Προς το περιεχόμενο

FX-83ΧΧ διαθεσιμοτητα

ASDIC

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 75
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

ναι αλλα εγω δεν ξερω ποιος εχει κανει υπερχρονισμο και ποιος οχι.

Οπως ειπα εχω εναν φιλο που θα μου τον κανει δωρο απο το εξωτερικο και περιμενει να του δωσω το πρασινο φως. 

Για 8350 το βλεπω περισσοτερο, αλλα με τους ΖΕΝ ηλπιζα να πεσουν οι τιμες.....

ο 8300 ποσο παραπανω ρευμα πρεπει να δωσεις για να φτασεις τα 4Ghz αναρωτιεμαι...

τεσπα σας ευχαριστω ολους για τις αποψεις σας.

θα πέσουν αλλα παραείσαι βιαστικός. Τα καταστήματα δε θα βιαστούν να σκοτώσουν τα κομμάτια τους ΑΝ δεν προμηθευτούν πρώτα τους ryzens και φυσικα, υπάρξει ζήτηση για αυτούς. Μην απογοητεύεσαι.

Έπειτα, το γεγονός πως κάποια καταστήματα έχουν τώρα στοκ , δε λέει κάτι. Τα μεγαλύτερα έχουν κομμάτια σήμερα ~οι υπόλοιποι φέρνουν κατα παραγγελία~. Ορισμένοι, ενδεχομένως να τα στείλουν πίσω στον προμηθευτή τους. Δε μπορούμε να ξέρουμε τι συμφωνίες έχει κάνει ο καθένας.

Θα ξαναπώ, στην Ελληνική αγορά η εμπορία των FXs δε θα διαρκέσει πολύ. Φέτος λογικά είναι η τελευταία χρονιά που τους βλέπουμε. Όσα απομείνουν, θα είναι χωμένα σε κάτι ιντερνετικές μουχλογωνιές, ξεχασμένα κι απ'τους ίδιους, σε τιμές launch. 

Ο 8300 φτάνει με σχετικά λίγο ρεύμα στα 4ghz. Ενδεχομένως χρειάζεται λιγότερο απ'το μέσο 8320 & 8350 τσιπάκι.

Το Turbo του είναι 4.2 , σταθερό oc στα 4.2 έχεις με λιγότερο από 1.35 ρεύμα (συνήθως) . Τα 4 ghz υποπτεύομαι τα πιανεις με 1.25-1.32 volts. Δεν είναι στανταρντ αυτά, τα τσιπάκια δεν έχουν ένα καλούπι. Σε κάθε συχνότητα παραπάνω μεγαλώνουν οι ενεργειακές απαιτήσεις.

Αν σου γίνει δώρο, δεν υπάρχει λόγος για την ανησυχίες σου.

Αν δε ξέρεις και δεν έχεις σκοπό να κάνεις oc, μην πας σε 8300/8320e/8730e .

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ξερουμε τι σημαινει αυτο... περισσοτερη ταση, περισσοτερη φθορα....

21 κταστηματα εχουν ακομα FX-8350/8370 δεν βλεπω μειωση σε διαθεσιμοτητα μεχρι στιγμης.

εαν πουμε οτι περνω 8300 και παω στα 4,4 ποσο παραπανω θερμοκρασια να περιμενω σε σχεση με εναν 8350 πχ στοκ ?

στα υποψιν θα εχω 212X ψυκτρα 

και φοβασαι μη σου κρατησει 10 χρονια αντι για 15 που θα κραταγε κανονικα?

Για 8300 δεν γνωρίζω αλλά τα e δεν φτάνουν τους 20/50.

Έχω δοκιμάσει δύο 8320e και δεν ανέβαζαν όπως τα απλά.

Κατά βάση δεν ισχύει αυτό που λες.

Στην αγορά υπάρχουν πλέον πολλά μέτρια προς κακά κομμάτια των 8320/8350 oπότε δεν είναι καθόλου ασφαλές να κρινουμε από κάποιες καλές περιπτώσεις. Eιδικώς οι 8320 είναι εξαιρετικά επίφοβοι. Οι 8350 είναι σαφώς καλύτερες περιπτώσεις (απο 8320) κι ένα μέσο κομμάτι είναι μάλλον στα ίδια επίπεδα με 8320e/8300 σε επίπεδο oc.

Όπως έχω ξαναπεί αρκετές φορές, οι 8320 δεν έχουν λόγο ύπαρξης μετά τα νεώτερπ revs του. Τα καλά κομμάτια βγήκαν την πρώτη περίοδό τους κι όσοι τα έχουν ή δε τα πουλάνε ή προσπαθούν να τα χρυσοπουλήσουν σε κανα ebay,

Για 8320e & 8300 θα έλεγα ακριβώς το αντίθετο, η δική μου εμπειρία δείχνει ότι (σε γενικές γραμμές) ανεβαίνουν σχετικά εύκολα μέχρι τα 4.5-4.6 όπως ακριβώς συμβαίνει με πολλούς 8350. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος της χαμηλής συχνότητάς τους και γενικώς της κυκλοφορίας τους.

Για παραπάνω τώρα, οι πιθανότητες είναι με τον 8370 και για όποιον έχει διάθεση ακόμη μεγαλύτερου ρίσκου με τον 8370e,

Διάβασες τι έγραψα;

Μου λες δεν ισχύει αυτό που είδα σε 5 επεξεργαστές; Συγνώμη έπρεπε να πάρω καμιά ντουζίνα από τον καθένα...

Δοκίμασα δύο e καθώς επίσης 2 8320 και 1 8350.

Επίσης έγραψα προσωπική εμπειρία.

Εσύ δηλαδή είχες αντίθετα αποτελέσματα;

Τώρα αν θέλεις να πάρουμε μετρήσεις από site ίσως αλλάζει αν και δεν νομίζω.

Το τι κάνει εδώ ο καθένας με δύο αριστερά χέρια (μάλλον σε αυτούς αναφέρεσαι) δεν με ενδιαφέρει.

8320-8350 έπιαναν 5GHz σχετικά εύκολα με Sabertooth, με 990XA UD3 μέχρι 4800 και αυτό με το ζόρι λόγο throttle (δεν μπορούσαν ούτε 1.4V να κρατήσουν)

• Like 2

Προφανώς διαβασα, Εσυ άραγε διαβασες τα δικα μου;

Απ'τα ποστ σου παρατηρώ μία τάση να θίγεσαι κ εξάπτεσαι με το παραμικρό. Αν δεν ισχύει, συγνώμη αλλά εγώ αυτό λαμβάνω.

Έπειτα, μήπως δεν έπρεπε να απαντήσω ,σε κάτι που έγραψες κατόπιν δικού μου ποστ; 

Ο καθένας μιλάει με δικές του εμπειρίες. Η δική μου ειναι διαφορετική απ'τη δική σου προφανώς. Γίνεται εύκολα κατανοητό απ'το ποστ μου. 

Ειδικώς σε αμ3+, τα τελευταία 2 χρόνια είχα την (ευτυχή) δυνατότητα να έχω πρόσβαση σε τεράστιο αριθμό τσιπς και μητρικών. Βασιζόμενος σε αυτά εκφέρω απόψεις στο φόρουμ, έχοντας τη δική μου προσωπική οπτική. Δε χρειάζεται να γενικολογέις, δε μίλησα για μετρήσεις ούτε για σαιτς. Ούτε απαιτώ να ταυτιστεί κάποιος με αυτά που γράφω, τις περισσότερες φορές κουβέντα να γίνεται.

Κι επειδή λοιπόν είχα τη δυνατότητα της προσβασης σε αρκετά κομμάτια  μου κάνει παντα εντύπωση οταν διαβάζω για 8320 και καλό oc.

Αν λοιπόν εσύ είχες δύο χρυσά αριστερά χέρια κι έπεσες σε κομμάτια των 5ghz και 4.8, δεν είναι κανόνας τουλάχιστον για αυτά που δοκίμαζα εγώ. Κι εδώ μέσα όμως, δεν έχω δει πολλούς να πετυχαίνουν τόσο ψηλά oc με 8320.

Από κει και πέρα, κομπλέ. Δεν καταλαβαίνω γτ έπρεπε να γίνουν αυτά τα ποστς.

Δεν είπα ότι έχεις δύο αριστερά χέρια.

Επίσης ρώτησα εάν τα συμπεράσματα είναι δικά σου ή όχι.

Τέλος εάν εσύ είχες πρόσβαση όπως λες σε τεράστιο αριθμό τσιπ εγώ είπα είχα 5. Μπορεί να είμουν τυχερός τι να σου πω. Άλλα δύο παιδιά εδώ στο φόρουμ πάνω κάτω τα ίδια έβγαλαν με 8320 (4700-4800 24/7).

Τώρα εάν αναφέρεσαι σε max OC πραγματικά δεν γνωρίζω και δεν νομίζω να ενδιαφέρεται και ο ts ο οποίος είπε τον ενδιαφέρει ένα ελαφρύ 4400-4500.

Τέλος από την στιγμή που είπε ότι θα τον πάρει δώρο έγραψα ότι ας δει καθαρά σε 8350-8370 εφόσον το κόστος δεν είναι στην τσέπη του.

Νομίζω είμουν πολύ ξεκάθαρος.

Όσο για το επιθετικό κτλπ μία αναφορά σε αριστερά χέρια ήταν, ξεκάθαρα μέσα σε παρένθεση ότι δεν αναφέρομαι προσωπικά :) εσύ βέβαια έκανες προσωπική επίθεση (που δεν δίνω την παραμικρή σημασία) με την απάντηση σου ενώ μπορούσες απλά να πεις αυτό που είπες και ουσιαστικά ρώτησα!!!

Anyway κανένα πρόβλημα.

• Like 1

ναι αλλα εγω δεν ξερω ποιος εχει κανει υπερχρονισμο και ποιος οχι.

Οπως ειπα εχω εναν φιλο που θα μου τον κανει δωρο απο το εξωτερικο και περιμενει να του δωσω το πρασινο φως. 

Για 8350 το βλεπω περισσοτερο, αλλα με τους ΖΕΝ ηλπιζα να πεσουν οι τιμες.....

ο 8300 ποσο παραπανω ρευμα πρεπει να δωσεις για να φτασεις τα 4Ghz αναρωτιεμαι...

τεσπα σας ευχαριστω ολους για τις αποψεις σας.

Δεν κάνουν όλοι OC ο δικός μου ειναι 1.21ν@4ghz εντελώς αθόρυβος.

Τον έχω τεστάρει σε 1.24ν@4.2ghz, [email protected], [email protected]. Τεστ ημέρας αλλά δεν ήθελα την φασαρία από τους ανεμιστήρες, τον έχω σε επίπεδο ήχου όπως το IMac.

• Like 1

Σε γενικές γραμμές 4.4-4.5 GHz θα πάνε όλοι, η λογική λέει οι 8350/70 έχουν καλύτερο bin. Oι 83XX(E) είναι καλύτεροι απο FX6300 σίγουρα, πολύ σπάνιο να δεις τούμπανο FX6300 που να πιάνει 4.5GHz με νορμαλ τάση.Το πόσο ρεύμα θες να δώσεις max / ποιά ψύκτρα έχεις / mainboard θα παίξουν ρόλο στο max oc. Άμα το budget είναι θέμα ο FX8300 θα κανει την δουλειά του και κάνει μόνο 115~120€. Πάντως απο 1ο Mainboard / 2ο CPU lottery / 3ο Cooler Hyper TX3 evo μάλλον το 3ο θα ορίσει το max stable OC σου B)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...