιστρεφει συντεταγμενες, με αυτες θα τρεχεις τα query στο backend και οχι με τα ονοματα των πολεων.
ALLisCHAOS Δημοσ. 5 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2017 @iceblade Το προβλημα ειναι στα parameters του url που κανουν query στο back end. Γιατι δε το κανεις με ajax να τελειωνεις; θα πρεπει να κανεις geocode στο backend ομως αναλογα το autocomplete. Edit: το autocomplete σου επιστρεφει συντεταγμενες, με αυτες θα τρεχεις τα query στο backend και οχι με τα ονοματα των πολεων. Είναι σε android app ο client. To θέμα μου είναι οτι δεν μου αρκούν οι συντεταγμένες. Το γιατί: Χρειάζομαι περιορισμούς, δε θα ψαχνει σε επίπεδο πόλης αλλά σε επίπεδο περιοχής, πχ ?location="katw_toumpa" Οπότε πως θα ξέρω να πάρω τις πχ καφετέριες της κάτω τούμπας μόνο με coordinates? Θα πρέπει να βάλω όρια σε κάθε περιοχή για να μου επιστρέφει αυτά που πρέπει. Ενώ αν καθε καφετέρια έχει ότι ανήκει στη κάτω τούμπα το query βγαίνει πολύ εύκολα. Μετά όμως έρχεται το θέμα της γλώσσας
Predatorkill Δημοσ. 5 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2017 Θα κανεις reverse geocoding στον σερβερ. https://developer.android.com/reference/android/location/Geocoder.html Παντως αν βαλεις ελληνικα στα parameters του url δε σε νοιαζει αφου ειναι api call και δε φαινεται πουθενα στον χρηστη. (Ουτως ή αλλως δε φαινεται σε mobile εφαρμογη αλλα λεμε τωρα) Τo autocomplete type που χρησιμοποιεις ειναι establishment ή region;
ALLisCHAOS Δημοσ. 5 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2017 Region ειναι. Τι εννοεις geocoding reverse στο server? Τα καταστήματα που θα εχω στο app δε θα υπαρχουν απαραίτητα στο google maps. Εκτός κ αν δε καταλάβα
Predatorkill Δημοσ. 5 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2017 Ο χρηστης δινει διευθυνση, το autocomplete επιστρεφει συντεταγμενες (geocoding). Στελνεις συντεταγμενες στον σεβερ, τις μετατρεπει σε διευθυνση ή region (reverse geocoding) και μετα σου επιστρεφει οτι θες, ειτε τα δικα σου ή ολα μαζι.
kagelos Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Μπορείς να ψάχνεις σε μια ακτίνα γύρω από ένα σημείο με συντεταγμένες.
iceblade Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Μπορείς να ψάχνεις σε μια ακτίνα γύρω από ένα σημείο με συντεταγμένες. Αυτό
Predatorkill Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Μπορεις να φτιαξεις και polygons αλλα αυτο κι αν ειναι μανικι αν πιασεις ολη την ελλαδα. Με ακτινα δε πιανει region ομως και ο ts θελει περιοχες και οχι αποσταση.
kagelos Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Μπορεις να φτιαξεις και polygons αλλα αυτο κι αν ειναι μανικι αν πιασεις ολη την ελλαδα. Ανάλογα το σύστημα που υπάρχει στο backend. Το PostGIS και ο SQL Server για παραδειγμα το κανουν αυτο out of the box.
Predatorkill Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Ανάλογα το σύστημα που υπάρχει στο backend. Το PostGIS και ο SQL Server για παραδειγμα το κανουν αυτο out of the box. Ναι αλλα ποιος περναει συντεταγμενες για τα polygons ειναι το θεμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα