Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μόλις συναρμολόγησα το νέο μου PC με μητρική Gigabyte Z270X-Ultra Gaming. Αφού εγκατέστησα Windows 10 από DVD με περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη. Δεν εγκαθίσταται ο οδηγός για τον intel LAN αντάπτορα που έχει η μητρική γιατί χρειάζεται νεότερη έκδοση των windows! Συγκεκριμένα την 1607 anniversary σύμφωνα με την intel. Τι να κάνω; Κατεβάζω ένα iso από με αυτήν την έκδοση από το windowsiso.net αλλά δεν ξέρω ακριβώς τι είναι αυτό και εάν είναι αξιόπιστο.

Δημοσ.

Απλά το dvd με τα 10αρια σου είναι παλιά έκδοση. Κατεβάζεις μια φρέσκια ενημερωμένη έκδοση (1607)  και κάνεις αναβάθμιση μέσα από το dvd ή νέο φορμάτ.. ή περιμένεις να κάνει αυτόματα ενημέρωση από το δίκτυο… εννοείται ότι θα έχεις συνδέσει το μηχάνημα με Ethernet καλώδιο για να βρει την ενημέρωση...

Δημοσ.

Δεν γίνεται να αναβαθμίσω τα windows από το ίδιο μηχάνημα γιατί δεν δουλεύει το LAN. Καλώδιο έχω συνδέσει αλλά δεν δουλεύει  αφού δεν μπορώ να εγκαταστήσω τον οδηγό. Θα πρέπει να κατεβάσω την αναβάθμιση από άλλον υπολογιστή.

Δημοσ.

Συγγνώμη έχεις δίκιο. Τότε μια λύση υπάρχει.. πας στο λινκ..κατεβάζεις την τελευταία έκδοση των 10 και κάνεις αναβάθμιση από το dvd ή αν έχεις κανένα usb wifi το συνδέεις και συνδέεσαι στο δίκτυο

Δημοσ.

Δεν έχω στικάκι για wifi αλλά κατεβάζω τώρα στο laptop τα windows 10 από τι link που μου υπέδειξες. Μετά τί γίνεται; Θα περαστούν ως αναβάθμιση ή θέλει καινούργια εγκατάσταση;

Δημοσ.

live linux cd,

boot από αυτό,

κατέβασε τους drivers για windows, αποθήκευσέ τους στον σκληρό.

Boot από windows κι εγκατάσταση!

Δημοσ.

Το πρόβλημα λύθηκε. Έκανα αναβάθμιση με DVD στην aniversary και μετά ο αντάπτορας δούλψε κατ' ευθείαν χωρίς να χρειαστεί χωριστή εγκατάσταση driver. Ευχαριστώ για τις συμβουλές.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν μου έχει ξανατύχει κάτι τέτοιο. Πάντα οι drivers δούλευαν με την έκδοση των windows στο δισκάκι. Από συνήθεια αλλά και λόγω καλύτερης τιμής αγόρασα τα win10 σε δισκάκι. Αλλά έτυχε τώρα να έχει πρόβλημα ο οδηγός του LAN και να μην μπορώ να αναβαθμίσω από το ίδιο το μηχάνημα.

Δημοσ.

Δηλαδή κατέβασες τους drivers από την gigabyte και δεν σου έκανε εγκατάσταση, δεν δούλευαν οι drivers από το dvd της μητρικής ή δεν στους κατέβαζε από το windows update; Δεν κατάλαβα ακριβώς τι σφάλμα αντιμετώπισες.

Πάντως στο site της gb (στο παραπάνω λινκ) ότι λειτουργικό κι αν επιλέξω από τη λίστα το ίδιο αρχείο μου δίνει για κατέβασμα (direct link) οπότε δε βλέπω γιατί να θέλει σώνει και καλά να βάλεις την 1607 για να στηθούν οι drivers.

Δημοσ.

Στο site της gigabyte είχε την ίδια έκδοση του driver με αυτήν που έχει το δισκάκι, το ίδιο και στην intel. Ο driver αυτός ήθελε την 1607 τουλάχιστον για να εγκατασταθεί και το δισκάκι των windows που αγόρασα είχε πιο παλιά έκδοση από την 1607. Το πρόβλημα ήταν ότι εφ' όσον δεν δούλευε το LAN (άρα δεν είχε internet) στο PC δεν μπορούσα να κατεβάσω τίποτε στο ίδιο το PC για να αναβαθμίσω τα windows. Η μητρική βγήκε μετά την κυκλοφορία της 1607 και ο LAN αντάπτορας πρέπει να είναι καινούργιος γι' αυτό δεν υπάρχει driver για win10 που να δουλεύει με προγενέστερο version των 10.

Δημοσ.

Σωστό αυτό που λες για της ημερομηνίες, το θέμα όμως είναι ότι ο ίδιος driver είναι και για 8.1 και για 7 και στο readme μέσα στο zip αναφέρει μόνο windows 10 x64 και τίποτε άλλο..

Το ότι δεν είχε ίντερνετ μετά από φορμάτ είναι λογικό. Εγώ πρώτα κατεβάζω τους drivers  τουλάχιστον την κάρτας δικτύου πριν κάνω φορμάτ.

Τι να πεις όμως; Τέλος καλό όλα καλά.

Δημοσ.

Μπορεί ο driver να κάνει για windows 7 και 8.1 αλλά στα 10 θέλει την 1607.

Δούλευα για μια περίοδο 8 ετών με Mac και αποφάσισα να επιστρέψω σε PC (για λόγους κόστους και επειδεί η Apple έχει ρίξει το βάρος της στο iOS και τις i-συσκευές). Αυτό ήταν μια πρώτη σφαλιάρα για να συνειδητοποιήσω ότι τα Win-PC χρειάζονται περισσότερη "φροντίδα" ενοίοτε! :devil:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...