kavouras Δημοσ. 5 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2017 Καλησπερα παιδιά, πήρα πρόσφατα ενα synology 216j με 2 σκληρούς 3tb wd. Δυστυχώς έχω πολλά προβλήματα (τα περιγράφω εδω http://www.insomnia.gr/topic/637419-προβλήματα-με-synology-nas). Ούτε με το support τους βγάζω άκρη. Οπότε πλέον αντί να ησυχάσω με το nas, έχω αγχωθεί μη χάσω ξαφνικά τα δεδομένα μου, δε μπορώ να πάρω backup κτλ. Τί γνώμη θα είχατε για το εξής: Έχω 2 mac mini, ενα στο σπίτι και ενα στο γραφείο. Σκέφτηκα να βάλω και στα δυο απο εναν 3tb εσωτερικό δίσκο και να κάνω backup με time machine απο το ένα στο άλλο. Επίσης να έχω και για εξτρά ασφάλεια εναν εξωτερικό σκληρό που να τον συνδέω μια φορά την εβδομάδα πχ και να κάνω και εκεί backup με time machine. Έτσι κι αλλιώς το ενα mac mini δεν το κλείνω ποτέ, είναι συνέχεια online, οπότε θα έχω και πρόσβαση εξωτερική αν χρειαστώ κάποιο αρχείο. Τί λέτε θα δουλέψει κάτι τέτοιο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr.Fuzzy Δημοσ. 5 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2017 Βάλε του σκληρούς (εσωτερικό/εξωτερικό) πάνω στο 24/7 Mac να παίρνει local time machine backups. Επίσης κάνε mount τον σκληρό του remote Mac στο 24/7 Mac για να παίρνει backup και απο το remote Mac και δήλωσε τον σκληρό στα settings του time machine backup. Αν δεν εισαι σε τοπικό δίκτυο και στο ιδιο domain προκειμένου να δουλέψει το παραπάνω setup πρέπει να εχεις το ιδιο iCloud ID και στα δυο Mac και φυσικα γρήγορη σύνδεση internet. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kavouras Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Επίσης κάνε mount τον σκληρό του remote Mac στο 24/7 Mac για να παίρνει backup και απο το remote Mac και δήλωσε τον σκληρό στα settings του time machine backup. . Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση φίλε μου! Το πρώτο που θέλω είναι να έχω backup σε εναν εξωτερικό σκληρό στο σπίτι, οπότε αν τυχόν καεί το mac να έχω ενα ακριβές αντίγραφο. Όμως θέλω να εχω και ενα backup εκτός σπιτιού, οπότε σε περίπτωση που πχ μου κλέψουν απο το σπίτι και το mac mini και τον εξωτερικό σκληρό, να έχω ενα αντίγραφο στο γραφείο μου. Πως μπορώ να παίρνω αντίγραφο του mac του σπιτιού στο mac στο γραφείο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr.Fuzzy Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2017 Όπως σου έγραψα προηγουμένως! Κάνοντας mount τον σκληρό του Mac (στο σπιτι) στο Mac στο γραφείο και συμπεριλαμβάνοντας τον στο time machine backup. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Πρέπει να πας στο iCloud και να ενεργοποιήσεις το back to my Mac. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kavouras Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά, θα το δοκιμάσω... Πάντως ποιά θα ήταν η πρότασή σας για σωστό backup? Απο τη μια το synology με απογοήτευσε, απο την άλλη σκέφτομαι οτι με τα δυο mac δε θα έχω εύκολη πρόσβαση στα αρχεία μου. Δηλαδή αν πχ θέλω να δω κάποιες φωτογραφίες και είμαι στο δρόμο με το κινητό, θα πρέπει να μπω σε teamviewer, να ανοίξω το photos, να βρω τη φωτογραφία που θέλω κτλ...Υπάρχει τρόπος να βλέπω τα αρχεία όπως πχ τα βλέπεις όταν μπαίνεις με dropbox ή google drive απο το κινητό? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά, θα το δοκιμάσω... Πάντως ποιά θα ήταν η πρότασή σας για σωστό backup? Απο τη μια το synology με απογοήτευσε, απο την άλλη σκέφτομαι οτι με τα δυο mac δε θα έχω εύκολη πρόσβαση στα αρχεία μου. Δηλαδή αν πχ θέλω να δω κάποιες φωτογραφίες και είμαι στο δρόμο με το κινητό, θα πρέπει να μπω σε teamviewer, να ανοίξω το photos, να βρω τη φωτογραφία που θέλω κτλ...Υπάρχει τρόπος να βλέπω τα αρχεία όπως πχ τα βλέπεις όταν μπαίνεις με dropbox ή google drive απο το κινητό? Δυστυχώς δεν είναι τζάμπα. Θα πρέπει να έχεις υπολογιστή να δουλεύει 24/7 και γραμμή με καλό upload για να έχεις την ίδια εμπειρία με αυτή των cloud drives. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr.Fuzzy Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Αν εχεις iPhone τοτε χρησιμοποιείς το iCloud Drive και δε χρειάζεσαι ούτε teamviewer ούτε τιποτα άλλο για να δεις και να ανοίξεις τα αρχεία σου (φωτογραφίες, docs, PDF, κλπ). Ενεργοποίησε στο sierra να γίνονται αυτόματα το Desktop και Documents upload στο iCloud. Με 1€ το μήνα αγοράζεις 50GB storage αν δε σου φτάνουν τα free 5GB. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα