Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Ένας φίλος έχει ένα laptop και πριν περίπου μισό μήνα αποφάσισε να αδειάσει λίγο αποθηκευτικό χώρο. Δυστυχώς όμως διέγραψε κάποια αρχεία dll και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην τρέχουν κάποια προγράμματα. Συγκεκριμένα όταν ανοίγει το excel φορτώνει κανονικά όμως μόλις πας να κάνεις οποιαδήποτε ενέργεια βγάζει μήνυμα ότι το πρόγραμμα σταμάτησε να λειτουργεί και ως ελαττωματική λειτουργική μονάδα βγάζει KERNELBASE.DLL. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με το AutoCad. Και ένα άλλο πρόβλημα εμφανίζεται όταν πας να τρέξεις κάποιο cd. Βγάζει σφάλμα λέγοντας ότι το autorun έχει σταματήσει και σαν ελαττωματική λειτουργική μονάδα βγάζει το autorun.exe. Όποιος μπορεί ας με βοηθήσει. Ευχαριστώ πολύ.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Δοκίμασε να κάνεις επαναφορά συστήματος μήπως και επαναφέρει τα διαγραμμένα αρχεία dll.

Δημοσ.

Δοκίμασε να κάνεις επαναφορά συστήματος μήπως και επαναφέρει τα διαγραμμένα αρχεία dll.

Ναι δοκιμασα. Για καποιο λογο ομως δεν μπορω να επαναφέρω τον υπολογιστή στην κατάσταση που ήταν πριν 1-2 εβδομαδες. Μπορώ μόνο να τον επαναφέρω όπως ήταν το πρωί. Δεν ξέρω τι φταίει. Κανονικά δεν θα έπρεπε ο υπολογιστής να κάνει "backup" κάθε 7 μέρες?

Επισκέπτης
Δημοσ.

Για αυτόματο back up δεν γνωρίζω, αλλά τα σημεία επαναφοράς δημιουργούνται αυτόματα, μετά από εγκαταστάσεις προγραμμάτων ή ενημερώσεις των windows. Αν έχεις δισκάκι των windows 7 δοκίμασε να κάνεις επιδιόρθωση.

Δημοσ.

Δηλαδή να βάλω το δισκάκι και να κάνω τι?Δεν το έχω ξανακάνει...Ευχαριστώ

Ουσιαστικά κάνεις διορθωτική εγκατασταση των windows, οποτε πάρε πρώτα backup γιατί μπορεί να χαθούν δεδομένα.

Μάλλον θα φτιάξουν πολλά πράγματα, αλλά με πολλά προγράμματα θα συνεχίσεις να εχεις προβλημα και θα θέλουν ξεχωριστή εγκατάσταση. 

Εγω τι θα έκανα;  
backup
Επαναφορά εργοστασιακων windows (αν εχει win 10 ακομα πιο ευκολο)
Εγκατασταση προγραμματων
επαναφορά αρχείων backup.

Δεδομένου οτι ειναι πολύ δουλεια και τονιζω οτι μπορει να χαθουν δεδομένα, αν δεν ειναι κολλητός, πες του να το παει σε μάστορα
Δημοσ.

Δες το βίντεο από το 4' και μετά:

Δυστυχώς δεν έχω το δισκάκι.....θα μπορώ να το έχω στα χέρια μου σε λίγες μέρες.Θα το δοκιμάσω όμως.Ευχαριστώ πολύ

Ουσιαστικά κάνεις διορθωτική εγκατασταση των windows, οποτε πάρε πρώτα backup γιατί μπορεί να χαθούν δεδομένα.

Μάλλον θα φτιάξουν πολλά πράγματα, αλλά με πολλά προγράμματα θα συνεχίσεις να εχεις προβλημα και θα θέλουν ξεχωριστή εγκατάσταση. 

Εγω τι θα έκανα;  
backup
Επαναφορά εργοστασιακων windows (αν εχει win 10 ακομα πιο ευκολο)
Εγκατασταση προγραμματων
επαναφορά αρχείων backup.

Δεδομένου οτι ειναι πολύ δουλεια και τονιζω οτι μπορει να χαθουν δεδομένα, αν δεν ειναι κολλητός, πες του να το παει σε μάστορα

Το καλό είναι ότι δεν μας πειράζει να χαθούν αρχεία. Όλα τα σημαντικά τα έχουμε κάνει backup.Είναι όμως φίλος και πρέπει να τον εξυπηρετήσω  :-D.Ευχαριστώ

Δυστυχώς δεν έχω το δισκάκι.....θα μπορώ να το έχω στα χέρια μου σε λίγες μέρες.Θα το δοκιμάσω όμως.Ευχαριστώ πολύ

Το καλό είναι ότι δεν μας πειράζει να χαθούν αρχεία. Όλα τα σημαντικά τα έχουμε κάνει backup.Είναι όμως φίλος και πρέπει να τον εξυπηρετήσω  :-D.Ευχαριστώ

Δοκίμασα και από την εκτέλεση (run) κάτι που είδα από το ίντερνετ γράφοντας μια εντολή scannow...κάπως έτσι και μου έβγαλε μήνυμα ότι βρέθηκαν κάποια αρχεία και ανακτήθηκαν με επιτυχία αλλά δεν ήταν αυτό που χρειαζόμουν.

Δημοσ.

υπάρχει σάιτ που κατεβάζεις dll αλλά πρόσεχε μην έχει κάποιον ιό.

Το έκανα σκαν με το virus total και βγήκε καθαρό αλλά καλού κακού κάνε και εσύ σκαν τα αρχεία που θα κατεβάσεις.

Κάποιοι βέβαια δεν συνιστούν να κατεβάζεις απο τέτοια σάιτ τώρα η επιλογή είναι δική σου

Δημοσ.

αν εχεις windows 10 δε χρειάζεσαι το δισκάκι

Έχει windows 7

υπάρχει σάιτ που κατεβάζεις dll αλλά πρόσεχε μην έχει κάποιον ιό.

Το έκανα σκαν με το virus total και βγήκε καθαρό αλλά καλού κακού κάνε και εσύ σκαν τα αρχεία που θα κατεβάσεις.

Κάποιοι βέβαια δεν συνιστούν να κατεβάζεις απο τέτοια σάιτ τώρα η επιλογή είναι δική σου

Το δοκίμασα αλλά τίποτα....Πιστεύετε ότι με το δισκάκι τον windows θα κάνω δουλειά?

Δημοσ.

Ξαναπέρνα τα όλα από την αρχή (-> αυτό που κάποιοι ορίζουν format).

Έτσι όπως λες ότι το έκανε, είναι η μόνη και γρήγορη λύση.

Δε θα συνιστούσα να κατεβάσεις .dll από site (όπως ακριβώς δηλαδή τα λέει ο Χάρης).

Δημοσ.

Ξαναπέρνα τα όλα από την αρχή (-> αυτό που κάποιοι ορίζουν format).

Έτσι όπως λες ότι το έκανε, είναι η μόνη και γρήγορη λύση.

Δε θα συνιστούσα να κατεβάσεις .dll από site (όπως ακριβώς δηλαδή τα λέει ο Χάρης).

Δηλαδή εγκατάσταση των windows από την αρχή...έτσι???

Δημοσ.

Απεγκατάστησε όσα τους λείπουν dll και κάνε install απ την αρχή πάλι.

Αν έσβησε και τα Windows, κάνε φορμάτ και εγκατάσταση και τα Windows.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...